Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
VOid
tag
válasz Intruder2k5 #30198 üzenetére
Hát ha ez tp link sajátosság akkor a továbbiakban kerülni fogom a tp link routereket,
nem vagyok egy számítógép szaki nem tudom hogy frissítsek firmwaret, ráadásul még a garanciát is elveszítem ha "normál" működésre akarom bírni a routerem, szép -
VOid
tag
válasz maxsoft #30203 üzenetére
Nem tudom, de most én bolond megpróbáltam egy leírás alapján frissíteni a firmwaret mégis,
sikerült is "firmware upgrade"re rámentem webes felületen belül megadtam neki ezt a fájlt "openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin" és láss csodát, mostmár egyáltalán nincs net!Na most mit tegyek?
-
devil2k
tag
Azért javasoltam a modem-router (routeren reset gombot 10 mp-ig) restartot, mert nekem is ez volt a gondom, hogy OpenWrt felrakás után nem volt net. Vargalex javaslatára megcsináltam és nálam rendbe jött.
Hátha.[ Szerkesztve ]
Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
VOid
tag
válasz vargalex #30210 üzenetére
Már nem tudom googleba beírtam azt innen onnan szemeztem, de a fentebb leírtakat csináltam mert egyszerűnek tűnt , hogy a webes felületen belül megadtam a fentebb megnevezett bin fájlt, frissítette, kiírta hogy software successfully upgraded, restartolni magad, itt mentek fel a %ok, aztán hirtelen semmi, se webes felület se semmi, már a resetes megoldást is probáltam a 10mpset, áramtalanítottam, stb. a router látszólag amúgy működik, szóval villognak rajta a zöld fények ahol kell , szóval nem értem.
-
MODERÁTOR
-
őstag
Sziasztok!
Hamarosan lecserelem a WR941ND v.4.1 tipusu router-emet WR1043ND-re. Jelenleg a WR941ND-n openwrt fut, es mielott eladom, szeretnem visszarakni ra' gyari firmware-t. Mar csinaltam ilyet regebben, de nem WR941ND-vel.
Openwrt wiki-n olvastam ezt:
"Only perform the dd action below if your original firmware has the word "boot" in it, for example, "wr941nv4_en_3_9_17_up_boot(091118).bin". DO NOT dd your original firmware if it has no "boot" in its name, for example, "wr941nv4_en_3_11_5_up(100427).bin", because if you do, you will brick your router ! This was confirmed by supertom64 in wr1043nd.
Cut first 0x20200 bytes from original firmware containing boot in the filename:
dd if=orig.bin of=tplink_boot.bin skip=257 bs=512"Ebben szeretnek ertelmezesi segitseget kerni. Tehat, jol ertelmezem, hogy ha a TP-Link honlapjarol letoltom az adott firmware-t, es a neve tartalmazza a "boot" tag-et, akkor NEM kell levagni belole, hanem azonnal mehet tmp-be, aztan indulhat a flash mtd -r adottfirmware.bin firmware paranccsal? Vagy pont forditva? (A letoltott FW neveben nincs "boot" tag. wr941nv4_en_3_12_8_up(110117).bin )
Valamint mi a kulonbseg a ket parancs kozott?
flash mtd -r adottfirmware.bin firmware
flash mtd -r adottfirmware.bin linuxKoszonom a segitseget!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
MODERÁTOR
válasz proradeon #30216 üzenetére
Bizony fordítva!
A másik kérdés titka pedig annyi, hogy a linux dd-wrt alatt használatos...
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #30219 üzenetére
Köszi! Erre gondoltam is, de csak ha nagyon nem lesz meg az oka.
Más:
[2012/08/28 19:44:59] minidlna.c:989: warn: HTTP listening on port 8200
[2012/08/28 19:46:02] upnpevents.c:363: warn: upnp_event_send: send(): Connection timed outEz miért van? Nem érhető el a minidlna gyakorlatilag.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
Módosítani nem tudom, de ez megoldódott. Áthelyeztem a files.db (félre volt konfigurálva, remélem csak ennyi) és most ok. Viszont a következő most a kérdés. Ha VLC -vel játszok le filmeket, tökéletesen mennek csak éppen tekerni nem tudom. Erre létezik valami megoldás?
Szerk.: Lejátszási listán kiírja a teljes hosszt, de lejátszás közben már nem.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
toth2zoltan
csendes tag
válasz Intruder2k5 #30164 üzenetére
Szia,
PUTTY-ban UTF8-van. Nekem így jelennek meg a filenevek:
-rw-r--r-- 1 root root 736100102 Aug 23 06:32 A kis hable??ny.avi
-rw-r--r-- 1 root root 731590634 Aug 23 06:39 A ment??csapat.avi
-rw-r--r-- 1 root root 1167065088 Aug 23 06:44 A miniszter f??lrel??p.aviAnnyit még fontos elmondanom, hogy ext3 fájlrendszerem van.
Zoli
-
MODERÁTOR
válasz toth2zoltan #30222 üzenetére
Ez vargalex fw?
-
VOid
tag
válasz vargalex #30212 üzenetére
Kovettem a leirast eljutottam addig h beirjam a felh nevet es a jelszot ... Nem lett net, mi tobb mar a regi routeremmel sincs net, sot ha kozvetlen a gepbe dugom a kabelt akkor se akar netre menni, mobilnetrol tok csak irni, most aztan tenyleg nem tom mit csinaljak nem gondoltam h ennyire el lehet ezt szurni
-
MODERÁTOR
De, van egyszerűbb módszer! Ha már megváltoztattad a jelszót, és van SSH (tehát nem telnet), akkor beléphetsz a routerre a WinSCP program segítségével, majd az előzőleg már letöltött vargalex féle OpenWrt firmware-t bemásolod a router /tmp mappájába, ahonnan tudod flashelsni parancssorban, ezen leírás első képe alapján, az első, harmadik, és negyedik paranccsal! Mivel a firmware-t ez esetben nem netről töltöd le, így a második parancs kimarad! Ebben az fw-ben pedig már lesz webes felület, és sok minden egyéb dolog is!
[ Szerkesztve ]
-
VOid
tag
válasz Intruder2k5 #30227 üzenetére
Na megcsináltam amit írtál, eljutottam a firmware frissítésig parancssorban mindent be is írtam a végén ezt írta ki:
"The device is in the format of mtdX (eg: mtd4) or its label.
mtd recognizes these commands:
unlock unlock the device
refresh refresh mtd partition
erase erase all data on device
write <imagefile>|- write <imagefile> (use - for stdin) to device
jffs2write <file> append <file> to the jffs2 partition on the device
fixtrx fix the checksum in a trx header on first boot
Following options are available:
-q quiet mode (once: no [w] on writing,
twice: no status messages)
-n write without first erasing the blocks
-r reboot after successful command
-f force write without trx checks
-e <device> erase <device> before executing the command
-d <name> directory for jffs2write, defaults to "tmp"
-j <name> integrate <file> into jffs2 data when writing an image
-p write beginning at partition offset
-o offset offset of the image header in the partition(for fixtrx)
-F <part>[:<size>[:<entrypoint>]][,<part>...]
alter the fis partition table to create new partitions replacing
the partitions provided as argument to the write command
(only valid together with the write command)Example: To write linux.trx to mtd4 labeled as linux and reboot afterwards
mtd -r write linux.trx linux
"Ez nem tudom hogy most nekem jó e vagy sem, azt tudom hogy net nincs, viszont ha van egy webes felület most amin betudnám állítani netet és a wifit, azt hogy lehet előhozni? Nekem csak ez a két dolog kéne, nem kell semmi extra, meg az hogy ne menjen el magától a net úgy hogy ki be kelljen dugdozni a routert
-
MODERÁTOR
-
VOid
tag
válasz Intruder2k5 #30230 üzenetére
Hát nemtom, pedig mindent 2x ellenőriztem le direkt, ja és a tmp mappába azt az openwrts fájlt másoltam be amit már akkor kell amikor már eleve van egy másik openwrt a routeren,
na majd mindjárt megpróbálom újra. 100x leellenőrizve.Amúgy minek kéne történnie ha minden jól írtam be? már kell netnek is lennie? v előjön egy ablak ahol megadhatom a dolgokat? nem vágom.
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Adott egy wargalex féle openwrt-s 1043nd router. Annak idején sok segítséget kaptam itt és sikerült is a használatba vétel.... míg egyszer egy hdd csatlakoztatásakor összedőlt a rendszer...
Jelenleg ott tartok hogy telneten érhető el csak a router ennek a leírásnak az alapján:
A sys led irtó nagy sebességgel villog
A kérdésem hogy innen hogyan tovább? Egyuttal szeretném felrakni a legfrisebb wargalex féle firmwaret is!
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
-
vargalex
Topikgazda
válasz huliganboy #30232 üzenetére
Hi!
Ha telnettel bejelentkeztél, akkor:
mtd -r erase rootfs_data
Majd reboot-ol a router és elérhető a LuCI is (jelszó nélkül).
Ha a leírásból végrehajtottad a
mount_root
firstbootparancsokat, akkor egy reboot is elég (tulajdonképpen a fenti 1 parancs ugyan azt csinálja, mint az utóbbi 2, ráadásul újra is indítja a routert)..
Alex
-
VOid
tag
Na sikerült feltenni, net még nincsen de ha beírom a 192.168.1.1 bejön egy Luci nevü webes felület, végignéztem hogy hol lehet beírni felhasználónevet vagy jelszót de nem találtam, igazából nem is nagyon értem h mit kéne állítani itt. Hogyan kellene? Bocsánat a sok kérdésért sajnos nem vagyok egy nagy számítógép szaki
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
LuCI-ban a Hálózat->Interfészek->WAN. Protokollt átállítod PPPoE-ra, majd megnyomod a "Kapcsoló prot." feliratú gombot. (Elég rossz fordítás, ugyanis helyesen inkább "Protokoll csere" lenne. Angolul egyébként valóban "Switch prot." a felirat.)
Ezután be tudod állítani.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz huliganboy #30235 üzenetére
Hi!
Próbáld meg privát böngészéssel. Ha az én build-em van feltéve, akkor LuCI-nak lennie kell.
Alex
-
suste
veterán
válasz vargalex #30236 üzenetére
Nem tudom az újban is így van ez, de nálam még amikor rányomsz a hálózat fülre, akkor az interfészek rész lesz az aktív, de nem látszanak a kis fülek alatta (wan, lan, stb), csak ha rányomok az interfész fülre. Ez okozhat olyat, hogy nem veszi valaki észre,hogy hol kell a kapcsolatot beállítani -persze ott van a szerkesztés gomb is. (Aki nem ért hozzá, az is végig meri nyomkodni a füleket, de szerkeszteni már nem mer.)
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
OpenVPN-t szeretnek konfigolni LUCI-n keresztul, egy jo tutorialt tud adni valaki?
-
F34R
nagyúr
ha extroot-t akarom hasznalni ujra kell formazni a hdd-t ?
-
MODERÁTOR
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #30244 üzenetére
most meg probalkozok a webuival transmission alatt , kicserelem Shift-re , ha az nem jon be akkor rtorrent megy fel es emiatt viszont kell az exroot.
rtorrent.rc-t kell majd modositanom , ha jol gondolom ,es ugyanugy a 9091-es porton lepek majd fel ? -
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #30246 üzenetére
Bármilyen config file lehet, mivel OptWare alatt is az indításkor (indító scriptben) mondod meg, hogy az rtorrent.conf-ot használja. Az rtorrent paraméter nélkül indítva minden rendszeren az indító user rtorrent.rc file-ját keresi.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #30247 üzenetére
Ezt tudom, csak akkor rosszul fogalmaztam, tehát nem tudom OpenWrt alatt mit használ alapból! Sosem néztem még bele az ipk csomagba szerintem...
Meg aztán ez remekül látszik a ps kimenetben is, és nyilván ezzel a paranccsal bármmilyen más konfiggal is indítható lenne a bináris...
705 ? Ss 0:20 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
715 pts/1 SNs+ 100:15 \_ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #30248 üzenetére
Hi!
OpenWrt alatt nincs default config file. Legalábbis legutóbb, mikor néztem nem volt.
Alex
-
F34R
nagyúr
Nah ezt sikerult berakni webui-nak meg egy kicsit valtoztatok a default szinen egy a border nagysagan .
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest