Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Flatline=-
tag
1.44 4800 a vége egy sr00c maláj d2-esnek.
1.5 körül megy az 5.2 is, de nem prime stabil, csak ilyen lolbenchmarkok futnak le, mint cinebench, meg 3dmarkok, stb. Bocs a fos screenshotért, nyilván nem 1600
[ Szerkesztve ]
Calm Sea Doesn't Breed Skilled Sailors
-
-=Flatline=-
tag
válasz -=Flatline=- #5023 üzenetére
A memória feszültséggel nem kell aggodalmaskodni, 1.7el is simán elmegy minden, sőt, direkt próbáltam nagyon régi 2.1-es ramokkal is, ugyanaz az overclock 1.55ön és 1.9en is...
-
-=Flatline=-
tag
válasz AirBooms #5026 üzenetére
Annyit mondtam csak, hogy nem kell megijedni tőle, ez olyna, mint az állandó 1.38 max hurrogás. Ha kell a 48, 50, neadjisten 52 szorzó, úgyis betolja majd, aki akarja a magasabb feszt.
Meddig kell működnie? maximum másfél évig, utána úgyis már rég a következőt taposod. Plusz egy évig amúgy is fedve vagy a gari miatt, ha meg addig ment, utána is fog. Sőt, most jut eszembe, aquás, 3 év garos.
1.5ön szerintem a 20 éves élettartamából lemegy 8 évre. Aztamindenit, degáz
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
Dehogy alap, a kép maradék részén látszik, hogy magasabb a fesz. Linkelnem kellett volna. Ez egy sima 1.5v 1600ram 9 9 9 27 állapot. Sajnos stabilság nincs, mármint játékosoknak elég stabil lenne, de sajnos renderelgetni kell majd, ahhoz meg jobb primeban mérni.
Nem túl szerencsés a chip szerintem, de majd talán lesz jobb.
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
válasz AirBooms #5051 üzenetére
Air:
A 286osom óta tuningolok, nem tudom miért nem életszerű. Azt megértem, hogy nem jó dolog olyanokat rávenni a tuningra, akik még egyszer nem raktak arrébb egy jumpert (már nem is fognak), mert baj lehet, de valljuk be, egy efi biossal ma már mindennemű komolyabb kár nélkül lehet elég szép eredményeket elérni.
Jelzem két procim ment tönkre a kb negyvenből, egy 750es tbird, meg egy 600as duron, mert túl hamar raktam fel a hűtőt és lesarkaztam. Inkább erre figyeljenek, meg arra, hogy ne menjenek 1.5 fölé, de aki tuningolni akar, úgyis végigolvas mindent és megkérdez legalább 4-5 forrást, mit csináljon, bár a legjobb úgyis az, ha először fogja a kezét ÉLŐBEN valaki aki már csinálta.
Mindegyik másikat egyébként a mai napig használja valamilyen ismerősöm.
Na most akkor wadafak?
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
Ha a falba bedugod a powermeter kütyüt, látni fogod, hogy a mhz csökkentéssel éri el a speedstep azt, hogy 213 watt körül fogyaszt a géped, ha nincs load, ha van, akkor meg 328-at, nem pedig azért, mert 0.9re rakja a feszkóját...
Tehát gyakorlatilag szerintem rosszabb, hogy állandóan felugrasztod a vcoret, mikor megmozdulsz a windowsban valami komolyabbat, minthogy folyamatosan kapja a tutit.
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
válasz -=Flatline=- #5054 üzenetére
Szerkesztve
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
Nem állítottam, ott volt a szerintem. Abból indulok ki, ami folyamatosan eddig az alkatrészekkel történt az évek során. Ha valamit ki-be kapcsolgatsz, sokkal hamarabb megy tönkre, mintha folyamatosan üzemelne. Ez egy elég nagy szvsz, mert sohasem derül ki az ellenkezője, tuning esetén az energiagazdálkodást azért nem szokás szeretni, mert még egy tényező, ami miatt vakarhatja a user a fejét, hogy "debazmeg dottorúr, mérnemmegyez mikor kéne..."
Szóval én ezért nyomtam ki
Egyébként meg: Ha nem csinálsz semmit, amúgy sem melegszik. Tehát, ha nem a fogyasztás miatt csinálod, valóban értelmetlennek tűnik. Kicsit 22es csapdája
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
Nem értesz..Nekem sem megy 4800on, ha nem csinálok semmit Te.. Azt nem értem a proci feszt miért ingadoztatod, mikor az a legrosszabb, ami csak lehet (szvsz). Mivel bekapcsoltad a három energiagazdálkodó statet és nem csak az alap speedstep él (mint nálam), ezért a proci feszt is csökkenti, erről szólt a "vita". Ettől függetlenül a speedstep nyilván kell és megy nálam is, mint nálad. A plusz feszlevételt nem értettem, de most már talán látod, mire gonodltam.
Olvasd el újra. Vagy csak nézd meg a képet.
Azaz totál rosszul fogalmaztam, mert tulajdonképpen a turbo mode a speedstep amire gondolok. Ha nem jön load, nincs teljesítmény. Ezt szabályozni nem tudjuk És az energiagazdálkodási három bios értéked adja hozzá azt, hogy jaaaa, nincs load? Hátjó, akkor a proci feszt is leveszem dottorúr jó?
Hátígy
[ Szerkesztve ]
-
-=Flatline=-
tag
válasz Cybertrone #5071 üzenetére
Mert leszarom a fórumot Vásárolni járok ide.... Továbbá, ha az zavaró, hogy a kommunikáció sorrendjében válaszoltam, nem egy hozzászólásban (lévén míg írtam érkeztek a válaszok), akkor igazán nem tudok mit tenni, sajnálom, hogy megzavartam a lelki békéteket...
Röhej
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.