Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtade
aktív tag
Valakinek elfekvő CI (common interface) tv bővítő kártyája nem lenne eladó?
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Nektek a vezetéshez milyen napszemüveg vált be?
Szeretnék egy normálisat, ami most van, az lényegében egyenlő a nullával... -
nagyúr
-
szebe
addikt
válasz OPiiPO #44709 üzenetére
Beszállnék az optikusos vonalra, bár nekem dioptriás van.
Normális optikusnál van “választék” sötétített lencséből, és felhasználási módra tud ajánlani megfelelőt"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Dare2Live
félisten
válasz forras2 #44704 üzenetére
Polárszűröst. Ha jórészt kocsiba kell jó az olcsóbb fajta pl decathloból. Ha kényes vagy akkor kettő kell egy sárga le meg egy kemény fényre való. Oakley nem olcsó de jó, optikusnál zeiss (esetleg hoya) ha nagyon gazdag vagy vagy ha 10évente veszel/nem hagyod el.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
gravi_t
csendes tag
válasz forras2 #44704 üzenetére
Ha reggel / este (is) vezetsz, akkor olyant nézz, ami befedi a szemedet, szóval oldalról se tudjon "alásütni" a nap, amikor alacsonyan jár. Szóval valami ilyen:
https://m.media-amazon.com/images/I/51kSase9krL._AC_UX679_.jpg
Polárszűrőset, ha lehet, ahogy a többiek írták.Decathlonban is nézhetsz biciklisszemüvegeket, azok kimondottan arra valók, hogy minden irányból védjenek.
-
forras2
őstag
válasz Dare2Live #44711 üzenetére
Főként vezetéshez kell... Ott is inkább az zavar, amikor megcsillanik a fény a szembejövő autón, vagy ha mögöttem van a nap, és a visszapillantóban világít a szemembe... Horgászat közben is az zavar inkább, amikor a vízről csillan a szemembe a fény...
Ezek az Oakley szemüvegek viszont egész jóknak tűnnek... Alapból olyat szeretnék, ami oldalról is takar, nem tetszenek ezek a mai divatos hatalmas egyenes lencsés szemüvegek, meg ezek az úgy nevezett "rendőrségi" szemüvegek sem jönnek be... Az ilyen "biciklis" szemüvegek viszont tetszenek, és nem is drága... -
N_A_S
veterán
Tudnátok egy jó éttermet ajánlani itt városon belül vagy esetleg Velence környékén?
https://tinyurl.com/phnas
-
Dare2Live
félisten
válasz forras2 #44713 üzenetére
Amit írsz az alapján sztem téged is a polarizált fény ami keményen idegesít.
Csak autóba és horgászáshoz én vmi 10K alatti néznék. Ha bejön és sokat használod akkor meg lehet oakley a régi meg marad pl 100% autóban.
decathlonban van vitorlás/windsurf/kite napszemüveg vonal azt is érdemes megnézni hátha. [link]
justmy2cent,
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Gaaabeeesz
senior tag
Üdv.
Tudom nem éppen ide illő kérdés, de hátha tudja valaki a választ.
Néhány hónapja kezdte el a gép csinálni (win10), hogy bekapcsoláskor laggolt mintha valami P1-es gépet használnék.
Winből az újraindítás sem megy legtöbbször, csak pörög a felirat, és resetelni kell.
Tudja valaki mi lehet ez?
Vírust nem találtam. KösziÜdv, Gabesz
-
szebe
addikt
válasz Gaaabeeesz #44721 üzenetére
Néznék egy HDD Sentinelt
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Pedig az valószínűleg vár valamire... Olyankor szokott így csinálni, ha valami háttértár nem reagál.
Hűtés amúgy jó? Csak ki-be kapcsoláskor rossz, vagy használat közben is tetű?Fogni egy Linux telepítőt (Ubuntu preferált) (és feltelepíteni a Windows helyett ) , és megnézni, hogy azzal jól megy-e (az Ubi telepítője egy kb. teljes értékű OS, pont jó arra, hogy egy pendrive-ról elindítod, és megnézed, hogy normálisan megy-e, így kizárod a Windows hülyeségeit is, meg az összes háttértáradat is).
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
N_A_S
veterán
Köszi a tippeket!
https://tinyurl.com/phnas
-
izee
őstag
Próbáld ki mit csinál, ha bekapcsoláskor nincs netkapcsolat.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
LamerGyuri
senior tag
válasz Gaaabeeesz #44723 üzenetére
Hogy állnak a frissítések? Naprakész minden? Tipikus win10 error, ha elmaradsz az update-el, k...ra lelassul.
Lomtár mekkora? 1GB bőven elég (sok is). Asztal nincs telepakolva majdegyszerrendetrakok cuccokkal? Normál telepítés volt, vagy azt olvastam a neten, hogy ki kell kapcsolni mindent IS, mert elromlik az SSD?
SSD típusa? Van közismert hibája? Firmware friss?
Alaplap BIOS friss?
Sata kábel márkája-minősége?
Szóval, sok minden lehetséges.[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz LamerGyuri #44727 üzenetére
Hú kicsit sok a kérdés 😂
Sajnos frissítések vannak, hiába kapcsoltam ki ezer féle módon. Egyébként 1.5 éves a win ami fenn van.
Lomtárat megnézem majd, de sztem üres.
Asztalon csak ikonok vannak.
Nem kapcsolgattam ki semmit az ssd-n, Trim megy.
Ha jól emlékszem ez a típusa: Intel S3700 Series 400GB SATA3 SSDSC2BA400G301
De már több éve használom.
Alaplap bios friss.
Sata kábel gyári, amit a Taichihoz adtak.Egyedül memória csere volt ~2honapja, de memtest stabil volt (45percig futtattam most)
#izee
kiprobalom majd azt is.
#hcl
hűtés olyan mint eddig is volt.
Bekapcsolásnál folyamatok közben is szar. Akad egy film, zene akármi.Üdv, Gabesz
-
válasz Gaaabeeesz #44728 üzenetére
Akkor hajrá megnézni másik oprendszerrel.
Látatlanban nem fogja senki megmondani, hogy mi baja van a Windowsnak (amiről amúgy sem lehet megtudni soha, hogy mi baja, mert nem közli).Illetve : C: -n van hely?
BIOS nem állt vissza gyárira, és ezzel együtt alacsony órajelre? Bár a mai lapokkal már nem szokott ilyen lenni.RAM hibától nem csinál ilyet, attól inkább kék halál.
-
gabyka
aktív tag
válasz Gaaabeeesz #44728 üzenetére
Amúgy mi is a gép pontos felépítése? Mert eddig ez azt hiszem pont kimaradt...
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz gabyka #44730 üzenetére
Nem gondoltam hogy számít.
nagyvonalakban fejbol:
x399 taichi
1950x threadripper
2*16gb g.skill ripjaws 3200
intel s3700 (rendszer)
Wd black 2003fzex (minden mas)
Corsair AX760 Platinum#hcl
van hely persze.
fu segg hulye vagyok en azokhoz a rendszerekhez. Életemben nem használtam azokat 🤣[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
válasz Gaaabeeesz #44731 üzenetére
"fu segg hulye vagyok en azokhoz a rendszerekhez. Életemben nem használtam azokat 🤣"
De mit kell hozzá érteni?
Ugyanúgy, mint egy Windows telepítőt, kiteszed pendrive-ra, és elindítod a gépet arról. Boot menüben lesz egy "Ubuntu kipróbálása telepítés nélkül". Elindul, grafikus oprendszert kapsz.
Nyomogatod egy kicsit, kiderül, hogy jó-e.De akár egy külön meghajtóra Windowst is tehetsz, ugyanoda jutsz, csak az több macera.
-
válasz Gaaabeeesz #44733 üzenetére
WTF miért lenne kezelhetetlen?
Amúgy még ha az is, jelenleg arról van szó, hogy valami mással leteszteled a géped, mint ami rajta van most[ Szerkesztve ]
-
Milyen hűtő van azon a 180W- os procin, nem lehet hogy túlmelegszik ? Vagy a VRM izzik, ha toronyhűtő van rajta, ami nem lefele fúj. Túlmelegedésre jellemző az ilyen laggolás, lelassítja magát a proci. Egy ilyen konfignak Ferrari gyorsasággal kell hasítania.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Dare2Live
félisten
most nem jut eszembe hogy de elég jól lehet naplózni mi mennyi időt visz el bootnál. google it.
Plusz ctrl+shift+esc mikor már bejött asztal és megnézni mi eszi procit. Esetleg SSD terheltséget is nézni.Ha ez bonyolult akkor én újrahúznám a W10et 0ról. Telepítőnél még bott driveről particiót is lekapnám. Ez ha SWs a gond és 90% az akkor megoldja.
DasrthSun bootnál hosszan kb kizárt. Plussz akkor a probléma máskor is előjönne.
-
-
Dare2Live
félisten
btw lesz egy eladó konfigom kb egy hét múva.
5900X + ASUS ROG STRIX 550f gaming wifi + 16GB 3733 CL 15 ram + 512 Samsung PRO SSD + 3080 10GB + Corsair RM 850watt táp
Féléves konfig, PROCI+LAP+RAM+SSD Aqua garis, vga mediamarkt.
és egy monitor:
Samsung Odyssey G7 32″ C32G75T
Ez is garis.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
válasz Gaaabeeesz #44737 üzenetére
Hát akkor saccra, valami szoftveres gubanc foghatja meg sztem is.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Gaaabeeesz
senior tag
Köszi mindenkinek.
akkor nem úszom meg, hogy előbb-utóbb újra húzzam ezt a fost.Üdv, Gabesz
-
eami
veterán
amúgy nekem úgy hangzik, mintha valamilyen HDD/SSD kezdené feladni és a windows azon pörög. Van egy olyan SSD-m, amelyik ugyanezt csinálja. HDSentinel 100% mutat rá.
-
Nekem ez a Rellind-től hibásan kapott SSD-vel jött elő.
Látszólag jó, de írásra elkezdi hányni a SATA PHY link reset üzeneteket a dmesg kimenetbe. Akkor se mindig, csak nagyobb mennyiségre. Rátoltam egy OS imaget, fut is róla, csak folyamatosan resetel.
Persze, mert a vezérlő forr... És amikor túlmelegszik, akkor összeomlik a firmware, újraindítja magát, ettől van a link reset - és mivel kicsit hűlt, megy tovább pár mp-ig.
HD sentinel szerint 60 fokos volt kb. a legmagasabb hőmérséklete - persze, csak a vezérlőchipet meg se lehet fogni, olyan meleg, hogy éget. (Viszont nem is mutatja 100%-osnak.)
Napokban csináltam rá aktív hűtést, meglátjuk, mire megy...Ilyen előfordulhat Gaaaabesz-nél is, bár a Windows az ilyesmit régebben nem tolerálta, hogy el-eltűnik a meghajtó a rendszer alól, de esetleg NVME cuccok esetében már lehet, hogy megoldott?
[ Szerkesztve ]
-
Gaaabeeesz
senior tag
Mivel lehet az ilyen jellegű problémát tesztelni?
Üdv, Gabesz
-
gabyka
aktív tag
válasz Gaaabeeesz #44745 üzenetére
Nincs felcsatolva esetleg hálózati meghajtó? ( pl. nas, másik gép megosztása, stb.)
Ha van, egy próbát megérhet a lecsatolásuk. -
válasz Gaaabeeesz #44745 üzenetére
Windowson nem tudom (mivel az semmit nem közöl magáról).
Esetleg megnézheted, hogy mennyire rohadt meleg az SSD, amikor megy a gép (hozzáérsz).Mutogatni való hater díszpinty
-
Hello,
Keresek dó'gokat :
- 2-5m közötti HDMI kábel, és/vagy HDMI toldó+1,5m HDMI kábel (a toldó + 1,5m jobb lenne)
- hibás LED-es kerti napelemes lámpa (vagy igazából bármi, ami e-hulladék és napelemes)
- hibás LED izzók is bármikor jöhetnekMutogatni való hater díszpinty
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs