Új hozzászólás Aktív témák

  • munky

    őstag

    válasz balcsida #11906 üzenetére

    A klánozásról annyit, hogy az mostanra magyar szinten gyakorlatilag halott dolog. Sokaknak már évekkel ezelőtt elege lett, mert egyszerűen nincs/nem volt elég utánpótlás. Az új játékosok többségének egyrészt fogalma sincs arról, hogy ezzel a játékkal warozni is lehetne, másrészt, még ha tudnak róla, akkor is inkább nyilaznak a csatornában, minthogy megtanuljanak kompetitív szinten egy kaszttal játszani.

    Megmondom őszintén, nekem már kezd elegem lenni ebből a "balance fasizmusból" ami a legtöbb szerveren mostanában megy. Rengeteg az alakalmi játékos, aki csak benéz és lehet, hogy két hét múlva el sem indítja többet. Ez játék már öt éves, aki a megjelenése óta játszik az pusztán a tapasztalata miatt is ordas nagy előnyben van és ezzel számolnia kell annak, aki mostanában tölti le. Egyszerűen nem lehet mindenkire tekintettel lenni. Tőlem sem kérdezik meg BF3-ban mielőtt rommá lőnek, hogy mikor kezdtem mégis együtt tudok élni azzal, hogy az a játék kevésbé megy. Szóval azért az mégiscsak vicc kategória, hogy ha haverokkal négyen "van pofánk" egy csapatba állni és még össze is dolgozunk mondjuk Medic+Demo felállásban, akkor szinte szabályosan megköveznek minket. Manapság annyi Solo Fortress felfogású embert látok, hogy az UT és Quake játékoknak kellene a legnépszerűbbeknek lennie. Ott aztán lehet irtani Deathmatchben, nem kell mással törődni csak az ellenféllel.

    Szerintem többek között a klánok hiánya az egyik nagy rákfenéje a mostani public játéknak. Régen (3-4 éve) azért amikor még volt több mint egy tucat magyar csapat, akkor nem volt belőle akkora probléma, ha mondjuk egy klánból 4-5 ember beállt egy csapatba, mert a másik oldalra is juthatott attól még pár kompetitív (vagy public) játékban tapasztaltabb ember, így nem volt feltétlenül egyoldalú az adott kör. Ez ma már nem így van, ezért sokkal több a kiegyensúlyozatlan játék. Ezzel együtt kell tudni élni, mert azt gondolom nem várható el senkitől, hogy a haverokkal közös játék helyett, számára ismeretlen játékosok noszogatásával olvassza az agyát esténként.

    (#11907) Siera: Nyilván az élvezeti faktor elég magas a kempelés közben. Az ellenfél reakciói, a sok aranyköpés stb. Mi másért lenne értelme csinálni? Szerintem már önmagában az is szórakoztató, amikor valaki ugyan arra a sticky csapdára sétál rá tizedszerre. Természetesen még olyankor is mindig abban van a hiba, aki a rolónál robbantotta a stickyt, véletlenül sem benne, aki sorozatban zombi módban rásétált. Így megértem az indítékot a kempelésre. Teljesen mindegy, hogy mennyire unfair vagy gusztustalan a dolog, aki szimplán csak hülye azt nem szabad áldozatként beállítani! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák