Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz eszakas #39819 üzenetére

    Vannak olyan szolgáltatók akik biztosítanak ilyen domai átirányítást. Az a baj a nem fix el, hogy ugye a domain név (vagy "Nemzetközi tartománynév" ) az önmagában semmi egy IP címre kell, hogy mutasson amit a Név szerverek mondanak meg a gépeknek, hogy az adott névhez milyen ip cím tartozik. Viszont ezekből sok van jellemzően minden nagyobb internet szolgáltatónak van sajátja de akár neked is lehet saját. Ezek egymástól megtanulják a címeket így idővel mind ismer minden címet (persze be lehet úgy is állítani, hogy ne tanuljon meg más gonosz dolgokra is). Amikor beírod pld a böngésződbe, hogy itcafe.hu akkor a géped a beállított DNS kiszolgálótól lekéri a itcafe.hu címét amire az vissza adja, hogy az a 92.61.114.179 és a géped így tudja már, hogy melyik címet hívja meg. De ha ez a cím folyamatosan változna simán lehet ugye, a te DNS kiszolgálód még a 92.61.114.150 -et hívná meg amikor a valós cím már a 92.61.114.155 és ezért nem találna semmit vagy mást találna.
    Ezt hidalják át al domainel pld a synology is ilyet ad aminél a synology, No-Ip stb megmondja a pontos címet mert neki le van jelentve.
    De van olyan is amit te szeretnél (csak pénzbe kerül) mert ott biztosítanak egy IP címet ami fix és arra mutat az eszakas.com viszont az átirányítja a kéréseket a neki lejelentett szolgáltatótól kapott dinamikusan változó címedre. De szerintem se éri ez meg csak azért, hogy jól nézzen ki otthonra.

    (#39825) Dr. Student
    Tippem az, hogy van csak a Serviio nem látja. Mert a Video Station is azt használja bizonyos dolgokra. De nem állítom biztosra mert olyan procival szerelt előtt még nem ültem mint a tied. A synocommunity -sek fordítanak a Synologyhoz nagyobb tudásút (pld. DTS kezelés) de szerintem a tiedhez még nincs tőlük. De azért nézz szét a githubon náluk hátha.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák