Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz #14955008 #31160 üzenetére

    Nem tudom feltűnt-e, hogy nincs sehol a piacon az X-65-ös, aminek az alapjaira a nagy HOTAS fog épülni... Bezzeg a 10+ éves X52-t még most is gyártják...

    Konkrétan kiadtak egy 400€-s HOTAS-t olyan konstrukciós hibákkal, hogy embertelen. És az volt a legkisebb, hogy a gázkar kicsit keményebb az átlagosnál. A nagy bajok a botkormánnyal voltak. Hatalmasat akartak újítani, ezért dobták a hall-szenzort meg a potmétereket és betettek egy háromtengelyes load cell-t, ami konkrétan a botkormányra kifejtett erőt méri. Ezzel két aprócska baj volt:

    1 - Mint az a nagy SC HOTAS-on is látszik, szerencsétlen botkormány annyira tele van rakva gombokkal, hogy nem lehet elég stabilan/erősen megfogni ahhoz, hogy erőt fejts ki. Sima felépítésnél nincs gond, mert egy kis erőhatás után a rugó enged, a joy mozdul, neked meg csak az elmozdulás mértékét kell kontrollálnod, de itt ugye a joy nem mozdult, neked kellett a kifejtett erőt növelned vagy csökkentened. Ez a csavarásnál (Z) csúcsosodott ki, mert konkrétan 2 ujjal (közép és gyűrűs) tudtad csak fogni a rudat. A kicsi alatt az alsó ravasz és mögötte egy másik gomb, a mutató alatt a felső ravasz, a hüvelyket meg 45 fok átlóba fel tudtad esetleg rakni a felső és az oldalsó gombok közé, a felső ház szélére.

    2 - És ez volt a nagyobbik gond, gyárilag szar elektronikát raktak a load cell-ek alá. Ezeket a cuccokat ugyanis időről időre újra kell kalibrálni. A legtöbb elektronika ezt tudja is. A Saitek-é nem tudta... Ha egyszer elmászott a célkereszt, amihez elég volt a hőmérséklet-változás is, akkor max annyit tudtál tenni, hogy növelted a holtteret és ennyi.

    És mindezt a csúcs-kategóriában...

    (#31165) torz on borz: Külföldi szim-es oldalak / topicok. És sokat bújtam az X-65 kapcsán, hogy rájöjjek miként javítható, de amit találtam lelombozott... Mint mondtam, nem véletlen, hogy X25 Pro után kiadták az X65-öt, majd jött az X-55... Nem X70 vagy X75... A cég is elismerten visszalépésként értékeli a dolgot.

    Ki is vonták a forgalomból pár évvel a start után, e a SC HOTAS lesz az első próbálkozás, hogy "utódot" állítsanak a helyére. Biztosra mennek, egy nagy tábort céloznak meg vele, hatalmas hype-al.

    Bár a színekkel nem vagyok épp kibékülve...

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák