Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz donmackó #14301 üzenetére
Én úgy voltam vele, hogy egy komplett uninstall jobb végeredménnyel kecsegtet, mint egy sima tiltás, maradhat még ott ez az akkor is, szóval akkor elleszek a defenderrel..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz donmackó #14306 üzenetére
Nálam a tegnap felrakott 8.1-nél megy IE11-gyel rendesen. FF nem akarja ma sem. És akárhogy piszkálom, a régi nem megy FF-szal bezzeg az újabb hibátlanul. Nem jövök rá mi az igazi hiba, sima biztonsági beállítás lenne?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
donmackó
addikt
Nem raktam fel, de most hogy írtad megtettem és nincs hiba. Még azon gondolkozom hogy teszek a másikra is cc-t + suste basic-et. Majd felteszem a szükséges csomagokat 9092-ről. Ez vajon működőképes ötlet? Meg a másik fenntartásom a switch mód. Ezt a részt nem teszteltem cc-n a 9092-ről. Az is működőképes elvileg rajta nem?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
Én a 15.05-re gondoltam, avval nem volt gondom. De mindegy jó ez így, IE-rel úgyis működik sokat úgysem használom azon a routeren a luci-t. Ha a telóról akarom elérni, ott meg úgyis ssh-zok.
Headless: Köszi a tippet, de nem szeretek copórollerezni.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy működik-e egy külső vinyó a routerrel openwrt-n a következő partícionálással: Első partíció egy fat32 második a swap harmadik az extroot negyedik meg ext4 az adatoknak?
Az első partíció xbox 360nak lenne játékok futtatására. Úgy tervezném hogy mikor játszok, akkor csak lehúzom a routerről a vinyót, és átkötöm a boxra, majd ha végeztem vissza. Ez megvalósítható szerintetek?
-
Headless
őstag
válasz dredjudge84 #14313 üzenetére
PC-n válassz le egy FAT32-es particiót adj neki valami nevet. Most az teljesen mindegy hogy melyik hanyadik partició legalábbis az én véleményem szerint.
live linux gparted-el egyszerűen kivitelezhető, meg ott vannak a windowsos alternatívák. Automount majd sharebe csatolja.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz dredjudge84 #14313 üzenetére
Az xbox nem tud hálózatról betölteni?
A PS2 tudja, így szerintem az xboxnak is tudni kéne.
PS2-nel a megosztási nevet kell megadni még az ip-t, egyébként ua particion vannak a fájlok egy külön mappában. Hálózat miatt a fájlendszer sem számít...Az semmiképpen nem ideális, hogy lerantgatod a routerről.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz dredjudge84 #14316 üzenetére
PS2-nél úgy van ha jól emlékszem, hogy az első FAT32 partíciót keresi
szóval ha csak egy FAT32 van, akkor azzal fog dolgozni, és az mindegy hányadik partíció a lemezende a biztonság kedvéért ha még megoldható, akkor jobb elsőnek állítani a FAT32-t, aztán utána a többi, mert a routernek/linuxnak tökmindegy
persze ha most akarsz lecsípni a FAT32-nek, akkor próbáld ki
-
dredjudge84
őstag
Rendben van, köszönöm a segítséget!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy 0.4es suste fw-nél hol tudok csinálni egy átirányítást, hogy alapértelmezetten ne a 21-es port legyen az ftp? Pontosan mit kell létrehozni? Tudom a 0.8-ban ez már benne van, de én maradnék 0.4-en. Egy screenshotot mellékelne nekem valaki?
[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
Üdv ismét!
A DMZ beállításokat hol találom luciban?
Rick4álad megoldódott a hibás luci megjelenés? Nálam most kezdte el pár napja, és csak telóról megy rendesen, vagy live linuxról. Már régebben is csinálta nekem is, de egy windows restart megoldotta, de csak mostanáig sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz dredjudge84 #14319 üzenetére
Tök jó, most nézem, most meg megy rendben. Az elmúlt pár napban nem nyúltam hozzá, úgyhogy fogalmam sincs, mitől jó, szerintem ez pl windows frissítések teszik rosszá, utána meg jóvá, másra gondolni nem tudok...
-
suste
veterán
válasz dredjudge84 #14318 üzenetére
luci/hálózat/tűzfal/átirányítás:
wan:"port_amit akarsz" -> "router_ip":21DMZ: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az elmúlt pár napban már többször előfordult, hogy délután munkából hazaérve a telefonon elindítom a wifit és a routerhez csatlakozik ugyan, de net nincs. Aztán bekapcsolom a pc-t, ami szintén látja a routert, de itt sem megy a net. A router webes felületére belépve a wan kapcsolatnál azt látom hogy próbálkozik kapcsolódni, de nem tud. Áramtalanítás és utána minden ok, de pár nap múlva ismét eljátssza ezt. A legújabb gyári fw van rajta, már kb 1 éve, eddig nem volt semmi gond, de az elmúlt kb 1 hónapban ezt már többször is. Van tippetek mit tehetnék?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz krealon #14323 üzenetére
Megnéztem, de a 7 oldalnyi meglévő log fájl minden bejegyzése az elmúlt 1 órában került bejegyzésre
17 óra 46 percnél semmi régebbi nincs benne, a hibát kb délután 3 után tapasztaltam.
Akkor nem lehet visszakeresni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
cimp
senior tag
Emberek!
Standard ubuntu mint router. Wifi, dns, dhcp, minden ...
WIFIN -n wps -re lenne szükségem tehát, hogy az ubuntus routeremre amin jelenleg a dnsmasq osztja a címeket, valahogy felmásszon egy egy kliens wps-el.minden ötlet számít!
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
Sehol! A tudás kellene! "router" "linux" Router nélkül élek mióta beszart a "3600" én most az kéne, hogy ha valaki tudja akkor segítsen, hogy az eddig tökéletesnek hitt rendszerem képes legyen megfelelni az újabb kihívásoknak is.
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
suste
veterán
válasz dredjudge84 #14328 üzenetére
Hát az nekem is kínai, hogy ha DMZ-be teszi az xbox ip-t, akkor utána minek még az upnp meg a portforward is
Ha tutira akarsz menni, akkor tedd DMZ-be, aztán ha megy minden, akkor esetleg próbálkozhat DMZ helyett portforwarddal. -
Headless
őstag
válasz dredjudge84 #14328 üzenetére
DMZ egy kicsit ágyúval verébre tűnik.
De ha azt használod, ahogy suste is írta se forward, se upnp nem kell, cserébe attól függőn milyen sorrendbe lesznek a tűzfal szabályaid, akkor még az ftp, http stb portokat is az xbox fogja kezelni, vagyis kívülről lesznek elérhetőek, a routeren futó szolgáltatások helyett, nah meg biztonságosnak sem mondanám.
Ha tényleg ez a 2 port kell, akkor forwardot csinálj upnp-t ne használj, dmz-t sem. Az a nagy kérdés, hogy a játékok használnak-e a plussz portot
-
galaxys80
veterán
válasz Headless #14330 üzenetére
Lehet, hogy oltári baromságot kérdezek, de azért megkockáztatom.
Adott egy Meder médialejátszó amire több HDD is csatlakoztatva van. Ez hálózati meghajtóként fel van csatolva a Win7-be.
Megoldható az, hogy ez a hálózati meghajtó csatlakoztatva legyen a MiniDlna-ra és a PC bekapcsolása nélkül is látható legyen mondjuk a felső szinten lévő TV-n?
Magam sem igazán hiszek benne, hogy ez járható út, de hátha meglepődök. -
galaxys80
veterán
válasz vargalex #14332 üzenetére
Tudja mindkettőt. Nem gondoltam volna, hogy működőképes az ötlet.
Apró szépséghiba, hogy fogalmam sincsen, hogy ennek, hogyan kellene nekiállnom.
nfs/cifs klienst sosem használtam még.Illetve, ha ezt adnám meg a média_dir-nek, attól még az mnt-be (felcsatolt HDD) felpakolt cuccok láthatóak maradnának?
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
-
galaxys80
veterán
0.8.1 van fent.
Extroot-ot nem csináltam még.
A szabad helyet firm-ben vagy a HDD-n érted? HDD-n van 350 GB szabad hely.
Igazából az egészre nem lenne szükség, ha az a nyomorult Samsung TV (C630) DLNA-ja hajlandó lenne a Meder-ével működni rendesen. Mindenre azt írja, hogy nem támogatott formátum. Akkor nem kellene a PC-t és a Serviio-t használnom.(#14337) vargalex
Nincs valahol egy leírás arról, hogy mit kellene pontosan csinálnom?
Egyáltalán, hogy lássam, hogy ez mennyire macera és megéri-e.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz galaxys80 #14336 üzenetére
mivel extroot-ot kérdeztem, ezért logikusan a router tárhelyét kérdezem
ha elmész a 9092/system/installer oldalra, akkor láthatod mennyi szabdot ír, és mennyi kéne kb a cifs (kmod-fs-cifs) telepítéshez
ha nem telepítettél semmi extrát, akkor el kell férnie a cifs-nek!
ha fent van, akkor a 9092/setup/HDD manager oldalon a 4.1-nél tudod csatolni a Meder samba megosztását...[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Ez a kmod-fs-cifs telepíthető a 9092-es felületről is? Gondolom a 9092/system/installer menüből.
Ha felteszem, akkor kell valamit még konfigurálni rajta vagy elég lesz csal felcsatolni a Samba megosztást?
Gondolom, ahhoz, hogy a TV-n elérjem a Medert, ahhoz annak mindenképpen mennie kell majd ugye? (ez mondjuk hülye kérdés volt )[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Az jutott eszembe még, hogy így akár teljesen ki is válthatná a MiniDLNA a Serviio-t. Csak az kellene hozzá, hogy a PC néhány megosztott mappáját is MiniDlna-n keresztül el tudjam érni a TV-vel. Ez is megoldható?
Vagy azért túl sokat ne akarjak már. -
suste
veterán
válasz galaxys80 #14342 üzenetére
ha már felraktad a routerre a cifs-et, akkor bármilyen hálózati samba-t felcsatolhatsz, akár többet is
persze a felcsatolás pontos mikéntjét ki kell tapasztalnod, utána kell olvasnod
pl a Meder-éről sem tudjuk, hogy simán vendégként megoldható (linux), vagy csak jelszavas módszerrel (win)
a PC-n gondolom win van, így az egyértelműbbés az is kérdés, hogy a minidlna hogy reagálja le, hogy a PC-t és a Meder-t kikapcsolgatod
ja és egy automata cifs csatolást is kreálni kell, mert a 9092-n csak a router bootolásába kerül bele, és esetleg kézzel lehet a webfelületen gombnyomásal csatolni
mindennek utána tudzs olvasni az openwrt wikiben vagy a forumokon!
-
Headless
őstag
válasz galaxys80 #14344 üzenetére
Hát azért nekem vannak kétségeim az inotify-vel CIFS esetén...
Szerintem nincs rá lehetőség. Vagyis adatbázis frissítés nem lesz magától, csak ha te frissíted a teljes adatbázist...
Bár elég régi írások voltak amiket láttam, de szerintem ilyen téren ez változatlan... De próbáld ki.
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #14324 üzenetére
Na van némi fejlemény az ügyben.
Szóval ma délután hazaérek, persze ismét nem megy a net a wifin és a pc-n se. A router webes része továbbra is elérhető és belenézve ezt látom, bekarikáztam az érdekes részt:Nos, ugye ebből az következik hogy próbálkozik a nyomorult kapcsolódni a WAN-hoz, de nem tud. És itt jön az érdekesség. Nálam a böngésző kezdő oldala google.hu, ami gyönyörűen megnyílik, sőt, a keresőbe bármit beírva meg is keresi, de a találatokra kattintva már behal. DE, a gmail, a google eart, a youtube és még a microsoft kezdőlapja is megy. Ez hogy a viharba lehet, ha nincs kapcsolódva?
A webes felületen újraindítva a routert nem javít semmit, csak az áramtalanítás oldja meg. Na, most már tényleg nagyon érdekelne hogy mi a franc folyik itt. Van tippetek?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Headless
őstag
válasz dredjudge84 #14347 üzenetére
upnp mellett elviekben semmit nem kell állítanod, bár én azon nyomban kikapcsolnám. De ott a kép.
-
Headless
őstag
válasz dredjudge84 #14349 üzenetére
Bármi Bármit csinálhat. Én tuti nem engedném. Magánvélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest