Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
pergabb
senior tag
Nekem maximum ez a picit hernyós kontraszt nem tetszik, amúgy nem látok gondot a kamerával, nem egy csúcs kategória, emlékek megörökítésére jó. Tegnap pl céges vacsin kaptam elő, aztán gyorsan el is tettem és vettem elő a nagy gépet, mert sötétben, 1/15 stb mellett köszi, de nem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zolikaDB #5345 üzenetére
De persze meg is csináltam gyorsan!
Letöltés => Mi-A1_CameraMOD_By_DroiDMester.zip
adb, és twrp gondolom már megvan! TWRP -t nem kell telepíteni, elég csak a zip telepítéséig arról indulni!
Telóra nem kell se root, se magisk, csak a bl-t kell kinyitni amég elindítod a twrp-t telepítés után vissza is lehet zárni akár
**************************************************************************************
nxferenc a kollégának nem kell se twrp se magisk se root, se ilyen kesze kusza megoldás amit leírtál! -
apeelme
addikt
DroiDMester:
Látom vágod a pitét. Válaszolj már nekem pár dologra sokat segítene...mert agyalok valamin.
Jómagam KitKat környékén megálltam az android bűvölésével és ez a blogomon is látszik, így fel kéne vennem a ritmust. Olvasom ezt az A/B Seamless frissítési lehetőséget ami szorosan kapcsolódik ugye az aktív slot-okhoz. Ha nyitsz fastboot-al akkor az aktívot nyitja? Mi van a másikkal? Nálam spec B az aktív. Minden készüléknél B az aktív? -
törölt tag
válasz DroiDMester #5352 üzenetére
Nem lesz ebből bootloop? A decemberi frissítés óta módosított system partíció nem bootol be.
-
nagyúr
válasz #53667584 #5354 üzenetére
7.12.20. as oreo.n vagyok itt nincs gond!
de kitárgyaltuk már ha békén hagyod a data partíciót nem lesz bootloop! ha esetleg mégis akkor, már leírtam mit kell tenni és itt belinkeltem a hozzá valót is!
nem kell ujra telepíteni semmit csak Bootloader módba feltenni ezt és máris megy a szekér -
apeelme
addikt
válasz apeelme #5353 üzenetére
Közben meglett a válasz a Ha nyitsz fastboot-al akkor az aktívot nyitja? kérdésemre a fastboot usage-ből.
--slot <suffix> Specify slot suffix to be used if the device supports slots. This will be added to all partition names that use slots. 'all' can be given to refer to all slots. 'other' can be given to refer to a non-current slot.If this flag is not used, slotted partitions will default to the current active slot.
-
-
Digiflex
tag
és akkor maradnak a frissítések is? és az eredeti kamera app is esetleg a bokeh-móddal?
...
-
nagyúr
válasz apeelme #5353 üzenetére
Huh.. hát KK már már régen volt!
Amit tudni kell: ha MiFlash progival telepíted a ROM ot az fel írja mind 2 partícióra(A és B) és függetlenül attól hogy előtte melyik partíció volt aktív MINDÉG az A partíciót teszi aktívvá ha végzett!(de ha bele nézel a ROM telepítő scrip jébe láthatod mit csinál telepítés alatt)
Ha kézzel Fastboot parancsokkal telepíted akkor te mondod meg melyik partícióra akarod felírni, mindegy melyik az aktív, mert meg kell mondani hogy te hová akarod felírni az adott fájlt
PL: fastboot flash system_a system.img tehát meg kell mondani hogy te az A partícióra akarod felírni, ha csak azt a parancsot adod ki hogy fastboot flash system system.img akkor nem fog történni semmi csak errort dob, hogy nem tudja végrehajtani!
Amit tudni kell az A és B partíciókról hogy csak a SYSTEM, MODEM és KERNEL van duplán(A/B) a többi partíció nincs meg duplázva, egyébként 49.partíció van az A1en(ha kell a pontos partíció kiosztás keress meg PÜ ben)
Ja igen, és ami még fura itt az A1 nél nincs külön RECOVERY partíció hanem magában a Kernelben(boot.img) van a recovery is, ezért sem működik az SU féle rootolási megoldás ha TWRP-t is telepítesz.OTA : ha ota települ az bonyolultabb dolog, mert ugye van a teljes(FULL) és a részleges(Incremental) ha FULL akkor mindég az inaktív partícióra teleül, ha részleges akkor pedig a jelenleg aktívra
BL nyitásnál szintén külön van A és B, elegendő az aktívat nyitni, ha nyitva van a BL-ed úgyis azért nyitottad mert vagy TWRP vagy ROOT vagy valami más módosítás van a system edben akkor meg úgysem fog települni az OTA
KB: ennyi de ha valamire kíváncsi vagy még írj nyugodtan
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Digiflex #5358 üzenetére
Ha nem rootolsz és/vagy nem teszel fel twrp-t, akkor ELVILEG marad az OTA frissítés, de nem próbáltam még mert nálam alap hogy root van!
gyári kamera dolgaihoz nem nyúl a telepítőm egy különálló google kamera appot tesz fel és aktiválja a camera api2 höz szükséges dolgokat!
[ Szerkesztve ]
-
Digiflex
tag
válasz DroiDMester #5360 üzenetére
Az nem gond, hogyha a teló Encrypted állapotban van???
És amiket korábban írtál, hogy ne legyen se minta, se semmi biztonségi beléptetés, az is fontos??
(bocs, ha lámer kérdés, demivel nem csináltam ilyet korábban, próbálom beazonosítani a fogalmakat, meg hogy mit is kell szépen sorban csinálnom.)
[ Szerkesztve ]
...
-
zolikaDB
veterán
nxferenc neked is koszonom!
DroiDMester halas koszonet, itt a szabadsag, nekilatok, es megcsinalom!
Ha nyitom a bootloadert es felteszek egy TWRP-t, mert az mindig fog kelleni, akkor meg csak felflashelem a zip-edet, es orulok!?[ Szerkesztve ]
-
Digiflex
tag
válasz Digiflex #5361 üzenetére
Na, túlvagyok rajta...
De a bootloop bejátszott, lehet, hogy le kellett volna szedni a biztonsági beállításokat?minta + ujjlenyomat nálam...
Szerencsére a mentőöv működött, köszi.
Most már három kamera appom is van. Az Open Camera nagyon jó képet ad a fotózás közben, aztán amikor visszahívom az elkészült képet, olyan, mintha ledimmelné 1-2 másodperc alatt, és amit látok, az sötét és dinamika nélküli a nézőképhez viszonyítva. Pedig ha azt mentené amit fotózás közben mutat, egész pofás lenne a végeredmény, de így nem az.
Mi lehet az oka ennek az ön-tompításnak??? Másnál is van ilyen egyáltalán az Open Camerával??[ Szerkesztve ]
...
-
Digiflex
tag
válasz Digiflex #5363 üzenetére
lőttem képet mindhárommal
És megvan az Open Camera baja is: a nézőképet full fényerőn mutatja, aztán mikor már a mentett képet nyitja vissza, bekapcsol nálam az automata képernyő-fényerő, ami jól visszasötétítí, mert ugye viszonylag sötét a szoba...
Hát, továbbra is az a véleményem, hogy userfüggő leginkább, de ha nincs hardverhiba, akkor leginkább a telefon bemozdulásával lehet homályt lőni... szóval támasszátok ki, amikor csak lehet.
...
-
F.B.I.
veterán
válasz Ricardo #5365 üzenetére
Engem a legelső érdekelne, mert az lett a legélesebb, bár mindegy, mert nagyítás nélkül, mindegyik kiváló eredményt hozott. Fényképnek nyomtatni, bőven elég, amit ez a kamera tud.
Most szabi alatt, majd lövök egy Panasonic MILC - el, azonos beállítások mellett és felteszem.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
válasz Digiflex #5364 üzenetére
Kép megtekintésekor van egy olyan menüpontban hogy eredeti helyet tessék beállítani az automatikust. És elvileg azt kapod amit maga a fotózás közben látsz ezt az Open kamera esetében értendő.
Ilyenkor a képek a galériában megnyitva élénkebben, nagyobb fényerejű, részlet gazdagabb. Persze én nem vagyok nagy fotó manó így az általam javasolt megoldás számodra kevés lehet.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
.zSoLTi.
senior tag
Megnézné nekem valaki legyen szives, hogyha a telefont kijelzővel lefele sík felületre rakja van e az egyik sarkánál minimális billegès? Köszönöm
-
nagyúr
válasz Digiflex #5364 üzenetére
Amit feltelepít a zip-en GCMod5 Kamerát ALAP állapotban nem épp jó, de tessék időt szánni rá mert a HDR részhez sok opció van a beállításaiban és lehet vele jó variációt kitalálni!
amúgy meg a zip telepítés után, már tudjátok használni a többi módosított kamera appokat is amit korábban a kolléga belinkelt google-camera
Open Camerát is be kell állítani az sem épp jó alap állapotban és ugye nem felejtetted el a beállításaiban is bekapcsolni az API2 módot!
És én még azt is ajánlom, hogy ne 4:3.as módba használjátok a kamerákat, hanem 16:9 és 9.MP módban!
-
bepken
veterán
válasz pergabb #5351 üzenetére
szerintem a felső képpel inkább az a baj, hogy túl nagy a kontraszt. a füves, fás résznél látszik leginkább (az a széle túl fekete) - ezért nem szerettem egyik készüléken sem az auto HDR funkciót.
az alsó portré kép meg nagyon király lett - zárójelben csak, mert ez nyilván egy rögtönzött kép - de még egy kattintást megérne ez a beállítás úgy, hogy nincsenek mögötte kocsik.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
nagyúr
-
werszomjas
addikt
Van lehetőség a telefon képét TV-re kötni valahogy kábellel? Pl HDMI?
üdv
-
Digiflex
tag
válasz Luck Dragon #5367 üzenetére
Köszi, az Open Camera rejtély is megoldódott... amúgy a harmadik kép az Open Camerás, az első a gyári (ezeknél nagyobb a fájlméret, gondolom a jobb minőségű jpg tömörítés miatt) a középső meg a GCMod5 kamera.
Nem látom, hogy a szoftver olyan sokat tudna dobni a jól kitámasztott képeken (Simán csak hozzáfogtam a telót az álló 20 cm magas bluetooth-hangszóró gumírozott oldalához)De viszont borzasztóan könnyű bemozdítani az exponálás pillanatában, és akkor máris homály. Zommal még jobban.
Az időzítő kicsit segít rajta, mert rá tudsz koncentráni, mintha egy fegyverrel céloznál, de a kitámasztás adhat inkább esélyt egy jó képnek. Ha van bőven fény, akkor persze jól lecsökken a záridő, és az mjadnem mindent megold. Vagy kézzel kicsit feljebb húzott ISO
Én úgy voltam a telefonvásárlásnál, hogy ebben a hangyaszem optika-méretben még egy optikai stabilizátor sem tud csodát tenni, de viszont durván megdobja az árat. szóval én berendeltem egy ilyet, ezt a párom S8-ával is tudjuk majd használni...)
majd ha megjött 1-2 hét múlva beszámolok róla, hogy mennyi pluszt tud adni és megéri-e az árát...DroiDMester:
de elfelejtettem...és a bootloopra?? security settings kikapcs mindent??
[ Szerkesztve ]
...
-
MODERÁTOR
-
Fall-N
veterán
válasz pergabb #5347 üzenetére
Azért mert ez a legutóbbi frissítés nem biztonsági javítás hanem valami javítás/bugfix/hotpatch valamelyike. A biztonsági szint a legfrissebb nincs újabb, mit mutasson?
Ha nincs felfedezve valami rendkívüli biztonsági rés akkor a Google havonta adja ki a security patch-et. Az esetleges javítások - mint ez is - függetlenek ettől és csak emiatt nem írják át az aktuális frissítés kiadási dátumára.
-
Fall-N
veterán
válasz DroiDMester #5360 üzenetére
Ott az elvileg. Ha netán OTA-n keresztül frissülne az a fájl amit pont átírtál, akkor valószínűleg hibát fog dobni, hogy módosított fájlt talált és megtagadja a frissítést.
Persze az is előfordulhat, hogy olyan jelentéktelen rendszerfájlt ír át az ember ami nem frissül, de az Oreo miatt valószínűleg sok változás lesz és dobni fogja a hibát.
-
Fall-N
veterán
válasz Viktor0610 #5378 üzenetére
Milyen ez a Nillkin (gondolom a Super Frosted) tok élőben? Nézegetem már egy ideje, jól is néz ki.
-
nagyúr
Nem igazán érdekel az OTA engem, jobb szeretek manuálisan frissíteni!
OTA megjelenése után 3-5.napra rá mindég kijön a TELJES FastBoot ROM is amit 3.perc alatt fel lehet tenni a telóra sokkal tisztább és biztonságosabb is! és nem érdekli őt hogy volt Root vagy TWRP vagy épp a systembe bele piszkálva akkor is települ, és az adataid is meg maradnak ha a Save User Data opcióval telepíted!
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz DroiDMester #5373 üzenetére
Nekem nincs ilyen camera api menü pont..
-
nagyúr
-
the radish
senior tag
Arra van lehetőség, hogy a frissítések elérhetőségei ne "zavarjanak", azaz ne is keressen frissítéseket? Tegnap mérgemben már rányomtam a telepítésre, persze bootloop lett a vége.
Hála DroiDMesternek ez ugyan helyrejött, de a jövőben Én szeretném eldönteni, hogy mikor melyik menjen fel. -
petipetya
nagyúr
válasz the radish #5385 üzenetére
Van egy ilyen menüpont a fejlesztői lehetőségek között, de nem tudom mi történik, ha kiszeded a pipát:
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
MODERÁTOR
-
judas13
addikt
válasz Viktor0610 #5378 üzenetére
illetve természetesen, mikor leülnék, kiveszem a zsebemből.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
anorche1
őstag
Xiaomi Mi Note 3 Kernel Sources Now Available
Remelem mostmar az a1 jon.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
dime27
őstag
válasz Viktor0610 #5389 üzenetére
Milyen üveg van rajta, vagy csak fólia?!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
alma23
csendes tag
Találkozott már bárki olyan hibával, hogy wifi hotspotként nem működik? Bekapcsolom, csatlakozik hozzá a másik telefon, mindkét eszköz látja a másikat, de nem osztja az internetet, a másik telefonon nem töltődik be weboldal... Átnéztem már az összes kapcsolódó beállítást, de semmit nem találtam, ami a megoldás irányába mutatna. Leválasztva a másik telefont mindkettő hibátlanul működik, úgy a mobilnet, mint wifi kapcsolattal.
Más téma 1: Az előző telefonban lévő micro sd kártyát áthelyezve ebbe, mindenképpen formázni akarja azt, és jelenleg nem olvas róla semmit, csak érzékeli, hogy ott van. Úgy olvastam, hogy a titkosítás miatt van ez. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Megoldási javaslata van valakinek (mármint azon kívül, hogy adatmentés, formázás, visszamásolás)?
Más téma 2: Ma védőtokban lepottyant a telefon, így szerencsére semmi gond, de a sim tálcában úgy elmozdult a micro sd kártya, hogy a tálcát alig lehetett kihúzni és 15-20 perc játék volt, amíg ki tudtam operálni azt. Másik telefonnal meg sosem volt ilyen gondom. Ezzel járt már bárki ugyanígy?
-
petipetya
nagyúr
Nekem egy szűz kártyára jött elő ez a menü, amelynél a felsőt választottam, ugyanis nem akartam a teló szerves részévé tenni. Időnként erre töltöm le a torrenteket, illetve pendrivenak használom.
A helyedben átmásolnám az adatokat egy gépre, formatálnám a kártyát a telóban, végül a gépről visszamásolnám rá az adatokat.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest