Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz freeknight #11243 üzenetére
THX
Akkor még várok és próbálom követni a kommenteket.Hali,
Gyuri|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
scorpio74
tag
Érdekes, amikor én kértem 4 fájlos ROM-ot, senki nem segített. Viszont ha knoxos a bootloaderem, akkor hogy sikerült a következő folyamat. Vettem egy t-mobile-os S3 LTE-t. T-mobile-os 4.4.4 ROM volt rajta, hát fogtam, lecseréltem angol független 4.4.4-esre, hát nem volt jobb, az teli volt b.szva amazon appokkal, mondom akkor root-otlom, csinálok egy EFS mentés. Mikor root-oltam, kiírta a superuser, hogy knoxot észlelt, megpróbálja kikapcsolni, de ettől inkább lefagyot, felraktam a root uninstallert. Mindegy, kettőnknek sikerült kiütni a knoxot. Előtte pl a philz recovery sem ment rá. Miután rootoltam és hatástalanítottam a knoxot, Knoxos bootloader ide vagy oda, simán felengedte a philzet a rootolás után. Na most akkor miért számít a knoxos bootloader. Ezek szerint akkor mégsem számít? Elvileg a rootolásnak semmi köze a bootloaderhez, vagy akkor mégis van?
[ Szerkesztve ]
-
scorpio74
tag
-
Gergosz2
veterán
válasz scorpio74 #11257 üzenetére
KNOX eddig sem nagyon zavart be a romolásba, vagyis igen, annyit, hogy ugrasztja a KNOX countert ha elkezdesz romolni. Szóval nincs garid , mert jelenleg nem létezik olyan módszer amivel visszalehetne állítani
Amúgy EFS mentés nem kell, mert tök üres mappa. De én még mindig úgy tudom, hogy KitKat-ről nem nagyon lehet downgradelni, bár azt hozzáteszem, hogy nem is próbáltam.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
scorpio74
tag
Szóval, igen. Nincsen Garim. De miért nem lehet Downgrade-elni? A Knox miatt a bootloaderben? Lehet bootloadert cserélni? Mert ugye egyszerű lenne, lecserélem a régire.
-
scorpio74
tag
A másik amit nem értek, hogy amíg t-mobile-os ROM volt fent, addig nem engedte odinnal a philz-et feltelepíteni, vagyis engedte, végig futott a csík, de maradt a gyári recovery. Most, hogy a knoxot kiütöttem, utána hagyta a Phlzet és meg is maradt rajtam. Akkor mi függ a bootloaderes knoxtól?
-
freeknight
őstag
válasz scorpio74 #11259 üzenetére
2013 decemberében érkezett a knox, azóta ezt már ezerszer kitárgyaltuk, de akkor tessék:
A knox 2 részből áll, mi csak a bootloader részével foglalkozunk most. Ez a része a knoxnak egy hardveres alapú védelem, és ez nagyon fontos a továbbiakban: alaplapcsere nélkül bármiféle kijátszása, eltüntetése lehetetlen. Amikor rootolsz, vagy custom romot telepítesz, a knox counter 0-ról 1-esre vált: a garanciát ebben a pillanatban buktad. Ez már régebbi bootloaderek esetében is így volt, csak akkoriban a triangle away nevezetű programmal tudtad nullázni a számlálót. A knoxos bootloader esetében ezt a hardveres védelem miatt fizikailag képtelenség megoldani: amikor a knox számlálója ugrik, az egy efuse-alapú chipben fizikailag is észlelhető változást okoz, ezért te ezt semmiféle szoftveres mókolással nem tudod megváltoztatni.
!!!Fontos!!!
Mint azt te is észrevehetted, ez magában a romolás folyamatában semmiféle nehézséget nem jelent - ugyanúgy tudsz rootolni, ha szeretnél, és bármilyen custom romot is telepíthetsz. Ez csupán csak annyit jelent, hogy semmilyen módon nem tudod elrejteni a samsung elől azt, hogy piszkáltad a telefonod szoftverét.Viszont a gyári 4.1 telepítése már megint egy más dolog. Az még egy knox-biztosítást nélküli bootloadert tartalmaz, amit viszont a Samsung írt alá. Ha egy ilyen bootoaderrel rendelkező romot telepítesz két dolog történhet (még sosem próbáltam, és nem is fogom, mindjárt leírom, miért): a Note 2 topik szerint a knox lezárja a telefont, és onnantól semmit nem tudsz rá telepíteni. Ez tulajdonképpen nem téglázás, mert a telefonod "életben marad", viszont a hátasa ugyanaz, tehát nem tudod használni a telefont, csak egy lapcsere után. Az S4 topik ilyen "lezárást" nem említ, tehát elméletben megkísérelhető a dolog, csak éppen az égvilágon semmi értelme, mivel a knox bootloader ugyanúgy megmarad.
Magyarul nem nyerhetsz az egészen semmit, csak azt kockáztatod, hogy használhatatlanná váljon a telefonod. Ezért nem próbálta itt még senki a 4.3/4.4-ről a 4.1-re való visszaváltást.Remélem sikerült tisztázni a dolgokat, és azt is, hogy ezzel a hsz-el rövidre zárhatjuk ezt a teljesen értelmetlen 4.1 visszarakási mániát!
-
scorpio74
tag
válasz freeknight #11261 üzenetére
Köszönöm szépen. Akkor ezek szerint a 4.3-at még vissza lehet rakni, csak a 4.1.2-t nem. Igazából független magyar ROM-ot keresek! Ha a sammobile-on nincsen, akkor ezek szerint nincsen?
[ Szerkesztve ]
-
dobzy
tag
válasz scorpio74 #11262 üzenetére
Független magyart nem fogsz találni, mivel itthon csak a Telekom forgalmazza/forgalmazta. Sokan ajánlják a független francia 4.4.4-et. Ha mindenképp gyárit akarsz, akkor ezt rakd föl. Szerintem 4.3-ra teljesen értelmetlen visszaállni, mivel sokkal bugosabb volt (deep sleep, zenelejátszó, hirtelen fagyások), mint a KitKat.
-
Gergosz2
veterán
de üssetek meg nekem eddig nagy bajom nincs a gyári ROM-mal. Jó persze a zene bug előjött 4.3-on, néha fel is idegelt de az sem volt olyan kriminális. Amit talán kipróbálnék, hogy mit produkálna egy stock, nem innen-onnan portolt ROM a telón. Szóval mindenféle csilli-villi szarság, meg knox nélkül. Én arra tippelek hasítana.
Volt SE telefonom, egy Arc S . Na hát ott aztán voltak érdekes dolgok.
(#11266) scorpio74
Nem hiszem, hogy lesz olyan. S3 4.4.4-et sem kapott, sőt a 4.3 is már volt, mert nem volt benne KNOX.
[ Szerkesztve ]
-
dobzy
tag
válasz Gergosz2 #11267 üzenetére
Én is Arc S-ről jöttem Néha el tudta volna taposni Bemegyek a zenelejátszóba, erre elsötétül a kijelző és újraindul. Jah, meg a jack aljzat... legalább hatszor cseréltettem másfél év alatt. Igaz, szerencsére leejtettem, be is tört az LCD, adtam is el a fenébe. Nagy megkönnyebbülés volt, amikor először használtam ezt a telót.
[ Szerkesztve ]
-
Akidobos74
aktív tag
Sziasztok.
Készülök CF-Autoroot-tal rootolni. A root az I9305XXUFNL1 build-re épül. Az baj, ha nem ez a bulid van a telcsin, vagy inkább ugyanezt a ROM-ot tegyem fel a biztonság kedvéért? Ahogy néztem a Nordic, Luxemburg és Szlovén ROM ezen build számúak.
Másik kérdésem, hogy hogy a tiszta? Tegyek fel egy ROM-ot, majd FR és úgy a root, vagy tökmindegy, mehet a belakott ROM-ra is..?
Harmadik, hogy van egy ilyen figyelmeztetés:
" If you have locked bootloaders, flashing one of these will probably brick your device "
Honnan tudom, hogy nekem milyen a bootloaderem? Kell ettől tartanom?[ Szerkesztve ]
-
gjoco1
addikt
Szia!
Honnan tudsz venni gyári hátlapot,mert se a Samu szervizben se az E-bay-on nem találtam.Én ismár több,mint 2 éve használom tok nélkül(igaz bőr övtartóban hordom),de már vannak pici hajszál karcok rajta.Nem feltünő,de ha lenne valahol beruháznék egyre.Pedig nem is olcsó A Samu és az E-bay-on kék szinű "sima"S3 hátlap 6000.-ft körül kinálják.
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
freeknight
őstag
válasz gjoco1 #11274 üzenetére
A Telemaxnál lehet kapni (a házhoz jövő szervizesnél is), emlékeim szerint 3000-5000 forint közötti áron. Ebayről rendelve pedig megvagy 1000 forint alatt . Szerintem az a ráfestett LTE felirat nem ér ekkora felárat, és még azzal sem tudod védeni, hogy azért olcsóbb, mert utángyártott. A gyári hátlapnak ugyanolyan moslék a minősége, mint az óccó kínainak. Különösen pont a fekete a felháborító: ezen a hátlap felhelyezése után 30 másodpercen belül már meglátszanak az első karcok .
[ Szerkesztve ]
-
sharkybacsi
tag
válasz Akidobos74 #11271 üzenetére
Próbáld inkább a Framaroot-ot, csak egy app-ot kell telepíteni a telóra és ott próbálkozni az exploitokkal.
Framaroot -
Akidobos74
aktív tag
válasz sharkybacsi #11278 üzenetére
Az sosem működött, ahogy most sem.
Legutóbb 4.1.2-t rootoltam Cf-Autoroot-tal, azért kédezősködtem csak, mert nem tudom ez a "szuperbiztos" 4.4.4. fog-e valamit vacakolni.. -
sharkybacsi
tag
válasz Akidobos74 #11279 üzenetére
Nekem mindig működött. Valamit biztos rosszul csináltam.
-
Gergosz2
veterán
még ezer forintba sem kerül, ráadásul ingyen postázzák. Szerintem ennyit azért lehet kockáztatni. De ha még biztosabbra karsz menni, akkor ezek közül is vedd azt amiből már sokat eladtak, és pl feedback selector-ral meg tudod nézni, hogy miket írnak róla.
De nálam is érik majd egy ilyen, hátlap csere is, mert ősszel cserét tervezek. Kap a teló majd egy ilyen hátlapot, meg egy új akksit és odaadom apámnak.
Szerk:
De van LTE feliratos is [link]
[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
Help!
Sehogy sem akar mukodni a market helper! Rootolt a telom. Miutan megadom, hogy mire alljon at es engedelyezem supersuban utana leall a program. Ujratelepitettem, volt restart is. Ugyan ugy leall.
Ehhez kapcsolodva:
Olyan is erdekelne, hogy hogyan tudnam a telefonom atvarazsolni angolla. Ugy ertem, hogy otthon vettem fuggetlenul es itt angliaban is mukodik meg minden csak a play aruhaz par applikacional kiijra, hogy az en regiomban nem elerheto vagyis meg mindig ugy erzekeli mintha otthon lennek. Bankom programjat se tudom igy hasznalni. Uj telot nem akarok most venni szamomra nagyon is megfelelo most ez is csak egy kis problema ami remelem megoldhato! -
Akidobos74
aktív tag
válasz sharkybacsi #11280 üzenetére
-
scorpio74
tag
Sziasztok, végre visszakaptam a telómat, már nagyon hiányzott. Viszont van egy olyan problémám, hogy a wifi kikapcsol, ha képernyőt kikapcsolom. Ezt hol lehet beállítani, ezt a az S3 nem csinálta, most gyári angol ROM van rajta root-olva, knox nélkül, 4.4.4-es.
[ Szerkesztve ]
-
gjoco1
addikt
válasz freeknight #11291 üzenetére
Zolka,hát nem hiszem,hogy onnan-ide csak ezért lejönnek
No bővebben rákerstem és igaz,hogy nem Telemax néven,de az Ő oldalukon láttam,hogy itt Nálunk a Tesco-ban talán van érdekeltségük.Majd lóra pattanok és meg sasolom.
Köszi a Helpet
ui:A Lengyel 4.4.4,amit linkeltél a múltkor(egy jó hete van fennt)remekül teljesit[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz gjoco1 #11293 üzenetére
Ezért valóban nem jönnek házhoz, hívd fel őket, hogyan tudják postázni, vagy hova tudsz menni érte, nagyon segítőkészek!
A legjobb megoldás az, ha még van garancia a telóra, hogy kihívod a szervizest, hogy cseréljen kijelzőt pl (ha a kereten van repedés, akkor is cserélik), és akkor pluszba veszel egy hátlapot is.
Gergosz2: de az még nyilván garis volt. Tartozékokra csak egy év van, gondolom, annyi már elmúlt a telefon, ha eladni szeretné, szóval egy 2300 ft-os hátlap miatt nem fognak házhoz jönni.
[ Szerkesztve ]
-
gjoco1
addikt
válasz freeknight #11295 üzenetére
Sajna már nem garis Áprilisba lejárt. no pont ezért érett meg a cserére,mert mint tudjuk ezeket a telcsiket max 4 évre kalibrálják,azután kuka.Na ezt nem szeretém megvárni,inkább csere Mondjuk egy A5,amivel szemezem már egy jó hónapja.
-
Classius
aktív tag
Sziasztok! Adott egy samsung s3 -as készülék, ami a napokban frissült 4.4.4-re, direkt volt visszatartva az automatikus frissítés, viszont véletlen csak sikerült updateolni magát. A lényeg az lenne, hogy vissza kellene állítani 4.2 re az egészet, Adatvesztés stb nem lényeg. Miképpen tudnám ezt megcsinálni? Nagyon fontos, bízom bennetek! Előre is köszönöm!
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Sanyi.il
aktív tag
válasz Classius #11297 üzenetére
4.2 nem volt, 4.1.2 volt, de arra nem tudsz visszalépni, nem sokat kellett volna visszaolvasnod/keresned, de tessék utolsó 2 bekezdés
-
Classius
aktív tag
Akkor bocsánat a hülye kérdésért. Csak frissítés óta az nfc és Bluetooth is rosszalkodik, továbbá nem lehet álnevezni kép címet fájlkezelőben, ami nagyon lényeges lenne. Ahogy utána olvastam ez a 4.4 nek valamiféle védelme.
[ Szerkesztve ]
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest