Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
donzoronzo
csendes tag
Eredeti firmware-rel csináltam én is ma pár mérést.
Nét noti: Macbook OSX 10.6.4, Asus-K52F Win7 x64 (csak 150Mbit/s WLAN kártya)
WLAN: n only, 40 MHz csatornaszélesség, 300Mbit/s, WPA2-PSK/AES
USB: Kingston Pendrive, FAT32Akalmazás: iperf 2.0.5 OSX ill. 2.0.2 Win7, TCP ablakméret 128Kbyte
K52F WLAN-LAN: 35 Mbit/s átlag
Macbook WLAN-LAN: 65-80 Mbit/s
WLAN-WLAN: 20-30 Mbit/s
LAN-LAN: 800-900 Mbit/sMásolás pendrive-ról:
Macbook WLAN: 31 Mbit/s átlag
Macbook LAN: 75 Mbit/s átlag -
hossszú
őstag
Ebben a routerben be lehet állítani, hogy bizonyos időszakokban legyen wifi?
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Tonyo
őstag
válasz Speeedfire #3057 üzenetére
Nincs valami olyan moddolt fw amit csak rá kell tölteni és megy? Értem ezalatt azt, hogy nem kell a leírás alapján soronként megírni..
-
evone
őstag
ha n only-n van akkor gyorsabb mintha n es g is lenne?
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
MODERÁTOR
válasz hossszú #3059 üzenetére
A DD-WRT alapból sokkal több mindent tud, mint az OpenWrt.
Pl. van USB és WiFi támogatása, van benne FTP és nyomtató szerver, és sokkal részletesebben konfigurálható, mint a gyári fw. Ezt felteszed, és működik! Persze ettől még torrented nem lesz, de már ez is sokkal többet tud, mint az eredeti. -
hossszú
őstag
válasz Intruder2k5 #3062 üzenetére
Nincsenek nagy igényeim, nekem bőven elegek a gyári beállítások is igazából ez az egy dolog kellene. Kíváncsiságból lehet kipróbálom.
-
hossszú
őstag
válasz Intruder2k5 #3064 üzenetére
Köszi a linket, ezt tényleg ki kell próbálnom, vannak benne olyan dolgok amik felkeltették az érdeklődésemet.
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #3064 üzenetére
Itt hol lehet a wifit időzíteni?
-
MODERÁTOR
-
hossszú
őstag
válasz Intruder2k5 #3068 üzenetére
Ráhibáztál tényleg ezért kell, kezdődik a suli.
-
MODERÁTOR
válasz hossszú #3069 üzenetére
Ismerős... Ez nálunk is így működik! Néha ránéztem a log-ra, és láttam, hogy amint kiléptem az ajtón, mikor mentem melóba, fiam már nyomta be a gépet, és negyed órával azelőtt kapcsolta le, ahogy hazaértem. Persze fél óra múlva már jött, hogy akkor menne gépezni, mert ma még nem volt bekapcsolva!
-
ankaz
tag
OPENWRT alatt ha egy usb-s külső winyót rádugok a routerre, és az usb nevű led nem világít akkor gondolom nem tetszik neki, és kár is a beállításokkal bíbelődni. Vagy csak akkor fog világítani, ha jók a beállítások?
-
MODERÁTOR
-
ankaz
tag
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/usbdrive stop
-ash: /etc/init.d/usbdrive: Permission deniedde a start és a restart-ra is ezt írja ssh keresztül
syslog:
Aug 28 20:53:51 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 4
Aug 28 20:53:51 OpenWrt user.info kernel: usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
Aug 28 20:53:51 OpenWrt user.info kernel: scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Aug 28 20:53:51 OpenWrt user.debug kernel: usb-storage: device found at 4
Aug 28 20:53:51 OpenWrt user.debug kernel: usb-storage: waiting for device to settle before scanning
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.notice kernel: scsi 2:0:0:0: Direct-Access SAMSUNG HM160HI PQ: 0 ANSI: 2 CCS
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.debug kernel: usb-storage: device scan complete
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sda] 312581808 512-byte logical blocks: (160 GB/149 GiB)
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Write Protect is off
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.debug kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Mode Sense: 34 00 00 00
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.err kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
Aug 28 20:53:56 OpenWrt user.err kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
Aug 28 20:53:57 OpenWrt user.info kernel: sda: sda1
Aug 28 20:53:57 OpenWrt user.err kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
Aug 28 20:53:57 OpenWrt user.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
Aug 28 20:54:02 OpenWrt authpriv.info dropbear[3736]: exit after auth (root): Exited normally -
evone
őstag
alapesetben mire jó a usb a routeren? ( alap fw-el )
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
MODERÁTOR
Egy HDD, vagy PenDrive megosztására a helyi hálózaton.
