Új hozzászólás Aktív témák

  • sklopp

    őstag

    Üdv, urak.
    Sok évi, különféle APC ups-ek használata után nemrég márkát váltottam, megcsappant bizalom okán. Lévén, az utolsó néhány készülék pontosan a garancia lejárta után purcant ki egy-két hónappal, mostanában pedig az áraik ijesztő magasságokba emelkedtek. Így aztán némi keresgélés után a világhírű Cyberpower márka lett a választott. Bár mostani tapasztalataim után inkább inkább egy felújított APC Smart ups lenne a választott.
    Tehát, a gondom a következő: elsőre egy álló kivitelű 1500 VA-s line interactive került a gépem és kiegészítői védelmére. Egyéb bajok mellett a fő hibaok miatt is két héten belül visszakerült a forgalmazóhoz. Másodiknak egy BR1200ELCD (1200VA) lett a választottam. A kezdeti öröm és boldogság után itt is jelentkezett ugyanaz hibajelenség, a telepített Powerpanel szoftver több - kevesebb perc után mintha megszakította volna az USB kapcsolatot:

    Szemre úgy tűnt, mintha működne, a kapcsolat ikonja például szürkére kellett volna változzon, de nem. Az állapot jelzése szerint minden rendben:

    Mindeközben szaporán klingelt a Win USB leválás - újra csatlakozás figyelmeztető hangja, az eseménynaplót pedig telerakta hibaüzenetekkel. Az usb-t kihúzva - visszadugva szépen felcsatlakozott, jelentette is, hogy helyreállt a kapcsolat, ám pár percen belül már ismét a nincs kommunikáció felirat jelent meg.

    Ezek az üzenetek csak a manuális kihúzás - visszadugás során jelentek meg.
    Utánanézve a neten, a jelenség ismert, de megoldást senki nem tudott felmutatni. Amiket próbáltam: az összes usb aljzat (2.0, 3.0, amik a gépemen vannak), többféle különböző, használt és hibátlan, valamint új kábelek, az eredmény mindig ugyanez maradt. Ha valakinek van ötlete, kérem, ossza meg velem.
    P.S. az APC gyártmányokkal ilyen nem fordult elő még, hogy a Cyberpowernél kettőből két, különböző tipusnál is, meglepő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák