Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
-
squir
aktív tag
válasz #70339072 #160713 üzenetére
Ez így, ebben a formában azért komolyan leegyszerűsített.
Javaslom ezt a kis szösszenetet is elolvasnod, mielőtt sommás véleményt fogalmazol meg a dologról:
Thermocompensation: Methods and Movements"Hybrid" (elektro-mechanikus) szerkezetek korábban is léteztek, manapság is alkalmazzák. Nem csak a pontosságról szól a dolog...
Ha viszond számodra kimondottan arról, akkor a precidrive Certina-t le kellene cserélned pl egy COSC Breitling Superquartz-ra, vagy egy 9F GS-re. Az pontos. Mindig, mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz #70339072 #160765 üzenetére
Egyre megy lefelé a GPS órák ára, kb. 600$-ért is lehet már Citizent venni. Ráadásul ezeknek a szinkronizáláshoz nincs szükségük a pozíció meghatározására, elég egy műholdat látni és akár másodpercek alatt korrigálják az időt.
A Bulova egyedi szerkezeteit se felejtsd ki a sorból, azok is nagy pontosságra képesek igen baráti áron.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
squir
aktív tag
válasz #70339072 #160769 üzenetére
A Cerina Precidrive "szerkezet" egy ETA hőkompenzált quartz. Amiről az elég hosszú cikket linkeltem. Nem találták fel a spanyolviaszt. Jó cucc, de nem újdonság (az benne az új, hogy alacsonyabb kategóriában, mint a Certina is alkalmazni kezdték). A Bulova (Citizen) 262khz-es szerkezetei tök jók, de elég érzékenyek (fizikai behatásokra és a hőingadozásra pl).
A fél évenkénti ultrahangos tisztítás nem tudom mire írtad. Ha megetetett valaki ilyennel és fél évente tisztítattad az órát, azt őszintén sajnálom. Egy mechanikus szerkezetnek 5-6 évente illik tisztításon-olajozáson járnia (akkor is, ha nem adja ennek jelét). Volt/van több prémium kategóriás automatám, egyik sem éri/érte el a havi egy perc eltérést. Sőt, sok alsóbb kategóriás sem.
Egy átlag quartz-nál 2-5 évente elemcsere, szerkezettől függően (a precidrive esetében ez 2 év). Halkan megjegyzem, hogy minden második-harmadik elemcserénél ildomos egy szerkezettisztítás, mivel az analóg kijelzést (ugyan minimális, de akkor is) mechanika mozgatja.
Egy prémium kategóriás óránál 5 évente kb 20-30e Ft karbantartásra és 10-20 évente pedig egy-két kopó alkatrészek cseréje belefér.Fagyálló: ne add alá a lovat!
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz #70339072 #160774 üzenetére
Bocsánat, tévedtem:
A hőkompenzált quartz szerkezetet a limitált DS-2 chrono-ba rakták kzárólag.
Ebben csak egy sima ETA G10.212 AD dolgozik. Viszont mivel javítani úgy sem lehet, olcsón ki lehet cserélni: ebay-en 10-15e Ft-ért vásárolható ilyen szerkezet.(viszont így a limitált DS2 chrono a határozottan "kell" kategória... )
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
Van egy érzésem, hogy trollkodsz...
Mindenestre, ezt a kiváló érvekkel alátámasztott bullshitet ellensúlyozza mondjuk a 25 éves datejustom járáseltérése:
Hm. Nagyjából látszik mikor kezdett igazán fagyosra váltani a külső hőmérséklet, de szerintem ennyi talán belefér.
Szóval nov1-től dec10-ig +2 másodperc. Hajjaj.Az bizony nagy gond.
Olvass utána a kronométer történetének, és ha meglátod, hogy azzal már mikor tudtak pontosan navigálni, akkor rájössz, mennyi baromságot írtál le.
Az, hogy te felpattantál egy szopórollerre, az egy dolog, ettől nem kell általánosítani.
Amit pedig a meg nem nevezett órásokra hivatkozva írsz, azt pedig vegyük mondjuk semmisnek (infót vagy forrással, vagy sehogy).[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
squir
aktív tag
válasz #70339072 #160776 üzenetére
Igen, komoly különbség van a kettő között:
G10.212 AD: 4 jewels
G10.212 AA: 6 jewels
Attól még ugyan az az egybeöntött, nem javítható műanyag. A 80-as évekből a Seiko 7A28-as quartz chrono 17 kővel bírt...
Olvass, kérdezz, értelmezz. Többet ér, mint a személyeskedés...Gonzi: ne húzd fel magad, annak nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz #70339072 #160779 üzenetére
Eszerint -1 és +6 között kell járnia naponta egy COSC-os Omegának. Mi ezzel a baj?
A Master Chronometer 0 és +5 között.
Rolexék -2 +2 között.
Ez együtt jár a mechanikus órával, és ne feledd, kéthavonta dátumállítás... Szerintem élhető.
És az ETA werkek sem a 10 másodpercen túli eltérésről híresek.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
g0n21
senior tag
válasz #70339072 #160783 üzenetére
Röviden: a kvarc egy nyák lapra épülő valami, az automata pedig egy emberkozelibb, emocionálisabb, mérnökileg nagyobb lövés, mint a kvarc.
Ennyi.
A kemény orabuzik, mint itt a topik aktív, es read-only tagjai szamara -vagy legalábbis jelentős többségüknek- pedig utóbbi többre érdemes.[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
7s26c
őstag
Az állítgatás , ellenőrizgetés, járáseltérés dokumentálás kiváló alkalom, hogy hőn szeretett óráinkkal meghitt perceket töltsünk együtt. Kvarcnál ez kimerül a nézegetésben. Szerintem értjük mire akarsz kilyukadni, engedd meg, hogy egy német presztízsmárkákért rajongó ismerős szavait idézzem : "Tetszenek az Audik de olyan érzésem van bennük mint ha csak gépek lennének, míg a másik két márkában a nappaliban érzem magam" . Itt a kvarc az Audi .
Aztán az is lehet, hogy ez egy tragikusan rossz hasonlatAz utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
Milu87
csendes tag
Szia!
Csak érdekességként, csak automata óráim vannak, nincs velük baj,szervizeltetem,mint a kocsimat is.
Az egyik egy Breitling Colt, alap modell 17380 automata, használtan került hozzám,Hantosnál kezdtünk. Sokszor hetekig nem látok eltérést,mérés alapján napi 1-2ms van benne pluszban, azért ezzel együtt lehet élni. Most jutottam hozzá egy japan only Seiko SARB035 modellhez, nagyságrendileg kevesebbet fizettem érte mint a B-ért, használt volt ez is,igaz csak 6 hónapos.Napi plusz 3secet tud a gyári! beállítással. A Seiko butikban megnézettem,10 év múlva várják vissza szervízbe, de én ezzel is 5 év múlva megjelenek.Amit mondani akartam, az automata órát ártól függetlenül karban kell tartani,nem tudod elfogadni ne vedd meg. Az hogy össze vissza járnak,az meg nem normális, félévente tisztítás? Lehet,de az csak "önszorgalom".
+1 volt Citizen Skyhawkom panelban, hiba nélkül szinkronizált az ablakban Bp.-en és Miskolcon is. -
von toth
tag
Egy mechanikus óra meglepően pontos tud lenni, ha az ember fia hordja rendesen és van egy normális órásmester ismerőse, aki ismeri a típust, tényéeg megcsinálja szakszerűen a karbantartást és mondjuk nem fél évnyi határidőkkel dolgozik.
Na most, nekem sem adatott meg a kettő, a kvarc már önmagában is elég pontos és árnyékolás/lefedettség híján nem biztos, hogy egy Radi controllal beljebb vagy. A teljesen automata naptár pl sokkal többet ér.
Nézd meg a Seiko premier/sportura modelleket.Ha nem lenne más a prioritás én azért vennék egy Omega AT annual calendart. Folyamatos hordással az a havi fél perc bőven belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hálózati / IP kamera
- Lexus, Toyota topik
- Milyen széket vegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok