-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Ma beugrottam Ogréhoz, csak úgy, körbenézni. Örülök, hogy eltűntek azok a ronda komlófejek. Sokkal pub-szerűbb a hely és nem túl hangos a zene. Négy pohár sör után még átugrottam a Csakajóba egy Rasztára. Döbbenet: egy cseh család üldögélt a sarokban, üveges Primátort és Svijanyt iszogattak.
Hazafelé egy gyros a Wesselényi Tavernában; külsőleg (meg belsőleg is) olyan, mint a Kerkyra vagy a Leonydas, de nem volt meleg a kaja. Kicsit pirította a pitát, vágott bele a langyi húsból és tette hozzá a kevéske szószt, zöldségeket, sült krumplit. Ha hármójuk között sorrendet kellene felállítani: Leonydas, Kerkyra és hosszú szünet után a Taverna. Hát ez van.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #12221 üzenetére
A Kerkyrát te ismertetted meg velem :-)
De a kebabot nem ők árulják, ugye? Mert az a török/arab elnevezése ugyanennek a szendvicsnek...?
A stoutodra a RB 4,5%-ot ír :-)Boci: állítólag már tárgyalnak az importról! Fél euróért nincs jobb :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ja és van csapon egy Cigar City IPA, nem tudom, melyik a 200-ból. Nem ittam :-/
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz proci985 #12229 üzenetére
Te hivatkoztál már többször az Omnipollo-ra, ez hogy tetszik? Megvolt már? :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tegnap este...
Legenda: Six Fingers -> RedX -> Brettannia -> James Brown -> TriplaX -> Bitumen
Csakajó: Rasta -> Hoptop IPA -> Brewdog Chinook -> 1000 IBUNekem ez utóbbi egészen szürreális élmény volt. Boci faggatott egy darabig, azután feladta, miután malátásnak véltem ezt a remek sört. Sokat forgolódtam éjszaka, de most szeretném újra kóstolni, egyszerűen túl jó ahhoz, hogy 10. sör legyen az éjszaka :-)
Sűrű, szirupos, szinte harapható, apró szúrós bubik, akkora test, hogy ha mellettem feküdne az ágyban, simán kilökne (ez majdnem megtörtént), alkohol sehol, egyszerűen annyira komplex (...kell legyen, ezért kell tiszta fejjel újra nekiesni), hogy nem nagyon tudom leírni. Órákig ült a nyelvemen és szájpadlásomon a keserű, még fogmosás után is. Enni nem ettem aznap, baromira eltelítettek ezek a remek sörök :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dr.Zoo #12287 üzenetére
Hú, tényleg mekkora pöcs. A cikk linkeli az eredeti 444-es cikket is. Azt nem veszi figyelembe ez a tök, hogy a legtöbb étterem nagy ívben tesz a
kézműves, mikrokraft főzdék termékeire, pedig azok jó része elérhető igény szerint nagyobb mennyiségben is, változatlan minőségben; ez nyilván feltétel. Ehelyett a bevált, népszerű, reklámozott termékek mennek. Eskü, már az is megkönnyebbülés, ha Pilsner van valahol, de a Rizmajer, Legenda, Szentandrási is ki tudna szolgálni kisebb forgalmú helyeket. Nekem innentől Benke Laci bácsival egy kategória, bár gondolom, a Vegeta, ketchup, Erős Pista szentháromságtól azért odébb van a jóember.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #12290 üzenetére
Olyan, mint a kávénál, bornál, hamburgereknél... Íz, illat, személyes benyomások. Van egy rakat oldal, ahol jegyzetelhetsz (Beeradvocate, Untappd, Ratebeer), ahol mások is olvashatják, te meg egyben látod a saját írásaidat, emlékeidet egy helyen. Ha esetleg visszatérsz valahova, újra kóstolod az adott sört, lehet, már mást érzel. Én magam nem jegyzetelek, de jópofának tartom.
(#12291) jsk: hát igen, egy darabig olvastam, nyilván mindenki a saját szájíze szerint értelmezi. Szerintem ott romlanak el a dolgok, ha a rajongó akarja a hétköznapi (magamat is félig-meddig ide sorolom) (sör)fogyasztót rávenni olyasmire, amit az nem akar, vagy ez utóbbi nem érti, mi a jó az (nálunk még) újhullámos adott termékben.
Jó volt a körúti csalamádés-fasírtos hambi, de nekem bejön a hagymalekváros-kéksajtos :-)(#12293) jookomak: hú papi, király helyekre jársz :-) A Michelin csillaghoz képest egész elfogadható a háromfogásos ebéd 4700-ért (most nézegetem). Én pl. szusibárban vagy egyáltalán japán étteremben nem voltam soha, azt szeretném kipróbálni, de valahogy még nem sikerült eddig...
Itthon vagy most?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #12297 üzenetére
(#12297) Dilikutya: hát nem, sajnos, bár már ezer éve ittam :-/
(#12298) jookomak: köszi az ajánlót! Érezd jól magad itthon :-) Én száraz novembert tartok, egészen feldobott a gondolat, hogy sokan ugyanezt csinálják most. Baromi húzós árak lehetnek arrafelé. Szerinted ez kb. úgy van összhangban az ottani fizukkal, mint nálunk az éttermi árak a magyar átlagfizuval? Azért jó lenne még az életben összefutni :-)
(#12299) jsk: ez nem túl jó hír, a LIDL-es válogatás messze beelőzött minden más csomagot, azt ismételgethetnék más-más hatossal minden hónapban :-) Egyébként én a Legendába,
Hopfanatic pubbaOgre kocsmájába sem tudtam a gyerekkori cimborákat elcsábítani, ehelyett a szokásos negyedosztályúba mentünk mindig. Szerintem ezekkel a pubokkal (még a Rizmajert is ide sorolnám) hidat lehet képezni a hazai átlagkrimók és mondjuk az Élesztő, Dezső, Kandalló jellegű, eleve húzós árakkal operáló helyek közé. Majd egyszer sikerül :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Intersparban láttam barna DAB-ot, vettem egyet, kíváncsi vagyok. A világos apám kedvence volt. Azt hiszem, egy Erdinger pakkot is be fogok szerezni, az a pohár tök jópofa :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Ma délután vettem a Tesco finest sörökből 1-1 darabot (Lager, Wheat, IPA, Porter, Stout, Ale), letesztelgetem. Lagerrel kezdtem, nekem nagyon tetszik, bár semmi köze sincs a lagersörökhöz, főképp, hogy búzamalátát is főztek bele. Egyre kíváncsibb vagyok a többire :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A Rizmajer Cingulus porter ilyen. Nem száraz, édeskés. Ha pedig extrém gejlre vágysz, a Gulden Draak és a Primátor 24 is érdekes lehet. Egyébként olcsó vonalon a Szögedi Boszorkány nekem az egyik kedvenc barna; nem éreztem ízhibákat (héten kóstoltam), az 5,5-es alkohol nem tűnik fel és - bár répacukorral van tuningolva - az édeskés ízvilág adott. A Tesco porter és stout szerintem elég száraz és vizes darabok, nekem olyan Krusovice hangulat, nem túl szerethető. De a Cingulus porter tényleg jó.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ezt jó lenne megkóstolni. Valaki ismeri?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tényleg tornyokban áll. Kettőt vettem, ezzel elleszek egy darabig :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz juliabrilke #12457 üzenetére
Akkor te most 144 palack remek belgával élsz együtt, ha jól számolom? :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz proci985 #12466 üzenetére
Az durva tényleg. Annakidején Csakajóban 1800 Ft volt, ami ~ €6. De ez most már retro, azért meg több pénzt kérünk :-/
Egyébként is, meg kell főzni magadnak és kész :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz proci985 #12472 üzenetére
Őszintén szólva egyiket sem kóstoltam, de a Bismarck-ot igen :-)
A legerősebb söröm (fenti inkább párlat) a Hopfanatic Tsunami volt, nyári melegben, Műegyetem rakparton, a Tokyo-t pedig csak álmodozva nézegettem, sajnos sohasem vásároltam belőle.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A világörökség része lehet a belga sörkultúra
Szerintem ez a LIDL-es akciók miatt van >:>
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz juliabrilke #12499 üzenetére
A Piraat Triple Hop meglepően jó. A Duvel kicsit jobban eltalálta szerintem, de ez is szuper.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kispesti lidlben van még néhány pakk belga!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Legalul az a Grim Fandango-s palack mit takar? :-)
szerk.: jsk-nak címezve :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz looser #12563 üzenetére
Egy kollégám "készített" egy céges rendezvényre ilyesmit, bár az alapja nem volt ismert, hp volt, az tuti és elnevezte "ánizsos halál"-nak :-) Nekem pl. állatira bejött, szeretem az Ouzo-t, Sambuca-t, előbbiből sokfélét ittam már. Szóval szerintem cool :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ezekkel a sörikékkel esetleg a kollégád is megszeretné sört :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Szia, szerintem a Brewdog Punk IPA-val lenne érdemes folytatnod! Egyébként ha túl vagy a belga pakkon, abban volt a Piraat Triple Hop, ami decens képviselője a belga ipáknak. Csakajóban kapható még Houblon Chouffe és az aktuális Duvel Triple Hop, ha tetszett a Piraat Triple Hop. Szerintem egyébként kóstolj nyugodtan vadabbat is, Gergő saját főzetei szintén szuperek és 6% körül vannak, tényleg jók. Szerintem egy este végig is mehetsz a Punk -> Hardcore -> 1000 IBU hármason és akkor könyebb lesz érezni a különbséget. Persze az elején én is túlmisztifikáltam, de felesleges volt. Az 1000 IBU körüli legenda is már-már Westvleteren közeli :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
De a Fóti Keserű méz annakidején mekkorát ütött! Ő volt az első hidegkomlózott láger; a Budavárin mutatták be (2012?) és órákat kellett a mikrobuszra várni, amíg eljutottál a csapig. Mondjuk megérte, mai napig kedvenc :-)
Nem emlékeztek, melyik volt Gergőnek az a söre, aminél a cefre ugyanaz volt, csak az egyiket ale, a másikat láger élesztővel erjesztette le? Az egyik idei FF-en volt és egyszerre lehetett nála kapni...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Egy erős, szirupos IS-re számítottam, ehelyett közepes test, nagy alkohol, ami nem is bújik el a konyakosmeggyes-kakaós testben. Mivel nem emlékszem egyetlen általam fogyasztott IS-re sem, ezért nem tudom mihez hasonlítani :-) Igazából azért lett ez, mert a Mikkeller To-From Via 2016-ot kértem volna, de csak Mikkeller-t mondtam és Gergő automatikusan csapolta a hatos versenyzőt, ameddig szemmel el sem jutottam :-))
Félek kimondani, de az elsőnek kóstolt (táblán a négyeske) BYM Love Session köröket ver erre a Mikkeler Citrára. A Grabanc ára pedig szépen elszállt :-(Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kár, hogy nem futottunk össze :-)
A sarokban ültem, drapp kabátban, nagydarab faszi, előttem egy zacskó sajtos tallér :-)(#12692) Dilikutya: nekem kedvet csináltál az ajánlóddal, a Primátor 24 óta megkedveltem a gejl söröket is. Az alap Csíki szerintem nem rossz, de ez a hype engem is zavar. Gyönyörű a táj, kedvesek az emberek, de ez pörgekalapos, vasaltcsizmás körítés engem is zavar. Ha csak tehetem, magyar terméket veszek.
(#12693) albiosz: én tennék velük egy próbát. A romlásnak az ízekben kezdődik, így csakis kóstolással tudod megállapítani. Levegőt nem kapnak, szóval még akár jó is lehet. Hajrá :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #12695 üzenetére
Na, ezt igazán jó olvasni! Őszintén szólva mostanában elég ritkán megyek Csakajóba és a sörblogokat sem olvasom, így fel kell fejlődni újra :-) Sajnos nem ismertem ezt a csapatot, de megkóstolom a többit is, ha jön. Tényleg szuper volt, nagyon jó hangulatú sör.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Bakker, első gondolatom az volt, amikor olvastam ezt a cikket, hogy valaki itt pár napja (hete?...öregszem...) keresett sörrendelős helyeket én meg gondoltam belinkelem ezt, hogy itt van országokra lebontva :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Linux kezdőknek
- Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Autós topik
- Formula-1
- Szabadon fejlesztheti az OLED tévébe szánt paneljeit a Loewe
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen