Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz janos666 #9689 üzenetére

    Van erről egy jó kis cikk, érdemes elolvasni.

    A teljesítmény fontos, még akkor is, ha néhány másodperces áthidalási idővel is megelégszel, hiszen a szünetmentesnek muszáj (még ha rövid időre is) a megfelelő teljesítménnyel kiszolgálnia a ráakasztott fogyasztókat. Én általában úgy szoktam számolni, hogy a rendszer maximális (hatásos) teljesítményét a UPS (hatásos) teljesítménye legalább 20-30%-kal lépje túl, így van egy kis tartalékod (pl. egy PC indulásakor, a vinyók felpörgése sokat szokott dobni a teljesítmény felvételen).

    Az Általad választott FSP EP 2K szimulált szinuszjelet produkál (feltételezem, az Eaton 5E 2000 is, bár erről nem ír az oldaluk), ezért én kétszer is meggondolnám, hogy ennyi mindent ráakasszak. Már az aktív PFC-s tápegységgel rendelkező gépek is megfekhetnek a "szögletesebb" 230 V-tól, és szerintem a házimozi erősítők sem szívlelik az ilyen táplálást. Szerintem mindenképpen jobban járnál egy olyan UPS-szel, aminek tényleges szinusz alakú a kimenete (pl. valamelyik APC Smart), de ezek normál üzem közbeni zajszűrő képességét sajnos nem ismerem.

    Azt is megfontolhatnád, hogy nem egy nagy UPS-t vásárolsz, hanem több kisebbet, amik közül a modem/router/switch-eket ellátó darab lehet egy kisebb teljesítményű belépő kategóriás, az éhesebb vasaidat meg kiszolgálják a minőségibb (nem feltétlenül olyan nagy teljesítményű) darabok. Így némi nemű redundanciát is vittél a rendszerbe, ami üzembiztonság szempontjából nem elhanyagolható. Ráadásul ha valamelyik UPS idővel karbantartásra szorul, nem kell mindent lekapcsolnod, csak azt, amelyiket javítod.

Új hozzászólás Aktív témák