"Centrally storing and content sharing by connecting USB storage drives "
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
lehet wifit időzíteni, ha jól emlékszem, akkor a wireless/advanced settingsnél van egy radio time restrictions rész (nincs kedvem előbányászni a ddwrt-s tartalék routeremet a fiókból)
bár a demonál tényleg nem látom, de a ddwrt help is ezt írja:Radio Times Restrictions
The Radio Times Restriction facility constitutes a time switch for the radio. By default, the time switch is not active and the WLAN is permanently on. Enable the time switch, if you want to turn off the WLAN during some hours of the day. Hours during which the WLAN is on are marked in green, while red indicates that the radio is off. Clicking on the respective hour toggles between on and off. -
ankaz
tag
válasz Intruder2k5 #3072 üzenetére
opkg install kmod-usb2 kmod-usb-storage kmod-usb-core kmod-scsi-core
opkg install ntfs-3g/etc/init.d/usbdrive tartalma: - gondolom ezeken kívül más már nem kell
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda1
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission stop
stop
start
#/etc/init.d/transmission start
} -
MODERÁTOR
Az igazság az, hogy én nem vagyok valami nagy OpenWrt-s, szóval nem hiszem, hogy én fogom megoldani a problémádat, de szerintem a HDD-t látja rendesen, valami egyéb probléma lesz, tehát érdemes küzdeni vele, vagy megvárni, amíg valaki mond egy okosat. Az fdisk látja a lemezt?
fdisk -l
Amúgy ragaszkodsz az NTFS-hez? Linux alatt nem a legjobb választás, és sok probléma forrása lehet.
[ Szerkesztve ]
-
geebacsi
csendes tag
Sikerült a routert úgy elrontanom flash-elés közben, hogy csak a power világít, és nem is kap hálózatot. A QSS-es megoldás sem működik sajnos.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Kicseréltethetem a készüléket valamilyen hihető indokkal?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz geebacsi #3080 üzenetére
Mondjuk próbálkozhatsz a cserével is, lehet kitalálni mindenféle sztorit, aztán vagy elhiszik, vagy se. Esetleg nekiállhatsz a javításnak is, ha úgy gondolod... Szerintem egyszerűbb, mint amilyennek elsőre látszik. LINK
A kábel egy Nokia DKU-5 kábelből elkészíthető, nem kell semmilyen egyéb illesztő azon kívül, mint ami rajta van.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz geebacsi #3080 üzenetére
gyari szoftot frissitettel tplink weboldalarol, egy ora mulva ez lett. vagy egyszeruen lefagyott es nem indul azota.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Kris87
aktív tag
SIP szervert próbált már valaki rátenni a routerre? Valami asterisk félét.
-
geebacsi
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3081 üzenetére
a shibby féle fw volt rajta, csak elkezdett rosszalkodni, én meg úgy gondoltam, hogy visszateszem rá a gyári, vágott fw-t, majd utána vissza a shibby félét. De olyan érdekességeket művelt, hogy először ssh all akartam frissíteni, de amikor át akartam venni az usbról a /tmp alá, hogy feltegyem, 46%nál kifagyott a másolás. A webről sem sikerült frissíteni.
Ekkor úgy gondoltam, hogy a vinyóról közvetlenül állítom vissza.
Na ezt nem kellett volna.
Azóta nem lehet rá reagálni.
Szerintem megpróbálom kicseréltetni, ha meg nem teszik meg akkor még ráérek szenvedni a kábeles megoldással.
Őszintén nekem annyira nem is jött be az a tplink, inkább kicserélném egy wrt160nl-re, az mégiscsak egy linksys. -
Beri
addikt
válasz geebacsi #3085 üzenetére
Tehát megvennéd kb. ugyanazt a vasat még egyszer, csak gigabit nélkül és több pénzért, hogy aztán rápakold ugyanazt a szoftvert és brickeld ugyanúgy? Csak mert linksys. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye.
Megsúgom előre, a 160NL nem lesz gyorsabb. Sehol, semmilyen módon.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Magnat
veterán
válasz devpernull #3046 üzenetére
Azon volt nekem is, a csatornaszélességet mikor észrevettem, h nem 40-en van, átállítottam, (ahogy azóta toto2700reg kolléga javasolta), de hiába csatlakoztam újra, maradt 130-on ... de most meg nézem és 300, úh jó lett, lehet, h restart kellett neki vagy nemtom ... köszi azért mindenkinek
A DD-WRT fórumán van akinek sehogy sem megy, azt hittem, nekem is az lesz...[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
gyugyo79
addikt
Valaki állított már be minidlna -t Openwrt-n ? Vagy esetleg tud más megoldást Samsung TV-hez ami működik? Előtte a ushare-el próbálkoztam de azzal a tv nem tudott mit kezdeni látta a fájlokat de lejátszani nem tudta. A minidlna-val már megy a zene és a képek lejátszása, viszont a videókat már a minidlna meg se nyitja valamiért.Mit kell beállítani, hogy tudja?
-
gyugyo79
addikt
válasz gyugyo79 #3088 üzenetére
Megvan a megoldás. Az alap csomagban lévő ffmpeg nem elég egy bővített verzió kell ( libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk ). Így már megy a routeről a lejátszás Samsung TV-n.
Akit érdekel.Innen http://eko.one.pl/openwrt/index.php?path=backfire%2F10.03/ szedtem le a minidlna_1.0.18-1_ar71xx.ipk ami felrak mindent csak alapból a butított ffmpegel ezért még fel kell rakni a libffmpeg_0.5.2-4cj_ar71xx.ipk -t is innen.Utána a /etc/minidlna.conf fájlban még be kell állítani, hogy milyen könyvtárakat nézzen át a hdd-n meg érdemes átírni a db_dir= -t egy olyan útvonalra ami nem a router memóriájába mutat mert ide hozza létre az adatbázist a fájlokról amit talál meg ide készít log-ot is.Ha ez kész és vannak is fájlok a beállított könyvtárban akkor /etc/init.d/minidlna start és már lehet is nézni / hallgatni a zenéket/képeket/videókat a TV-n.
(Elvileg Sony TV-kel is működik) Most vettem fel tesztből satról hd adást (*.ts) és símán viszi azt is adivx, xvid *.avi-kat és az *.mkv -t is.[ Szerkesztve ]
-
Villanyász
tag
Sziasztok!
A következő nyűgöm volna. Torrentezés közben ha nagyon felszökik a sebesség (Digi topnet), akkor a kapcsolatom megszakad, és a winbe a kapcsolat ikon is felkiáltójelesre vált. Viszont a router logjában semmi változás nincs, illetve a status továbbra is azt mutatja hogy connected. IP stb kiosztva dns rendben. Viszont ha disconnect-et nyomok illetve újra connected-et akkor minden visszaáll a rendes kerékvágásba. És ezt már a router logolja is.
Gyári legfissebb firm van fent. Mi lehet a gond? Próbáljam ki vmi főzött firm-vel? -
rionpulya
tag
Backfire 10.03.1-rc3
The OpenWrt Release Team would like to announce a third release candidate (RC3) for Backfire Interim Release 1 (10.03.1). Testing of this release candidate will allow further refinement of 10.03.1
Binaries can be downloaded at http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1-rc3/
Changes since Backfire 10.03.1 RC2:
* tslib, directfb and depenencies no longer included in images. This problem was introduced by changes in qt4 between rc1 and rc2
* Minor ath9k improvements
* Switch drivers enabled on ar7Known Issues:
* PPPoE WAN links can be unstable (Ticket #7793)Detailed report at https://dev.openwrt.org/milestone/Backfire%2010.03.1
Detailed Core ChangeLog at https://dev.openwrt.org/log/branches/ba … 2753-22797
Detailed Packages ChangeLog at https://dev.openwrt.org/log/packages?revs=22753-22797Yours truly,
--
The OpenWrt release management team
Andy Boyett & Nicolas Thill -
dbius
veterán
Akik a gyári firmware-t használják még rajtam kívül: aug. 20-án új verzió jelent meg.
-
Zsozsooooo
tag
Hali skacok, nem nagyon vagyok otthon router(wi-fi) téren segítsetek abban milyet érdemes venni manapság ? Az apróból rengetegen váltanak ( N-es WLAN-ra ) ez mit jelent és mi az előnye ? Amire én használni szeretném 2 laptop 1 telefon egyenlőre 12288 / 1536 kbit/s netem van !
-
gyugyo79
addikt
válasz Lipigab #3095 üzenetére
Én a lengyel block-extroot-os fw-t használom és egy 1GB os partíció van a rendszernek adva így nem nagyon szoktam nézni, hogy mennyi volt és mennyi lett pontosan.Viszont az ffmpeg ipkg csak magában 1.5Mb.Biztos sok hely kell ez egésznek Mert a minidlna működéséhez ezek kellenek még amiket ha tud le is szed rögtön amikor telepíted :
libexif ,libjpeg ,libid3tag ,libflac, libvorbis, libsqlite3, ffmpeg, libuuid. Így akkor ennek csak azok álljanak neki akik már növeltek a rendszer méretén. ( Az hogy ezt hogy kell szerintem van is egy elég szájbarágós leírás magyarul és ha valaki úgyis ráköt egy hdd-t a routerre akkor ezt és swap-et minden féllek épen érdemes megcsinálni ) -
rionpulya
tag
válasz Zsozsooooo #3097 üzenetére
Ez a te fórumod: Milyen routert vegyek?. Ha ott rábeszéltek erre a routerre, akkor gyere vissza.
-
Lipigab
tag
válasz gyugyo79 #3098 üzenetére
Swap-ot mar letrehoztam, viszont azzal a bizonyos cikkel ami leirja hogyan kell atiranyitani az install dir-t meg nem talalkoztam. Itt keressem vagy Google?
Meg1 kerdes DLNA ugyben: Amikor HDs anyagokat (ts, mkv) nezel a TVn DLNA-n keresztul nem vetted eszre, hogy a minosege kicsit rosszabb, pixeles?
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest