Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz Samus #39049 üzenetére

    Egyébként a Bethesda jelenleg alkalmazott régiózárja teljesen értelmetlen. Maga a régiózár arra lenne jó, hogy az egyes régiókban eltérő árakat tudjon alkalmazni a kiadó. Így pl. Magyarországon olcsóbban lehetne adni a játékot, és így vélhetően több ember lenne hajlandó megvásárolni.

    Viszont ha nem lenne a régiókorlát, akkor ezeket az olcsó példányokat visszavinnék a fejlett piacokra (EU, USA, AU) és ott extraprofittal értékesítenék őket. Ez tényleg létező probléma. Az MW3 megjelenésekor pl. volt egy online cdkulcs bolt ami publikált egy fotót az üzletbe frissen beérkezett példányokról. A képen kb. 2-3 köbméternyi MW3 volt látható. Fotózás után rögtön neki is álltak kibontani a dobozokat, lefényképezni a kulcsot, és a képet elküldeni a vevőknek...

    A Bethesda ezzel szemben egy az egyben az EU-s árakat érvényesíti Magyarországon is, miközben az agyonkorlátozott orosz kiadásokat kapjuk meg. A játékok dlc-i pedig rendszeresen csak 4-6 hónap késéssel elérhetőek, persze az EU-s premier áron (ami addigra már biztosan -50% akcióban kapható).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák