Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    válasz martonx #3805 üzenetére

    Amikor én jelentkeztem a jelenlegi munkahelyemre, akkor 4 körös volt a felvétel. Az első körben egy általános tesztet kellett kitölteni.

    Egyik kérdés a parlament elnöke volt. Valaki Kövér László helyett Komár Lászlót írt.
    Valaki pedig beírta Bell-t az izzó feltalálójának.
    Egy másik matematikával volt kapcsolatos. Össze kellett adni 1-100-ig a páros számokat. Volt olyan, aki 10 percig csak nézett, mert ő már befejezte a tesztet, de ezt nem tudta megcsinálni. Pedig még számológépet is lehetett használni.
    A legbonyolultabb matek feladat szerint egy árunak az értéke és a tömege után is vámot kell fizetni. Meg volt adva, hogy mennyi a tömege, meg az értéke (erre az értékvám 10% volt, a tömeg után pedig 20% vámot kellett fizetni, tehát még nem is 3 tizedesjegyig kell számolni). Ha a vámok összege meghalad egy bizonyos összeget, akkor egy maximálisan meghatározott összegű vámot kellett fizetni. Ha kevesebb, akkor értelemszerűen a kevesebbet. Volt, aki azt mondta, hogy ő nem matematikus és nem tudja megcsinálni, pedig volt diplomája...(ha nekem sikerült angol diplomával, akkor...)

    Azon meg meg sem lepődtem, hogy eleve vannak olyanok, akik késnek az állásinterjúról. Mondjuk ezt sosem értettem. Meg azokat sem, akik 2-3 nap után úgy döntenek, hogy otthagyják a munkahelyet. Mintha ennyi idő alatt el lehetne dönteni bármit is.

    A másik oldalról a munkaadókat sem értem. Erősen kifogásolták a tanulmányaimat, mivel a két nyelvvizsgám erősen megdobja a fizetésemet :DDD (ami még így sem egetrengető, de nem panaszkodok, mivel van hol dolgoznom, és megélek minden hónapban). Nem igazán értettem a kifogást, mivel ez már a jelentkezési lapomon, illetve a beadott önéletrajzomon is fel volt tüntetve, így jó előre tudták.

Új hozzászólás Aktív témák