Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
senior tag
válasz Snoop-y #18902 üzenetére
ha ráérek, lehet, írok egy beadványt hozzácsapva, hogy vizsgálják már meg azt is általános jelleggel a hazai bankszektorban, mennyire szemét húzás minden banktól, hogy devizában történő vásárlásnál középárfolyamon zárolnak, de a saját szar konverziós árfolyamukon könyvelnek. szerintem alapvető lenne, hogy már a zárolást azon az árfolyamon hajtsák végre, amilyen árfolyam szerint könyvelni fognak, ez (is) szimpla megtévesztés. még ma is rengeteg ember hiszi, hogy középárfolyamon vásárol, mert csak az sms-t látja, a valójában könyvelt tételeknek nem néz utána...
-
-
Mauzes
addikt
-
pictigjis
senior tag
válasz Mauzes #18906 üzenetére
én is mindig hitelkártyázok, így egyszerűbb - kivéve, ha erstés az ember mert oké, hogy a revolut változtatott, de egyelőre csak az ersténél van ebből szopás
írjál te is panaszt, 99 százalék, hogy a további jó ügyfélkapcsolat érdekében egyszeri alkalommal nem kell kamatot fizetned, vagy utólag jóváírják
-
Chris1983107
tag
A hitelkártyák esetében, szinte kivétel nélkül azonnal ketyegni kezd a kamat, amint pénzt vettél le róla. Nincs türelmi idő, zárási időszak, semmi egyéb. Kivetted a pénzt azonnal kamat kötelezettség keletkezik a részedre.. Erről minden szolgáltató tájékoztat. Úgyhogy ez nem átverés sajnos.
-
pictigjis
senior tag
válasz Chris1983107 #18909 üzenetére
az "átverés" az, hogy neked készpénzfelvételnek könyvelnek le valamit, amit teljesen jóhiszeműen vásárlásnak hiszel (hiszen tudod te például, hogy a tesco/aldi/lidl/spar/dm stb. milyen mcc kódot használ? nem, mert miért is tudnád. átállíthatnák akár azokat is 4829-re, és akkor ott is vásárlások helyett készpénzfelvételt csinálnál). és nem, a vásárlásokra nem ketyeg azonnal kamat, hiába "veszel le pénzt a kártyáról". emellett "átverés", hogy a magad védelmében, nehogy kamatot kelljen fizetned, 1 ft-ra állítod a készpénzfelvételi limitet, mégis lekönyvelik neked készpénzfelvételként az akár 276 ezer forintos tranzakciót. az atm-es kivételekre valóban világosak a feltételek, azok miatt nem is panaszkodik senki
[ Szerkesztve ]
-
mandin
senior tag
Végeredményben mi a helyzet az Erstésekkel? Normál debit kártyáról való feltöltés készpénzfelvételnek minősül, vagy sem?
-
pictigjis
senior tag
de pont erről van szó, hogy hiába állítod ezt be, ők akkor is lekönyvelik készpénzfelvételként nincs olyan beállítás, ami ezt kivédené. az erste elismeri, hogy a tranzakció azonosítója vásárlásként érkezik be hozzájuk, ők a saját ászf-jük alapján lekönyvelik másként. slussz. pedig ilyen esetben az lenne a fair, ha villámtempóban betennének az informatikai rendszerükbe egy az atm-eshez hasonló pos készpénzfelvételi limitet is
[ Szerkesztve ]
-
mandin
senior tag
válasz UberMutant #18917 üzenetére
Köszönöm, akkor a cikk sem egyértelmű, megy a hisztériakeltés ezerrel.
-
Brandynew
őstag
Nem lehetne tiltani a pénzfeltöltős marhaságról szóló kommenteket? Nem tudom, mi ez a hisztéria, hitelkártyáról ne töltsetek fel Revolutot és kész. Nem tudom mi ez a rinyálás már oldalak óta.
[ Szerkesztve ]
-
salander
tag
válasz UberMutant #18920 üzenetére
A K&H-nál többen jelezték hogy betéti kártyával beszívták. [link]
-
bigdady
nagyúr
válasz salander #18921 üzenetére
Mondtam csak idő kérdése amíg rájönnek hogy lehet megállítani a fintecheket...
Szépen sorban az összes bank beállítja kp-nak ahogy a hitelkártya költésnek minősülési visszatérítési százalékot is lassan mindenki bevezette.Mondjuk így elég necces lett a feltöltés nem tudja az ember mikor kinél minek minősül már éppen feltöltéskor, elég lutri...
Legalább ha lenne az adott banknál aki bevezeti apple pay vagy google pay azt mondom de amig nincs genyóság...
[ Szerkesztve ]
-
kircsi21
csendes tag
válasz Mauzes #18906 üzenetére
Ezt könnyen kiszámolhatod. Ha csak ennyi az egyenleged és ez áll fenn az elmúlt kb. 14 napban, amióta ezt így terhelték, akkor valamivel több, mint 4e Ft a kamatod eddig. De ha van más költésed is, akkor azt is hozzá kell venni a kamatszámításhoz, mert a teljes felhasznált hitelre számolja a kamatot a kp felvét időpontjától kezdve...
Ahogy a topic-társ írta, írj egy panaszt az Erstének és 99%, hogy kapsz egy kamatjóváírást emiatt a Revolutos balhé miatt!
-
balinlin
senior tag
CIB Visa debit kártyával van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz xy.zsolt #18871 üzenetére
Az ott nem az egyenleget mutatja, hanem a "napi" egyenleget, tehát az adott napon a jóváírás és terhelések összegét. Ha több volt a terhelés, mint a jóváírás, akkor - ha több volt a jóváírás, akkor plusz. A -942,30 az a napi összesítés, aznap ennyit költöttél, de ez nem a forint egyenleg!
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
veterán
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Erste virtuális kártyáról próbálnám feltölteni a Revo számlám, de mindig visszadobja. A netbank-ban beállítottam bőven a szükséges vásárlási limitet. Az jön az sms-ben, hogy sikertelen a kártyahasználat, limit túllépés miatt.
Kb egy hónapja még rendesen működött. Mi lehet a probléma? Nektek jó?[ Szerkesztve ]
-
Lazika
senior tag
Unicredit debit is kp felvételnek könyvelte el a rev kártyára való feltöltést....
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
anadroid
senior tag
válasz chatran #18935 üzenetére
Feltöltődött.
[ Szerkesztve ]
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
kirkri
addikt
Azon nem gondolkodott el senki, hogy vajon miért is változtatta meg a Revolut az MCC kódot? Lehetségesnek tartom, hogy különböző típusú kártyás tranzakcióknak különböző százalékos költsége lehet. Talán annak amire változtattak egy alacsonyabb járulékos díja van. Persze ezt nem kommunikálja a Revolut, így mindenki a hazai bankokat szidja. Ha nem fűződne hozzá érdeke, akkor seperc alatt visszaállíthatnák. Aztán ez is lehet, hogy ez csak itt Magyarországon okoz(hat) az ügyfeleknek problémát, más országokban semmi hatása nincs az ügyfelekre ennek a változtatásnak, mert az ottani bankok nem tudják az ügyfelekre hárítani ezt a költséget (mert például az adott országban eleve ingyenes minden készpénzfelvétel). Ha így van, akkor megszívtuk, túl kicsi piac vagyunk mi hozzá, hogy miattunk változtassanak.
21 éve a Prohardveren! ™
-
-
kirkri
addikt
válasz MasterMark #18940 üzenetére
Ezt nem tudtam. És mi alapján rendel hozzá X, vagy Y kódot a kártyatársaság?
21 éve a Prohardveren! ™
-
veterán
válasz MasterMark #18940 üzenetére
A legjobb emlékeim szerint azt mondta vki hogy a Visa-t megkérdezték, de ők nem változtattak semmit és nincs ráhatásuk melyik bank milyen mmc kódot használ. Nekem az Erstés hitelkártyám Visa. A cibes debit kártyám is Visa. A Rev kártyám Mc egyedül.
-
anadroid
senior tag
válasz chatran #18938 üzenetére
Nekem nem küld kódot az Erste, igaz, én a mobil appból intézem, ujjlenyomattal azonosítva.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
MasterMark
titán
válasz kirkri #18944 üzenetére
How is the MCC assigned?
The MCC is assigned by the Acquiring financial institution when a supplier first begins accepting Visa payment cards. The MCC is assigned based on the supplier’s primary line of business. For example, if a supplier primarily sells computers, it may be assigned MCC 5732 “Computer Hardware”. If a supplier primarily repairs computers, it may be assigned MCC 7379 “Computer Maintenance, Repair, and Services”.
[link]INGJOKE: Mégis ők sorolják be, hogy ki milyen MCC-t kap.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
bigdady
nagyúr
válasz MasterMark #18943 üzenetére
Nálam annyira nem mert mióta a hitelkártya költésre nem számít a bankom jóváírást revo feltöltésére nem nagyon használom viszatértem az old school bankkártyához telefon helyett.
[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
válasz MasterMark #18947 üzenetére
Közben én is olvasgattam és a kódoknak van százalékos anyagi vonzata. [link]
21 éve a Prohardveren! ™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest