Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
16gaborm
csendes tag
Mai érdeklődésemre azt mondták hogy jövő 7en jön meg a UE32D6100SWXXH tvm!
De szeretném a kábeleket már megvásárolni!
Sapphire HD2600 XT AGP-t szeretném összekötni a TV-vel DVI-HDMI kábellel!!
És a T-Home ADB 5800S set top box-ot HDMI-vel a TV-vel!!
Kérdésem.:
-Mennyire érdemes a DVI-HDMI összekötésbe belemerülni?
-Set top box-hoz elég a "sima" HDMI nem kell az 1.4??Visszaolvastam,de ezekre a kérdésekre nem találtam hsz-t!
Mészi - UE32D6100SWXXH
-
mamsi
csendes tag
válasz sandró60 #17491 üzenetére
Ha crt-tv volt akkor jó esélyel a kiválasztott led tv-n teljesen más dimenzóban fogod érezni magad.
Igen, egy közel 20 éves tévém van, de még jó. A hangja kicsit bugyborékol.
De szenvedélyes filmgyűjtő vagyok, és a mozizásra - amire időnként barátkat is hivok - a filmjeim, a barátaim és persze én is megérdemelnénk egy kis luxust.
Ezért nem sajnálom rá a pénzt.
Csak akkor, ha a technika kifog rajtam, és már a vásárlás után derül ki, hogy mégsem ilyen dugó kéne, mégse annyi, mégse oda, és egyáltalán. Mert ha ez bekövetkezik, akkor ott üt meg a guta a tévé előtt. Ami azért lesz baj, mert igy se vagyok egy szépség, na de gutaütötten!......Szerintem ha több évre veszed akkor a felsorólt igényednek biztosan megfelelő
Hogy több évre-e?...
Ezt csak remélni tudom. Meglehetősen élemedett korú vagyok. De az örökösök mindenképpen örülnek majd neki. -
mamsi
csendes tag
válasz InfiniteReality #17497 üzenetére
A UPC-hez mindenképp kell settop box (adják a megfelelő előfizetéshez), hiába tudja a TV a DVB-C-t lekezelni.
Hmmm....
És miért?
És a box külön pénzbe kerül?
Csak a UPC-nél van ez igy?
Mert akkor mindjárt váltok a Digihez!Éreztem én, hogy nem lesz ez egy fáklyásmenet....
D5000 beállítható úgy, hogy a 16:9 szélesvásznúba jelenik meg, a 4:3 pedig rendesen
Magától jelenik meg, vagy állitgatnom kell majd mindig kézzel?
-
mamsi
csendes tag
Ja, és segitenétek abban, hogy hol lehet a belépés jelszavamat megváltoztatni, hogy ne azt a szerencsétlen és megjegyezhetetlen kezdő jelszavat kelljen használnom?
-
hunor70
csendes tag
Tudnátok segíteni?[link]
-
mrzed
senior tag
Az mitől van, hogy mind a tv lejátszóján, mind pedig külső lejátszón 1920x1080-as mkv-kat lejátszva alul és felül is marad fekete sáv a képernyőn? Némelyiket tudom módosítani teljes képernyősre, de van amelyik makacsul ragaszkodik a "széles vászonhoz".
szerk:
Még egy kérdés:
A külső lejátszó videómenüjében mire való a 1080p 24Hz beállítás?
Normál állapotban a tv infó 60Hz képet mond, kijelölve 24-et.[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz smobika #17500 üzenetére
Van ott valami digitális hang beállítás az optikai résznél. Most nem tudom, de ha nagyon kell, akkor később megnézem a beállításokat. Nálam megy a hangja is HDMI-n.
Azt ugye tudod, hogy azt az Oriont betiltották Magyarországon.16Gaborm!
Az STB-n sincs 1.4-es HDMI kimenet, de amúgy is az 1.4-hez a rendes (Full HD-t tudó) 1.3-as kábel jó. Ugyanazt kell tudnia az 1.3-as és az 1.4-es kábelnek[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Tomics
addikt
A Set-top Box nem kerül pluszpénzbe. Viszont ez SCART-on csatlakozik a TV-hez, tehát akkor már az 1 SCART kevés lesz, ha dvd-zni is akarsz. a DVD-n nincs AV vagy Komponens (3 színű) kimenet?
Sajnos eléggé elavult már a SCART, viszont a HDMI kimenetes set top box már feláras...sajnos még le vagyunk maradva ezen a téren (is) nyugathoz képest.
A digihez is jár set top box, viszont azt tudod nélküle is használni. (ez viszont nem tudom, hogy SCART-os-e, de valszeg igen) Asszem úgy van hogy venni kell hozzá egy conax modult (8000Ft) ami kezeli a digis kártyát amit a tv-hez lehet csatlakoztatni (CI kártyaolvasó) és így megúszod a boxot. Bár ebben nem vagyok biztos.
A jelszavadat jobb oldalon az "Adataim" menüpontnál tudod megváltoztatni. Ja, és ha hozzászólás után 5 percen belül eszedbe jut valami akkor tudod szerkeszteni (hozzászólásodnál szerkesztés felirat) azt és nem kell újat írni, ezzel is "kímélve" a fórumot.
16:9-et 1x beállítod és megjegyzi. Megjegyzem, ezeknek a TV-knek a menürendszere gyerekjáték a 20 évvel ezelőtti CRT-khez képest, minden menüponthoz tartozik egy leírás is ami még egyértelműbbé teszi a kevésbé hozzáértőknek is. És persze magyarul.
mrzed:köszi, akkor ezt rosszul tudtam. tehát akkor egyértelműen a digit válaszd: nem kell se box, se conax modul, csak bedugod az antennát és kész
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
mrzed
senior tag
-
Gabesz1019
senior tag
Délután meghozta a GLS a Skype kamerát. Ki még nem próbáltam, viszont nagyon jól néz ki felrakva. Garancia jegyet nem kaptam hozzá. Holnap hívom az ügyfélszolgálatot, hogy miért nem adtak.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Gabesz1019 #17511 üzenetére
eladó?
-
BBéci
legenda
A mozifilmek többsége nem 16:9 arányú, hanem keskenyebb, ezért marad tartalom nélkül egy-egy csík alul és felül. Nagyítani nem érdemes, mert azzal a tévét skálázásra, átméretezésre kényszeríted és ugrott a full HD felbontás.
A Blu-ray lemezeken lévő filmek megtartják az eredeti, a filmszalagos Panavision kamera 24 fps-ét, (a mozigépek is) azért kell arra, vagy AUTO-ra állítani a lejátszó kimenetét.A legnagyobb Digikábeles csomagban csak 57 csatornát adnak [link], hogyan sikerült 88-at találnod?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #17507 üzenetére
Ezek szerint a tévéd nem tudja a full HD 3D-t, tehát egy indok a cserére, mert a D7000 már képes rá. Ez elég jelentős különbség.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
OddMan
őstag
válasz Ed Parker #17507 üzenetére
Megpróbálom visszavinni a tévét, talán visszaveszik. Amúgy ezt a samu tévét apám vette, én csak segítettem neki választani, de végül is sikerült jól mellényúlni. Én is hülye voltam, hogy nem néztem jobban utána a dolgoknak. Persze lehet az is közrejátszik, hogy az InFocus projihoz szokott szemem már képtelen tolerálni az ilyen fos felbontású képmegjelenítőket.
Nálam végleg leszerepelt a samsung, soha többet nem veszek samu terméket.
Az meg sovány vigasz, hogy a 7xx-es sorozatban már javították ezt a fatális hibát.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
mrzed
senior tag
Köszönöm az infót...
Viszont az nem értem, hogy a tv felbontása 1920x1080, a videó felbontása is ennyi, akkor elméletileg ki kellene töltenie a teljes képernyőt.Digi:
Soha nem egyeztettem a ténylegesen fogható csatornákat a kínálatukkal...
Úgy, hogy azokat az SD adókat töröltem, aminek van HD-s változata is, még így is maradt 74 csatorna. Ha nagyon érdekel, átküldhetem a channel_list.scm-et.Ami mindenképp a digi mellett szól a upc-vel szemben, természetesen az árakról nem is beszélve, hogy a HD adások felár nélkül jönnek.
-
szelidorzo
aktív tag
válasz Gabesz1019 #17511 üzenetére
Mennyi idő telt el míg megküldték?
kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu
-
Gabesz1019
senior tag
válasz szelidorzo #17518 üzenetére
Október 14.-én adtam fel a számlát és a gar. levelet.
Ed Parker
Nem eladó.
-
Ed Parker
nagyúr
nos igen ez jelentős különbség,de a kérdés hogy ér-e 100ezerFt-ot,a 3D full HD eztra?
de ennek holnap utánajárok az üzletben.
viszek 3D anyagot,ha látok különbséget akkor megfontolandó a váltás,amúgy nem.de ha jövöre megjelenik a szemüvegnélküli vagy valami ujabb 3D technológia,akkor benyaltam.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz OddMan #17516 üzenetére
de nem értelek igazán.
ha a piacon 50-50%-ban jelennének meg 3d és normál filmek,megérteném hogy fel vagy háborodva.
de még annyira kevés film van,amit 3D technológiával forgatnak,hogy nem tudom,érdemes e beleinvesztálni egy olyan funkcióba,amit nem is használsz igazából?Mert a sima 2d nekem megfelelő,sőt a 3d is.
Persze próbáld meg,meg kell kérdezni,hátha szerencséd lesz.
-
Ed Parker
nagyúr
-
veterán
-
PLaci58
addikt
válasz Tomics #17521 üzenetére
Úgy tudom jövőre már a Samu is gyárt majd passzív 3D-s TV-ket.
Kiváncsi leszek kitől veszik a paneleket hozzá.
Van szemüveg nélküli 3D. Egy baja van, hogy nem lehet elmozdulni az optimális helyről, tehát igazából csak 1 ember nézheti 3D-benSzerintem a gyárak már tudják mit fognak 3 év múlva gyártani.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
JuliusK
tag
válasz JuliusK #17416 üzenetére
Sziasztok!
Ígértem, hogy beszámolok a Samsung UE40D6570-es tévém kapcsán. Nos beigazolódott a gyanúm, ugyanis visszavittem és szerintük is panelhibás a TV. Nem jellemző a Samsung-okra ez, de egy-egy ilyen példányt bárki kifoghat szerintem. Az üzletben teljesen korrekt módon (Euronics) kicserélték és remélem, hogy az új készülékkel nem lesz gond.
Summa summarum: ha valakinek egyenletes vastagságú és távolságú fekete/fehér csíkok, csíkozódás van a kijelzőjén, esetleg vastagabbak a sarkok mentén, akkor az panelhiba, amelyet a készülék cseréjével lehet megoldani.
Remélem aki hasonló problémába ütközik a jövőben, annak segíteni tudtam. A hibáról készült képek a korábbi hozzászólásomban vannak.
Köszönöm a tanácsokat és a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz PLaci58 #17527 üzenetére
Létezik több olyan videokártya, ami képes kiadni full HD 3D képet, valamint némelyik qrvadrága médialejátszó (CineMaster, CrystalVision) tudományába is beletartozik. Azokban feltehetően ugyanolyan, vagy hasonló videokártya dolgozik.
-
Lesliegold
tag
Én is azt javaslom nézz utána, mi az a BDRip. Mert a BDRip forrása pl a BD50 mondjuk 40Giga, míg BDRip az ebből készített RIP 1,5-2 Giga.
Sandó60 írta: Akkor mégegyszer leirom nagybetűvel,hogy jobban képben légy:EZ NEM MÉDIA LEJÁTSZÓ a hagyományos értelemben,tehát ettől ne várjatok egy olyat ami az erre kifejlesztett média lejátszóknál működik.Ez csak egy plusz szolgáltatás és nem a fő funkciója a tv-nek.
És itt a pont, mert Ennyi!(#17449) BBéci: Vannak sorozatok, amiket más módon nem tudsz megszerezni, ha tetszik ha nem, nincs belőle HD 1080P, vagy jobb esetben 2-3 évvel később kesetleg kiadják.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
goccer
aktív tag
Sziasztok! Sikerült tegnap beszerezni egy D7000est, de akadt egy kis problémám. Egy laptopot kötöttem a TV-re HDMI-n és a beállítás után azt vettem észre h a fullHD képet úgy jeleníti meg a TV, hogy körbe egy 1-2 ujj vastag fekete keretet hagy. Próbáltam állítani a TV menüjében 16:9-röl auto-ra, nagyításra meg még nem tudom mik vannak, de jobb nem sült ki belőle. Az a furcsa, hogy amikor klónoztam a laptop képét(1366*768), akkor nem volt ott a fekete keret, csak hát a felbontás gyatra. Most próbálkozom először ilyennel, lehet elnéztem valami alap beállítást, akár a laptopon, nem tudom. Jól jönne egy kis help mindenképpen!
-
air
nagyúr
válasz Lesliegold #17531 üzenetére
Ezt a témát én lezártam. Úgy látszik egyes emberek szellemi szintje nem engedi megérteni és elfogadni a másik véleményét, csak a maguk hülyeségét hajlandók szajkózni.
Ott a pont. Ti nyertetek. Vége.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
elistvan
őstag
Pedig ebben az esetben Lesliegoldnak van igaza. Olvass egy kis scene szabályzatot. BDrip = bluray iso-rol készült nagy felbontású avi. Vagy menj fel egy torrentre és keress rá a bdrip kifejezésre. Amiről te beszélsz az a BRrip azaz egy már mkv-be tömörített késztermék az avi forrása azaz a BRRip nem gyáriról készül ezért némileg gyengébb a minősége . [link]
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
KorLaci
tag
Ma végre megjött a kamera.
Ki is próbáltam. Azt mondta a haverom, hogy a hanggal nincs probléma, kicsit vízhangos, de nem vészes. A kép ellenben elég kockás, pedig elvileg 720p a képe.
Kerestem, de nem találtam állítási lehetőséget. Lehet valahol állítani a kamera képminőségét ? -
aktív tag
Ez a lejatszo kerdes erdekes.Ha mar egyszer rairjak,hogy van benne lejatszo meg mediakozpontkent ajnarozzak,akkor tudja is!Szoval nehogymar extra legyen,ahogyan egyesek itt ertelmezik.
Amugy nekem semmi gondom vele azota,hogy megnezem a letoltes elott a Ref frames erteket.1080p-nel 4 feletti erteknel elhasal a lejatszo.Azt olvastam ez asztaliaknal is igy van. -
BBéci
legenda
válasz goccer #17532 üzenetére
Kétnaponta jön valaki ezzel a kérdéssel, amire a válasz egy számítógépet alapszinten ismerő felhasználó számára, amilyen például én is vagyok, teljesen egyértelmű és kézenfekvő. A videokártya driverében kell beállítani a képméretet. Atinál overscant nullára, nVidiánál a két csúszkát huzigálva.
-
InfiniteReality
őstag
válasz 16gaborm #17501 üzenetére
A videokártya és a TV közé vegyél "rendes" kábelt. Nem kell 10.000 Ft-ba kerüljön, de ne is 1-2000 ft-os legyen. Valahol középtájt legyen a legolcsóbb és a legdrágább között.
Amire figyelj szerintem:
- A kábel legyen merev
- Vastag (ekkor szinte biztos hogy árnyékolt is)
- Aranyozott csatlakozós
- És legyen rajta ferritgyűrű
- Ránézésre látszódjon rajta h minőség (egymás mellé téve egy olcsó gagyival könnyű eldönteniA többi marketingmarhaság, úgymint duplaárnyékolás, gázzal töltött burkolat stb felesleges.
A STB és a TV közé gyakorlatilag mindegy milyen kábelt veszel, legjobb esetben is max 1080i jöhet rajta, azt pedig a legolcsóbb kábel is átviszi.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
InfiniteReality
őstag
A legtöbb mozifilm nem 16:9-es hanem 2.35:1 vagy 2.85:1 (a pontos számokban nem vagyok biztos). Azaz lényegesen szélesebb mint a TV. A tényleg 16:9-es film kitölti a képernyőt, a szélesebb értelemszerűen nem.
Az 1080p 24Hz beállítás arra való, hogy megszüntesse a "judder" effektet, az ne legyenek akadozások a filmben. Ebben a beállításban az eszköz 24 Hz-en hajtja a TV-t és igy az szinkronban lesz a filmek FPS rátájával (ami eredetileg ugye 24).
Ha 60Hz-en nézel 24 képkockás filmet, előfordulhat a judder effekt.A filmek "szaggatott" mozgását ez nem küszöböli ki, csak "judder"-t szünteti meg.
Szaggatott mozgás kiküszöbölésére a film képkocái közé kell interpolálni újabbakat, így a kijelző eredeti frissitésének megfelelő FPS rátával fog menni a film (elvileg ez 60Hz). Ezt a drágább TV-k megoldják "chipőből" vagy az SVP nevű szoftver képes rá, ha elég erős hardver birtokosa vagy (sok ram, erős CPU, erős videokártya).
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz InfiniteReality #17543 üzenetére
Bocsánat, van náluk, de ha a TV tudja a DVB-C-t, akkor nem kell hozzá.
-
balage.
tag
Attól, hogy nem 16:9-es a képarány. Ennél is van "szélesebb", pl mozikban. Van olyan film, amit kimondottan 16:9-re vágnak, van amelyiket mozira és azt vésik blu-raj(y) lemezre.
Szerintem a 24Hz a másodpercenkénti képkoca frissítésre való képfrissítést akarja jelenteni. Mint pc monitor-vga párosnál játékok alatt beállítható v-sync (de javítsatok, ha tévedek). Milyen lejátszód van ha szabad kérdeznem?
up: megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz InfiniteReality #17544 üzenetére
Véleményem szerint kifejezetten hátrányos és nem ajánlott, hogy merev legyen a kábel. A ferritgyűrű sem követelmény, nézd csak meg az Audioquest Chocolate típusát. Lágy és gyűrű nélküli. A Diamondon lévő valami nem ferrit, hanem valami woodoo, de működik, hatásos.
A gáztölést ne becsüld le, amíg nincs vele tapasztalatod. Nem akartam hinni a füleimnek, nagyon durván jó a hatása.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest