Új hozzászólás Aktív témák

  • DRPCDoki

    tag

    válasz cinemazealot #12613 üzenetére

    Értem, köszi szépen. Tehát akkor az a feltételezés az elméletben lehetséges, hogy a villám direkten belecsap a telefonhálózatba, és a villám tovább vezetődik az RJ11-en az UPS-be, majd az RJ11-en tovább a modembe, majd a modemből a modem tápkábelén keresztül vissza az UPS-be, az UPS-ből pedig tovább minden UPS-be dugott eszközbe, azaz pl. a laptopba (a modem RJ45-jén pedig a router-be).
    Mind e közben az UPS be van kapcsolva, de nincsen bedugva a 230V-ba, viszont tápáramot szolgáltat és villámot bevezetheti a rendszerbe az RJ11-en keresztül.

    Valójában az a kérdés foglalkoztat, hogy legolcsóbban hogyan oldható meg az, hogy ha jön a vihar, akkor a laptopot a saját akkuja működteti, a hálózati eszközöket pedig az UPS - így lenne egy vihar erejéig monitorjától megfosztott, de internetkapcsolattal rendelkező, villámbiztos munkaállomásom, ameddig az akkuk bírják -, viszont így hiába húzom ki az UPS-t és mindent a 230V-ból, mert ha nagyon nagyon peches vagyok, akkor az RJ11-en bejut a villám és végigmegy mindenen, ami közvetve érintkezik a modemmel.

    Van esetleg olyan eszköz, ami elbír egy modemet, egy routert néhány óráig, van rajta RJ11 is és a linkelt eszköznél jóval olcsóbb vagy legalábbis olcsóbb - így már csak a 2 olcsó hálózati eszközt érhetné villámkár - a PCX-nél egy ilyen van, de kicsi az árkülönbség?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák