Új hozzászólás Aktív témák

  • mno

    tag

    válasz mr_ricsi #4462 üzenetére

    Mondom: hosszú távon, ha évekig csinálod folyamatosan naponta kétszer-háromszor, akkor nem tesz jót neki. Nem meghal emiatt, hanem elkezdhet hangja lenni, zúgás, cicergés, stb.. Fárasztod reléket, kondikat, trafót én nem csinálnám, és nem ajánlom. (Legalább öntesztet kikapcsolnám. :)

    Fogtál már szünetmentest mikor semmi terhelés nincs rajta, hogy meleg? Olyankor ha pl 30Wattot fogyaszt, melegecske de minimum erős langyos, és ha hideg és tápra teszed akkor nagyobb az áramfelvétele, ez egyszerű fizika amúgy, esik vissza felé, de tizedwatt pontosan lehet 1 óra múlva éri el, egy elnyújtott grafikont képzelj el, ami egyre közeledik a nyugalmi fogyasztáshoz? Üzemmeleg állapotra van kiszámolva minden érték tervező által, hidegen kisebb az ellenállása mindennek, ez is egyszerű fizika. Ja és az akkuk sem mindig újak, egy 2 vagy 3 éves akku többet kér enni 8-10 óra állás után, de ez egyébként igaz folyamatos üzemben is. Akku már csak éppen jó, eredeti kapacitás felét vagy már kevesebbet tud, akkor elég rendesen kér ám áramot 8 óra állás után, egyszer próbáld ki.

    De ettől függetlenül nem azt írtam hogy nem spórol meg áramot hanem nem időarányosan, illetve vállal egy kockázatot hogy meghibásodhat, ennyi volt a mondanivalóm lényege

    A környezetvédők már azért "megmerénylik" mert ilyet gyártanak, akkuk, ólom, hulladék lesz egészből, nem biztos hogy jó helyre kerül, nem mindenki olyan hogy leadja gyártónak vagy valamilyen hulladékfeldolgozóba. Például környezetvédők még napelemgyártókat is "megmerénylik", mert mai hatásfokkal napelemek nem termelnek annyi elektromos áramot 25-50év élettartamuk alatt mint amennyi az előállításuk összes energiaigénye és végül hulladék lesz belőlük. Még a szélkerékgyártókat is "megmerénylik", természetre káros és tönkreteszi a tájképet.

    üdv

    Joe

Új hozzászólás Aktív témák