Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok! Felmerült bennem egy kérdés, miszerint anno az előző CPU-m (I7 940) valamelyik vesz értékét érdemes volt csökkentenem, melynek hatására csökent az alaphőkibocsátás. I7 2600 esetén is érdemes ezt elvégezni? Mármint érdemes azt a bizonyos fesz értéket csökkenti hogy ne legyen stand-by állapotban 35-37 fokos?
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
^Boss
őstag
válasz strebacom #22198 üzenetére
bármi leáll hirtelen hibával (legyen az paint, vagy bármi), az valószínű azt jelenti, hogy nem stabil teljesen. adj rá egy egység feszt még, és akkor valószínű meg is van a beállításod, amin full stabil (pár nap alatt kiderül, pl egy sleep-> felélesztés előszeretettel fagyasztott nálam egy másik SB gépet, kis fesszel egyből jó lett)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Carasc0 #22201 üzenetére
Ha hőcsöves hűtőd van (mi más lenne...) akkor nem tudsz kb. 35 fok alá menni semmilyen módon, a hűtő működési elvéből adódóan: kb. ott kezd el forrni a lötty a csövekben, ott indul meg a hőszállítás a bordák irányába. Ha ennél kisebb lenne a proci hőmérséklete, akkor a hűtő nem hűt.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Pietrosz
addikt
Akkor ezért 35 fokos a vga-m
-
gainwardgs
veterán
Hali.
Játszodtam kicsit offsettel 2500K@ 4.5Ghz max 1.230 v terhelve ez így megfelelő 24/7-re???
-
boogie84
veterán
válasz gainwardgs #22208 üzenetére
De meg ám! Nálam 1,256V-on megy 4,4-et. Nálam ennyit ad a lap cpuz szerint alap órajelen.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
haddent
addikt
Hello!
i7 2600k -nál ezek teljes mértékben biztonságos értékek igaz? (100% Linx avx terhelésnél)feszültség: 1.2V
órajel: 40x100 4GHz
Powers: CPU PACKAGE: 116W CPU IA Core: 110W
??És mekkora long illetve short term W -ot szabad neki engedni? És current-et?
-
Pietrosz
addikt
válasz haddent #22215 üzenetére
Ezt értem, de én nem látom értelmét a linxezésnek mert nem ad egyértelmű eredményt. Nálam talán egyszer hibázott, míg kerestem a megfelelő beállítást. Vagy ment simán 20 kör, utána meg fagyott idleben, vagy csak simán fagyott a gép.
Amúgy hogy válaszoljak is, mehet mindegyik 250-re.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Egy Intel Core i5-2500 proci van a gépemben és az lenne a kérdésem, hogy a proci vagy a vinyó hibája ha tömörítés és töredezettségmentesítés közben úgy belassul a gép hogy kb egy kétmagos Core2 is gyorsabb nála?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
jookomak
őstag
válasz Bjørgersson #22217 üzenetére
Én vinyóra tippelek. Lehet megérne egy win újrahúzást is, aztán pedig töredezettségmentesítés. Valamint egy ilyen géphez ssd is dukál, hogy valóban kijöjjön az ereje...
-
Viktor77
titán
válasz Bjørgersson #22217 üzenetére
Egyszerűen ki tudod deríteni. Indíts el egy Prime-ot, meg mondjuk egy Aida stresstest-et. Miközben futnak (egyszerre), a gépnek teljesen használhatónak kell maradnia. Ha így történik, akkor a vinyó a ludas, ha belassul, akkor a proci (bár inkább alaplap).
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Bjørgersson
félisten
@jookomak: Szvsz kizárnám a Win újratelepítést és a töredezettségmentesítést is, mert nyáron vettem a gép nagyrészét (köztük proci, alaplap, vinyó) és amióta összeraktam, ezt csinálja. Valamint havonta szoktam töredezettségmentesíteni az egész vinyót.
Esetleg az lehet gond hogy Sata3as lenne a vinyó, de egyszerűen sehogy se tudom úgy használni, csak Sata2ben? Vagy talán az alaplap (Gigabyte P67-DS3-B3) lenne kevés egy ilyen géphez?
@Viktor77: Rendben van, holnap kipróbálom, aztán jövök a fejleményekkel.
Köszönöm az eddigi segítségeteket is!
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
boogie84
veterán
válasz Bjørgersson #22220 üzenetére
Még mindig probléma lehet a sata3-al??
-
Bjørgersson
félisten
válasz boogie84 #22221 üzenetére
Sajnos igen. Már a BIOSban is turkáltam, de csak annyit változott hogy a vinyót cserélhető lemeznek látta a Windows..
-
boogie84
veterán
válasz Bjørgersson #22222 üzenetére
Tedd át sata2-re. Sztem sebességben nem veszel észre különbséget. Ha az megoldotta a problémát, akkor érdekes a dolog, mert úgy volt h a B3-as lapokban már javítva lettek az ilyen problémák.
Azon ne parázz h cserélhető lemeznek látja, nálam is. Illetve nem is cserélhetőnek, de ott jelen van ahol a pendriveot lehet eltávolítani.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz boogie84 #22223 üzenetére
De a sebesség ugyanúgy maradt Sata2, ezért zavart csak.
-
haddent
addikt
Az mégis hogy van, hogy alaplapcsere után ugyanolyan feszültségen, ugyanaz a proci, ugyanaz a hűtő +15fokkal több????!!!!
Meg a CPU és a CPU Core#2 között laza 30 fok különbség van
Most olyan 77fok a peek. Ilyenkor már bőven jó meleg levegőt szokott átfújni a bordán, most meg tök laza, szobahőmérsékletű... valami itt nagyon nem tud mérni[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz Bjørgersson #22224 üzenetére
Még szép. A SATA3 nem a vinyóknak van, azokat már a SATA2 is bőven kiszolgálja.
Ezt tedd fel, és eltűnik cserélhető meghajtóként a vinyó.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22226 üzenetére
Köszönöm! Tudnál adni egy linket a Primehoz is? Nem találom sehol.
-
Viktor77
titán
válasz Bjørgersson #22227 üzenetére
Pl. itt. De nem muszáj Prime-nak lennie, lehet Intel Burn Test, LinX, akármi, ami fullra terheli a procit.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22228 üzenetére
Nem lesz gond hogy 32bites, a Windows meg 64?
-
Viktor77
titán
válasz Bjørgersson #22229 üzenetére
1. Nem.
2. Ott van Related Files alatt a 64bites is.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22230 üzenetére
Odáig már nem mentem el, köszönöm!
-
haddent
addikt
Mindjárt megkarmolom magam
Tegnaphoz képest lett egy új alaplapom, meg a hűtőbordát lemostam (természetesen megszárítottam), minden megy és okés, de 75-78 fokig felmegy Linx ben a proci ... Noctua NH-D14 -el... Mindez tegnap ugyanekkora feszültségen és órajelen 60, nagyon max 65 fokos volt...
Ami fontos: ha lehúzom a ventiket, akkor 90fokig elmegy a proci, és melegszik a borda is, érződik, hogy megvan az érintkezés... Viszont amikor így 75-78 fokos ventivel, akkor "jéghideg"... Szobahőmérséklet a borda, a hőcső, a levegő ami átjön rajta minden... Olyan mintha, max. mittomén 60 fok lenne a proci mint ahogy volt is... Ennyire szar lehet az új alaplap hőmérőkéje?
Mi a szent szar történt?
Valaki mondjon valami ötletet meg sírva fakadok mostmár komolyan...[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Válasz mindenkinek, szépen sorban:
boogie84: Nem... Nem előszőr csinálom, és most kentem 3x ra ma... Leheletvékonyan, nagyon egyenletesen, előtte alkohollal ledörzsöltem amíg teljesen tiszta nem volt a papír...
Pietrosz: már megtörtént néhányszor...
ffodi: Lehet, hogy rossz, mert venti nélkül mondom elment 90ig, és akkor meleg volt a borda, meg a cső is, de simán tudtam még fogni, tehát ... érdekes...
De mivel vághattam haza? Semmi mást nem csináltam, mint sima víz alá tartottam amíg szépen kijöttem a porcsomók, aztán lerázogattam a nagyja vizet, majd egy kis hajszárítózás, végül pár óra pihi a kövön... Semmi dobálás, hajlítgatás, törögetés nem történt... -
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #22192 üzenetére
Megjött az MSI Z77A-G45 alaplapom, ezzel is csak néha ismeri fel a videókártyát. Tehát a boltban igazuk volt, a procimnak lesz baja valószínűleg.
De csak valószínűleg, jó lenne tudnom, hogy a proci rossz, mert akkor gariztatni kell.
Van aki szerint a Z68 chipset a hiba okozója. De most z77-m van és ezzel is hibás.Jó lenne ha valaki ráismerne a hibára és meg tudná mondani, hogy biztosan a processzorom rossz.
A hiba, idézem magam:Van egy i5 2500K-m beletettem egy vadi új Asrock Extreme3 Gen3 lapba egy Sapphire HD6850 kártyával együtt és a monitor nem ad képet ha a videókártyára kötöm, viszont a CPU-ba integrált HD3000-el van kép.
Most a vadi új MSI Z77 alaplappal szintén ugyanez a jelenség.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz haddent #22232 üzenetére
fejlemények:
Tehát régi lapban így nézett ki a dolog: 1.2V 4.0GHz és 65C alatt tartotta a hűtő.
Most: 1.15V (ami általáb leginkább 1.14V) 4.0GHz, és ugyanúgy 65C alatt tartja. Mindkettő teljesen stabil állapot. Most felmerül a kérdés, hogy ennyivel jobb az új alaplap, hogy kevesebb feszültséggel viszi ugyanazt? De akkor honnan az azonos hőmérséklet? Kissebb feszültség -> kissebb hőtermelés, fizikai határokat még az intel sem feszeget Tehát akkor nem is jobb a lap, csak szarabb a feszültségmérőkéje? Avagy... éppen ennek a lapnak jó, és a réginek volt szar? Imádnivalóak ezek a vicces alaplaptervező srácok! -
katt777
félisten
válasz Carasc0 #22201 üzenetére
Igen. Simán lemehetsz 30°C köré.
boogie84: Tuning nélkül magasnak tűnik.
Pietrosz: Nekem a VGA-m is 30°C alatt van. Procim /pill. 23°C, magok 32-34°C.
Az idle fagyás még mindig nem a LinX hibáját jelenti, hanem, hogy alacsony a min fesz. Ez elég új dolog SB-nél, de jellemző.gainwardgs: Számomra elég hihetetlen ilyen alacsony fesszel a 4.5GHz. Ált 1.28V körül kell nekik.
strebacom: Ez jónak tűnik, ha HT ON.
Viktor77: Az a poén, hogy ha bármilyen stressz tesztet maximumra állítasz, akkor kvázi használhatatlanná válik a rendszer (de nem lesz hibás a gép), ha meg nem maximummal tesztelsz, akkor nem megbízható az eredmény. Amúgy pedig mindenképpen lassítani fogja a cuccot, tehát nem hiszem, hogy ez megbízhatóan kiderítené a hibát.
haddent: Miért kellett GB lap? Az messze nem minőség, ráadásul hajlamosak erősen túlfeszelni (átverve a usereket, mint az látható), szerintem nálad is ennyi a "titok". Régebben próbáltam GB lapokat, ugyanez volt a tapasztalatom. ASUS-nál pontosabban feszelő lapom még nem volt, ASRock járt csak a közelében. Gondolom, a fázisok számától is függ, hiszen minél több van, annál pontosabban tudja adagolni a kraftot a lap.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
boogie84
veterán
válasz katt777 #22240 üzenetére
Perpill most nekem is 30 körül vannak a magok, vga 44. De ez nyáron nem így lesz.
más:" Egy BF3 ba közel se tudd GTX460 al úgy játszani, ''bár ahogy halottam i7 képes a VGA Vram hoz memóriát adni... legalább is nekem ezt mondták hogy pl GTX570 1.2Vramot kipótolja ha nem elég a játéknak'' "
Erről van valakinek infója??
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz katt777 #22240 üzenetére
Na várj, félreértettél. Eredetileg volt Gigabyte Z68P-DS3 rev1.0 lapom. Ezzel volt ez a stabil: 1.2V 4GHz 65C fok alatt. Ez ugye 4eres 12V -al bírt, ez ugye elvileg 4 fázisú volt.
Most lett egy Asrock P67 PRO3 lapom, 8eres 12V ággal, és elvileg 8fázisú. Ezzel egyidőben most a stabil: 1.15V (biosban, winben ez 1.144V), 4GHz, és 65C alatt.
Ami az én "diagnosztikám", az, hogy több fázis miatt kissebb feszen stabilabb a proci, viszont ez plussz hőtermeléssel jár, ha csak a proci környékén lévő hűtőbordás kondikat nézem is. Másik lehetőség, hogy valamelyik alaplap hazudik a feszültségről és/vagy a hőmérsékletről. Ezt a Gigánál bőven el tudom képzelni, mert pl. Windows alatt az összes program tök más feszültségeket mutatott.. (CPU-Z például MINDIG 1.2V -ot).
Ha nagy hülyeséget beszéltem javítsatok ki nyugodtan, kezdek beleőrülni
MÁS: offset -tel viszont képtelen vagyok stabilizálni... Most manual vcore 1.15V -on van, ha offsettel eljátszok, hogy pont 1.15V legyen ugyanúgy biosban, akkor windows boot egyből behal... A kérdés: rosszat tesz a procinak, ha folyamatos, konstans feszültségen fut?
N_A_S: grat, de 2700k-tól kevesebb feszültséggel vártam volna el ezt
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Viktor77 #22230 üzenetére
Milyen beállításokkal futtassam Primemal a torture testet?
Aidában a stress test pedig a "Rendszer stabilitásteszt" lenne?As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz gainwardgs #22246 üzenetére
1280*1024-re GTX580?
-
gainwardgs
veterán
válasz ExtremeClock #22248 üzenetére
Igen, és? ezt a témát már 3 topikban kitárgyaltam ne kezd már te is
-
F_Zolee
veterán
Hello
Jelenthet gondot ha 1.5V-os ram helyett 1.65V-os kerül a gépbe(1600as)? Olvastam ezt a szösszenetet.[link] Viszont az én alaplapomba nem sok mindent lehet állítani. Vagyis ezeket nem... Gondolom automatic belövi a megfelelő értékre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest