Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Milyen táp? A 680uF és a két db engem félhidas kapcsolásra enged következtetni. A félhíd meg primerköri pufferprobléma miatt nem az általad jelzett hibát produkálja. Szakértelem nélkül inkább nem kellene tápot buherálni, főleg nem a primerkörben.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
priti
addikt
Teljesen igaz. Nem is képzést akarok indítani róla, csak gondoltam unalmamban miért ne. Amúgy elektronikai műszerészként érettségiztem annó, szóval minimális háttérismeret azért van, csak nem melóztam a szakmában és errefelé táptémában nem hobbyztam, amerre igen ott azért elég hamar magamévá tettem a dolgokat. A lényeg, hogy egészségre nem veszélyes mértékben vagyok bátor Egy FSP ATX-350PNF amúgy, de többféle van ezen belül amúgy, mert ahogy nézegetem őket nem mindegyik ugyanolyan nyák, pedig a típus egyezik.
Hardverlesen
-
priti
addikt
Túl szép lett volna Nem fárasztalak, átmentem hobby elektronikára hátha valaki éppen közgyógyos hangulatban van és kiokosít mi szokott ilyenkor a gond okozója lenni. Ezek a PC tápok... hát nem egy trafó meg egy graetz híd az biztos Szívesen belekóstolnék, de lehet hogy már késő. Az a baj, hogy a rezgőköröket sosem értettem meg úgy istenigazából. Annyit számoltatták annó, hogy megutáltatták elméletben az agyoncsavart példákkal és a gyakorlatban meg már szóba sem került. Ez olyan űr az alapismereteimben amit óriási érvágásnak élek meg. Sajnálom, mert amúgy meg érdekes dolgok vannak körülötte.
Hardverlesen
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Ki lehet egy tápegység terhelhetőségét mérni annak károsodása nélkül?
Üdv.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
priti
addikt
Pedig ott van, az kell legyen, nekem annak tűnik. Viszont van pár dolog amit korábban nem láttam PC tápokban. Ez a legbonyolultabb amit idáig szétszedtem. Van egy "nagy" trafó felcsavarozva a hátlapjára, aminek csak két kivezetése van. Ilyet a korábban bányászott tápokban nem láttam. Talán valami szórt induktivitást hangolnak rezonáns körhöz, nem tudom, nekem ez magas, hogy az minek ha a többi hasonló teljesítményűben nincs és azok is jók. Nem világít, hogy egy gyártó minek tesz be egy drága trafót végeredmény szempontjából feleslegesen egy lowkosztos tápba. Meg a primerkörrel ellentétes oldal szélén, az áramstabilizátor tekercstől még kifelé teljesen a szélén van még egy nyák függőlegesen amin viszont semmi meglepő nincs, olyvást tűnik, hogy egészen egyszerűen már nem fért el a szabványméretű nyákon a táp összes alkatrésze annyira agyonbonyolították. Csak amiatt gondoltam, hogy kondi lesz a ludas, mert a kisütéstől gyógyul, amúgy hülye vagyok én ehhez. Nem átlátom, csak csodálom.
Hardverlesen
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5906 üzenetére
Csak a sz@r tápok jönnek tűzbe a túlterheléstől: a normálisak szimplán lekapcsolanak, minden károsodás nélkül.
A válasz tehát valami olyasmi, hogy ami nem birja, az meg is érdemli
(Feltételezem, PC-tápról van szó.)
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
priti
addikt
PFC? persze nyilvánvaló, hogy csak sötétségből hihettem mást egy pillanatig is... de így sem értem. Most komolyan mekkora kapacitív terhelést jelent egy 350W-os táp a hálózatra? Azt hittem a PFC, mint rövidítés ekkora teljesítményű tápegységek esetében csak Power Fan Controll, vagyis tápegység ventifordulat-szabályozásként létezik és nem Power Factor Correction, eszembe sem jutott hogy az. Érteném ha egy vállalat tudná ezzel csökkenteni a meddőáramot, de ha valahol büntitarifát fizetnek emiatt ott megizélhetik a 350W-os PC tápok cseréjét PFC-sre. Attól a bünti megmarad. Hány PFC mentes 350W-os táppal szerelt gép kell ahhoz egy helyen, hogy azt egy szolgáltató leszámlázza? Lehet olvasni erre vonatkozó méréseket valahol? Publikálnak ilyesmit vállalatok számára a szolgáltatók? Kiváncsivá tett ez a dolog. Már itt tartunk? Ekkora a gáz a szolgáltatóknál?
Hardverlesen
-
TESCO-Zsömle
félisten
LCDPC.
Egybe van az egész... Találtam pár adatot a nyák-on, miszerint 5V-os 4,5A-t tud, 12V-on pedig 5A-t, de ez nekem harmatosnak tűnik. Már csak azért is, mert egy hasonló képességű monitor egymaga megeszik 45W-ott, ebbe meg még van egy PC is, szintén 45W-os procival...
Igazság szerint azt próbálom kipuhatolni, rakható-e bele nagyobb CPU...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
priti
addikt
válasz TESCO-Zsömle #5911 üzenetére
Nem megy e egy AC ág a monitor felé? lehet külön tápos egészen egyszerűen és máshol van a kiszolgáló nyákja, vagy totál szétszedted és tuti arról a kimenetről kapja a delejt ahonnan a gép?
Hardverlesen
-
Rive
veterán
Erről viszont akkor többet kellene tudni, általános választ adni nem nagyon lehet. Néhány fotót kaphatunk esetleg?
-
TESCO-Zsömle
félisten
Levettem a hátlapot és két nyák van benne. Az egyik a táp. Abba és csak abba bemegy a delej és 4 köteg kábel jön le róla. Ebből kettő a monitor háttérvilágítása, kettő pedig megy a másik nyákba.
A második nyákon van a PC, az összes ki és bemenet (monitoré is) és ebből megy két köteg szalagkábel a káva felé.Ennyi.
Egyébként egy ilyen gépről van szó: Samsung 230TSn
Oldalnézeti képet tudom ajánlani. A vastag kávában csak a panel van. A táp és a PC elektronikája a puttonyban van.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
priti
addikt
válasz TESCO-Zsömle #5914 üzenetére
Ebbe erősebb procit, de minek? Akad a film? Mindegy szerintem HTPC topicban kérdezz rá mit lehet tenni picurka tápra, ott nagyobb a gyakorlati tapasztalat ezzel kapcsolatban. Gondolom ez nagyságrendileg egy 65W-os külső tápnak felelhet meg sacperkábé.
Hardverlesen
-
mr_ricsi
veterán
Alapvetően rosszul állsz a problémához.
Ebben a gépben nem csak a táp van ehhez a procihoz méretezve, hanem a hűtés is.
Vagyis neked azokat a 35-45W-os procikat kell nézegetni, ami ebbe a foglalatba rakható, és kezeli a DDR2 RAMokat.
De ha találsz is ilyet, nem biztos, hogy az alaplapi biosban megtalálható a mikrokódja.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
priti
addikt
válasz TESCO-Zsömle #5917 üzenetére
Ha csak a táp lenne a gond én kimérném a monitor tápkábelének a feszültségét, leszedném a belső tápról és átforrasztanám egy szerelhető DC aljzatra, amit pofonegyszerű gyári minőségben feltenni a gép hátlapjára, csak egy lyukat kell fúrni. Aztán megdugnám egy azonos feszültségű noti töltővel kvázi külső táppal és csókolom máris nagyobb CPU-t bír el a belső táp, de szerintem ha nem vagy birtokában egy olyan CPU-nak ami megy benne és érezhetően gyorsabb a gép, akkor hagyd a fenébe.
Hardverlesen
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy gtx 470 ill 480 slihez, core i5 2500 k mellett mekkora táp kell minimum ? Tudnátok egy olcsót ajánlani ? Most hipro 700 w van, de akarok még egy 480t vagy 2 470t. Az nem lenne elég gondolom. -
mr_ricsi
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5917 üzenetére
"Jobb hűtés van benne, mint a HD4870-esen..."
A HD4870 egy VGA kártya, az Samudnál pedig hűteni kell a monitort, a procit, a tápot, a chipsetet, az alaplapot, a HDD-t, stb. És mindezeket a legkisebb zaj mellett.
Nem tudom, hogyan lehet összehasonlítani ennek a két teljesen különböző dolognak a hűtését, ráadásul egyszerű ránézéssel.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mr_ricsi #5922 üzenetére
A HD4870 egy VGA kártya
És? Hűtés szempontjából akár traktorfék is lehetne, mert nem számít. Csak a leadott hő mennyisége és az azt leadó hűtőegység hűtőteljesítménye a lényeg.
az Samudnál pedig hűteni kell a monitort, a procit, a tápot, a chipsetet, az alaplapot, a HDD-t, stb.
A processzorhűtőnek nem. Én pedig arról beszéltem. Annak csak a procikt és a VRM-et kell hűtenie, semmi mást.
Másrészt igencsak túlzónak érzem az írásod. Miért kéne (jobban?!?) hűteni egy 3W-ot kajáló HDD-t? Vagy mondjuk a Chipsetet, amiben egy alap IGP van? Nem nő a hőtermelése a nagyobb procitól egyiknek se...
Az alaplapot elfogadom, hisz a VRM azon van, de ott is 5-20W-okról van szó. A monitor se fog a mostaninál több hőt termelni, szóval...A táp a kérdéses egyedül. Mint írtam a proci (ami a fő hőforrás) hűtése megoldott. A "házon" kívülről szív, és a házon kívülre fúj. Mindezt halkabban, mint a táp ventilátora, 10-15%-os fordulatszámon.
Ebben a gépben nem csak a táp van ehhez a procihoz méretezve, hanem a hűtés is.
Erre válaszolva én a CPU-hűtésről beszéltem, az pedig combosabb, mint egy 4870-esé...
Nem tudom, hogyan lehet összehasonlítani ennek a két teljesen különböző dolognak a hűtését
Nagyon egyszerűen. Mint írtam, hűtés szempontjából irreleváns, hogy mi a neve, mellesleg maguk a hűtők is nagyon hasonlóak.
A procit egy 2 hőcsöves rézmagos és lamellás (+alu a VRM-nek és a rögzítésnek) blokk hűti, amit egy 70-80mm-es blower venti szellőztet.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
priti
addikt
válasz TESCO-Zsömle #5923 üzenetére
Ez vízhűtésnél igaz, hogy wattra megmondom mit lehet hűteni az adott blokkal xy redszerfolyadék hőmérséklet mellett azaz hőleadó felület mellett és ennyi. Az a hardverkörnyezetre nem hat, mivel a blokk külső hőmérséklete állandó, felületi maximuma a rendszerfolyadék hőmérsékletével lehet csak egyező extrém esetben amit pontosaqn be lehet állítani a rendszer hőleadó tagjának méretezésével, ami fizikailag nem a gépházban van. Ez léghűtésnél ott sántít, hogy a hardverkörnyezet hőmérsékletét erősen meghatározza, hogy mekkora a CPU borda max átlaghőmérséklete az aljától a tetejéig. Mivel nagy felületű így egy meghatározó hőleadóról beszélünk a gépházon belül. Hiába a venti, mert a vonatkozó hőmérséklete azzal együtt alakul ki. Kvázi befűti a gépházat. Ezt egyrészt az alaplapi híd meg a HDD szokta elsőnek nem szereti, másrészt öngerjesztő a folyamat, mert mindennek felmegy az átlaghőmérséklete a környezeti hőmérséklet emelkedésével. Mivel a beszívott levegő mennyisége eközben nem nő, annak hőelvezető képessége nem nő így a meglévő léghűtés hatásfoka (mivel melegebb levegővel dolgozik) is tovább romlik. Csak rendszerben érdemes gondolkodni, különben az eredmény mindenképpen a rövidebb élettartam. Extrém esetben nagyobb terheléstől le is fagyogat a gép, túlmelegszik.
Hardverlesen
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az adott blokkal lehűthető watt-mennyiség léghűtésnél is ugyanúgy számolható, mint víznél... Más adatokból persze, de számolható.
A ház felfűtése megint csak nem játszik, mivel nem egy zárt házról beszélünk, hanem egy minden oldalról perforált takarólemezről. A hűtő (blokk) külső hőmérséklete se változik, mivel a leadandó hőmennyiség növekedését az átáramoltatott (hűtő) levegőmennyiséggel kompenzálja. Ezzel éri el, hogy a gép mindig a legalacsonyabb zajszinten működjön, miközben a hőmérséklet nem emelkedik a kritikus fölé.
A HDD a hűtő alatt található, így azt hűti a kéményhatás keltette szellő. Ebből adódóan már csak a sugárzott hővel kéne számolni, de mivel a vinyó állított helyzetben van, a hőfelvevő felülete ~5cm^2, míg a leadó 70cm^2...
A hűtő felett levő RAM-nak megint csak nem lehet melege, mert még ha meg is előlegezem neki a hűtő 60°C-át, az egy memóriának meg se kottyan...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
priti
addikt
"A "házon" kívülről szív, és a házon kívülre fúj."
De szépen hangzik. Na ez az a hűtési mószer, amit nem lehet még műanyag légcsatorna használatával sem megoldani a belső környezeti hőmérséklet emelkedése nélkül úgy, hogy közben nem növeled a szállított levegő mennyiségét a légcsatornában, de a hőleadó viszont nagyobb hőmennyiséget disszipál. Felejtős. Ha meg elkezded növelni a ventifordulatokat akkor meg kiderül, hogy a hőleadó felület túl kicsi ahhoz, hogy számottevő zaj nélkül el tudd vezetni a disszipált hőmennyiséget olyan hatásfokkal, hogy a környezeti hőmérséklet a régi legyen.
Nem véletlenül van az a léghűtő látszólag túlméretezve abban a vasban.Nekem stacker830-am van, mindkét oldala kvázi ventirács mégis gyönyörűen kialakul a légfal, hiszen a fém hőmérséklete átmelegszik és a gépen belül sokkal melegebb van, mint kinnt ha nem fújom át erősen a házon a levegőt és mindez úgy, hogy a CPU-n, VGA-n, alaplapon vízhűtő blokk van.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz TESCO-Zsömle #5927 üzenetére
(#5918) priti
Ebben írtam, hogy talán úgy a legegyszerűbb a táplálás megoldása. A belső táp megerősítése alkatrészcserével szerintem elég necces. Ha nem vagy profi szerintem azzal ne kísérletezz. Úgy jött ide, hogy rendszerben gondolkodva nem éri meg megerőszakolni egy ilyen összehegyezett rendszert. Mindent meg lehet oldani, csak anyagilag se nagyon éri meg, meg ráfordított idő, energia szintjén se éri meg a kapott végeredmény tükrében. Egyszerűbb a csere. Legjobb esetben kapsz egy zajos, meleg gépet aminek nézegetheted az 50 fokos HDD-jét állandóan, hogy mikor szarik be. Rosszabb esetben a másik procival el sem indul és már el is halt a projekt. Szerintem hagyd a csába.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
mr_ricsi
veterán
"Mint írtam, hűtés szempontjából irreleváns, hogy mi a neve, mellesleg maguk a hűtők is nagyon hasonlóak."
Te azt hiszed, hogy egy (lég)hűtő hűtési teljesítménye egy bizonyos wattszámmal kifejezhető, pedig nem.
A léghűtő bordája minél melegebb, annál több hőt képes leadni. (pontosabban: minél nagyobb a hőmérséklet-különbség a levegőhöz képest.)
A VGA hőmérséklete 110°C is lehet, a proci pedig úgy 70°C. Ugyanazzal a léghűtővel a VGA-ról több hőt lehet leszedni, mert melegebb lehet a borda.A monitorodban ha egynél több ventilátor van, akkor a Samsungnál hülyék dolgoznak.
Ha csak egy venti van, akkor annak a feladata az egész házon belül mozgatni a levegőt.
Egy 20W-tal nagyobb procival mondjuk 10°C-kal megnő a bordáról távozó levegő hőmérséklete, amitől túlmelegedhet a HDD, a chipkészlet, a táp, a monitor elektronika, vagy lefeleződhet a kondik élettartama.
Vedd tudomásul, hogy az a monitor nem véletlenszerűen összehányt alkatrészekből épül fel, hanem mérnökök számolták és mérték ki az alkatrészek helyét és méretét. Ha ebbe te beavatkozol, abból jó nem fog kisülni.Nézd meg a 45W-os AMD procikat, van olyan 3 magosban is. Ha ilyennel nem működik, vagy neked nem elég a teljesítménye, akkor felejtsd el az egész átalakítósdit.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Speedhs
őstag
Hol kérdezzem meg, hogy miyen táp kell a 480 sli alá ? A melyik tápot vegyem topicban le se sz.rtak, innen a kedves kolléga elhajtott a fenébe.. Nincs is erre topic. Ja a 480 topicból is elküldtek. Senkinek sincs tapasztalata ?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mr_ricsi #5930 üzenetére
Én evvel tökéletesen tisztában vagyok, már csak a szakmám miatt is.
De ne mondja senki, hogy az a hűtő, ami ötöd fordulaton elviszi teljes terhelésen a 45W-os procit, az nem bírna többet fullon...
2 venti van a gépben... Egy a CPU-hűtőben egy pedig a táp fölött nyomja ki a házból a levegőt...
Félre ne értsetek, nem akarok én rekordokat döntögetni, de jó lenne e helyett a 2-magos Athlon helyett valami alja Phenom II-t bedobni... Az meg ott kezdődik, hogy 65W...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Rive
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5934 üzenetére
Három biztonságos választásod van.
- valahogyan kideríted, hogy a készülékcsalád hasonló felszereltségű variációiban mekkora max. TDP-s procik laknak és az alapján szerzel egy kompatibiliset kisebb vagy egyenlő TDP-vel
- a jelen proci TDP-je alapján szerzel egy kisebb vagy egyenlő TDP-s kompatibilis procit
- elfelejted az egészet.Sajna, ennyi.
-
priti
addikt
"Athlon helyett valami alja Phenom II-t bedobni"
Neked ilyen procid van. Biztos feltűnt, hogy AM2-es foglalatba való, de azért gondoltam szólokHardverlesen
-
Rive
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5936 üzenetére
Ahhoz képest elég hosszan megy itt a téma.
-
moha21
veterán
válasz TESCO-Zsömle #5939 üzenetére
Mivel net-en csak annyit találni, hogy milyen CPU van benne, tápról meg semmit.
Úgy általában meg az LCD tévéknek a legtöbb baja a táp melegedésével szokott lenni, szóval nem nagyon méretezik fölül.
Fogyasztásban 45W van mindkettőre megadva, a gyári 65 nm-es, ez meg 45 nm-es. Az is kérdés, mint írták támogatja -e a lap.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Na igen, ezért is kérdeztem a mérést. Gyári support a GYÍK-ot olvasó telecenteresekkel semmit se ér...
Részletkérdés, de ez nem TV, hanem monitor.
Az nem kérdés, hogy támogatja-e, mert ez van benne. Így vettük, Athlon II x2 235e-vel a gyomrában. Azóta csak vinyót cseréltünk benne, amit másnapra el is füstölt...
Most kezdem az új rendszer telepítését...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
priti
addikt
válasz TESCO-Zsömle #5939 üzenetére
#5914-ben azt mondtad erről a gépről van szó ennek a speckójában meg az van, hogy CPU: Athlon x2 Dual-Core 4450e (2.3GHz), ezért linkeltem, hogy az AM2. Persze ettől még lehet neked más típus, de ha a lap meg a proci élből nem stimmel akkor ez a linkelt cucc nemtom mihez szánt támpont, de végülis tökmindegy, mert ahogy látom Te a meglévő belső tápra akarsz mindenáron ráakasztani egy 65W-os procit és csak megerősítésre vársz végre valakitől. Abban a környezetben, azzal a terheléssel sajnos az a táp ha azonnal nem, akkor is biztosan letérdel ettől a cserétől, csak idő kérdése. Az majd utólag kiderül, hogy egy ilyen gépbe szánt táp esetén mennyire számolnak ezzel a felhasználói találékonysággal és milyen védelem menti meg a többi hardvert amikor eljő a perc. Ha jól értem amúgyis ott tartunk, hogy fogalmunk sincs milyen géped van milyen táppal, csak annyit tudunk ennyi hsz után, hogy láttál egy nyákon egy feliratot. Ja meg most megtudtuk milyen procid van.
Hardverlesen
-
moha21
veterán
Ennek is 45 W a TDP-je nem? / vagy most teljesen én sem tudom akkor melyik is /
Power consumption: 120W (max) / 70W (typ) : Most ezt megint jó lenne tudni, hogyan értelmezi a gyártó, de felesleges 20 wattok nemigen vannak.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
priti
addikt
De. Ennek is 45W. Közben lőttem képet az FSP tápról, mindjárt feltöltöm.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
Rákattanva elég nagy a felbontás, lehet hogy várni kell majd egy picit, mire letölti. Na ezek fogynak fogyogatnak szépen. Ennek itt a képen csak apró baja lehet, mert csak beépítve nem megy. Kiszerelve fejjel lefelé megy, szóval csak érintkezés lesz valszeg. A másik az ugye kisütés után idul csak, a többi négy meg se kép se hang. Majd kitalálom mi legyen velük.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
04ahgy
nagyúr
Baloldalt a két nagy, azok a félhíd primer pufferjei. Nem igen szokott gond lenni velük, nem kapnak akkora nagyfrekvenciás terhelést, mint ha APFC lenne a tápban.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
priti
addikt
Igen az elég egyértelmű volt számomra is, hogy a két 680 mikis kondi a puffer. Arra gondoltam, hogy azokat cserélem hátha akkor majd nem kell kisütni indítás előtt, csak a másik típusú tápban kisebb kapacitású puffer van így keveredtem ide, hogy kisebb kapacitást szabad e és ha igen akkor mennyire lehet eltérni, de aztán mondták, hogy itt nem is a puffer lesz a baj. Nekem meg gyakorlati tapasztalatom PC tápon belül majd csak most lesz ha végre legalább a kontaktosat feltámasztom. Egyelőre annyi volt, hogy a múltkor egy FR dióval próbáltam lecsípni 24V-ot az egyikről, de a stabilizálásig nem jutott el a dolog, meg irgalmatlan szar volt a hatásfok 700mA áramfelvétel mellett. Mindegy ha lesz unalmas napom bennt akkor megcserélem egy másikéval a puffert aztán kiderül, csak nem akartam pont ugyanilyen tápból, mert ha mégis az akkor valszeg a többi letérdelt darabban se jobb állapotú a kondi újat meg biztos nem veszek, ez csak unaloműzés...
Hardverlesen
-
mr_ricsi
veterán
"jó lenne e helyett a 2-magos Athlon helyett valami alja Phenom II-t bedobni... Az meg ott kezdődik, hogy 65W..."
Itt van egy rakat 3 és 4 magos Athlon II, 45W-os fogyasztással. [link]
A Phenomhoz képest az L3 hiányzik belőlük.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest