Új hozzászólás Aktív témák

  • __Zs__

    tag

    Sziasztok!

    Régi 60 cm körüli képátlóval bíró CRT tévénket szeretnénk lecserélni, és megmondom őszintén "egy kicsit" elvesztem a Samsung honlapján a kínálatban, az egyes modellek nyújtotta feature-kben. Ezért szeretném a segítségeteket kérni.

    Az alábbi szempontokat sikerült eddig összegyűjtenem:

    i) Keresett képátló 42-50".
    A lehetséges nézési távolságaink
    - 3,7 m; kanapé, ami a legtávolabb van, és nem mozgatható
    - 1,9 és 2,2 m; 2 fotel amik könnyen mozgathatóak, így akár a TV-től 0,5 m-re is letehetőek

    ii) Jelenleg leginkább TV-zünk --> MindigTV Extra családi csomag: 4 HD adó, a többi SD; néha egy-egy letöltött film (egyelőre SD DivX). Van különbség az egyes modellek között, hogy milyen szinten élvezhető képet tudnak kihozni az SD jelforrásból?
    De: ismerősök mondták, hogy ha lesz egy új fullHD TV-nk tutira rá fogunk kapni a nagy felbontású filmekre ("mozizni", azaz filmeket nézni szeretünk), illetve mivel vannak gyerekeink valószínűleg valalmilyen konzol is be fog majd játszani, ha egyszer kipróbáljuk (persze majd ha tényleg akkora az igény, meg keret is lesz rá :))

    iii) Internet elérésre is használnám, ha már megvan a megfelelő felbontás és a tartalmakat tényleg gyorsan el lehet érni vele. Illetve, ha magával a TV-vel nem, akkor tablettel, aminek a képét át lehet tolni folyamatosan a TV-re.

    iv) Teljes értékűen lehessen felvenni külső adathordozóra. Azaz, ha nincs is benne 2 DVB-T tuner, de akkor legalább az egy multiplexen jövő csatornák közül ha az egyiken elkezdek felvenni valamit, attól még lehessen átkapcsolni egy másikra, amit meg nézhetek (úgy, hogy akár mindkét példa beli csatorna kódolt, tehát a jelet át kell hajtani a Conax modulon, amin ugye a multiplex teljes adatfolyama átmegy, tehát dekódolódik). Jelenlegi STB elvileg tudja ezt, de sajnos a hardver nem bírja, vagy szoftverhiba, de ilyenkor nincs hang a nézett csatornán (és ez már két kódolatlan csatorna esetén is igaz).

    v) Nem a 300E+-os kategóriában nézelődünk. Részletfizetéssel (0% THM) tényleg max. 300E lesz a teteje.

    Végül: csak olvastam róla, hogy arra is van lehetőség némelyik TV-nél (ha jól értelmeztem a leírtakat), hogy míg a család néz valamit az egyik csatornán, addig én egy másik csatorna képét a tabletre átküldve. Természetesen nem létszükséglet, csak gondoltam leírom, mert azért kipróbálnám. Meg gondolom ehhez már kellene a 2 fizikailag külön DVB-T tuner is.

    Válaszaitokat előre is köszönöm!

    __Zs__

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák