Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Van valami spéci anyag, amivel a kijelzőket lehet takarítani, vagy simán lehet egy nedves ronggyal, vagy esetleg egy kis ablaktisztítóval?
-
luciferc
őstag
Találkozott már valaki azzal, hogy a telefonra telepített sideview app állandóan lekapcsolódik a TV-ről? Így teljesen használhatatlan.
-
Buster17
addikt
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kdl-46r470a-p156633053/
Ez jó tv?
Eddig h6200 mellet voltam de láttam hogy irta valaki hogy felhősödik neki.. Nem tudom ez mennyire zavaró engem ez kicsit mellbe dobott...
Inkább elvetem a 3d ötletet meg pár centivel visszább megyek és akkor legyen tökéletes. Sonynál ilyen gond nincsen ugye? -
joe999
tag
TV vásárlás előtt állok, 42"-es méretben gondolkodom. Pillanatnyilag a kiszemeltjeim a SONY KDL-42W829B és a KDL-42W805B. Előbbi 199e , utóbbi 179e Ft akciósan. A kérdésem az, hogy a drágábbik készülékért érdemes-e kiadni 20e Ft-al többet? A specifikációkat nézegetve az XR200- XR400 mozgásjavító eljárás a különbség a két gép között. Látható-e ez a képen? Azért is érdekel a dolog, mert az eddigi LCD TV-s tapasztalatom szerint akkor a legjobb a kép, ha mindenféle zajszűrő és egyéb képjavító funkciót kikapcsolok. Valahol azt olvastam, hogy egyforma a panel bennük, máshol meg azt írták, hogy az egyik natív 100 Hz-es, a másik meg 50. Ha a fekete megjelenítésében és homogenitásban jobb a drágább, akkor egyértelmű, hogy melyiket választom, ha viszont ebben egyformák, akkor a 400 kamuHz ellenére is az olcsóbb mellett döntenék.
Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Nevil2
tag
KDL50W828 tapasztalat #2
KÉP: gyönyörű ... DE a betekintési szög lehetne nagyobb (azért nem nagy para), viszont a 24p a tévé műsornál olyan gagyi, szappanopera hatású képet eredményez. A gyári képi beállításokkal (jelentválasztás) amúgy sem vagyok elégedett, de még nem volt alkalmam beállítani ... eddig a mozi elég jó, de majd keresek egy pár tesztábrát.
FOCI: a gyári beállítás semmit nem ér - a kép egy zöld trutyi, a fényerőt úgy felhúzza, hogy kifolyik az ember szeme
HANG: bizony elég gyengus, filmeknél végleg elvérzett - ráküldtem az erősítőre optikával (Sony 5.1) ... na, ez így van rendben
3D: Half SBS és OU 3D-s .mkv laptopon keresztül (HDMI) nagyon rendben van. BR .iso 1080p 3D laptopról hardveresen PowerDVD-vel (HDMI 1.4) 24p NAGYON RENDBEN VAN! Pedig elvileg ez gyengesége a tévének. Az új X-Men megnézése után (és az Avatar előtt) kérdezem, hogy "lehet ez még jobb?"
WIFI: Egyszerű, stabil.
Alkalmazások: nagyjából 2 órát szántam rá ... egyrtészt a legtöbbhöz regisztrálni kellene vagy fizetős, amúgy meg egyetlen érdekeset sem találtam (inkább laptop + wireless szett)
Médalejátszó: az indítás után automatikusan "Minta" fülön kezd (ez kb 20mp) aztán tudok váltani médiaszerverre (Serviio) - ezen most kb 80 film van, amit úgy másfél, két percig olvas be... ráadásul minden kilépés után újra ezt játsza ... nincs erre megoldás? Lehet, hogy a wifi sávszélessége a gond?
Az .avi és .mkv kiterjesztéssel is szépen megbirkózik. Az 5.1-es hangot is továbbítja az erősítőnek. Szóval ez teljesen oké!Játék: én PC-t kötöttem rá ... HIBÁTLAN!!! - amúgy egy 23"-as ISP LG monitort használok, ami NAGYON bejövős ... de eeeeez!
Na, nyúzom még, aztán írok... A párom kéri, írjam ide, hogy a tévé: ... széééééééép!
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
És neked is olyan a felvétel,hogy ha a guide-ban állítasz be egy műsort és kikapcsolod nem vesz fel?
Mert nekem ilyen.Ha kézileg módosítom, a időpontot pl +1 perc akkor működik(#7509) joe999:Mind2 50Hz ,BFi-vel lehet mozgást javítani mind2őn de az használhatatlan.Az hogy egyéb képi különbségek vannak e nem tudom csak 828-am volt,de nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nevil2
tag
válasz nismoka #7513 üzenetére
Oké, vágom ám, hogy a 24p mire való ... csak megjegyeztem ...
A Filmek fülön az első 12 film látható ... szóval vagy csak 12 filmet teszek megosztásba a szerveren, vagy marad a türelmes várakozás?
(#7511) superg: Meg sem próbáltam a felvételt ... nekem IPTV van rögzítős beltérivel ... így okafogyott a tévét használni erre...
Pozitív, hogy a 2 órás 3D filmet simán végig bírtam fejfájás vagy szemfájás nékül. Azért után avagy egy órán keresztül ne vezessen senki autót
[ Szerkesztve ]
-
-
joe999
tag
Nem látok sehol 42W705-öt 150-ért, a Sony boltokban 179900 az ára, most pont annyi akciósan a 42W805B is. Lehet, hogy nem nagy élmény 42"-en a 3D, de akkor az 50"-en sem sokkal nagyobb. Amúgy a hálóba lenne a TV és oda nagyobb nem fér el, még ez a méret is necces. Filmet csak ritkán nézek TV-n, arra ott a projektor. Néhanapján, ha nincs kedvem bekapcsolni a projit, akkor este lenne ágyból egy-egy film, vagy a gyerekkel egy 3D-s animáció. Amúgy már egyre inkább hajlok a 42W805B felé, úgy vagyok vele, hogy nem létszükséglet a 3D, de ha már veszek TV-t, akkor jó ha tudja azt is.
-
mozesapo
tag
Sziasztok
Az 50W805 és 50W828 között a 400 vs 800 Hz-en kivül még mi a különbség, mert mást nem nagyon találtam.
Köszi
-
nismoka
addikt
válasz mozesapo #7532 üzenetére
Nem számít ennyit, sokan a számok rabjai. Akkor kellene kijönnie mikor a motionflow beállítás a tiszta plusz fokozaton van, ilyenkor megy a maximumon. Egymás mellett hajtottam a két tv-t azonos forrásról és semmi különbséget nem láttam. Az meg a másik hogy állítom a tulajok töredéke használja ezt a tiszta plusz beállítást.
Mivel nagyon esik a fényerő mert ilyenkor megy a legnagyobb Hz-en a háttérfény villogtatása (BFI) és nappal így nem túl jó. -
nismoka
addikt
Igen a 42" ban nincsen motionflow menü, ellenben az 50"ban van a 805,828,829 ben is, ezek interpolálnak plusz BFI. A 42"ben csak BFI van, ráadásul az 50"-ban sokkal jobb a BFI, itt impulzus módnak hívják a motionflow menüben, a tiszta és tiszta plusz az interpoláció és a bfi kombója. A normál és egyenletes pedig csak interpoláció.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
55-set nézek 2 méterről, "kisebbet" már el sem tudnék képzelni ilyen távolságból. Egyébként a THX ajánlás 160cm-et ír 55 colos TV esetében.
Egyébként 3D-nek szerintem csak 55-től van értelme.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gonczip
tag
Sziasztok.
Adott egy Sony KDL50W829-es TV. Serviio-n nézem a sorozatokat mkv-ban, de a film mellé rakott feliratok (.srt) nem jelennek meg. (Van itthon egy LG Smart LED TV-m is, az simán kezeli a filmhez a feliratot)
Csak úgy lehet megjeleníteni a filmen a feliratot, ha egybemuxolom? Nincs rá valami más megoldás, hogy ne kelljen minden részbe beleintegrálni a feliratot? -
mozesapo
tag
válasz gonczip #7537 üzenetére
Szia
Elvileg amit írnak, ugyanaz a neve legyen a felirat file-nak, mint a film. Majd a tv-n a felirat tulajdonságoknál állíts a kódolási tulajdonságoknál UTF16-ról, UTF 8-ra.
"It is possible to have subtitles with a separate SRT file. The file must be named exactly the same as the video file with only the extension different. It must also be in the same directory/folder as the video file. When the video is playing you can then hit the CC/Subitle button of the TV's remote. This will turn on the subtitles. Then press the Options button on the remote. Navigate to Subtitle Options. In Subtitle Options select Encoding. You must select UTF-8 as the encoding type. "
-
törölt tag
Tegnaptol tulajdonosa lettem egy kdl-55w815-nek. Egesz kellemes jelenseg igy elsore, bar nem igazan probaltam meg rajta semmi kulonoset. Egyszeru display funkciot lat el. Minden tartalmat (tv, filmek, zene, youtube, torrent ...) egy evek ota 0-24-ben uzemelo osszerakott linuxos minipc szolgaltat.
Nem igazan ismerem a tv lehetosegeit. Bekapcsolaskor valami frissitest telepitett. A kep uzemmodok kozul csak az egyeni felelt meg, mindegyik erosen tulzasba vitte a kepet (szin, kontraszt, stb.)
Van esetleg valami olyan funkcioja a tv-nek, amit erdemes lehet kiprobalni? Illetve az elerheto alkalmazasok kozul egy atlagos felhasznalonak M.o.-n melyek lehetnek erdekesek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #7544 üzenetére
Lehet nem megfelelo kifejezest hasznaltam. A kornyezet fenyviszonyai alapjan valtoztatja a kepernyo fenyerejet. Sotetben alacsonyabbra vesz, mint nappali feny eseten.
Koszonom, remelem kitart sokaig. Vettem hozza garancia kiterjesztest es biztositast is, ha netan sikerulne osszetornom valahogy az evek soran.
Mondjuk ez a tipus csak 600Hz kepfeldolgozassal bir, mig mas modellek 800Hz-el csinaljak. Akarmit is jelentsen ez, nekem szerintem megfelel majd ez a modell.
-
nismoka
addikt
válasz gonczip #7548 üzenetére
A felirat kódolás állitása nem tudom mitől függően jön elő a tv-n, néha van néha nincsen. Amúgy nekem sem megy serviio-val a felirat ha nincsen eleve a file-ba integrálva hanem külön van az srt, kipróbáltam. Ha beállítom serviio-ban hogy ágyazza bele a feliratot akkor megjelenik a felirat de kisebb lesz a kép.... Mindegy nekem ez nem fontos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest