Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Dyrg #8957 üzenetére

    Jól értem, hogy elképzelésed szerint a szünetmentes kimenetéről csak a fázist vezetnéd tovább a védendő eszközökhöz, a nullát és a védőföldet pedig a már amúgy is ott lévő vezetékezésből "nyernéd"?

    Ezt szerintem nagyon sürgősen felejtsd el, mert akár életveszélyes is lehet. Először is, honnan tudod, hogy a UPS kimeneti aljzatának lábai fémes összeköttetésben vannak-e a bemenet megfelelő ereivel, és nincs közöttük egy raklapnyi aktív eszköz (vagy esetleg egy trafó, ami fizikailag leválaszt mindent)? Másodszor honnan tudod, hogy a UPS kimeneti aljzatának aktuálisan melyik lába felel meg a bemenet fázisának és nullájának? Ha a UPS-t véletlenül fordítva dugod be a hálózatba, máris borul a koncepciód. Harmadszor, honnan tudod, hogy a UPS egy áramszünet esetén nem választja le teljesen a kimenetet a bemenettől. Ilyen esetben megint csak nem lesz elég az egy vezeték, hiszen a másikkal nem leszel összeköttetésben a UPS bemenetén keresztül.

    Szerintem ne spórolj a biztonsággal, húzd be nyugodtan azt a 3-eres kábelt a "szünetmentes fázis-nulla-védőföld" számára a UPS kimenetéről. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák