Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Black&White #29599 üzenetére
hm?
-
Barohawk
aktív tag
Üdv Mindenkinek
Már én is ezt a fajta routert használom és akad tegy kis problémám a tp linkes firmwarrel. frissítettem a legfrissebbel amivel kecsegtettek hogy ftp-t tudok használni, de vagy egy órája próbálkozom és nem megy. a hdd-t felismeri ha ezt beírom a futtatás sorba file:\\192.168.1.1" akkor látom is a tartalmát, de nem érem el kívülről.
No ip.comon regisztráltam már felhasználónevet, routerben beállítottam, de így sem látni semmit. Mit ronthattam el?
Ha tudtok segítsetek, egyenlőre nem akarok más firmware-t feltenni mert még garis és nem érzem magam annyira profinak hogy végigcsináljam amit ti leírtatok.Köszönöm előre is a segítséget
''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Black&White #29603 üzenetére
Nekem nem opció, hogy jelszó nélkül menjen, de valószínűleg ez kavar be?
-
-
MODERÁTOR
-
ÖregSammy
csendes tag
válasz vargalex #29586 üzenetére
Szia,
Köszi, teljesen jogos észrevétel, valóban nem mindenkinek hoztak gyógyírt a leírt megoldások. Alaposan megnézted az oldalt!
Akik ezzel szenvedtek, a legtöbbjüknek (amiket olvasgattam különböző oldalakon) eleve nem megy a Play Store-ról a letöltés első pillanattól. Viszont nekem hosszú ideig ment gond nélkül minden wifi-n keresztül (és természetesen mobil neten is), s hirtelen pont csak az otthoni DrayTek Vigor 2200VG-n akad meg a Play Store a letöltés elkezdésekor és más Androidos telefononnal is ugyanez a helyzet a nevezett routeren már pár napja. Második napja tesztelés céljára egy kölcsön router van nálam, azon megy gond nélkül a Play Store letöltés is, nem ragad be.Semmi ötlet senkinél sem? Nem is értem, hogy lehet ilyen állapot: minden más megy rajta gond nélkül, csak ez halt be hirtelen. Úgy gondolom, a Factry Reset-tel és a FW újratöltésével kimerítettem a lehetséges megoldásokat a router-rel, de ha bárkinek bármilyen egyéb ötlete van, örömmel megpróbálom és megosztom az eredményt.
Ha senkinek nincs ötlete hogy történhetett ez, s egyéb megoldási javaslat sincs, akkor is legalább megmarad a fórumon, mint lehetséges misztikum.
-
ÖregSammy
csendes tag
válasz energiezolee #29589 üzenetére
Szia!
Köszönöm a remélem nemcsak számomra értékes választ! Impresszív, hogy gond nélkül megy egyszerre a 4300-ason a torrent le- és feltöltés, sőt, nem is túlságosan lassul le az USB HDD másolás sem a háttérben.
A leírtak alapján illetve a Dual Band miatt a 4300-as mellé dőlt a mérleg, úgy érzem, időtállóbb az erősebb HW miatt is, az egyetlen negatívuma pedig, hogy 6-7e forinttal drágább, mint a 64MB-os 1043ND.
Még van 1-1 kérdésem, de azt a tesztedre válaszolva küldöm a másik fórumon. -
csixy
addikt
Volt egy kis jégeső, áramkimaradásokkal.
v1.1.2 van fenn rendszer már van ,de az elelejtett wifi beállításokat nem hajlandó elmenteni.Most akkor vissza a gyárit , aztán rá a V 1.1.2-őt , aztán pendrájv ujra formázandó ?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Hol lehetne megtalálni az 1.1.2-es vardalex buildet?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz vargalex #29612 üzenetére
Szia!
Sajnos már felküzdöttem egy gyárit , majd egy v1.1-et,majd a v 1.1.2 sysupgrade lett a végén.
Igaz! Biztos az overlay-jel volt a baj , mert az extrootos pendrájvot kihúztam, de a helyén sem működött jól előtte.Lehet, hogy az áramkimaradások után még magát molyolta rajta a filerendszer ,mert nem volt eszméleténél úgy éreztem.
Most már mindegy, csinálok rá egy szűz fat32-őt , aztán bedugom és ráeresztem a partícionáló-formázó-csatoló scriptet.Evvan ... kicsit elkapkodtam.
Az egyébként természetes, hogy a MAC-cím alapján DHCP tartományon kívülre kiosztott IP-című és dolgozó AP-nek nyoma sem látszik sehol, viszon a rajta lógó WIFI-s kütyük vígan dolgoznak és látszanak is a fő routertől kiosztott DHCP-s IP-jükkel?
-
engusz
veterán
Kb. két naponta eljátsza a router, hogy nem enged eszközt wifin csatlakoztatni. Ez rendre egy PC, egy notebook és egy médialejátszó szokott lenni. A telefonokkal és tabletekkel nincs ilyen baj, azok mindig tudnak csatlakozni. Mi lehet a baj, ill. hogyan tudnék rájönni?
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Tamy
senior tag
válasz realmadrid92 #29615 üzenetére
Miért nem próbálod ki az uTorrentben? Rákattintasz a jobb alsó sarokban az ikonra (Ctrl+G), és ott van olyan, hogy tesztek futtatása. Ha ő azt mondja ok, akkor tuti jó minden.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
pajanko
csendes tag
Sziasztok!
Üdvözlök Mindenkit a fórumon!
Segítséget szeretnék kérni TL-WR2543-as router beállításában.
OpenWrt vargalex v1.1.3 r32649 szoftvert tettem rá.Digi netem van és nem akart csatlakozni újraindítás után.Vargalex #28666 hsz-a alapján már működik.A problémám a dyndns beállítással van.Jelszót felhasználónevet beírtam.Engedélyezésben pipa.
IP cim forrása:hálózat
Hálózat :wan
Kell-e még mást is beállítani,hogy kivülről látható legyen a router?(van még jó sok kérdésem,igyekszem én is)
Köszönöm szépen előre is a segítséget.Tisztelettel:jános
-
MODERÁTOR
Üdv!
Bár nem pont ennek a topiknak a témája, de mivel itt is sokszor felmerült már, és titeket is érint, így megemlítem, hogy bár én rtorrent-et használok, de az imént kísérletezgettem a transmission-el WL-500gP-n, és bizony azon ugyanúgy ingadozik a sebesség, mint amit Ti is szoktatok mondani! Leesik akár 0-ra, aztán felugrik 260-ra, megint vissza, szóval a grafikonja akárcsak az EKG görbe...
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A mysql-t szerettem volna telepíteni, de mikor a jelszót szerettem volna beállítani ezt a hibaüzenetet kapom:
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)Mit ronthatok el?
Steve
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29618 üzenetére
az rTorrent neked stabilabb? - tudom, hogy nem lehet összehasonlítani, de nekem a transmission 666 MHz Celeron-on, ubuntu 12.04-el egyenletesen (maximális) sávszélességgel tölt, tehát lehet, hogy csak a vas kevés a 1043-ban, de nem gondolom, hogy a transmission-nal lenne gond.
-
MODERÁTOR
válasz Maximusz #29620 üzenetére
Az rtorrent stabil, az jól láthatóan, egészen a vas elfogyásáig stabil sebességet produkál, ha van elég seed-er! Nem tudom akkor mi lehet a probléma, de egész biztos nem erőforráshiány, mivel próbálkozásom során is 1 darab torrent futott, ami produkálta a 0-250kbyte/sec közti ingadozást, ráadásul bőven 1 alatti load mellett, és akárhogy is nézzük, a WL-500gP is képes közelítőleg 1MB/sec sebességre, amit rtorrent-el hoz is... Ráadásul amivel próbálkoztam, az optware-es, tehát utólag telepített transmission volt, és nem a firmware-be integrált verzió, mert arra több panaszt hallottam már!
-
MODERÁTOR
válasz Maximusz #29620 üzenetére
Természetesen némi ingadozás ott is van, de nem olyan szinten, hogy 0 és maximum közt ugrálna! Itt van az rtorrent statisztika, egy 690MB-os torrent letöltésekor. Közben megemeltem a sebességlimitet, ezért van a lépcső benne...
Ugyanez az időszak a firmware WAN statisztika szemszögéből! Bár ebben már van némi egyéb forgalom is, fiam youtube-ozik, párom meg böngészik, így kicsit több benne a tüske...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Bem Utat
csendes tag
válasz SteveBeard #29619 üzenetére
A mysql-hez alapértelmezetten nem fér hozzá a root, azt külön [be kell állítani].
Gondolom, itt is hasonló a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
SteveBeard
senior tag
válasz Bem Utat #29624 üzenetére
Kösz!
A Wiki csak ennyit írt:
opkg update
opkg install libpthread libncurses libreadline mysql-serversed -i 's,^datadir.*,datadir = "/srv/mysql",g' /etc/my.cnf
sed -i 's,^tmpdir.*,tmpdir = "/tmp",g' /etc/my.cnfmkdir -p /srv/mysql
mysql_install_db --force/etc/init.d/mysqld start
/etc/init.d/mysqld enablemysqladmin -u root password 'new-password'
Steve
-
MODERÁTOR
válasz SteveBeard #29625 üzenetére
Nem tudom ez lehet-e megoldás, de az OLEG-es leírásban van még chown parancs is...
-
csixy
addikt
Na megint itt van a vihar. De már rutinos vagyok. a TP-link8810B helyett feltettem egy D-link DSL360R-t az 1043 nd helytt pedig egy Netgear vgr614v7est , ezeket nem annyira féltem .
És lehet netelni aksiról WIFI-vel.[ Szerkesztve ]
-
SteveBeard
senior tag
-
raidx
őstag
Ma megint szórakozott velem a transmission (elég sokszor csinálja amúgy) akár fél óráig is elérhetetlen sokszor még a luci is megbénul és putty sem tud belépni. Vagy táp ki/be vagy várok hátha észhez tér. Sokszor a net is megszakad de van amikor az megy közbe rendesen.
Jelenleg OpenWrt vargalex v1.1.3 r32649 van fent de az elődje is szórakozott. A másik furcsaság, annak ellenére, hogy a le/fel le van korlátozva néha a megengedett 3 helyett minden hozzáadottat egy időben tölt le/fel és nincs semmi fennakadás. Volt, hogy két napig is így ment! De az is előfordul, hogy le kell tiltani mert állandóan fagy tőle a net is. Szóval valahogy önálló életet él néha.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Kicsirics77
veterán
nem akarom elkiabálni de lekaptam a router fedelét és az IC-re hűtőbordákat raktam
azóta lekopogom nem fagyott és elérhető folyamatosan
azt észrevettem,hogy előtte nagyon forró volt mind a három IC.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29618 üzenetére
ezt most vettem észre ( transmission indítás után közvetlen a syslog-ban ) - jelenthet valamit az (in)stabilitás szempontjából ?
Aug 6 08:43:06 root: Transmission start
Aug 6 08:43:08 transmission-daemon[23379]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 327680 (tr-udp.c:77)
Aug 6 08:43:08 transmission-daemon[23379]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 327680 (tr-udp.c:88) -
Maximusz
aktív tag
válasz Maximusz #29587 üzenetére
Szia Vargalex!
Ha már az előző hozzászólásom miatt a syslog-ban voltam, ránéztem az openvpn-es dologra, miért nem működhet.. -ezt adta egy /etc/init.d/openvpn restart :
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: OpenVPN 2.2.2 mips-openwrt-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Jul 8 2012
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: WARNING: --keepalive option is missing from server config
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: WARNING: file '/etc/ssl/server.key' is group or others accessible
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: TLS-Auth MTU parms [ L:1576 D:140 EF:40 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Socket Buffers: R=[87380->131072] S=[65536->131072]
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: TCP/UDP: Socket bind failed on local address [undef]:443: Address already in use
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Exitingha jól értem, akkor a félkövérrel szedett sor lehet a ludas, a nem működésért, vagy ennek köze sincs a nem futáshoz? (top sem írja)
[ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
válasz Kicsirics77 #29630 üzenetére
Szia!
Van még rá gari?
Vagy úgy raktad rá, hogy ha valami gáz van, akkor le tudod venni nyom nélkül ?
Köszönöm válaszod előre is!Üdv : Energie Zolee
-
energiezolee
aktív tag
Szia!
Szerintem nagyon leterheli és a magas load miatt nem tudod elérni!
Én csak seed-eltem, de akkor is felment 1.5-ig is a load, pedig nekem csak 15/0.78-as netem van!
Ha a seed mellé elindítottam a letöltést is akkor már egyből 10-ig is felment a load, hiába fogtam vissza a letöltést!!!
Ezért én netbook segítségével töltöttem a samba-ra.[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
vargalex
Topikgazda
válasz energiezolee #29635 üzenetére
Érdekesek ezek a hozzászólások, mert nekem más volt a tapasztalatom. Illetve össze is foglaltam.
Alex
-
Kicsirics77
veterán
válasz energiezolee #29634 üzenetére
bőven garis és nincs gányolva hanem simán hővezető paszta a chip-re a borda mg csak rá van nyomva ha gebasz lenne vele akkor sima 96%-os alkohollal le lehet mosni a pasztát és külsérelmi nyom sincs
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #29638 üzenetére
elkiabáltam lehet mert a luci nem elérhető vagy 2 perce már megint de a transmission fut meg ssh is megy
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #29639 üzenetére
Ha az új verziót (1.1.3) használod, akkor bőven lehet, hogy csak a LuCI-t kiszolgáló uhttpd példány állt le.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz SteveBeard #29637 üzenetére
Hi!
Nem tudom, hogy milyen leírás alapján csináltad? Ezt követve simán működik.
Bár, a hibaüzenetből én azt gondolom, hogy már copy-ztál egy jelszó megváltoztató parancsot (olyat, ami a példában van) és így most az ott beállított jelszó érvényes (a példában new-password). Tehát már van jelszava a root-nak.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz SteveBeard #29644 üzenetére
Mondom, biztos, hogy már beállítottad a root jelszavát. Természetesen minden parancsot elég másolni.
Alex
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem Első hsz-t végignéztem de nem találtam számomra érthető leírást. Van egy 1043as vargalex féle ruterem. Egy 16Gb-s pendrájvot amit NTFS-be formáztam meg bedugtam felszeretném mountolni hogy 1 2 torrent fájlt éjjel nappal seedeljen vissza.
Na most jelenleg így néz ki: [link] Swap ba van kitöröltem és próbáltam Mount Points-ide tenni de amikor rányomok h save apply akkor csak pörög pörög de semmi félóra után is ugyan az.
Ha jól gondolom a MP be kellene valahogy felmountolni és azt a pl: /dev/sda2 beállítani a kliensbe hogy oda töltse a fájlt. Ennyit tudok de kivitelezni nemtudom segítsetek -
suste
veterán
válasz SteveBeard #29646 üzenetére
Vargalex blog:
Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is.
Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el.
Itt megformázod a 2 partíciós verzióval (swap+ext4), és ez fel is csatolja ahova kell.
Az NTFS-t felejtsd el a routeren.
Ne Explorerrel csináld, hanem ,más bőngészővel!!![ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Sziasztok, gyors kerdes: lucin hol tudom beallitani, hogy 443-on legyen elerheto a felulet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest