Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emmzolee
csendes tag
válasz A megváltó #10701 üzenetére
Pfff. Tényleg. Nem tekertem lejjebb. :-)
Kössz
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ez a konfig alá milyen szünetmentest tudtok ajánlani?
Alaplap: ASUS P8Z77-V
cpu: i7 3770K 4.5 ghz 1.20v (Scythe mugen 2)
ram: 2x4 gb Patriot intel extreme 1866 mhz
vga: Asus GTX 780 DC2 OC 3gb (nemsoká csere GTX 1080-ra)
hdd: WD Black 1TB
ssd: 2db Corsair Force 3 GT 120gb
hangkártya: Asus Xonar D2X
táp: Corsair RM650XA válaszokat előre is köszönöm.
-
cinemazealot
addikt
válasz cyber86 #10703 üzenetére
Látogass el a powersupplycalculator.net-re, rakd össze a konfigodat, nézd meg mennyi a max. teljesítmény igény terheléskor, majd keress hozzá megfelelő teljesítményű UPS-t (a terhelt telj. felvétel másfél-kétszeresére méretezve) a topicban már többször ajánlott márkákból. Azt nem látom, hogy a tápod aktív PFC-s vagy sem, de ha az, akkor törpölj el azon, hogy vajon szeretné-e a szimulált szinuszos UPS-t (van aktív PFC-s táp, ami nem szereti). Ha igen (vagy elég bátor vagy kipróbálni), akkor jöhet bármi alapon csak a teljesítményre kell figyelned. Ha nem, akkor viszont csak tiszta szinuszos kimenetet produkáló UPS-eket keress, ezekből néhány típust visszaolvasva is találhatsz.
-
cyber86
őstag
válasz cinemazealot #10704 üzenetére
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy kisméretű UPS-t, aminek csak egy routert kell ellátnia árammal? Azért a kis méret, mert falon belül kis helyen tudom csak elhelyezni. Köszönömwww.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10707 üzenetére
PicoUPS-100 12V DC, hozzá egy max. 7 Ah-ás SLA akksi, és egy a töltésre is elegendő teljesítményű 15...18 V-os kocka táp.
Én 2 db 2,3 Ah-ás akksival hajtom az adatlapomon részletezett asztali gépet (benne a fenti PicoUPS-szel), ami áramszünet esetén (kímélő használat mellett) 1-2 óráig tuti életben marad.
[ Szerkesztve ]
-
ZP67
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Van egy APC Back-UPS ES700, amire a master aljzatba egy régi, C2D 8400-as gép van dugva, a slave aljzatokba pedig 1-1 monitor, aktív hangszóró és nyomtató.
A master/slave funkció tökéletesen működött addíg, amíg ki nem lett cserélve az akkumulátor. Azóta random módon, fél és több perc között váltakozik a slave-ek bekapcsolási ideje.
Elvittem APC szervízbe, nekik tökéletesen működött egy 100W-os izzóval. Megállapították, hogy az új akksi minden tekintetben OK.
Hazahozva persze nem működik rendesen...
A ki-bekapcs idő 4sec, a teljesítmény küszöb 25W-ra van állítva.
Van valami esély ezt rendbetenni?
Előre is ksözönöm a segítséget!
Üdv,
ZP -
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10710 üzenetére
Ennél kisebben gondolkozom, a 7Ah bazi sok egy routernek, tényleg csak neki kell áramforrás. Most egy 4Ah órás UPS-ről hajtom több óráig a routert és modemet, ha szükség van rá. Jelenleg csak ezt találtam, ami alkalmas lehetne, bár jobb lenne olyan eszköz a jövőre nézve, amibe 220V-t is lehet dugni, akár két kisebb eszközt is.
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10712 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy 7 Ah-ás akksi kell bele, hanem azt, hogy max. 7 Ah-ával célszerű használni. Tehetsz rá 1 Ah-ásat is. És ha a méret is ennyire számít, látogass el ide, a szűrésnél állítsd be a megfelelő mérethatárokat és kapacitást, a töltésre pedig keress egy akármilyen 16 V-os laptop töltőt.
"...amibe 220V-t is lehet dugni..." Ezt úgy érted, hogy 230 V-ot igénylő fogyasztót? Mert az nem fog menni: 2 Schuko aljzat és már bele is ütköztél a méret korlátodba. Földelés nélküli 230 V-os UPS-t pedig nem nagyon fogsz kapni boltban.
-
Gergo28
tag
Sziasztok!
Van egy Powercom Bnt-600A típusú szünetmentesem, már egy ideje nem működik, eddig a tünet az volt, hogy áramszünet esetén kb 10mp bírt, most jelenleg be sem kapcsol! Érdemes megcsináltatnom vagy gondolkodjak el egy újon ? Elvileg a csúcs terhelhetősége 360w ami miatt aggódom igazából!
A jelenlegi konfigom:Msi B250M Mortar
Core I5-7400 (gyári hűtővel)
2x4gb 2400mhz ddr4
2db WD Caviar Green 1Tb (wdc wd10ears)
Jelenleg videokártya nélkül üzemel későbbiekben egy Gtx1060-al szeretném bővíteni, továbbá kap még egy m2 ssd-t(Samsung 850 Evo-t) illetve egy dvd írót!
Egér: Logitech G500
Bill: Genius Scorpion K9
Külső merevlemez egy Samsung M3 portable 2TB
Táp: Thermaltake smart sp 630
Segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
titán
Ugy latom ez a topik halott.
-
Benőke
őstag
válasz Gergo28 #10714 üzenetére
Ez a gép 1060 VGA -val is bőven 300W alatt marad.
Jelenlegi csúcs terhelésen is csak 100w környéke... 120W VGA -val ez 220 környéke
+ a táp vesztesége amit fel vesz még.Nem ismerem a márkát, de lehet egy aksi csere segítene rajta, de ez nem biztos.
Volt valami noname nekem is hasonló panaszokkal aksi cserével hosszú éveket szolgált még az IT hőskorában20k környékén viszont jó szünetmentesek érhetőek el... APC, EATON
-
cinemazealot
addikt
Vagy nem tud Neked senki válaszolni.
Szerintem egyértelmű, hogy az alacsonyabb árkategóriában (igen, UPS esetén a 100 eFt is annak számít) nem fogsz találni precíziós készüléket, ami hajszál pontosan 230 V-s szinusz jelet fog kiadni a kimenetére és azt stabilan tartani is fogja terheléstől függetlenül. Az ilyen készüléket már az ipari kategóriába sorolnám, ami milliós tétel.
Van egy jó kis irodalom, amit minden, a téma iránt érdeklődőnek ajánlani szoktam. Ez nemcsak teszt, de az elméletet is jól körülírja, fusd át, érdemes. Idézem az idevágó lényeget:
"...a valódi, tehát nem a "boostra" épülő vonali (line) interaktív topológiánál az inverter állandóan működik, továbbá az áram egy kis részét folyamatosan az akkumulátorról szolgáltatja, nem csak akkor, amikor teljesen megszűnik a tápellátás – ebből adódóan nincs átkapcsolási idő sem. [...] Hogy a felhasználó ne keverje az elnevezéseket, ezt a típust hívják ma online szünetmentes tápegységnek, míg az AVR-rel kiegészített tápokat Line Interaktívnak."
Ha tehát az Általad kinézett APC Smart-UPS 750 VA line-interaktív, akkor az csak szükség esetén fog átkapcsolni tipikusan 4...8 ms alatt (a termék oldala szerint), és ki tudja, milyen pontossággal. Ahhoz tehát, hogy átkapcsolás mentesen, garantáltan stabil hálózati feszültséged legyen, online készülékre lesz szükséged, ami drága, és amivel vélhetően csak nagyon kevesünknek volt dolga. Valószínűleg ezért nem tülekedtek válaszadással a kérdésedre.
frpetert keresd meg privátban (topicgazda), ő UPS-ekkel foglalkozik, biztos tud Neked javasolni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz cinemazealot #10718 üzenetére
Koszi a cikket atolvasgatom! Lehet nekem ilyen on-line ups kellene akkor.
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Kis segítséget kérnék (mint sokan mások is ). Az adatlapomon lévő gépet nem tudtam pontosan a http://powersupplycalculator.net/ oldalon reprodukálni, így valamennyire fals értéket kaptam.
Idle 111 W
Load 484 W
Ajánlott táp 588 W (ez is megvan, 650-es).Az lenne a kérdésem, hogy pár másodperces áramszünethez milyen szünetmentes tápegység ajánlott? Nagyon ritkán van, nagyon rövid ideig (van olyan fogyasztó ami ki sem kapcsol), de félek, hogy a számítógépben, TV és beltéri egységben, vagy a gázkazánban kimegy valami.
A TV és Számítógép túlfeszvédős elosztóval van bekötve (lehet semmit sem ér?, nem tudom).Kérlek, ezekre ha lehet, ajánljatok valamit.
Bundas
[ Szerkesztve ]
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
cinemazealot
addikt
válasz bundaska #10721 üzenetére
A(z aktív PFC-s) PC tápod miatt ajánlott, de ha kazánt (és annak keringető szivattyúját) is üzemeltetnél róla, akkor mindenképpen tiszta szinuszos UPS-t keress! Ha pedig mindezeken felül még tévé és beltéri egység is lesz rajta, akkor teljesítményben is felfelé kellene nyújtóznod, így én 1500...2000 VA-es alatt nem is nézelődnék. Márkákból sajnos nem fogok tudni Neked mit javasolni, mert annyira nem ismerem a kínálatot és azok megbízhatóságát.
A túlfeszültség védős elosztó túlfeszültség ellen jó. Maximum olyan szinten tudja megvédeni áramszünetkor a rákötött eszközöket, hogy ha le- vagy visszakapcsoláskor valamilyen fogyasztó egy extrém nagy tranzienst lök a hálózatra, akkor leold.
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10713 üzenetére
Köszi hogy segítesz, végre volt időm kicsit átgondolni Egy 12V és egy 5V-s eszközt szeretnék ellátni delejjel, sum 4.5A, rendkívül szűk helyen, vagyis 5 centi széles és 34 centi hosszú helyen. A 220V-s dugókat megkerülhetjük, tényleg úgy férnék el a legjobban. Próbálom összerakni fejben az egészet:
Ezzel az akkuval hely és kapacitás szempontjából egész jól jönnék ki.
Az általad előbb linkelt Sony töltővel etetném az egészet.Hogyan tudom áram alá tenni a két különböző feszkós eszközt? A PicoUPS-el nem találkoztam még, ez egy mini tápegység? Amit linkeltél az csak 12V-t ad ki ahogy látom.
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10723 üzenetére
A hely tényleg szűk, de az akksi, amit kinéztél (ilyen van nekem is), kényelmesen elférhet a Sony töltővel és a PicoPSU-val együtt. De így még mindig csak 12 V-od lesz, az 5 V-hoz fog kelleni még egy step-down konverter, ami a 12 V-ból 5 V-ot csinál. Az összekötés pedig így nézne ki:
- 230 V a Sony töltőbe,
- A töltőből származó 16 V a PicoUPS "V in" és "GND" kapcsaira,
- Akkumulátor a PicoUPS "BAT+" és "BAT-" kapcsaira,
- 12 V-os fogyasztó a PicoUPS "V out" és "GND" kapcsaira,
- Step-down konverter "IN+" és "IN-" kapcsai rendre a PicoUPS "V out" és "GND" kapcsaira,
- 5 V-os fogyasztó a Step-down konverter "OUT+" és "OUT-" kapcsaira.A PicoPSU egy olyan áramkör, aminek a DC tápbemenetére 6...18 V közötti egyenfeszültséget kötve 12 V-ot produkál az OUT kapcsai közé. Ha a tápfeszültség 15 V-nál nagyobb, akkor még a BAT kapcsok közé kötött akkumulátort is tölti. Ha a tápfeszültség megszűnik, akkor átvált akkumulátoros üzemre, és onnantól nem tölti az akksit, hanem arról hozza létre a kimenetére szánt 12 V-ot. Ha a hálózat visszatér, ő is visszatér hálózati üzemmódra, de egyben elkezdi/folytatja tölteni az akksit is.
A step-down konverter pedig nem csinál mást, mint a bemenetére kötött 3,2...40 V-ból egy ennél kisebb, a rajta lévő potméterrel belőtt 1,23...30 V-ot csinál. A bemenetére rákötöd a 12 V-ot, a kimenetét pedig méred egy multiméterrel, a potméter pedig addig csavargatod, amíg a kimenetén 5...5,1 V nem lesz. Kérdés persze, hogy az 5 V-os fogyasztód fogyaszt-e többet 2 A-nél. Ha igen, és ez max 3 A, akkor szükség lesz a step-down konverterre egy hűtőborda (a nagy áram miatt melegedhet). Ha nagyobb az áramfelvétele 3 A-nél, akkor egy másik konvertert kell keresni, de az elmélet ugyanez.
Dióhéjban ennyi.
Viszont a dolognak van egy szépséghibája: a szűk hely. Az akksi töltésével, merítésével, a feszültségek alakítgatásával valamennyi hő is termelődik, aminek nem kéne ott megrekednie. Ha a hely szűk is, mennyire mozog ott a levegő? Mert ha egyáltalán nem, akkor a dolog felejtős!
[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10724 üzenetére
Köszönöm szépen, ez így tiszta sor
Hűtés szempontjából ez a falban lakna a modemmel, előttük egy lógó képpel a falon, ami eltakarja az egészet. Kis szellőzése van csak, kb. amennyit a kép eláll a faltól, ez felül ~fél centi. Szerintem jól szellőzik, egész nap bezártság után 40 foknál nem mértem többet a "dobozban" a modem felett, pedig szokatlanul forrófejű az eszköz.
Kérdés, hogy hogyan lehetne az elektronikát bedobozolni, valamilyen kis dobozt gondoltam a PSU-nak és a 12 V -> 5 V átalakítónak, elfedve a kapcsolásokat és védve a portól.
Az 5 V-s eszköz egy IP kamera, az adapterére van írva a 2 A, amit folyamatosan biztos nem vesz fel, legfeljebb ha távirányítással mozgatom a kamerát.Találtam itthon is PicoPSU-t, kicsit sokallom az árát. Cakk pakk 20 ezer azért elmehet az egész projektre, de nagyon nincs más alternatíva
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10725 üzenetére
Becsülöm az esztétikai érzékedet, de én ezt így nagyon nem tartom biztonságosnak. Az a fél centi légrés édes kevés, gyakorlatilag nulla, főleg ha a meglévőkön felül további eszközöket is szeretnél oda pakolni. Ha minden egyszerre fog működni, és még be is üt a kánikula, lehet ott 60 fok is.
Vagy tedd külön helyiségbe a szünetmentest (és minden hozzávalót), vagy a kép helyett szerelj fel egy az üreggel azonos alapterületű, de a fal síkjából 10 cm-re kiálló doboztetőt, aminek az alja és a teteje nyitott, így vígan tud benne áramolni a levegő. A doboztetőt persze le lehet festeni a fallal egy színűre, így csak olyan lesz, mint egy kitüremkedés, amire aztán visszaakaszthatod a képet is, így egyáltalán nem lesz feltűnő. Max. az fog látszani, hogy a kép nem a fal síkjában van, hanem kicsit előrébb.
Egyébként az IP kamera hol lenne, milyen távol a doboztól?
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10726 üzenetére
Most mértem, a rekesz aljában, ahol lenne az akku, UPS elektronikája és a külső táp, ott 24°c, felül 38°c volt a sarokban legbelül, de ahol a levegő tudna távozni, ott pár fok lejöhet még belőle. Az a bibi, hogy máshova nem tudom tenni, mert az IP kamera áramellátása és a modemé is itt van a dobozban, jó lenne itt tartani hozzá a szünetmenteset, újabb vezetékeket meg nem lehet már behúzni. Itt valamennyi meleg eltud távozni, vagy nagyon gáz?
Megpróbálnám itt elhelyezni a kütyüket, mérném a hőmérsékleteket és ha forró lenne a helyzet, akkor egy kis ventilátorral lehetne kezelni a helyzetet.
A 12 V->5 V átalakítót még tudom tenni a kamera tetejére, kb. 3 méterre az UPS-től, a szabad levegőre és ott legalább ez tudna disszipálni.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10727 üzenetére
Nem kötekedésből, de a ventilátor is árammal működik, ergo hőt termel. Ha meg nincs légáramlásra megfelelő nyílás, a ventilátor csak kavarja a forró levegőt maga körül, de csodát nem fog tudni tenni.
Maradjunk annyiban, hogy tetszik a törekvésed, de nem adom rá áldásom... persze semmi közöm hozzá.
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10728 üzenetére
Elkezdem összegyűjteni a cuccokat hozzá, ami még kell az néhány csati a kamera és a router áram bemenetére, ezeket itthon bármilyen elektro szaküzletben gondolom be lehet szerezni.
A PicoPSU-hoz mellékelnek valamilyen szabványos csatlakozót, vagy forrasztani kell? Te hogyan oldottad meg a burkolatot hozzá?Teszek egy próbát rá, a legmelegebb nyáron sem szokott a mostaninál 2-3 foknál melegebb lenni a lakásban
Itt látszik a hőleadó szakasz, a meleg valamennyire azért eltud távozni, nem fog beragadni talán[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz bundaska #10721 üzenetére
A konfigod nettó max fogyasztása 380-400W ha minden maxon megy.
Ilyen ugye ritkán akad. A tápod szerintem ehhez jó választás.
A konnektor felől ennél többet is tud szívni a táp veszteség miatt, ha jól láttam Bronzos sacc 80% hatékonysággal lehet számolni. Konnektor felől ez akár 500W is lehet.Ehhez kell számolni Szünetmentest inkább 1400/1500 tól.
APC vagy EATON ezek biztos jók, a többit nem tudom.
Szóval 40k tól akadnak ezek a nem szinuszos verziók.EATON 5E1500 - 900W
APC Back-UPS 1400VA - 700WTúlfesz védősök jók ha nem akarsz szünetmentessel bajlódni, de nem gond ha áramszünetkor nem megy, de védeni szeretnéd kicsit.
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10729 üzenetére
A PicoUPS-hez ezeket a kábeleket adják. 2×2-es Molex-csati és Faston 187-es saruk vannak rajtuk olyan kiosztásban, hogy egy PicoPSU-val (tehát nem UPS, hanem PSU) és az általad is választott 12 V-os SLA akksival könnyen összeköthető legyen.
Az enyém nincs külön bedobozolva, csak be van rakva a PC-m házába.
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10731 üzenetére
Ez szuper, akkor nagyjából le is van fedve minden, ami hiányzik azt saruzom/vezetékelem
Találtam egy régebbi IBM noti töltőt, 16 V-t 4.5 A-t ad le, ez tulajdonképp megegyezik az általad linkelt Sonyval is. Hogy ne barmoljam szét, keresek egy csatlakozót a töltőhöz, onnan húzva vezetékét a PicoUPS-hez.Szerk: A fali hűtésen annyit tudok alakítani, hogy kijjebb csavarom a kép tartó csavart, így 1-2 centi hőleadó rést is nyerhetek a kütyüknek. Jobb mint az eredeti
[ Szerkesztve ]
-
titán
A szinuszos ups-ek hatuljan altalaban az a masikfajta csatlakozo talalhato. Ehhez milyen atalakitot erdemes hasznalni, ami normalis minosegu? Termeszetesen kerestem a neten es talaltam is, inkabb az erdekelne, hogy mit hasznaltok ami bevalt termek.
Az mit jelent ezeknel a ups termekeknel, hogy hidegen indithato?
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
A megváltó
tag
Sziasztok!
Nem rég hozzájutottam egy ilyen szerkezethez:APC Back -UPS ES 550 bekapcsolom akkor csak kattanik egyet majd elkezd sípolni, Néha van úgy hogy bírja 20 másodpercig is , de hogyha bármilyen fogyasztót kötök rá akkor egyből elkezd sípolni, a programja azt írja húzzak ki valamilyen fogyasztót, mert túlterhelt, pedig semmi sincs bele dugva, érdemes e valamit kezdeni vele?3000 ft ért eladható lenne így is?[ Szerkesztve ]
y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make
-
Borisz76
veterán
Sziasztok szakik.
Van nekem egy elég "drága" hobbim :
Synology 2415+ NAS és DX1215 bővítő egység. Összes fogyasztás terhelve kb 130 Watt.
Szeretném szünetmentes tápegységgel megtámogatni, hogy áramszünet esetén kényelmesen legyen ideje leállni, vagy áthidalni a pillanatnyi áramingadozást.
Mivel soha nem volt még UPS-em ezért nem is értek hozzá.
Elsőre ezt a modellt találtam jónak : APC Power-Saving Back-UPS Pro 1500 230V Schuko
Több oldalon is néztem...kb 300 eurótól indul az ára.
Találtam egy oldalt, ahol most 190 Euróért meg tudnám venni.
Kérdés, hogy nekem jó lesz e ?Köszönöm szépen a válaszokat !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10731 üzenetére
Sajnos elfogyott a magyar boltban a PicoUPS és nem terveznek rendelni többet. Neked a Minibox oldaláról van a PicoUPS-ed? Mennyibe került a postázása?
Ebayen találtam még Németországban kereskedésben, onnan 15ezerbe kerülne szállítással együtt.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10741 üzenetére
Nem, a Wireless-Bolt.hu-tól vettem a PicoUPS-t és a PicoPSU-t is (adatlapomon a pontos típus), egy csomagban szállítással volt 29965 Ft tavaly júliusban. Utóbbit már levették egy ideje a kínálatból, de a UPS még kint volt (az egyébként külön, szállítással 12 eFt körül lett volna). Szomorú, hogy ezzel is felhagytak. Valószínűleg az állhat a háttérben, hogy egyre több az olcsóbb utángyártott klón, így a drága amcsi gyártást senki nem veszi.
[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10742 üzenetére
Szomorú bizony, nem sok helyen lehet kapni így PicoPSU-t, a 15 ezres német beszerzés még jónak számít. A Miniboxos oldalról rendelve 21ezernél állna meg a számla vége. A többi alternatívát nem ajánlod ezek szerint?
[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10744 üzenetére
Igen igen, a PicoUPS kell, csak elgépeltem. Kár, hogy ennyire hasonló nevű a két cucc
Szóval ha PicoUPS-ből nincs alternatíva, akkor muszáj leszek 15-ért beszerezni, ha még nem fogy el.Egy kérdés, ha merítő módban elkezd merülni az akku és 12 V alá esik a feszültsége, akkor addig lehet meríteni, amíg teljesen le ne nem merül, akár 3-6-10 V környékére is?
-
sanzi89
addikt
válasz cinemazealot #10744 üzenetére
Nekem egy eBay-es kínai PicoPSU klón duruzsol 0/24-ben a gépemben 3 éve. Fél éve építettem egy második gépet is, ugyanilyen klónra, és azzal sincs eddig semmi gond.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10745 üzenetére
Ugyan párszor már hagytam lemerülni, de szerintem elég okos a UPS ahhoz, hogy ne engedje túlmeríteni az akksit. Valószínűleg 11 V körül (nem tudom, mi az SLA akksiknál ez a minimum határérték) már lekapcsol.
(#10746) sanzi89
Na, ez jó hír! Nem tudod esetleg, a PicoUPS-nek létezik klónja?[ Szerkesztve ]
-
lehella
senior tag
válasz cinemazealot #10747 üzenetére
Remélem a fogadó elektronika értékeli a kisebb feszültség szintet huzamosabb ideig (12 helyett 11 V vagy tovább). A PicoUPS ugye egyébként 12 V-t ad ki magából és nem a beérkező 16 V körüli tápfeszültséget küldi tovább sem az akkunak, sem a fogadó elektronikáknak? Köszi a válaszokat
-
sanzi89
addikt
válasz cinemazealot #10747 üzenetére
Sajnos semmi infóm róla.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
cinemazealot
addikt
válasz lehella #10748 üzenetére
Na, most megfogtál. Eddig a PicoUPS leírása alapján úgy voltam ezzel, hogy mivel az akksit töltéskor 13,5 V-on tartja, a kimenete is ennyi, és ezért javasolják mellé a széles bemeneti feszültség tartománnyal rendelkező (WI jelzésű) PicoPSU-kat, hogy az a 13,5 V ne kerülhessen a 12 V-ot igénylő PSU-k bemenetére. Viszont a leírás ezt írja:
"The picoUPS-100 will automatically switch in between V(In) and Batt depending on who has a higher voltage."
...
"Green LED: V(in) is active. V(in) is routed to V(out).
Red LED: Batt is active. Batt is routed to V(Out).
Orange LED: Batt is in bulk charging mode."E szerint a kimenete nem fix 12 V, hanem annál nagyobb, akár az a max. 18 V is lehet, amennyit a bemenetére kap. Bocs, akkor ez így mégsem lesz jó Neked, hacsak nem teszel a PicoUPS után a 12 V-os eszközök elé egy másik step-down konvertert, ami viszont biztosítja számodra a fix 12 V-ot.
B@$$zus, röstellem, hogy ennek nem olvastam utána alaposabban és felelőtlenül tettem javaslatokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest