Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertb88
tag
Igen, csak wr30-as....de mivel ő ragaszkodott a fehér bőrszíjhoz, így igazából nem is lenne értelme a nagyobb fokú rezisztenciának.
Esőt, kézmosást, mosogatást simán bírja, a bőrszíj miatt meg úgysem zuhanyozna, úszna, fürdene benne.Ráadásul a tissot honlapja szerint az órában a vízfelszíni úszás is engedélyezett.
A tissot wr táblázata valahogyan eltér a többiekétől, én hittem nekik, így a pr 50-ben úsztan, strandoltam, zuhanyoztam és semmi gond nem volt.
Természetesen szaunába, gőzkabinba meg ehhez hasonló helyekre nem mentem és nem is fogok 1 órában sem menni.Itt a link a tissot wr skálájáról....érdekes! De nálam bejött!!!
http://www.tissot.ch/?mod_swiss_quality/chapter_swiss_qual_water_resist
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4851 üzenetére
én már csak megmaradok a wr100-nál.
-
macikos
addikt
válasz norbertb88 #4851 üzenetére
Egy 100 vagy 200 méter vízállóságra mondott órában sem? Annak mi baja lenne?
-
seiko
senior tag
válasz pozitivzero #4857 üzenetére
az üvegre azért vigyázz!
bár jó eséllyel évek múlva is cserélhető lesz, ha szükséges.
használd egészséggel! -
seiko
senior tag
válasz pozitivzero #4859 üzenetére
vegyél rá egy fémet és egy natot.
-
seiko
senior tag
válasz pozitivzero #4861 üzenetére
úgynevezett "nato" szíj.
A vaterán is van többféle. -
seiko
senior tag
válasz pozitivzero #4861 üzenetére
úgynevezett "nato" szíj.
A vaterán is van többféle. -
Gabbana
aktív tag
Seiko!
Kérdésem lenne. Amikor az amerikaiak itt voltak kis hazánkban, sokuknál láttam olyan "szíjat" aminek az anyaga hasonlított ehhez a nato-hoz, bele lehetett fűzni a karórát a szíjával együtt, és ilyen tépőzáras módon le lehetett takarni magát az órát. Ha meg akartad nézni mennyi az idő, feltépted a tépőzárat, majd visszacsuktad. Védte az üveget, a szíjat, jól nézett ki, de nem tudom hol lehetne beszerezni, és mi a neve. Remélem érthető amit írtam. Nem találkoztál ilyennel?
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
csabi84bana
csendes tag
Szia mindenkinek. Van nekem egy nagyon régi Swatch irony órám, és csodák csodájára még mindíg működik. Még a stopperja is hibátlanul. Mégis szeretném kicsit rendbe rakatni, kitisztítatni, stb. Ha tud valaki olyan szakszervizt vagy szakembert aki foglalkozik ilyesmivel, az légyszi írjon. Az ár nem számít.
-
seiko
senior tag
válasz csabi84bana #4867 üzenetére
http://www.oktogonorabolt.hu/szolgaltatasok/
-
seiko
senior tag
válasz csabi84bana #4869 üzenetére
nem mindegyik típust lehet szerelni.
ha ők nem vállalják, akkor lehet, hogy más sem fogja. :-( -
pbalna
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam egy fortis spacematic automata órát, ami szép és jó csak sokszor megáll. Automata óráknál előfordulhat belső meghibásodás, vagy csak nem hordom eleget?Azért gondolom h szervizbe kéne vigyem, mert azt olvastam ha egyszer megindul akkor 20-40 órát megy nyugalomban is, namost előfordult már hogy elindult majd pár másodpercre rá megállt.
Másik kérdésem pedig h milyen rázási technikával próbáljak életet lehelni belé. -
Alvin66
csendes tag
válasz Gabbana #4864 üzenetére
Ez a szij a kommandosok orajara nem azert van "eltakarósra" kitalalva, hogy vedje az orat - eleg fura is lenne, ha egy kommandos bevetesnel fontos lenne, hogy egy karora ne seruljon meg, hiszen ott az embereletek szamitanak, nem egy ora - hanem amiatt lehet eltakarni, hogy egy bevetesnel ne csillanjon meg az ora uvegen vagy fem reszein a nap. Az ugyanis konnyen egy golyot jelenthet a fejbe.
Persze csak hallottam, lehet hogy nem igaz, bar eleg logikusnak tunik... -
Alvin66
csendes tag
Egyebkent azt nem ertem, hogy a polgari eletben mitol kellene ennyire vedeni egy orat? Ugy ertem, hogy ha valaki napi 8 oraban autot szerel, az biztos hogy nem egy komoly orat hord akkor a kezen, amit meg raadasul el is takar egy fedellel hogy meg ahhoz is mind a ket keze kelljen, hogy megtudja mennyi az ido... Az szerintem szinten egy jol lehasznalt Casiot visel. Masnak meg nem tudom elkepzelni, hogy mire kellene, kelljen egy ilyen szij: hogy ne lassa a sajat orajat?!
Ha rajtam eppen valamilyen komolyabb oram van es varatlanul nem tudom elkerulni, hogy konyekig legyek valami dzsuvas meloban, akkor en szepen lecsatolom addig az oramat es zsebrevagom... Mennyivel egyszerubb es hatekonyabb, mint egy ilyen tepozaras vacakot viselni...[ Szerkesztve ]
-
nbalint
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, óra vásárlása előtt állok, kinéztem egyet, de én nem értek hozzá, ezért megmutatnám, hátha valakinek van ilyen órája vagy valamilyen tapasztalata vele.
Egy CITIZEN BL5250-02L-ről lenne szó (zafírkristály üvegesről).
Aki jobban ért hozzá leírhatná véleményét vagy ha ezt nem ajánljátok, akkor mondhatnátok helyette valami mást. Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz nbalint #4883 üzenetére
Biztos hogy ilyet szeretnél? Ennyi pénzből (100k, ahogy nézem) már kijön egy belépő svájci automata, ami ugyan nem stopperes, meg egyebek, csak az időt, és a dátumot mutatja.
Ha mindenképpen többszámlapost vennél, akkor érdemes szétnézni a tissot/certina vonalon is, már ott is kapnál ennyiért quartz-ot. -
jookomak
őstag
válasz nbalint #4885 üzenetére
Akkor annyit simán megér. Viszont azt is megnézheted, ha olcsóbb kint, hogy mi van még azon az áron. Egyébként nekem is citizen van, még ha nem is ilyen sokat tudó, abszolút meg vagyok vele elégedve.
Többiekhez: Szóba került a múltkor a topikban a Steinhart óramárka. Kinéztem magamnak a submariner klónjukat, ha már eredetire nem telik, akkor legyen ilyen előbb. Miért van az, hogy swiss made van az órára írva, de német a cég? Melyik része német az órának? Vagy csak összerakatják Svájcba, aztán behozzák Németországba? Semmi infot nem találtam róla.
-
norbertb88
tag
válasz nbalint #4885 üzenetére
Szerintem is inkább certina, tissot vonalon nézegessél!
Citizen nem 1 túl jó minőség szerintem....(hallottak alapján!)
A citizenről nem sok jót hallok (kivéve 1-2 lelkes citizen tulajt) , viszont a certina és tissot órákat mindenki dícséri. Nekem is van mostmár mind a kettő!
Én is ezeket ajánlom.De egyébként tetszik az óra nagyon, csak ennyi pénzért tényleg a sokkal jobb certinákból vagy tissot-okból is nézegethetnél.
Ráadásul seiko mestertől tudjuk, h nem érdemes kronográfot venni, mert használati értéke nem túl nagy, sokkal drágább és csak fölöslegesen bonyolítja a szerkezetet.
[ Szerkesztve ]
-
nbalint
csendes tag
válasz norbertb88 #4887 üzenetére
Nézegettem most tissot, meg certina órákat. Ami tetszene, az mind 3-4szer drágább mint ez a citizen. Egyenlőre ez marad. Ha valami történne vele, akkor 1év garancia van rá itthon, de viszont ha Angliában szervizeltetem akkor meg 5. Ha meg kibír 5évet, úgy hogy nem megy tönkre, nekem már megérte
ui.: nehogy félreértsétek ezzel az utolsó mondattal nem nagyképű akartam lenni. Csak szívem szerint ezt a citizen órát venném, már csak az agyamat kell meggyőzni
-
norbertb88
tag
A pr50-em lünettája eléggé karcos (van benne 2 mélyebb karc is).
Illetvea csattjával is hasonló problémák vannak.Szerintetek érdemes políroztatni???
Mennyire tünteti el a polír a karcokat??
Mennyibe kerül??? -
Kombat
őstag
Láttam egy órát, ami nagyon megtetszett, de sajnos nekem iszonyatosan drága, így az lenne a kérdésem, hogy valaki tud-e ehez hasonlót max. 50eFt-ig?
-
norbertb88
tag
Hát igen....ez egy panerai órácska, ami nagyon nagyon drága és teljesen egyedi tokformái vannak.
Én még nem nagyon találkoztam olyan gyártóval, aki a panerai-hoz hasonló tokot gyártana.
Vagyis lehet, h furcsa, de amikor én megláttam a certina ds master-t, akkor elsőre az ugrott be, h ez egy panerai. De csak elsőre.http://www.certina.ch/Collection/Gent-Quartz-Collection/DS-Master.aspx
De ez a certina is 300k + .........
-
norbertb88
tag
válasz norbertb88 #4893 üzenetére
Egy kicsit elragadtattam magam az árat illetve, így javítanám magam és cserébe nyomok 1 linket!
http://www.ora.bolt.hu/certina_ora.php?tipus=DS%20Master
-
darthdenes
tag
Hali!
Kis segítséget kérnék, nem vagyok túl járatos az óra témában. Jelenleg egy Seiko 5 rendelkezem 16éves lehet, de sűrűn megáll. (lehet, hogy a takarítás jót tenne neki kb 5 éve volt szervizben, de akkor se volt a legtutibb, az igazság az szeretnék egy újat)
Kérdés a következő:
Vaterán fellelhető szerintem kínai órák nagyon megtetszettek. Konkrétan ez! Mennyire bóvli?
http://ekszer-ora.vatera.hu/karora_ferfi/egyeb_ferfi_karora/uj_graf_von_monte_wehro_commander_karora_1ft_184386177.html -
seiko
senior tag
válasz darthdenes #4899 üzenetére
ha megnézed mennyibe kerül (haszonnal együtt, számlával), akkor kb. megtudhatod, mennyit érhet.
volt a kezemben néhány GMW karóra, nem tűntek gagyinak.
de ez csak idővel fog kiderülni róluk.
szerintem az általad mutatott óra is a 39 napos verzió, ami nem hiba, de engem zavarna.GVMW Kft. 1037 Budapest Bokor utca 17-21. 1.em.26/2.
gvmw@yahoo.de
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest