Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz HDAdriano #22095 üzenetére

    Szia, SPS, FSP, Kstar, ezeket nyugodtan választhatod. Ahogy nézem 3000VA-es 200k HUF alatt ezek ajánlhatók:
    Kstar Memopower UDC 3000VA, FSP Champ 3K 3000VA, SPS MID3000I 3000VA

    Az FSP mellett szól - az Árukereső szerint - hogy nagyon sok helyen forgalmazzák, népszerű termék.

    Nemrég volt egy cikk erről a Lítiumos és a Lítium-vasfoszfátos megoldásokról de nekem az jött le hogy:
    - amennyivel "jobb" az ilyen akku jelenleg annyival drágább is
    - mivel másfajta töltési karakterisztikát kedvel egy ólomsavas mint egy lítiumos ezért nem mindegy milyen UPS-be tesszük (ugye egy ólomsavasnál nem gond a csepp töltés de ugye ez egy line-interaktív típusnál lehet lényeges, hogy ott "ritkábban" töltsön rá az akkukra de egy online folyamatosan merül így nem tudom hogy ott ezt hogy oldják meg, hogy tovább bírja. Bár elvileg alapban több ciklust bírnak mint az ólomsavas akkuk.
    Mindenképpen utána kell nézni, hogy egyáltalán lehet e bele másfél akkut tenni mint amilyen volt benne tehát ha ólomsavas akkor olyat tenni bele.

    Plusz mivel ezek a UPS-ek már készre szerelve érkeznek adott az akku benne amik remélhetőleg azért pár évig elketyegnek utána pedig az aktuális ár/érték arány alapján kell cserélni őket. Akár ólomsavason belül is jobb típusra.

    A Coilwhine nem tudom mit befolyásol. DE nyilván ezeknek az online bazi nagy (3000VA-ről beszélünk!) van ám hangja bőven.

    Az akkuk mérete szabvány tehát egy 12V-os ólomsavas UPS akku minden márkában ha pl. 9Ah-ás ugyanakkora. Érdekesség, hogy egy 12V-os 7Ah-ás akku ugyanakkora mint egy 12V-os 9Ah-ás.
    (a kisebb UPS-ekben amikben van pl. 1-2 db 7Ah-ás cserélni lehet 9Ah-ásra is az akkukat, így kb. 30% nagyobb tartási időt kaphatunk)
    Persze ha az elektronika elég buta és nem nagyon érzékeli a kapacitásbővülést akkor a maradékidő saccolása romolhat.)

    Pl. 9Ah-ás 12V-os akkura választék: [link]
    Megjegyzem UPS akku fronton a Yuasa nagy király ez az árán is látszik, de a Datasafe, és a CSB sem rossz, a 10 év gari, a "longlife" "high rate" plecsnikre is oda lehet figyelni.

Új hozzászólás Aktív témák