Új hozzászólás Aktív témák

  • adster

    tag

    válasz DelArco #5804 üzenetére

    A Michael Jackson könyvet egyébként milyennek találod? Az ára egy kicsit húzós ahhoz képest, hogy azért nem egy kódex terjedelmű. Belelapozni sajnos nem tudtam, mert le volt fóliázva és még időben leállítottak a biztonsági őrök... :D

    Gondolkodom rajta, hogy beszerzem. Ami egyébként még ennél is jobban érdekelne, az szintén Michael Jackson egy korábbi szerzeménye, ami itthon a Kovács Gábor - Vétek György nevével fémjelzett Magyar sörlexikonnal együtt jelent meg, ennek Nemzetközi sörlexikon a címe. Rendkívül nehezen, vagy talán már egyáltalán nem beszerezhető, akárhogy kutatom.

    looser: A sörök enciklopédiája nekem is megvan, szerintem sem olyan rossz az, a legszembetűnőbb tulajdonsága számomra is a kevésbé aktuális jellege volt, a sörök fotói (a magyarok kivételével) elavultak, újabb keletű sörökről egyáltalán nem esik benne szó, nyilván azért, mert azokról nem is írt már a szerző. A cikkben hivatkozott hibák némelyike egyébként szerintem helyes értelmezéssel nem okozna problémát.
    Abból a mondatból például, hogy „így született meg a felsőerjedésű ale”, szerintem még nem következik, hogy a szerző arra céloz, hogy lenne alsóerjedésű ale is, csupán az ale típus legfőbb jellemzőjének kiemeléséről és összehasonlításképpen való feltüntetéséről van szó az előtte hivatkozott spontán erjedéssel szemben. Az más kérdés, hogy tartalmilag rendben van-e a dolog.

    Az viszont már érdekesebb, hogy a magyar sörökről szóló jellemzés mintha az adott típust gyártó vállalat marketinganyaga lenne. :)

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Új hozzászólás Aktív témák