Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz BullZeye #11234 üzenetére

    Hűha, látok egy kis fogalom zavart. :) A W (watt) a teljesítmény, a Wh (wattóra) pedig az energia mértékegysége. Olyan, hogy "a hűtő átlag 35 wattot eszik óránként", nincs. Olyan lehet, hogy a "hűtő átlag 35 wattot eszik", azaz 35 W a teljesítmény felvétele, ami folyamatos üzemben óránként 35 Wh energiafelvétellel jár. Ennek fényében a 400-600 Wh aránylag komoly kapacitásnak számít, hiszen azt jelentené, hogy a UPS-ben lévő (pl. 12 V-os) akkumulátor minimum 33-50 Ah-ás (a PC-k mellé szánt UPS-ekben meg 7-12 Ah-ások vannak).

    Szóval:

    1.
    Ha router, switch, NAS, hűtőgép lenne a UPS-re akasztva, akkor a hűtő miatt máris nem jöhet szóba más, csak tiszta szinuszos, hiszen annak kompresszora valószínűleg nem szereti a négyszöggel-közelített (szimulált) szinuszos táplálást.

    2.
    60-80 W-os teljesítmény felvételt szeretnél 3-6 óráig kitartani. A 400-600 W-os UPS ide tényleg jó volna, amennyiben a benne lévő akkupakk képes volna eltárolni és időarányosan leadni a fent levezetett 400-600 Wh-nyi energiát. Sajnos ez nincs így, hiszen ezek a UPS-ek sokkal kisebb akksikkal vannak szerelve. Ajánlom figyelmedbe egy bő két évvel ezelőtti FSP Nano 600 tesztemet, ami azt hozta ki eredménynek, hogy a 600 W-os UPS ~100 W teljesítményfelvétel mellett max. 11 percig bírta, mielőtt lekapcsolt volna. 3-6 óra áthidalási időhöz jóval komolyabb akkupakkokra (és más UPS-ekre) lenne szükséged, és azok még csak nem is 50 eFt-nál kezdődnek, hanem jóval feljebb.

    3.
    Koax szűrésről pont 2-3 hete volt szó, lapozz vissza. Nem lesz olcsóbb, annyi szent. :)

Új hozzászólás Aktív témák