-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Mar az 5. evadban jarok a sons of anarchyban es azt kell mondanom, jobban tetszik mint a 24. Itt nagyobb szerepet kapnak az emberi dolgok, a csalad, az erzelmek, a dontesunk sulya, a megbanas, az erdekeink. Valahogy ettol kerekebb egeszet alkot a sorozat, nem csak egy kamikaze akcio az elejetol a vegeig. A tegnapi utolso reszt (5/3) konkretan ugy neztem vegig, hogy majd betojtam ugy aggodtam a szereplokert.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #31236 üzenetére
Ja a Fargo -ról nem is írtam. Azzal is végeztünk múlt héten, eléggé ott volt, a Bob nagyot alkotott. Jön majd az S02 is, de előbb befejezzük a Narcos új évadát.
(#31237) jonnyjoker01: Sam Esmail egy troll.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
spammer
veterán
Itt a listám régebbről: [link]
Ha kicsit akciódúsabb zsarusat akarsz, akkor a The Shield (Kemény Zsaruk). Ha nem zavar a lassabb tempó és a realista stílus, akkor a The Wire (A Drót) kihagyhatatlan. Maffiás dráma témában pedig abszolút király szerintem a The Sopranos (Maffiózók). Ha rövidebb krimibe belefognál a hosszabb sorozatok előtt, akkor True Detective (1+1 évad, mert antológia, azaz nem kapcsolódik egymáshoz a két évad), vagy a The Killing (4 évad), ami egy esős, borús, krimi-dráma, baromi jó nyomozó párossal.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
titán
válasz spammer #31256 üzenetére
Nagyon koszonom! A drot es a the shield mindenkeppen varolistan van, sopranos is, a listadat atbongeszem! A killing is az en mufajom ugy nezem! Tetszett nagyon filmbol a nyomtalanul es a facangyilkosok. Ez a sved/dan hangulat amit letrehoznak a krimikben, semmihez sem hasonlithato.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz aizen92 #31257 üzenetére
Ebben teljesen jól hozza a szerepet. A HoC-ban nem volt erős, de szerintem ott eleve nem is volt jól megírva a karaktere. Az olyan szar filmekről, mint a RoboCop remake meg nem ő tehet.
Egyébként a The Killing eredetileg AMC sorozat volt, csak az utolsó évad került Netflixre, mert anno az AMC lezáratlanul elkaszálta a 3. évad után. Az első két évad a legjobb, a harmadik is jó (abban van a sorozat egyik legjobb része), a negyedikben a gyilkossági szál nem sikerült annyira, de a drámai szál miatt megérte végignézni.
-
kentucky
őstag
AhS 6. évad első része elég jól sikerült, főleg az előző három béna évad után végre egy kis felüdülés.
Vice Principals:
elég durva lett a vége, ilyenre nem számítottam -
aizen92
addikt
Barcos az új Netflix sorozat
(Narcos Intro Parody)"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
moonlight115
őstag
válasz spammer #31253 üzenetére
Még hogy a 24 faék egyszerűségű akciósorozat Szerintem intellektuális, kínzásoktól sem mentes drámasorozat, amiben nincs egyetlen unalmas másodperc sem, hihetetlenül szerethető szereplőkkel.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
brownus
veterán
válasz moonlight115 #31265 üzenetére
spammernak jó szokása fikázni sorozatokat melyek neki nem tetszenek, azok már rögtön faékek és gagyik, stb.
ugyan, a másik meg ízlésről vitatkozni? minek?
a 24 nekem is nagy kedcenc, sztem már 3x ledaráltam. kivéve az utolsó 2 évadot, azok annyira nem adták...
meg a fekete srác 24 sorozata sem érdekel, vagy bauer vagy senki. inkább ölték volna meg a pitsába
-
törölt tag
Narcos s02 spoiler:
az évadzáróban a real Murphy és Pena szerepel. -
moonlight115
őstag
válasz brownus #31266 üzenetére
Még jó, hogy nem ölték meg, így van remény, hogy egyszer visszatér. Nagy show lenne, váratlanul felbukkanna...
Én adok esélyt a folytatásnak, szerintem jó lesz. Pláne, ha visszahoznak 1-2 régi szereplőt. Nem is akarom tudni a szereplőlistát, csak csendben reménykedem..."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
spammer
veterán
válasz brownus #31266 üzenetére
Ez nem fika, néztem én is annak idején, szerettem is az első pár évadot, de azért ne vicceljünk már, hogy ez olyan intellektuális meg olyan mély meg mit tudom én. A Homelandre már inkább lehetne mondani (bár már ott is jócskán zuhant a színvonal).
Ha arról beszélünk, hogy mély, intellektuális stb., akkor nálam inkább olyan sorozatok ugranak be, mint mondjuk a HoC vagy a The Affair (főleg a 2. évad) vagy pláne a Horace and Pete.
__
(#31267) sdforlife: A téma összefoglaló spoileres képekre vonatkozó részét át kellene futnod.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz spammer #31269 üzenetére
jóvanmá, copy that
de ez egy akció sorozat, nem nagyon tudok olyan akció sorozatról ami egyben dráma vagy intellektuális is lenne.
mert pl. a the shield is inkább dráma, ha jól emlékszem nem sok akció volt benne, mint a 24 -ben.
hirtelen nem jut eszembe más. vagy ott volt az a srtike back, ott is csak lőttek. bár annak csak az első évadát néztem.tényleg, affair 2. évadát pótolnom kéne...
-
spammer
veterán
válasz brownus #31270 üzenetére
Ezért mondtam, hogy más dimenzió. Nyilván egy drámában mélyebb a karakterizáció, több a (nem felszínes) moralizálás, mint egy akciósorozatban. Mondjuk a Strike Back-hez képest tényleg intellektuális a 24 is.
A The Shield-ben egyébként relatíve sok az akció, mert az inkább zsarus, amolyan "városi kommandós", de végig fókuszban van a csapat, mármint drámai szempontból. Ezzel szemben a The Wire-ben negyed annyi akciójelenet sincs, az más (és realistább) szemszögből mesél, lassú nyomozás, bürokrácia, politika stb. Előbbi meg ajtóstul ront a házba.
The Affair második évad szerintem nagyon fasza volt, az első évad második fele kicsit leült, de a második évad újra megugrotta a szintet, érettebb, kiforrottabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
-
moonlight115
őstag
-
félisten
-
brownus
veterán
válasz moonlight115 #31274 üzenetére
imádtam azt a sorozatot, ilyen kellemes feeling good sorozat volt vagy hogy mondják kevés ilyen van
jaa,és jut eszembe felkerült a hun - netflixre a szívek szállodája és az a gazdag gimis vagy egyetemista puncis sori is, amiben mindig szép ruhákban vannak, nem ugrik be a címe. az nagyon gáz és vérciki lenne ha én azokat elkezdeném nézni, titokban? azok is tök jók lennének este elalváshoz...
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
Botrány Nem tudom, láttátok-e, nekem tetszett.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
jegenye77
addikt
Stranger things hallottam, hogy jó kis sorozat és el is kezdtem. 2 részt megnéztem és nem rossz csak ugye nem valami nagyon nagy baromság lesz a magyarázat a furcsa dolgokra?!
Mert az a folyós cucc amit mutattak az nem túl biztató számomra.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
spammer
veterán
válasz jegenye77 #31281 üzenetére
Ha realista, tudományos magyarázatot vársz, akkor ez nem az a sorozat. E.T., Stephen King művek, és hasonlók inspirálták. Fantasztikum és részben felnövéstörténet, nyakon öntve egy jó adag nosztalgiával, illetve tisztelgéssel a klasszikusok felé.
-
jegenye77
addikt
válasz spammer #31282 üzenetére
A nosztalgiával nincs is bajom. És az is tetszik, hogy nem a jelen korban játszódik.
Stephen King már annyira nem kedvenc.
Azért folytatom mert elég izgalmas.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
lacy86
addikt
Gotham ujrakezdes / folytatas valaki elkezdte? 😋
-
félisten
-
k-adi
nagyúr
válasz FoxiestFox #31285 üzenetére
nem úgy volt hogy Ivy felnő, stb... ? vagy időbeli ugrás majd csak az évad közepén lesz ?
-
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz lacy86 #31284 üzenetére
El, szerintem jó lett az új évad nyitánya.
Úgy tűnik, nem fognak visszatérni a heti ügyekhez szerencsére, pörgős volt a sztori végig, nekem tetszett a rész. Bruce is egyre inkább badassPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
k-adi
nagyúr
válasz FoxiestFox #31287 üzenetére
(mod: ezek nem spoilerek a sorozat szempontjából)
Millió cikk volt róla, ide is berakták csomóan hogy a köv. évadban Ivy (és vélhetően ugye a többiek) felnő és egy dögös csajt castingoltak be a helyére. (Maggie Geha)
_
Ja és Vicky Vale is mióta ázsiai?
Nem mintha csúnya lenne a mostani csaj a sorozatban vagy ilyesmi, dehát nem egy magas, szőke hajúnak kéne lennie a karakternek?
Plusz a képregény szerint elvileg a riporternő mániákusan megy batman után, nem? sőt szerelmes is belé... de Brucie még csak tini... -
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
k-adi
nagyúr
válasz gyuromoj #31291 üzenetére
És akkor a többiekkel mi lesz ha Ivy ugrik egy bő tizest életkorban?
Hiszen Selina, Vicky Vale, Brucie és Ivy elvileg kb. egyidősek mind a képregény szerint, nem? (pár év eltéréssel persze)
Én értem hogy kicsit szeretnének eltérni az alapanyagtól na de...[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
hiányzik ez a sorozat, ezért is bízom az hbo-ban, hogy nem cseszték el a westworld újragondolását
a the expanse már idén jön?
-
customer114
őstag
Tegnap óta újra van Marvel's Agents of SHIELD !
-
Ragnar95
félisten
válasz customer114 #31296 üzenetére
El is felejtettem, pedig tegnap még eszemben volt
Brooklyn NineNine is visszatértPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz customer114 #31296 üzenetére
Estére terveztem, engsub van már, szóval jó buli lesz.
Live-Die-Respawn
-
brownus
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest