Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    SAS Rogue Heroes

    Zseniális sorozat a 2. világháború egyik leghihetetlenebb történetéről fantasztikus színészekkel, tökéletes vágásokkal és badass jelenetek tömegével. Hat rész, de aki ismeri a sztori folytatását vagy utánaolvasgatott az szerintem simán nézett volna még 2-3 epizódot olyan dolgok történtek ezek után is.
    Amúgy egy nagyon egyszerű tanácsom lenne potenciális nézőknek: akik szeretik a Peaky Blinders-t és nem idegenkednek a 2. vh témától azok mindenképp tegyenek próbát vele, Steven Knight keze nyomát le se tudná tagadni ez a sorozat, ugyanúgy erősen a karakterekre épít, a köztük lévő interakciók adják az egész élmény sava-borsát. A három főszereplő sziporkázik, mellettük a supporting cast mondanám, hogy páratlan, de az az igazság, hogy a brit sorozatoknál, pláne a BBC szériáinál már teljesen alapvető, hogy kiemelkedő színészi játékkal szórakoztatják a nagyérdeműt.
    Szereplőink mellett kiemelendő a látvány: a legdrágább BBC sorozat valaha és ez bizony meglátszik, Marokkóban forgattak, a korhű ruházat, eszközök és felszerelések óriásit dobnak az élményen, az egyetlen anakronizmus, amit felfedeztem egy talán M60 Patton harckocsi, amit a németek használtak az egyik részben, de el tudnám képzelni, hogy ez egyfajta tisztelgés az aranykor háborús filmjei előtt (Battle of the Bulge, Patton), ahol jobb híján kiszuperált amerikai harckocsikat használtak minden helyzetben.
    Hangok, zenék szintén emelnek a minőségen, bár azt láttam több helyen, hogy az AC/DC aláfestés talán nem megfelelő egy '40-es években játszódó sorozathoz, de szerintem ugyanúgy illett, mint a '20-as évekbe kalauzoló Peaky Blinders-hez Nick Cave vagy a Black Keys, jól kommunikálták ezzel azt a rebellis hozzáállást, amit ez a csapat képviselt az SAS megalakulásakor.
    Nem igazán tudok óriási negatívumot felhozni, talán a téma nem való mindenkinek, de a tálalás szerintem sokaknál tudja ellensúlyozni a háborús sztorit. Van egy-két wtf pillanat (Dominic West első megjelenése kisminkelve, az utolsó részben Krétán a németek random civilgyilkolása) és néhányszor hatásvadász a sorozat, de ez Steven Knightnál talán belefér, mert okosan írja ezeket a jeleneteket is, illetve egy karakter és csoport olyan kurtán furcsán eltűnik a végére, de ezek abszolút apróságok.

    Nem igazán látom, hogy jönne még bármi izgi idén, hagyom egy kicsit leülepedni ezt a hat órát, de most azt mondanám, hogy év sorozata nálam.

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák