Új hozzászólás Aktív témák

  • keszegduda

    őstag

    válasz elfelejtette #18754 üzenetére

    Elolvastam és a 36%-os átlagos gyorsulástól (clock to clock) 7 év alatt nem estem hasra. A kaby lake-től még várható némi előrelépés és akkor leszünk 40-45% sebesség növekedéssel beljebb, talán. Lehet nagyra vágyó vagyok, de 5 év alatt jó lett volna átélni egy min. 50-75% gyorsulást (ctc) vagy egy olyat mint annó core2 duo->i7 lynnfield cseréjekor (magszám növelés), nyilván még a piac ezt nem követeli meg és konkurencia sincs, így várás lesz min. 6 magig desktop fronton. Nem mellesleg elég boros áron tolják a 4 magos cpu-t, sokszor 6magos 5820K árában...
    Alapórajelen egy i7 860 már gyengének érezhető sok esetben ezt aláírom, ezért gondolkodom a cserén, de bármely tesztet megnézem egyszerűen nem hozna annyi pluszt hogy megérje egy kpl. platform csere azért a ~40%-ért, miközben akár több 100% pénzt kiadsz érte a jelenlegi 860-as konfig értékéhez képest, mivel nálam többnyire csak új alkatrész jöhet szóba és legalább középkategória a hosszabb távú tervezés miatt (3-5 év min.).
    Úgy számolom kb. egy 3ghz i5 skylake hozhatja a 4ghz-es I7 lynnfield-t átlagban HT-t is figyelembe véve...így már némileg elgondolkodtató a tuning lehetőségét is szem előtt tartva. :)

Új hozzászólás Aktív témák