Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Jobban belegondolva talán hülyességet kérdeztem.
A számlám USD alapú, szal a nyereségek és a veszteségek is USD-ben keletkeznek, szal nekem az USD-t kell átszámolnom, gondolom.
Jól gondolom?"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Ferdzsoo #3282 üzenetére
"When trading Forex, the Last, High, Low, Open, and Close are always based on the bid. Thus, it is possible to have a buy order filled at a price higher than what is shown for the high of the day because buy orders are filled at the ask price, which is always greater than or equal to the bid. It is also possible to not have a buy order filled even though the low of the day reached the price you wanted to buy at because the ask never reached that level."
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Ferdzsoo
addikt
Igen értem a mondanivalót, bár az egész a mondat elején bukott el. olajjal kereskedtem nem forexel.
Persze ettől függetlenül gondolom az is így van, csak kár volt a forex szót beleírniuk a mondanivalóba.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Latyakk
csendes tag
Hali!
NDK turmixgép porblémám van. A levehető ajtós, tudjátok...
Tud valaki segíteni ninjatréderben? Sehogy sem akarja azt csinálni, amit én szeretnék. -
Latyakk
csendes tag
Kicsit konkrétabban arról van szó, hogy nem tudom egy kódon belül az MACD értékét különböző idősíkokon elemezni
-
Fecdzo
senior tag
válasz Latyakk #3308 üzenetére
Egyszerű....elkezded folszorozni a periódusait az MACD-nek....pl..:
Ha 5m-en a 12,26,9-es beállítását szertnéd látni a 15m chartnak, akkor felszorzod 3-al (hiszen 5*3=15m). És máris azt látod.Tehát ha magasabb Time frame adott periódusát akarod használni mindig szorozd fel a time frame értékével.
[ Szerkesztve ]
fulekitrading.wordpress.com
-
Gh0sT
addikt
válasz Latyakk #3310 üzenetére
Majdnem pontos értéket fogsz így is kapni ahogy Fecó mondta. Annyi lesz a különbség, hogy míg te a felszorzásból adódóan mindig az utolsó x db gyertyából fogsz számolni értéket, addig egy magasabb TF-es indikátor gyertya zárástól számol.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Latyakk
csendes tag
Szia!
Azon vagyok, csak egyelőre a progival egy idősíkot tudok nézni. Még nem jöttem rá, hogy hogyan tudna a ninja több mutatót több idősíkon kezelni. Azt már vágom, hogy több idősíkon hogyan tud gyertyákat nézni, de az ilyen MACD-k, meg a bonyásabb mutatók mintha nem mennének neki. Még error mesügéje is van neki erre. Mondjuk azért ezt nehezen hiszem el, hogy ilyet ne tudna...
Úgyhogy most a szemem esik ki, míg összenézem őket
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
A Pintér Péter féle videókat láttátok már, a profit.hu-n? A srác sima trendvonalazással kereskedik, minden indikátor nélkül és elég jól megy neki.
Számomra ez tűnik a legegyszerűbb stratégiának.
Egy ideje gyakorolgatom és elég jó eredménnyel vagyok.
Véleményetek?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Dzoli
tag
válasz Ferdzsoo #3320 üzenetére
A trendvonal egy elég szubjektív dolog. Mindenki úgy rajzolja, ahogy gondolja. Van aki gyertyatesthez, van aki kanóchoz húzza. Én nem is használom, mert máshogy azonosítom a trendirányokat. Egy képzeletbeli vonal önmagában sosem fogja megtartani az árat. Nagyobb idősíkon viszont adhat támpontot.
https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
Ferdzsoo
addikt
Láttad a videókat?
Éles kereskedések voltak, és nagyon jól spekulált a srác.
Számomra nagyon meggyőző volt, és igen, bővel lehet csak megfelelően berajzolt trendvonalakkal kereskedni, természetesen nagyon fontos az idősíkok megfelelő átlátása.[ Szerkesztve ]
-
Dzoli
tag
válasz Ferdzsoo #3322 üzenetére
Láttam tőle videókat, nem tudom pontosan melyekre gondolsz.
De egy "kezdő" nem lesz képes ezt sikeresen alkalmazni. Mert ide a piac nagyon alapos, és átfogó ismerete szükséges, amit csak gyakorlással szerez meg az ember. Ide a trend folytatódásába vetett nagyfokú bizalom kell. A videókon pedig a tanfolyamukat reklámozzák, így azt kell elhitetniük a nagyközönséggel, hogy ez mennyire pofon egyszerű. Én másfél évig kereskedtem korrekciókban, kis mozgásokra játszva. Csak mostanra sikerült felállítanom azt a kereskedési rendszert, amivel már vannak normálisabb kötéseim is.https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
Dzoli
tag
Ha tesztelek egy új ötlet, azt sosem éles számlán teszem. Az elgondolás pedig elég friss, de nagyon ígéretes.
Lesz mit Gh0sT-nak programozni karácsonykor. Már alig várom a rész zárásos pozi manager EA-ját, amit karira ígért.https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
Dzoli
tag
Nyitott kötésre rákattintasz, feljön az ablak, ahol már aktív sárga a zárás gomb. Kiválasztod hány egységet szeretnél lezárni, mert alapból felajánlja az összeset amit nyitottál. Annyit zársz amennyit jólesik, a többi fut tovább.
-
Fecdzo
senior tag
válasz Latyakk #3319 üzenetére
Nincs szükség túl bonyolítani szerintem. Ha felszorozva használod az indiket teljesen jó eredményeket fogsz kapni. SŐT! Ha nagyobb TF indijének értékét akarod meghívni akkor tapasztalhatsz egy ugynevezett repaint effektust, amikoris az indikátor átrajzolja magát. És annál zavaróbbat én nem tudok elképzelni amikor az egyik pillanatban készülsz poziba lépni, megvan a jel, be is nyitod, de hirtelen átrajzolja magát a nagyobb TF indije és tulajdonképpen a szignál már így nem is érvényes, te meg poziban csücsülsz... Ebből a szempontból jobb (és szerintem amúgy pontosabb is) ha alacsonyabb TF-en szoroztatod fel az indit. Backtesztekre nagyszerű és ninja 7-el ha több magos a procid akkor nagyszerűen optimalizálgathatsz (core i7 rulez )
Viszont az exit lesz akkoris a nagy gondod! Na meg a spread amit ninján belül a slippage funkcióval tudsz szimulálni....gyönyörűen visze el a profitot ...
Lehet ez már kicsit több info volt a kelleténél
-
Fecdzo
senior tag
válasz Latyakk #3331 üzenetére
Hááát béta teszting van éppen és külön kellett jelentkezni. Én jelentkeztem és kaptam is bétát...most a hatodik bétánál tart éppen. Nagyon jó, pláne, hogy 64-bites verzió is lesz, ami még gyorsabbá teszi majd az optimalizálást....több magot is gyönyörűen használ, szóval nagyon jó lesz....nagyon várom...
Kérd tőlük emailben hátha....ja és kérd a fibonacci fan nevű eszközt is a kedvemért
-
Betabull
csendes tag
megoldódott az OrderModify probléma ezt volt hajlandó elfogadni.
OrderModify(OrderTicket(), //ticket
OrderOpenPrice(), //Price
NormalizeDouble(Ask+((spread*1.9)*Point),3), //Stoploss
NormalizeDouble(Ask-(spread-1)*Point,3), //TakeProfit
0, //Expiration
Red); //colorbocsi hogy csak most írok de elment a netem olyan bedugós stick és valamilyen okból azt mondtákhogy lejárt a 3Gb de összeszámolták és kijött hogy 400 Mb jött le.
annak ellenére hogy náluk 100Kb az 10Mb .--- jó nagy tőkeáttétellel dolgoznak.---
de mindenképpen megpróbált rábeszélni,hogy nekem milyen jó lenne egy előfizetés ugyanerre a vacak szolgáltatásra. vennem kellett egy új sim kártyát.majd elbírálják valamikor januárba...mindenkinek kellemes karácsonyt kívánok
-
Latyakk
csendes tag
Hát megporbálom, mert nem nagyon van kedvem megírni a másik idősíkon túró indikátorokat, hogy tudjak végre egy műszerfalat csinálni.
Lenne egy kérdésem is Fecdzo: Mi az a volume, amit már érdemes szerinted elemzéshez alapul venni az indikátoroknál? Mert a kicsi ugye az nagyon eltolja a dolgot, és még nem nagyon bírtam rájönni, hogy honnan OK.
Ha nem értekeznénk holnap esetleg, vagy ma olvassátok utoljára a fórumot Kari előtt, akkor mindenkinek nagyon kellemes Karácsonyt kívánok!
-
Fecdzo
senior tag
válasz Latyakk #3334 üzenetére
Nem értem, hogy mi tol el mit? A forgalom olvasás egy külön szakma . Nyílván egy adott szinthez tartozó nagy forgalom az amit szeretünk....de ez persze csak részvényeknél igaz. Hiszen forexen a forgalmat csak 48 óra után tudjuk meg pontosan! Addig csak tickeket mér egy-egy forgalom indi.
-
Dzoli
tag
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
Fecdzo! Van exitem! MACD gyertyaszínezős. Jobb mint a Fibo fan.
-
Fecdzo
senior tag
válasz Latyakk #3337 üzenetére
Szóval az értéke érdekelne? Bár nem igazán értem miért, hiszen a forgalom indinek nem a pontos értéke számít, hanem az adott gyertyához tartozó forgalom többi gyertya forgalomához viszonyított mértéke! ÉS az sem mindegy milyen instrumentumon nézed! Meg mit szeretnél megerősíteni. Hiszen részvény és részvény közt is más a forgalom, mert a likviditásuk különböző...vizuális mérték számít pontos érték helyett!
Pl kitörési gyertyákhoz szeretjük a nagy forgalmat....ránézel a chartra és látod h a kitörésben a többi forgalomhoz képest nagy a forgalom. Ez megerősítheti a kitörés tényét....
-
Dzoli
tag
Még dolgozom rajta, de szépen alakul, jövőre bevethető lesz. Váltok M15-re, mert M5 "még" zajos.
Inkább a stop követés MA-k alatt, és a céláraknál rész zárás lesz a megoldás.
Meg szokni kell a pozitív egyenleg lebegtetést is a számlán. Mert folyton bizsereg az ujjam, hogy lezárjam.[ Szerkesztve ]
-
GlaP
csendes tag
Sziasztok,
boldog karácsonyt, meg ilyenek
Korábban szóbakerültek itt mindenféle hatékony skalpolási technikák, meg, hogy vannak, akik ilyen (állítólag) 90% feletti találati pontosságú skalpoló EA-kra alapozzák a stratégiájukat. Most ezekkel kapcsolatban érdeklődnék egy kicsit, inkább csak általánosságban. A skalpolást, mint koncepciót, értem valamennyire, hogy hogy működik, de konkrétabban az érdekelne, hogy pl. egy ilyen hatékony skalpoló EA-nál jellemzően milyen indikátorokat használnak? A technikai elemzés milyen eszközeire épül egy ilyen EA?
-
Gh0sT
addikt
Ezek rendszerint éjszaka futtatott EA-k. Azt használják ki, hogy a piacon nincs nagy mozgás, nincs likviditás, tehát oldalazás várható. Jellemzően az USA és Japán session között kötnek, esetleg Japán session elején. Oldalazó piacon jól használható a momentum indikátorok közül az RSI, illetve a CCI, valamint az ADR a volatilitás mérésére.
Nagyon magas SL és TP megbízásokkal dolgoznak (50-100 pip), de a valódi TP és SL rejtve van a bróker előtt, azokat az EA folyamatosan újraszámolja. Ha poziba lép az EA, az idő múlásával sok esetben folyamatosan csökkenti a profitvárakozását. A valódi target rendszerint 10 pipen belül van.
Nagy lotmérettel kötnek, a magas találati arányból kifolyólag vesztő kötés után duplázzák a lotméretet egészen addig, amíg vissza nem hozzák a bukót. Emiatt rettentően kockázatosak, két bukta simán oda tud vágni 2-3 hónapos profitot.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Dzoli
tag
Sokszor nem tudni mi alapján is köt egy ilyen EA. Mert a lényeget eldugják egy dll-ben, amit meghív az MQ4. Vagy ismerünk olyat is, ahol valószínűleg bizonyos ciklusok az EA-ban csak akkor indulnak be, ha azt kívülről vezérlik. A kis célárral dolgozó EA-k nyereségességét nagyban befolyásolja a spread. 90% körüli találati arányt eddig csak 1 proginál láttam, amire pénzt is mernék bízni. A több éves backteszt eredményei is jók voltak, és élesben is bizonyított.
Sok EA kering a világban, de a nagy részük csak scam. Én pont ezért vagyok szkeptikus az automata programokkal. Nem tudjuk mi alapján kötnek!
Fejlesztjük a sajátot, de egyenlőre még csak 80%-os a találati aránya 2009-ben.https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
GlaP
csendes tag
Nem akarnám más EA-ját használni, csak a sajátomat használnám, ha egyáltalán kereskednék.
Ez egyértelmű, hogy nem nagyon bízok meg olyanban, aminek nem ismerem teljesen a működését.Egyébként inkább csak az alapelvekre vagyok kíváncsi, a többinek majd utánajárok, vagy nagyjából kifaragom magamnak, ha szükségem lesz rá.
Amúgy sejtettem, hogy alapvetően momentumindikátorok köré épül a dolog, de gondoltam megkérdezem, hátha mégis van valami alapvető eltérés ettől, vagy olyasmi, amiről mindenképpen tudni kell. A kereket nem akarom újra feltalálni...
-
-
Betabull
csendes tag
Én szeretném kikérni a véleményeteket, hogy egy EA általában hány indikátorra építhető fel,
most irogatok egyet, ahogy időm engedi ami Bollinger szalagra és ADX-re épül mi a véleményetek ezekről az indikátorokról? mennyire használhatóak ezek? külön -külön vagy együtt. -
Dzoli
tag
válasz Betabull #3347 üzenetére
Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot. Ha van egy jól működő manuális stratégiád konkrét szabályokkal, akkor azt meg lehet próbálni leprogramozni.
Nem az EA-hoz kell kitalálni a szabályokat, hanem a szabályokat kell automatizálni.https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
GlaP
csendes tag
Na, igen, ha konkrét szabályokkal...
A manuális kereskedésnek az a hátránya ebben az esetben, hogy az ember döntése sokmindenből épül fel, aminek az indikátorok jelzései csak egy része. A másik része sokkal kevésbé megfogható. Szóval, tényleg csak akkor működik a dolog, ha a startégia alapvetően az indikátorok jelzéseire épül és az ember következetesen végre is hajtja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Építő/felújító topik
- eFootball
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Linux kezdőknek
- Ford topik
- További aktív témák...
- ÚJ/Újszerű APPLE MACBOOK AIR 13 - M2 (MLY13MG/A) Csillagfény - 8GB/256GB SSD- 9 Ciklus - 2+ év gari
- Yoga Slim 7 Pro - 5800H/16GB/1TB, 2.8K OLED 90Hz
- Panasonic Toughbook CF-54-3 i5 2,6 GHz 8 GB RAM 256GB SSD
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest