Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz SirRasor #29671 üzenetére

    A nasok nagy többsége(én hirtelen nem is tudok olyat ami nem) leformázza a bele rakott drive-t, mert azért sokkal több mindent tud mint egy egyszerű hálozati fájlszerver, és ehhez létre kell hozni ha ugy tetszik, a sajat OS-t a lemezen. azért formázza le mert elkülönít rajta egy kisebb particiót a sajat szoftverének, feltelepíti, a többi része meg egy másik partíció lesz az adatoknak, az általa preferált fájlrendszerrel( ez csak a belső vinyóra érvényes), és azon is létrehoz pár könyvtárat amik alapértelmezettek. De emellé tetszés szerint lehet létrehozni ujakat.
    csak a belerakott vinyót formázza le,amiről a sajat oprendszere fut, az összes többi csatlakoztatott eszközt nem macerálja és kezeli.
    még akar azt is megteheted hogy beleraksz egy régi 160 gigas satas vinyót amit leformaz és telepiti rá sajat magat, aztan a meglévö 3 terrás tárvinyodat csak esatan rádugod és minden marad rajta ahogy volt. arra tölt arrol seedel stb. Aztan ha nagy mennyiségű adatot kell mozgatnod csak lehuzod rádugod a célgépre (esatan) és 100MB/s -es másolgatsz..
    nekem az egy lemezen semmiféle raid kötetet nem hozott létre, ez szerintem beállitás kérdése. de tud ilyet is, ha a másik sata csatlakozojára is dugunk egy vinyót (ami Esata formában van jelen, mivel nem kétlemezes a ház kialakitasa, a kételemezesnek nincs Esata csatija mert az belől van normal sata formában)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák