Hirdetés
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #3200 üzenetére
Utolsó mondat helyesen: jó lenne zenét streamelni iPhone-ra. BT mar részletkérdés.
-
vadászcsiga
félisten
Feltettem a vargalex fw-t sikeresen, de hogy lesz nekem wifim mert a Wifi fül alatt engedelyeztem ugyan a nemtudom miket, kapcsolódtam is egy nyitott openwrt hálózathoz de a net nem működik.
Nem fehér embernek való játék ez, kezd tele lenni a hocipom. Lehet hogy lesz egy eladó routerem
A gyári fw-t hogy tudom vissza tenni?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz vadászcsiga #3202 üzenetére
Szia!
Hogy állítottad be a wifi-t? Esetleg képeket is rakhatsz ide, akkor jobban tudunk segíteni.
Alex
-
vadászcsiga
félisten
válasz vargalex #3203 üzenetére
Képeket nem tudok feltenni mert mobilneten vagyok telefonrol. Kábellel van összekötve a router a gepemmel, megadtam a root jelszót majd azt csináltam amit az előbb írtam. Semmi mast nem állítottam.
Interface alatt nem kell kapcsolódni LAN-on vagy a WAN-on?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz vadászcsiga #3204 üzenetére
Szia!
A wifi beállításokra gondoltam. Defaultban ugye az ki van kapcsolva, tehát nyilván valamit módosítottál rajta.
Alex
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
goflex net:
A rendszerhez minél kisebb és nem villogó cuccot szerettem volna, ezért egy micro sd + kingston USB adaptert dugtam bele. Az install folyamatban (fdisk, make2fs....) eljut egészen a mountolásig de read-only nak mondja és a rendszer letöltése (wget http://archlinuxarm.org/os/ArchLinuxARM-armv5te-latest.tar.gz) már nem megy! Tényleg read-only mert vi -vel sem lehet egy filet létrehozni rajta.
Valami ötlet?Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
vargalex
félisten
válasz vadászcsiga #3206 üzenetére
Szia!
Szerkesztés->Csatorna, titkosítás beállítás->LAN hálózathoz rendelés. Mentés & Alkalmazás. Végül Engedélyezés.
Alex
-
suste
veterán
válasz vadászcsiga #3211 üzenetére
ha jól értem, akkor a wifi beállítását írta neked
luci/network/wifi/config
alap fülön enabled és csatornát oda állítsd ahol nincsen másik wifi, másik fülön a LAN-nál legyen pötty,
alul meg a titkosítást állítsd be[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
válasz vargalex #3209 üzenetére
Egy másik usb drive-al megy de azt nem erre akarom használni. Az amiről panaszkodtam működik a notebook-ba. Az a furcsa, h létrehozza a particiót, formázza ahogy kell, felmountolja, de utána azt mondja, h read-only. Próbáltam a mount-nak a "-w" meg "-o rw" de hatástalan. A másik pendrive-al meg a default értékekkel jó!??
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz vadászcsiga #3213 üzenetére
Ezt elég hamar feladtad, nem?
-
vadászcsiga
félisten
válasz Intruder2k5 #3216 üzenetére
Hát ja de még felrakhatom újra viszont mindenképpen kiokítom magam előtte mert ez igy nem jó. Laikusoknak ez így nem való
-
suste
veterán
válasz vadászcsiga #3217 üzenetére
kicsit több időt kell rászánni,minden fület végignyomkodni, és meg fogod ismerni
én is ígykezdtem, meg itt sokan mások
ha még nem volt meg, akkor a vargalex bloggal kezdj
aztán pedig használd a keresőt itt és a 1043-as topikban, azt bizton állítom, hogy az összes kérdésedre meg van itt a válasz[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
(#3197) giorgio :
Nem tudom pontosan mire gondolsz...
Szerintem induljunk ki abból, hogy nincs otthon semmi....mert nem a szekrény alján teremnek a cuccok...
Brazos? lap+RAM+HDD(k)+táp+ház hát 50 alá nehezen férsz be...és akkor elég szűkre van véve a téma.
Szóval belépő NAS. Melyiket ajánlod?
Microserver árakat néztél mostanában? Én hirtelen 70-80K körül látom.
Amit ma teszteltek a PH!-n az ugyan nem belépő szint, de az is brutál drága és "csak" egy fiók.(#3219) vadászcsiga
Fel a fejjel!Először én is megijedtem mert nem találtam, hol kell feléleszteni a wifi-ket...Aztán szépen végigmentem a felületen. Erre látom a wifi résznél, hogy engedélyezés.....
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
suste
veterán
válasz vadászcsiga #3219 üzenetére
rosszak a kereső szavak:
"nem megy", "eladó router", ezekkel nem sok hasznos választ találsz -
MrSealRD
veterán
válasz vadászcsiga #3222 üzenetére
A szolgáltatód felé a kapcsolatot beállítottad? Az kapott ip-t?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz vadászcsiga #3226 üzenetére
Szia!
Kábelnet esetén a firmware felrakása után kellhet egy modem és egy router restart is.
Alex
-
honda130
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az itthoni PC-m és az asszonykám Lap top-ja időnként egyszerűen elveszti az internetet. Van úgy hogy csak az én asztali gépem, de az imént pl. egyszerre mindkettőt újra kellett indítani. Nem tudom mi lehet vele. Azt hogy a routher szarakodik esetleg nem lehetne valahol megnézni?
Nincs valami ötletetek? Mit csináljak vele? Egyszerűen vegyek egy másikat a TP link routher helyett?Köszönöm!
Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.
-
cimp
senior tag
Az normális, hogy a tar kibontása közben
tar: can't open './usr/share/man/man3/Params::Check.3perl.gz': Invalid argument
üzenet jön?
Így nem merem elindítani a telepítést mert akárrmi is lehet. pl. hiányzik a fele.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz vargalex #3233 üzenetére
Bonyolultabb volt a dolog.
Tegnap kínlódtam ezzel a read-only baromsággal, és addig próbálgattam, hogy melyik eszköz miben hol szar mi mivel működik, hogy amikor egy működő konstellációra sikerült a tart rátölteni nem néztem meg, hogy FAT32 fájlrendszer volt rajta. Az meg a kibontásnál elhányta magát. Végül is a kingston usb adapter volt a szar, mert van egy ugyanolyan amit az autóban használok és azzal működik. Remélem a goflex-el nincs semmi nyűg, mert a tegnapi próbálgatás során egy másik pendrive -ot (sony) meg se röccentett. Látni se volt hajlandó.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz vargalex #3233 üzenetére
Alex!
A sync -re ott van egy megjegyzés, hogy sokáig fut usb drive esetén.
Ez egy pillanat alatt lefutott.
Nem baj ez?Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy TP-LINK WDR3600 routert. A régi 8 éves (egyébként kitűnően működő) Linksys WRT 54GL típusú routerem lecserélése okán. A cél az volt hogy ne G-s hanem N-es legyen a Wifi sebessége és a NAS-ról ne 100-as hanem 1000-es hálón is tudjak másolni a laptopra és vissza.
A laptop egy lenovo T510 tutira tudja az N-es wifit és a LAN- ja meg gigabites. A NAS egy Synology 413j ennek a LAN-ja is gigabites. Van még egy Dune HD 101 és egy Logitech Squeezebox is rádugva a routerre ezek gondolom csak 100-as sebességet tudnak de ez most nem számít.
A problémám az, hogy sikerült beállítanom mindent van net látom a belső hálón a NAS-t megy a torrent is a NAS-ról, a Dune el lejátszom az mkv-t a NAS-ról szóval úgy néz ki minden OK de minden pont olyan sebességgel megy mint a régi Linksys routerrel...
A laptopon WIN8 van, ott a wireless nél azt írja transfer rate 54 Mbps tehát ez a G-s sebességnek felel meg.
A routerbe gyakorlatilag semmit nem piszkáltam mert nem is értek hozzá. Változtattam jelszót az admin felületre, meg mind a 2.4 mind az 5 Ghz-es Wifi be van kapcsolva ezeknek van jelszava és titkosítás is van asszem AES. NAT van engedélyezve meg majd a Dyndns-t kell a NAS miatt.Szóval az a kérdés hogy miért nem megy az N-es Wifi és miért csak 2500kb/s el tudok a NAS ról a laptopra másolni pont mint a régi routerrel....
Kérlek segítsetek, mert így pont a lényeg nem változik meg a sebesség. Magamtól egyébként arra tippelek hogy a WIN8 agyába maradt valami régi beállítás ami miatt lassú, mert a TPLINK admin felületét átnézve semmilyen sebességre utaló állítási lehetőséget nem találtam.
Kösz ha válaszoltok
-
suste
veterán
miniDLNA
1.1.0 - Released 04-April-2013
Force a rescan if we detect a new or missing media_dir entry.Na talán jó lesz végre?
ALEX: ezt is fel lehet tenni simán 1.1.5-re sé s1.1.7-re is?
-
cimp
senior tag
Na most van gebasz Alex!
Írtam neki egy reboot-ot és azóta nem találom a hálózaton a cuccot!
Led fixen zölden világít, h be van boot -olva, de nem lelem.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
-
cimp
senior tag
válasz Intruder2k5 #3240 üzenetére
Eddig semmi ismert varázslat nem akar segíteni
Itt Esetleg nyomjuk a reset gombot power dugás közben visszaáll alap install ra gondolok, hogy talán segít de nem tudom itt van-e olyan!? Fingom sincs mi baja, mert faszán működött, csak a web-es konfig felülelten nem akart előjönni amiket felpakoltam, gondoltam újraindítom. De nem. Illetve úgy néz ki bebootol de nem találom a neten.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz vargalex #3244 üzenetére
Ping nem megy. Statikus ip -ig még nem jutottam. Letiltani semmit nem tiltottam le hacsak a webmin nem tiltott le valamit amit nem akartam, de pont engedélyeztem magát a webmint és azt, hogy induljon magától....
Ha másnem akkor annak menni kéne.[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
-
MODERÁTOR
-
cimp
senior tag
válasz Intruder2k5 #3247 üzenetére
A goflex pendrive install-ról ami el is indul.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest