Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Cuco #1567 üzenetére

    Pillanatnyilag egy 300-as BackUPS-em van, de ez már nagyon kevés, bár hihetetlenül tartós. Eddig senki sem hitte el, hogy kb. 8-10 éves kora ellenére (P166+17"crt kezdett) még nem cseréltem akksit, igaz soha nem is merítettem le.

    Ha sosincs lemeritve, akkor nem tudhatod, hogy rossz-e az akku.
    Szoval en tolnek egy runtime calibrationt, lehetoleg olyankor, amikor eppen semmit nem csinalsz, hogy terhelve nem szall-e el.

    Cellazarlatos akkut pl. onnan lehet megismerni, hogy uresen latszolag rendben van a feszultsege, de amint nekiallsz terhelni egybol leesik a nevleges ala, szunetmentes meg azonnal lekapcsol, mondvan nincs toltes.

    (Onteszt szerint az akkum rendben van, 27.27V-t mutat a PowerChute, de amint indult volna a kalibracio, abban a pillanatban bevillant egy 24V alatti ertek. :W)

    Tényleg, ha mégis beadná a kulcsot érdemes lenne (leg)nagyobb akksival összepárosítani, vagy valami behalna, mert nem bírná az igénybevételt?

    Jo kerdes.

    Ahogy olvastam, a regi nagy APCkben meg tul volt meretezve az elektronika, igy ott nem okozott gondot, ha nagyobb akkukat hasznalt az ember.
    Monduk teherauto akkut azok sem birtak tolteni :)
    Back300 viszont meretre is a legkisebb APC, nem hinnem, hogy olyan vastag vezetekeok, meg annyi elektronika van benne, mint mondjuk egy 15+ eves Smart600-ban, igy joval kisebb aramerosseget bir el.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák