Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuvaros
senior tag
Na megvan a 49XE9005 a szobámba végre..és meg tudja jól hajtani a jó öreg 8800GT kártya is a gépemből..erre iszunk! A nappaliban 65XE8505 kukucskál jó rég...nem kell nekünk semmi koreai dolog csak japán (Tucsonból is Suzuki lett végül..) LG lett lecserélve a kis lassúka
[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
mr.dana
aktív tag
Hali ! XF9005 ön , nem működik a távírányítón a hangvezérlés .. kb 1 éves a tv , igazságszerint elvétve használtam csak , de eddig működött ...
most viszont pár napja próbáltam és nem "érzékel " most mikor meg vmiért sűrűbben használnám ... -
Fuvaros
senior tag
Tudtok segíteni v elküldeni a Sony Channel Editor Ver.1.2.0 (Windows)
valamiért nem lehet letölteni a sony oldalról
-
taki01
őstag
-
taki01
őstag
válasz Fuvaros #58315 üzenetére
Feltöltöttem neked drivera
-
Fuvaros
senior tag
A 8505 tvn lementett csatornalista pendriver-ra sajna nem olvasható át a 9005 tvre ---mert ha az áttett pendriveot nem olvassa a másik tv, újra kéne regisztrálni ami formázással jár...Jól írom?
Ezért beolvasom pc-n a sony channel editorral és majd kimentem egy megformázott-társított pendrivra. Egy pendriveot nem lehet társítani 2 készülékhez. ez igaz? kell majd 2 db pendrive 2 készülékhez ?[ Szerkesztve ]
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Mi a helyzet a Sony XH90 szériával? Van már rá tisztességes ALL, VRR meg 4K120
firmware, vagy még mindig csak "majmeglesszazneaggódjá" státuszban van a Sonynál?Más. Jónéhány 4K-s mkv (valamint sima 1080 és lejjebb is) akad a Kodival (kép akadás és/vagy elúszik a hang bitangul, másodpercekkel).
Ez normális jelenség, ki kell békülni vele, vagy esetleg valami TV beállítás szaggatja?
Vagy át kell konvertálni minden ilyen anyagot (ha igen, mivel érdemes)?Az is furcsa, hogy a Kodi az utóbbi időben (új firmware? automatikusra van állítva,
de lehet, hogy erről leteszek, ha kiforratlanok a frissítések) hihetetlenül érzékeny
lett arra is, ha pl. megállítja az ember a lejátszást. Utána "akad" a hang, eltűnik
ritmikusan minden (mondjuk) 3. másodpercben fél másodpercre.
Ilyenkor csak egy TV restart segít.Ezek ismert/megoldható jelenségek valakinél?
(75XH9005)Köszönöm előre is!
-
keram2009
tag
Szisztok. Egy pár hónapja fent álló Netflix problémával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Visszaolvastam itt a fórumot nem igazán találtam erről bejegyzést. Tavalyi év folyamán egyszer megoldódott aztán újból előjött. A készülék KD-49XD7005. 2 évig tökéletesen ment a netflix majd tavaly nyár végén elkezdte azt csinálta, hogy 23-24-25% betöltött a film de végül sosem indult el illetve egy sercegő pattogó hang volt a számlálás elején. Teljesen változó filmeknél sorozatoknál. Kb úgy nyomtam egy filmre, hogy vagy elindul vagy nem. Aztán jött az Android 9 frissítés. Kb 3 hete csináltam meg. Most annyibban változott a helyzet, hogy a HD-s tartalmakat nem játsza le. Hangja van, de bent ragad a menüben és a hang az elindul. Természetesen csináltam anno és most is gyári beállítás visszaállítást. Raktam fel regebbi verziós Netflix for Android TV apk-kat, de mindig ugyanaz a végeredmény ami most a jelenlegi helyzetben HD műsoron nem indul el kép csak a hang. Minden más tökéletesen megy gondolok itt Youtube, VLC még a Horizon Go is simán megy megy csak ezzel a Netflix-el vagyok megáldva. Ha valaki járt hasonló cipőben és sikerült megoldania szívesen venném a megoldást ha egyáltalán van erre.
-
fiATHaLON
őstag
válasz keram2009 #58321 üzenetére
Nekem épp a napokban jelent meg egy olyan az új David Attenborough filmnél,
hogy "bezoomolva" indult el (kép felső 25 százalékát lehetett csak látni teljes
képernyőben), újra kellett indítani a TV-t, aztán megjavult.
Most már jobban fogok figyelni az új frissítésekre, nem hagyom auto-n ész nélkül
a beállításokat. Nem tudom, hogy ilyesmi okozza-e, de eddig nem volt vele semmi
gond... -
keram2009
tag
válasz fiATHaLON #58322 üzenetére
Neked legalább látszik valami, de itt totál sötétség. Legszívesebben roll back csinálnék Android 7-re, de ugye ezt nem lehet. A tvre gyanakszom mert ugye amikor frissítettem már csak a HD-s tartalmak nem jöttek be és ha visszaállítom a Netflix gyárira és úgy indítom el az appot semmi frissítés nélkül, ugyanaz a hiba.
-
fiATHaLON
őstag
válasz keram2009 #58324 üzenetére
Semmilyen titkos 9 gombos bekapcs nincs, amivel tótumfaktum üzemmódba
léphetsz és alapra állíthatod a TV-t?@Deck: Ez csak azért nyűgös, mert tavaly szó nem volt ilyenről az elején, hogy
frissítéssel... Nagy, határozott pipa volt ezeknél a feature-öknél.
Ahogy a PS5-nél is. Aztán realizálták a kiírást, "tudja majd"-ra.
Nyilván örül az ember, mert így is szép a PS5 ezen a TV-n, csak ez eddig
nem volt jellemző ekkora gyártóra (vagy csak én nem vettem a technológia
indulásakor eszközöket? ) -
Fuvaros
senior tag
Olvasva a problémákat, tegnap vett XE9009 tvm-en a legfrisebb szoftver van. Ezt írja ki:
(PKG6.7140.0358EUA)Ez a gépen futó szoftver. Ez maga a firmware??
Arra gondoltam, érdemes-e az automatikus frissítést kikapcsolni, ha minden okésan megy, ami nekem fontos. Eléggé bizonytalan vagyok ezügyben, ismerősőm is régebben panaszkodott arra, mikor eltünt a youtube régi tvjéről frissités után. (nem Sony)
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz fiATHaLON #58320 üzenetére
Min és mivel nézed a filmeket.
Nálam uez volt a probléma, csak nálam ott volt a svédcsavar, hogy külső Media Player-rel néztem 2 db 12TB-s WD Book/Elements vinyókkal CoreELEC alatt. Mivel a playa egy "filléres" cucc, és csak 1 db USB 3.0-ás csati van rajta, úgy oldottam meg a másolást/lejátszást, hogy egy jó minőségű 4-es HUB-ot iktattam be. Na ez volt a hiba! Mióta kivettem a HUB-ot, azóta nem röccenek a filmek. Sajna minden mindennel összefüg.[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Akinek XH90 van és falra van szerelve annak milyen hosszú csavarral van felfogatva a TV a tartóra?
Előre is köszönöm!
Forget about it
-
Aby_2014
aktív tag
válasz DJosef #58329 üzenetére
Nekem azzal a csavarral van szerelve, amit mellékeltek a TV-hez... Gondolom az a tuti, mivel ha hosszabbat rakunk, akkor sérülhet a kijelző... Sajnos pontos méretet nem tudok mondani...
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Deck
titán
Izgatottan várom a tv-m. Talán holnap jön Ezt csak úgy leírom
PS5
-
DJosef
őstag
Srácok lenne egy újabb kérdésem.
XBOX SERIES X beállításokban csak 4K 60Hz enged ha 4K 120Hz állítom azt írja nem támogatja legfeljebb 1080p 120Hz-ben.
Másik kérdés a Local Dimming-ot kilehet kapcsolni es ha igen hol és mi a neve.
Előre is köszönöm!
Ha van valamilyen ajánlott beállítás azokat a tippeket is megköszönöm
HDMI 3 portra kötöttem az TV4K-t jó lesz úgy szerintetek is?Forget about it
-
DJosef
őstag
Üdv!
XH90 tulajokhoz lenne egy kérdésem elsősorban.
Sötét szobában sötét jeleneteknél észrevettem,hogy baromira pixelesedik a kép. TV 4K alatt nézzük a sorozatokat pl Servant részek elejénél borzalmas.
De ha a TV saját YouTube alkalmazását használom ott is hasonlóan rossz a kép a sötét részeknél. Pl itt [link]
Ötlet?
Forget about it
-
Joshi
titán
válasz DJosef #58342 üzenetére
Valószínűleg alacsonyra van állítva a videó minősége, vagy egyszerűen csak gyenge a netetek.
Első körben próbáld a youtube videó felbontását fixre állítani. Ha nem megy, akkor az internet sebességével lesz a gond. Azt meg a tévén egy Internet böngészőben mérjétek mondjuk itt.
-
DJosef
őstag
A beállításoknál most átállítottam a HDMI-videotartományt Automatikusról Teljesre és így sokat javult de még észrevehető
HBOGO alatt Normál vagy Mozi üzemmódot használok
TV alatt Dolby Vision világos vagy sötét.Próbából cseréltem HDMI kábelt a Series X-el annak biztosan jó de nem javult meg így sem.
Világos képnél nincs hiba csak sötét jeleneteknél.
A Servant továbbra is szörnyen ronda...Forget about it
-
Joshi
titán
válasz DJosef #58346 üzenetére
A Dolby Vision profilt csak Dolby Vision tartalomhoz használd. A tévé youtube alkalmazásánál normál vagy egyéni kép profiilt állíts be, és minden képjavító marhaságot kapcsolj ki. Amúgy itt elég sokan linkeltek különböző beállításokat LCD tévéhez, olvass vissza. Én ebben nem tudok érdemben segíteni, mert nekem Sony OLED tévém van. Én csak az Android és egyéb szoftveres dolgokhoz tudok segítséget nyújtani.
ui.: ezt az internet sebességet a tévé Wifi kapcsolata tudja? Ha igen akkor milyen routert használsz? Nekem is Digi Gigabit netem van, de nálam ennek a töredéke a sebesség. Igaz az én tévém 2017-es (Sony A1).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz DJosef #58346 üzenetére
"Próbából cseréltem HDMI kábelt a Series X-el annak biztosan jó de nem javult meg így sem."
Nekem nagyon ködös hogy most mit is használsz mivel és mit és hogyan.A tévé saját Youtube lejátszó programjánál is ezt tapasztalod?
Az XBOX hogy jön most ide? Az egyértelműen csak HDMI bemeneten működik, de az első kérdésednél ez nem volt opció.
Nekem úgy tűnik nem tudod mit miért kell állítani vagy használni. Sony tévénél, de úgy általában az összes gyártó modern készülékein minden bemenetnek külön profilja van. Ha pl egy bemenetre fixen beállítod a Dolby Vision profilt, akkor azon csak Dolby Vision forrásanyagot nézz, különben nem lesz jó a kép. A Dolby Vision egy HDR szabvány (BT.2020 színtérrel), olyasmi mint a sima HDR10. Most attól hogy valami 4K (3840x2160-as felbontású) még nem lesz HDR (BT.2020 színterű). Remélem érted mit mondok. Ha nem kérdezz nyugodtan.
-
DJosef
őstag
"A tévé saját Youtube lejátszó programjánál is ezt tapasztalod?" Igen
Az Xbox hdmi kábelt csak azért írtam mert kábel problémára gondoltam először de miután a TV saját lejátszójánál is jelen van a hiba ezt ki lehet zárni.
Két eszközt használok a TV-vel.
Xbox Series X:
Itt nincs beállítva a Dolby Vision,hogy tudjam használni a 4K 120Hz-et.TV 4K:
Itt kicsit bonyolultabb már a helyzet mert szoktam HBOGO-t nézni ahol nincs tudtommal Dolby Vision. TV+ tartalmakat illetve ott vásárolt filmeket is nézek ahol szinte minden 4K Dolby Vision viszont.
Ide melyiket állítsam akkor be fixre?Egy LG Nano tévéről váltottam de ott a TV automatikusan felismerte a nézett tartalmát és úgy állította be a Dolby Visiont vagy a HDR-t
Forget about it
-
törölt tag
Ha 802.11ac routered van, akkor az elvben tudhatja ezt a sebességet, bár kelleni fog hozzá ideális körülmény, mondjuk hogy ne nagyon lógjon még túl sok eszköz a hálózaton, illetve, hogy a sáv, amit használ ne legyen zajos (szomszédok Wifije más sávokon legyen, ha vannak közelben).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs