Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Woman of the Dead (2022)
    Na, ez nem egy egyszerű darab - legalábbis értékelés tekintetében. Számos téren kitűnő, de kb. minden remek vonására lehet mondani valami rosszat, néha egészen amatőr szinten.
    Az alkotókra láthatóan mély benyomást tett a Trapped, szerettek volna valami hasonló hangulatú dolgot csinálni - ebben viszonylag sikeresek voltak, nem lett ugyan olyan erős az atmoszféra, mint az izlandi sorozatban, viszont nem is szolgai módon igyekeztek másolni, hanem hasonló alapokról valami sajátot építeni, és ez végső soron rendben van. Az alapötlet is egészen jó - egy rendőr férjjel rendelkező temetkezési vállalkozót dobnak bele egy szövevényes bűnügybe, akinek a férje révén nyilván számos trükköt ismer, miközben az emberi élethez való viszonya kissé... eltér az átlagtól. Ezekhez az alapokhoz találtak egy kitűnő főszereplőt - Anna Maria Mühe (Brünhilde Blum szerepében) mind a természetes karakterével, mind jelenlétével, mind színészi játékával nagy húzóerő a sorozatban. Sajnos nem sikerült mellé megfelelő "körítést" gyártani - ez nem igazán a többi színész hibája, sokkal inkább az írásé, annyira Blum van a fókuszban, hogy kb. az érdekes, ami vele történik, a többi meg reszli. Ennek az egyik problémás következménye, hogy a Blum karakterének építésével foglalkozó jelenetek többnyire jók, a többi kevésbé - különösen, hogy a bűnügyi történet már a második epizódban átmegy elég laposba, erős WTF mozzanatokkal "megtámogatva".
    A fényképezés többnyire jó, helyenkánt arcátlanul egyedi és érdekes (remekül volt megkomponálva pl. annak a jelenetnek a roppant erős békés kisugárzása, amikor hősnőnket egy kórházban próbálják eltenni láb alól), a film ezen aspektusát a rettenetes flashback schnittekkel sikerül lehúzni, nehogy maradéktalanul lehessen neki örülni :DDD
    Végül, a sorozat lezárása korrekt, ha nem is különösebben érdekes irányban halad az utolsó 5 percig, amikoris történik pár esemény, ami vagy nem vezet sehová, vagy rettenetes esetlenséggel a folytatást lengeti be. Ouch...

    Miután én szeretem a karakterorientált drámákat, meg tudom bocsátani a sorozat hibáit - de az biztos, hogy bőven van mit. Ajánlani tudom, but you've been warned. 6/10.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák