Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kot-kot
újonc
Az elmúlt két hétben a kikalkulált céláraimat több devizapár nem érte el, de olyan szinten, hogy az hihetetlen (pl. 60 pip helyett csak 40-et csinált, hozzáteszem, hogy a 60 egy elég alacsony célár, mert a biztosra törekszem), tehát gyorsabban fordult a piac. A múltbéli adataim alapján évente 1-2 alkalommal fordul elő devizapáronként ilyen alacsony teljesítmény és én ezekbe mind belenyúltam. Az lelkesít, hogy ezzel talán az ide évre ezek a béna teljesítmények le lettek tudva...
Ahogy olvastam, ha jól értelmeztem, Ti kisebb felbontásban nézitek a chartot. Az elmúlt két hétben Ti is tapasztaltátok ezt a jelenséget, vagy csak napiban okozott bosszúságot?"A szent stop loss!" (vakmajom.hu)
-
Gh0sT
addikt
válasz kot-kot #3402 üzenetére
Nem csak veled fordul elő ilyen. A konkrét példámból kiindulva: ha látok mondjuk 5 lehetséges beszállási pontot különböző instrumentumokon, és ebből 3 éri el a TP-t, 2 viszont kistoppolódik, akkor jó eséllyel ki tudom választani a kettő rosszat. Rám idén ez volt a jellemző január, február hónapokban.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
janoe
csendes tag
Hali!
FxPro val-demózgatok és most tapasztaltam először egy furcsa jelenséget. A GBPJPY-ban stop-lossom short poziban 138.050-re volt beállítva ezt nem érte el , csak 138.027 -ig jutott, mégis vesztőben lezárta a pozimat. Ez gyakran előfordul? Mert ez azért nem túl bizalomgerjesztő.
No nem mintha ez lenne a legnagyobb problémám a sikeres kereskedéshez vezető rögös úton, no de azért ez mégsem állja.....Egyébként nagyon régóta olvaslak titeket, és sok egyéb mást is, de az utóbbi időben nagyon erősen haldoklik ez a topik. Én most másodszor kezdtem olvasni az elejétől a hsz-eket és nagyon sok hasznos dolog van itt leírva.Jó lenne , ha folytatódna, ezért igyekszem én is bekapcsolódni.
Engem kb. 1,5 éve kezdett érdekelni a forex. Természetesen nagyon elhamarkodottan (tavaly márciusban)kb. 2 hét demó után nyitottam is egy éles számlát a Global FX nevű magyar cégnél. Erre egyébként ők beszéltek rá mivel letöltöttem a demójukat. Miután megtörtént a számlanyitás jutott el a tudatomig, hogy náluk csak egész lotokkal lehet kereskedni (a demójukban egyébként ennek tizedével is lehetett). Ez (anyagi lehetőségeimet ismervén) teljesen lehetetlenné tette, hogy merészeljek nyitni akár egyetlen pozit is. Brókerük hónapokig tartó rábeszélése után egy félév elteltével mégiscsak beadtam a derekam és nyitottunk EGY darab pozit, amely kb 20 perc alatt kiütötte a stpp-losst, laza 70 ezer Ft. veszteséget okozva. Na ezután hiába próbáltak a további kereskedésre rábeszélni. Befejeztem. Tőkémet visszautaltattam a számlámra. Az éles számla még megvan, de nem használom.
Ezután újabb hosszas olvasgatás, Kecskeméti könyv, fórumok következtek.
Idén januárban az FXPro-nál nyitottam egy demo számlát. 3000 USD játékpénzt raktak a számlára.
Azóta kb 100 kötést csináltam.Sokat libikókáztam 2800 és 3120 dollár között. Mivel próbáltam ügyelni az 1:2 ill. 1:3 RR arányra a sok vesztőt mindíg kompenzálta néha egy-egy nyerő. Főként 1H és 4H -s időtávokat nézek, hiszen reggel 7:30-tól 17:00-ig dolgozok. Megpróbáltam a heti, napi 4H-s 1H-s grafikonon behúzgálni a támaszokat, ellenállásokat.és ezekhez igyekeztem felvenni a pozikat, az előzőekben leírt sikerrel. Programozási ismereteim egyáltalán nincsenek így csak a kézi kereskedés jöhet szóba nálam. Szabad esti Óráimban megadom a megbízásaimat és másnap este nézem meg, hogy mik lettek az eredményeik.Ami egy ici-pici elmozdulást hozott (hál istennek pozitív irányba) az utóbbi időben a számlámon az az,hogy újra kezdtem ezt a topikot olvasni, és próbálom alkalmazni a Fedzo hsz-ében belinkelt dupla alj ill.csúcs , valamint Pivot stratégiákat.
Egyenlőre itt tartok. A hsz-em elején felvetett problémával most találkoztam először és nem tudom hova tenni. Ha valaki tudja rá a választ szívesen fogadom.További jó kereskedést, és élesszük a topikot!
-
Ferdzsoo
addikt
-
janoe
csendes tag
válasz Ferdzsoo #3408 üzenetére
Aha! Most már megjelent, de ez mindíg csak a pillanatnyi eladási árszintet mutatja. Visszanézni egy korábbi eladási szintet nem tudok.. Vagy igen?
Láttátok USDCHF-en azt a röpke 1/4 óra alatt 170 pip emelkedést? Azért ez durva volt
Ma reggel még azt néztem milyen szép kis dupla aljat formáz, be is kötöttem egy kis longot,aztán nesze neked.
Végül nap végére meg is lett a long , csak egy laza 120 pipes stoplosst kellet volna alkalmazni -
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Mostanában kezdtem EA programozással foglalkozni, egyelőre backtestelek csak. Van itt valaki akinek már sikerült profitos EA-t írni? Netán valaki akinek élő számlán a saját EA-ja kereskedik? Csak azért vagyok erre kiváncsi, hogy egyáltalán érdemes-e nekiállni a programozott kereskedésnek. Tapasztalataim szerint az ilyen "csodafegyverek" mint 2 indikátor kereszteződésére poziba lépni hosszútávon mind felejtősek...
-
Dzoli
tag
Szerintem kizárólag indikátor alapon nem lehet hosszútávon, minden piaci körülmények közt nyereséges EA-t készíteni. De lehet hogy pont neked sikerül.
Viszont van értelme foglalkozni vele, mert sok hasznos kereskedést segítő dolgot meg lehet valósítani az EA-kkal. Pozíció managelés, egyéni indikátorok, stb...https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
AMDFan
addikt
Köszi a választ!
Én pont azt írtam, hogy nem indikátorjelzések alapján akarom megvalósítani
A célom az lenne, hogy gyakorlatilag teljesen automatizáljam a kereskedést, hogy pontosan milyen eszközökkel az nyilván a jövő zenéje. Csak gondoltam rákérdezek, hátha valakinek sikerült már ezt megvalósítania, ugyanis az sokat dobna a munkakedvemen -
Gh0sT
addikt
Néhány személyes jótanács:
- ne használj fix TakeProfit és StopLoss szinteket, egyéni meglátásom, hogy TP-t egyáltalán nem érdemes beépíteni, helyette inkább több lépcsős trailing stoppal próbálkozz
- SL meghatározás dinamikusan, igazodva a piaci körülményekhez (gyertya, PA vizsgálattal)
- pozíciók részleges lezárásának lehetősége jó dolog
- TP várakozás csökkentése a pozícióban töltött idővel arányosanEzek olyan ötletek, amiket érdemes megfontolni. Jó alap lehet bármilyen EA-hoz.
Backtest: nem tudom ki a brókered és hol backtestelsz. Javaslom, hogy nyiss náluk éles számlát és arra bejelentkezve futtasd a teszteket. Hogy miért? Mert a spread az éles és a demo számla között nagyon eltérő tud lenni, és MT4 a backteszteket minden esetben az éppen aktuális spreaddel fogja futtatni. Csak egy példa: Alpari demon nagyon kedvező, irreális spreadekkel manipulál. Ha demo számlán futtatom a backtesztet, sokkal jobb eredményeket kapok, mint élesen. Másik megoldás, hogy egy scripttel felülírod az aktuális spreadet, így szélsőséges esetekben is tudod tesztelni a stratégiát.
-
AMDFan
addikt
Szia!
Igen a tanácsaid közül mindegyikre rájöttem, hogy így érdemes, kivéve a pozíciók részleges zárását. Ennek az előnyeit egyelőre még nem látom, illetve lehet hogy van, ha hosszabb távon, 50-100-200 pipre kereskedik az ember. De a programozott kereskedést szerintem inkább scalpolásra érdemes kifejleszteni. Persze ezt most látom így, még elég kezdő vagyok. Admiral Marketsnél nyitottam demo számlát, de egy külsős oldalról letöltött history adattal töltöttem fel a metatradert és nem is lépek be a demoba egyelőre. Vagy náluk, vagy Alparinál gondoltam majd forward tesztelésre, esetleg tudtok ajánlani megbízható brókert ahol MT4 a platform? Tőkét nem tervezek túl sokat beletenni elsőre, ezért csak MM-ek jöhetnek szóba.
Úgy tervezem megírni az EA-t, hogy max 2-es spread esetén lépjen pozicióba.
És megpróbálok úgy backtesztelni, hogy mindig 2 legyen a spread, szerintem így amennyivel kedvezőbb a backtest azt majd "visszakapom" azzal hogy valójában sokszor csak 1 a spread. -
Gh0sT
addikt
Mivel MT4 interpolálással állítja elő a backteszt adatokat, így skalper EA írása meglehetősen nehéz, tekintettel arra, hogy mindössze 90%-os a backtesztek minősége. Ez kritikus pont, főleg mivel ilyen EA írására vállalkozol. Skalper EA fejlesztésénél nem engedhetsz meg magadnak ilyen pontatlanságot, igazság szerint 10-15 pipen belül nagyon félrevezető a hagyományos backteszt.
Tick adatokra lesz szükséged, amit ingyen egyedül Dukascopy kínál. Ezekkel kb. 99%-os backteszt minőséget lehet elérni, ami már jó kiindulási pont lehet.
-
AMDFan
addikt
Hmm hmm, ahogy nézem a Dukascopynál beta test alatt fut most az MT4.
Tehát akkor azt ajánlod, hogy nyissak náluk demo accountot?
Nincs esetleg neked vagy valakinek jó minőségű history adata?
Egyébként elvileg tick adatokat töltöttem le netről is, de ezekre is csak 90%-os qualityt ír az MT4.UI: most nézem, hogy letölthető a DS oldaláról a tick adat, de óránkénti bontásban van. Mire én azt mindet levadászom....
[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
Speciálisan kell feldolgozni a tick adatokat, hogy MT4 tudja őket fogadni.
MT4 legkisebb egységként az M1 gyertyát tudja kezelni. Hiába importálsz be tick adatot, az attól még nem lesz tick adat.Backteszthez az FXT és HST fájlokkal kell dolgozni, amiket neked kell előállítani, majd MT4-et egy loaderrel kell rábírni, hogy ezeket a fájlokat használja. Nem egyszerű. Ezen kívül rettentően nagy mennyiséget foglalnak a tick adatok, nem akarok hasraütni, de 50 GB-nál nagyobb adatmennyiség rémlik. Ezután van egy olyan probléma, hogy MT4 maximum 2 GB-os FXT fájlokat tud lekezelni, a backteszteket több ütemben kell lefuttatni, majd egyesíteni őket.
Arról már nem is beszélek, hogy letölteni ennyi adatot DS oldaláról mennyi időbe telik.
Meg kell szenvedni a pontos backtesztért.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
Nem, akkor nem probléma, de ez azt jelenti, hogy csak gyertya záráskor/nyitáskor vehetsz fel pozíciót. A pozíció zárás viszont így sem lesz pontos, de kisebb a hibalehetőség. A lényeg a pozíció nyitásán van, ez nem történhet M1 gyertyán belül, mivel az M1 gyertya egyetlen biztos pontja időben és értékben a nyitó és záró érték.
-
AMDFan
addikt
A DS egyik platformját a JForexet használtad már? Elég megnyerő ötlet hogy Javaban lehetne irogatni a robotot, Javaban amúgy is jártasabb vagyok. Mondjuk az még így is bonyolultabb mint az mql4
UI: most látom, hogy DS-n 1000USD-től lehet számlát nyitani. Egyre vonzóbb
[ Szerkesztve ]
-
lazlo8
tag
Sziasztok!
Suliban kaptam egy ilyen feladatot ehhez kérnék tőletek segítséget: egy szabadon választott külföldi határidős tőzsdén forgó instrumentum technikai elemzése. időtáv 3 vagy 6 hónap.
Nem tudom miért ilyen nehéz feladatot kaptunk mert nem is "tőzsdei" szakirányon tanulok hanem számvitel. no mind1
Help me -
Fecdzo
senior tag
-
Ferdzsoo
addikt
Átálltam az EUR/USD-ről.
Egyszerűen nem sikerült megfelelő stratégiát találnom.
Próbálkozok teljesen más instrumentummal.
E-mini S&P 500. Egyenlőre jobban tetszik, mert jóval lassabb mint a forex.
Érdekes mondjuk hogy ez miért future.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Eddig próbáltam pénzt keresni, akkor most arra megyek hogy pénzt veszítsek...
Rájöttem amúgy hogy élesben nekem az FX-rpon sok a 0.1-es lot a 10k euróval is.
Oandánál lehet bármekkora unittal kötni, illetve ott sincsen minimum acc. balance.
2k euróval kötök most és sokkal jobban tetszik hogy nem megyek el annyi minuszba amit a számlám nem bír majd el. És sokkal hosszabb távú trendekben tudok bennelenni.
Mert nem stoppolódok ki olyan könnyen a kicsit SL szint miatt.
most is benne vagyok a shortban tegnap reggel óta 1.2645-el amit ha 10k euróval kötök már az első órában kistoppoldtam volna.
Így viszont nem, és meg lehet nézni a különbséget most jelenleg 100pip nél tartok.
Lehet hogy a megkeresett összeg is ötöde ami lehetne, viszont azzal a kötéssel megint minuszban lennék.
Érdekes téma ez..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
sankt
csendes tag
Sziasztok!
Kapcsolódnék én is,bár az automata rendszerekhez egyáltalán nem értek, és a manuális kereskedést is csak tanulgatom -
-
sankt
csendes tag
Miután végigolvastam a topicot, és az elmult időszakban kipróbáltam sok mindent az Oandás demo számlán, felmerült bennem 1 kérdés:
Normális lehet az hogy csak a trendvonalak használatával sikeresen kereskedek? -
Ferdzsoo
addikt
Fapadosnak fapados, viszont a stop módosítások és egy pozinyitás sebessége és beállítása sokkalgyorsabb...
A stopp módosítása nekem nagyon nagyon tetszik.
Én pedig a trendvonalakon kívül nem használok mást MT4-ben sem, mert megzavarodok.sankt.: én ezt tesztelem egy ideje, több kevesebb sikerrel, de a nagyok tudnak pusztán így is...
Dzoli: amúgy ezt a nyitást itt nagyon megfogtad. Gratula
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Dzoli
tag
Ezt most magadtól kérdezed?
Ezt szerintem egyből látszik a számlaegyenlegen, hogy sikeres-e, vagy sem amit csinálsz.
Megfelelő rutinnal el tudom képzelni, csak trendvonalakkal lehet sikeresen kereskedni. Ehhez viszont az instrumentum viselkedési jellemzőinek nagyon alapos ismerete szükséges.https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
sankt
csendes tag
Igazából mindenkitől kérdeztem Elbizonytalanodtam Viszont most,hogy mindent levettem a chartról,és csak a trendvonalakat használom, újra elindult felfele az egyenlegem...
Az indikátorok mindig elbizonytalanítottak,mert ugye azokban csak a múlt szerepel Bár lehet h nem jól fejezem ki magam épp -
sankt
csendes tag
Egyetlen problémám a belépésekkel van,azt nem mindig tudom jól eltalálni....
-
Ferdzsoo
addikt
Igazából inkább a kilépésekre koncentrálj, mert akkor keresel/veszítesz pénzt.
Pénzügyileg sokkal fontosabb a kilépésre koncentrálni."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Gondolom demó számlán vagy még, ugye?
Élesben kicsit más érzések fognak majd hatalmukba keríteni.
Demón én is több mint 200%-ra feltornásztam az egyenleget.
Élesben kb 2 napot töltöttem a kezdőegyenleg felett, a többit alatta, majd 2 hónapra rá sikerült nulláznom is.
Érdekes hogy demón megy, élesben sokkal nehezebb ugyanazt hozni,"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem olvastam végig a forumot.
De egy nagyon érdekel,ki nyitott uj számlát mostanában az oandán.Csak mert én 3 emberel probáltam egyiket sem engedték.
Felhivtuk őket és csak anyit mondtak elutasitotak és enyi semijen értelmes választ nem adtak rá.Ez volt kb 1-2 hónapja.
Érdeklődnék ki tud olyan brokert ahol 1 dolláral is kothetek.(nem min.0.01 lot.)
250 $ nyithato miniszámla.
MT4 platformos. -
Ferdzsoo
addikt
Megkérdeztem tőlük és ezt az infót kaptam:
"OANDA accepts account applications from people around the world. If you would like to register an FXTrade account, please click the link here."De hamarosan kiderül mert én is nyitni fogok...
-
Ata01
újonc
Sziasztok!
Osztálytársakat keresek MT4 (MT5) MetaQuotes Language (MQL) programozó tanfolyamra. Akit érdekel ez a téma nézze be ide: http://www.gyenis.hu/tozsde/
Új hozzászólás Aktív témák
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- További aktív témák...
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- Yoga Slim 7 Pro - 5800H/16GB/1TB, 2.8K OLED 90Hz
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest