Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
almi
senior tag
Köszi a megerősítést!
Szerintem maradok a 49-esnél. [link]
A jelenlegi 7 éves LG-mhez képest ez is jóval nagyobb élmény lesz szerintem.
Olvastam itt VRR-ről és HDMI 2.1-ről, de szerintem nem fogom lecserélni a PS4 Pro-t mostanában. Heti 3-4 óra kikapcsolódásra így is tökéletesen megfelel.
Holnap meg is érdeklődöm, hogy tényleg van-e raktáron a boltban. -
karmaresz
senior tag
Magánvélemény: azért 6" az testvérek között is 15 centivel nagyobb képátló, ami 26%-kal nagyobb képterületet jelent. [link] . Ha gyakran filmeztek, nem bánnád meg. Én nem sokkal nagyobb távolságra 65"-ös vettem és ha párom nem ragaszkodik a többfunkciós nappalihoz, akkor lehet hogy 75" lett volna a befutó.
Van 14 napos, indoklás nélküli elállási lehetőséged, ha neten rendeled meg -akkor is, ha személyesen mész érte-. A helyedben kihoznám a nagyobbat és ha nem válik be, kicserélném a kisebbre.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
da.
tag
bár én csak ugatom a témát, de ha nagyjából rendszeresen néztek filmet, 2,7m-re bőven elkél az 55". először persze nagy váltásnak tűnik kisebb kijelzőről, de 1 nap alatt megszokod.
más kérdés, hogy ha millimeterre pontosan fér be a szekrények közé, akkor kabelekkel nem fogsz tudni piszmogni.
a 45fok nagyon sok. legalábbis az xf90-nél 45foknal már van baj. -
törölt tag
Egyébként vannak olyan falra szerelhető konzolok, amiken lehet mozgatni a tévét, kihúzható, dönthető/forgatható. Esetleg egy ilyet érdemes lehet megfontolni. Amikor tévéztek, akkor kicsit beforgatod, hogy ne 45°-ban kelljen nézni, amikor meg nem kell, akkor visszaforgatod.
[ Szerkesztve ]
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Sony XH90-nél én nem állítottam be valamit rendesen,
vagy a Netflix változó minőségben sugároz?
UHD HDR Mkv-ból remek minősége volt a Lost in Space-nek,
(meg mindennek Hobbit, Mandalorian, stb.)
aztán bejelentkeztünk egy 1 hónapos kipróbára.
Wifin keresztül néztünk bele az első részbe, ha lehet
még szebb volt, valamint végre 5.1,
mert Atmost nem kezel az erősítőnk, az mkv meg az volt.
Közben megoldottam az ethernetes csatlakozást a TV-hez, majd leültünk
tegnap este a második évad 4. részéhez, és roppant moslék volt a minőség.
Eddig soha nem tapasztalt zajosodás, amia sötétebb részeknél volt a legdurvább,
és egyfajta "kenődés", amit eddig még sehol nem láttam, mintha eltűntek volna
a színek és fehérbe ködösödött volna a legsötétebb rész. -
karmaresz
senior tag
válasz fiATHaLON #57108 üzenetére
Be van állítva Netflixre a "Netflix Calibrated" mód? Ha valamiért nincs meg a sávszélesség, akkor tud sokkal rosszabb minőséget produkálni a Netflix. Két hete, mikor probléma volt a Digi hálózatával, nálam is ótvar volt a minősége.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
-
zsuri0
csendes tag
válasz karmaresz #57090 üzenetére
Bocsi, nem olvastam végig ami utána következett. Amit linkeltél magyar oldal/cég sajnos nekem komolytalannak tűnik, pont 3 napja szerettem volna tőlük távirányítót venni az AV centerhez. Azt írják csak email-en érdeklődjünk de még azóta sem válaszoltak ...
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz fiATHaLON #57111 üzenetére
Ha elindítod a filmet, akkor lépj be a képbeállításokba és ott felülről -asszem- a második lesz ennek a kiválasztása.
Nézd meg azt is, hogy milyen egyéb képbeállításaid vannak. A sok digitális effekt gyengébb képminőségnél tud érdekes dolgokat produkálni -meg egyébként is-
Itt egy jó kiindulási alap a CNet-től: [link]
Először lehet hogy szokatlan, de adj neki egy-két napot és meglátod, ez jóval természetesebb. Ha mégis szükségét érzed, utána kezdj el finoman állítgatni a saját ízlésednek megfelelően.
Elméletileg a 4K Netflixhez elég a 25Mbit/sec [link]
Ha ezek sem oldják meg, akkor viszont lehet hogy valami egyék defekt van, amit távolról nehéz orvosolni.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Piftuka
veterán
Gigicuci fórumtársunk vásárolt ilyet magának, és leírta mennyire elégedett vele.
Az üzlet hivatalos viszonteladó, bátran vásárolhatsz tőlük. Érdemes a jótállást kiterjeszteni 5 évre. Anniyt szvsz megér.
Általában én is rábeszélnélek a péntárcádhoz és a szobád, szekrényed lehetőségeihez legnagyobb képátlójú tévére.
Itt viszont a 49-essel jobban jársz, mert nem kapta meg a borzasztó "X-Wide Viewing Angle" bevonatot, ami megfelezi a kontrasztot, és sötétszürkét csinál a fekete szintből.
Így összességében az elmúlt 3 évben piacra hozott SONY 9-es szériák közül ez a legjobb képminőségű televízió.
"Aquila non captat muscas."
-
fiATHaLON
őstag
válasz Celtis #57115 üzenetére
Tökéletes, magam is erre jutottam.
Bizony az első éved első része még mindig rendben van...
Ez azért lelombozó... Kifejezetten rossz minőségű volt a tegnapi rész.
Kásás, mosott, tömörítési zajokkal tele...
Ez így eltöpregtető, hogy megéri-e az előfizetés, ha nincs egy garantált
minőség a túloldalról. -
Technoman
őstag
Aki esetleg állványban gondolkozik és abból is egy asztali "talpas" típusút akar, mert nem tud a TV-hez adott lábakban gondolkozni (nincs olyan széles asztala), annak ajánlom a ma vásárolt Nedis állványt
3 magassági állása van, 90 fokban forgatható ill. felfelé és lefelé is dönthető. 70"-ig , azaz 45kg-ig jó (az én KD-65Xh9096 23 kg) mindezért csak 16k-t kellett fizetnem.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz modflow #57126 üzenetére
Minden azon múlik, hogy milyen fényviszonyok mellett nézed az adott képet. A Netflixes profil lehet hogy eleve átlagos fényviszonyhoz van kalibrálva. Az átlagos fényviszony nagyjából 150-200nits fényerő, ha te aránylag sötét szobában tévézel, akkor a fényerő már sok, bőven elég 100-120nits is. Nem tudom miről van szó, mert nekem még nem volt ilyen profil a tévémbe.
-
-
Celtis
veterán
Úgy tűnik nem sikerült igazán megoldania a Sonynak a 4k@120Hz-et az XH90-en.
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Érdeklődök, hogy tud e valaki mondani valamit erről a tv-ről, vagy tesztet linkelni. Sony KDL50WF665BAEP FullHD SMART LED televízió
-
salapp
addikt
válasz achilleuss #57133 üzenetére
Szia, árához mérten jó kis tévé. Egy gondja van a korábbi csúcs FHD Sony tévékhez (W80C sorozat) képest: csak 50Hz képfrissítés.
Teszt
Teljes adatok
Sajnos a Sony HU honlapjáról már lekerült, de úgy emlékszem, abszolút jó vélemények voltak róla ott is.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Piftuka
veterán
válasz modflow #57126 üzenetére
Ha az "Overscan" bekapcsolt állapotban van, akkor az okozhat ilyen problémát.
Ám úgy sejtem inkább a "kalibrált mód" esetében a kép élessége lett visszafogva. Arra is nagy összegben mernék fogadni, hogy a fekete szint és kontraszt is gyengébb összességében az ilyen képbeállításnál.
Én személy szerint a falnak megyek kínomban a tévék gyári "kalibrált/Cinema/Movie" stb. képmódjaitól.
Fakó, tompa, mosott... nem az én világom. Vannak, akik kifejezetten azt szeretik.
Szerencsére adott a lehetőség, hogy a képbeállításokat úgy hangoljam, ahogyan nekem tetszik. Neked is ezt javaslom!
-
Piftuka
veterán
válasz achilleuss #57133 üzenetére
Korábban írtam már róla.
Ha kimondottan natív "Full HD" felbontású televíziót keresel, akkor jobbat nem találsz.
A mostani ~130.000 forintos áron jó vétel. Ameddig még van készleten...
-
kolosszus87
senior tag
válasz Piftuka #57143 üzenetére
Értem én, hogy vannak akik a mesevilágot szeretik nézni a tv-ben, de nem véletlenül a "kalibrált" a képmódok az ajánottak, ezek allnak a legközelebb a referenciához, ezekkel néz ki leginkább olyannak az adott tartalom amilyennek ki kell néznie. Az igazán igényesek meg pénzt is adnak azért, hogy műszerrel bekalibráltassák a tv-jüket egy szakemberrel. Én magam is azt szeretem ha a nézett kép a lehető legközelebb áll a valóságoshoz, mintha ott lennék. A zöld fű olyan zöld legyen ahogy a valóságban, ne rikítós neonzöld, stb.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
achilleuss
tag
válasz salapp #57134 üzenetére
szia, köszi a választ. ez megnyilvánul a képminőségben, észrevehető szemmel a különbség a W80C és az említett KGL50WF... között, hogy az utóbbi csak 50 Hz-es? a W80C hány Hz-es?
Piftuka: köszi a választ,
Örvendezek, hogy mindketten jó véleményeket írtok erről a tv-ről, és jó véleményeket is olvastatok róla, már meg is rendeltem , bár én 145 000-ért/falikonzollal együtt 150 000/, mert csak ott volt 1 éves részletfizetés/egy év alatt szeretem letudni a részletfizetést/, a 130 000-esnél minimum 2 éves részletfizetés volt.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz kolosszus87 #57147 üzenetére
Hogy kinek tetszik a kalibrált képmód az nem igényesség, hanem ízlés kérdése!
-
modflow
veterán
Az Egy bolygó hét világa című sorozatban, amikor kezdődik, közeliben látni a Föld nevű bolygót és a jobb felső részben az űr sötétsége van.
Na az nektek milyen színű?
Mert nálam inkább szürke, mint fekete.
Pedig jól van beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik