Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    Sziasztok!

    Mivel nem nagyon találtam vásárlás előtt infót hogy fog e működni amit kinéztem proci ezért gondoltam leírom hátha másnak is segítség lehet.
    A lényeg hogy van egy ASUS Z9PA alaplapom. Az E5 2640V2 es procimat akartam lecserélni valami erősebbre mert a 2GHz(2,5GHz 1 core turbó) es alapórajelet kicsit keveseltem, hiába a 8 mag 16 szál.
    Végül barátságos áron találtam itt hardveraprón egy E5-4650 es procit nem sokkal 10K fölött ami akár jó is lehetett volna nekem, mert ennek 2.7 az alap órajele. 2.9 az all core turbója és 2 magon tud torbózni 3.3 GHZen.
    Az egyetlen probléma csak az volt hogy az alaplap elvileg csak az E5-2600 series procit támogatja csak hivatalosan és nem tudtam hogy mit fog szólni a 4650 hez.
    Sikerült lebeszélnem az eladóval hogy elküldi hogy leteszteljem és ha működik akkor fizetem.
    Szerencsére működik. teljesen jól kezeli az alaplap így gondolltam valahova megírom forumon hogy lehet ilyen procival is próbálkozni lga 2011 es platformon.
    Egy furcsaság van csak hogy nem nagyon akar terhelés alatt turbózni. Desktopon teljesen szorgosan turbózik, de elindítok egy cinebenchet és szépen minden magon beáll a 2.7GHzre fixen pedig HWinfó szerint 110W fölé nem megy és a hőmérsékletek se vészesek. A TDP keretet pedig 150Wra állítottam amivel gazdálkodhat.
    3Dmark alatt 2,9-3 Ghz ig elturbózik, de 3.3 at az alatt sem igazán láttam :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák