Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz -=RelakS=- #35101 üzenetére
Magának a Win7-nek a 40GB bőven elég, ha mellette már nem nagyon lesz semmi......
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Mercutio_
félisten
"aszongya valamit még állítani kell rajta, oszt jó lesz."
Ha szerinte csak ennyi, akkor vigyék hozzá, lehet beállítani a sarokba
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
shteer
titán
ismerős áthozta a vaio notit, hogy lassan indul - ami tény. percek mire feláll a W7. B960, 4GB RAM, GeF410M, W7 HE
működésileg kb okaz oké, hogy tele van a vaio saját sw-eivel de szvsz ez nem indokolja - apósnak ilyen felszereltségű volt az ASUS-a, az is fél perc alatt asztalra bootolt hdd-vel (i5-tel és SSD-vel viszont nagyot gyorsult)
ami egyedül szemet szúrt az a fejparkolások száma. sokallom:
tegyük fel, hogy az 5660 °C max hő az fals adat
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
ViZion
félisten
+1
és előtte egy takarítás a vinyóra nem árt:Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ezt hova kéne linkelnem?A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
nagyúr
válasz Klaus Duran #35114 üzenetére
Itt már járt
-
bullseye
addikt
válasz Klaus Duran #35114 üzenetére
És egy USA poén honosítva.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
pycur
tag
Ezt a gépet azzal a hibával kaptam hogy nem jó. Pontosabban nem tud betölteni és mindig újraindul.
Vajon mi lakhatott benne? Már élő elem nem volt benne, csak a gép.
És igazából nem ez volt a baja.
Bekapcsoltam és random 1-5 perc alatt power offolt takarítás után is. Indokolatlanul meleg alkatrész nem volt ilyenkor benne.Kikapcsolás után magától visszakapcsolt 1-2 perc múlva, majd ott helyben újra ki, és újra be.
Tisztára úgy vergődött, mint a partra vetett hal
Táp csere sem segített.
Eztán betöltött a win és megláttam a varázsszót: leállítás.
Mitől állna le magától, ha nem a power gomb indokolatlan nyomkodásától.
Tippem bevált, power-reset helyet cserélve már nem kikapcsolt, hanem resetelgetett. Így maradt a bekapcsoló gomb a reset, jó lesz az úgy isAz agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D
-
wolfman
veterán
válasz unclefucka #35119 üzenetére
default-kuka
(#35121) FrostyBoy84: Azt hittem, hogy múlt héten takarítottad és most megint így jött vissza hozzád.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
pycur
tag
válasz KaiotEch #35120 üzenetére
Oké, sejtettem hogy pókica lakott benne, csak nem tudom mekkora kolónia. Ekkora hálómátrixot a pókember is megirigyelne.
A gombos megoldást meg azért így oldottam meg, mert 0 ft-ból kellett kihozni, és nincs másik gombom, és nem is tudom lehet e külön kapni, és ennyi.
Azt mondta ha megunták az így történő használatát akkor vesznek majd másik házat és átköltözik a gép.Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D
-
őstag
Szakmai kérdésem lenne a nagyérdeműhöz. Adott két elég régi gép, Dell optiplex gx620, P4 3,2GHz (hyperthreading), 3GB DDR2. Alapvetően én core2-nél régebbi gépekkel már jó ideje nem foglalkozom - elvből -, de ezeket a gépeket még én upgrade-eltem kb. 3 évvel ezelőtt. Úgy találtam, hogy annak ellenére, hogy P4, azért elég jól össze vannak rakva, megbízhatóan működnek, még megéri foglalkozni velük. (Mivel brand gépek.)
Akkor tettem bele egy plusz diszket, most külön van benne egy a rendszernek (80GB), egy meg az adatoknak (1TB). A memóriát akkor bővítettem a 2x512 megáról 3 gigára (2x512M + 2x1GB). Azért így, mert ennyi memóriát tudtam ingyen szerezni, meg úgy gondoltam, hogy 32 bites Win esetén 3 giga pont elég, a 4 gigát már úgysem tudná teljesen kihasználni. Legális 32 bites Win7 van rajtuk ugyanis (külön vásárolt). Az egyikbe még egy külön videókártyát is raktam (már meg nem mondom milyet), a másikban az alaplapra integrált működik.
Múlt hétvégén voltam a rokonoknál, és már nagyon le vannak lassulva a gépek. Természetesen a Win sem volt újrahúzva rajtuk, azt is én csináltam még akkor, amikor upgrade-eltem a gépeket. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes lenne még egy utolsó tuningot csinálni? Arra gondoltam, hogy a rendszerdiszket kicserélném SSD-re, és akkor még egy pár évig talán elketyeghetne. Rokonok gépeiről van szó természetesen.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
quailstorm
nagyúr
válasz Intelligencs #35125 üzenetére
inkább a proci a kevés már, szaggató videón nem segít az SSD, csak általános élményen
-
LamerGyuri
senior tag
SSD-t beléjük, meg kicsit gatyába rázod-lefrissíted az operációs rendszert, és 2 évig nyugtod lesz újra.
Szerintem."Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
TA68
őstag
Szerintem úgy kel hagyni őket ahogy vannak, megy ameddig megy, aztán kalap kabát. Itt nem a vinyó a szűk keresztmetszet.
-
GoZoL
senior tag
S775-ös, rakj bele erősebb CPU-t 2-3e Ft-ért találsz még, majd egy újratelepítés, akár ssd és tényleg egy darabig nyugtod lesz. Utána kuka a gép!
-
shteer
titán
-
tsiga18
tag
Ma délután fogok megbontani egy 3 éves laptopot, ami napi használatban van elég poros környezetben. Kiváncsi leszek mi vár rám
Szerk.: először lesz kipucolva a noti
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Legutolsó legfrissebb XP kiadást rápakolni, beállítani rajta mindent, de már ne vegyél bele semmit. Nem mondtad, hogy milyen platform, de gondolom 775-ös. Ha nem C2D E8400 van benne akkor azt még olcsón ki tudsz fogni, de több minden tényleg nem nagyon kell bele.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ. A tokozás valóban 775-ös, de szerintem ez még az utolsó P4-es széria, ez core2-t már nem támogat. Sajnos most nem vagyok ott, de majd kérek egy everest riportot az unokatesómtól.
Egyébként is fázom a procicserétől, szoptam már be azzal, hogy vettem használt procit 3e-ért, aztán nem értem vele semmit, új gépet kellett venni, a használt procit meg bebuktam. SSD-vel azért lennék bátrabb, mert az nem kidobott pénz, azt át lehetne tenni az új gépbe is. Ebbe maximum vehetnék egy Pentium D-t, 3,4 GHz, sokat nem érnénk el vele, és a géppel együtt az is megy majd a sírba.
XP nem játszik, egyrészt mert már a Májkrém sem támogatja, másrészről mert legális kulcsok csak Win7-hez vannak.
Szummázva a véleményeket, azt hiszem inkább nem csinálok semmit. Azt nem túl nehéz megtenni. Megvárom, hogy elpusztuljon a gép, vagy már annyira lassú legyen, hogy ne tudják használni, és akkor összerakok egy újat.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
snecy20
nagyúr
válasz Intelligencs #35136 üzenetére
"Szummázva a véleményeket, azt hiszem inkább nem csinálok semmit. " - Na, a körülményeket és a matuzsálemkorú gépeket figyelembe véve, az egy intelligencs megoldás lenne!
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
TA68
őstag
válasz LamerGyuri #35133 üzenetére
Igaz, visszavonom. Arra bíztatok mindenkit, nyugodtan fogjon bele régi kivénhedt számítógépek feljavításába, mert a kihívás a fontos. Cserélhetünk benne processzort, bővíthetünk memóriát, vehetünk bele SSD-t, telepíthetünk rajta Windowst két napig. Miután mindezzel megvagyunk, gyönyörködhetünk a frissen feltuningolt gépünkben, ami még mindig egy kalap sz@r, de legalább jót szívtunk vele........
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Intelligencs #35136 üzenetére
A HTs Genyánál azért egy D8x0 is sokkal jobb. Meg kell nézni, mit eszik a lap, filléres vétel lenne. 1 magból nem lesz 2 SSDvel sem.
Utóbbi helyett már az ótvaros lassú vinyóról átmigrálni a fürgébb újra is érdemi fejlődés lenne.Szerk.: 620MT eszik C2Dt is..simába D960 a legnagyobb, de rezes hüteccsel.
Szerk.: Ha kell egy D820, szólj, találtam a kacatos fiók alján. E4400 is akadt..[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ismerős, nem?
-
TA68
őstag
#35139) Speed(R):
Ezeket a régi gépeket már el kell engedni, tapasztalatból mondom. Általában ezeknek az öreg alaplapoknak VRM kondenzátorai is gyengék már.
[ Szerkesztve ]
-
tsiga18
tag
Kisebb komplikációk adódtak a szétszedéskor, leginkább a cpu hűtésnél, kis segítséget kérnék ha tudtok:
A hűtő ventitől 2 hőcső megy, 1 a cpu hoz és 1 a dedikált vga-hoz. Ha az egyik csavar a dedikált vga-nál be van ragadva és amiatt a hőcsövet nem lehet levenni, ti mit csinálnátok? Beragadt csavart mivel lazítanátok ki a fej elnyírása nélkül?
Képet is mellékeltem a csavar helyéről
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs