Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Egy jelenleg már lecserélt Mi A1-es telefonom van, a bekapcsológomb elkopott, csak nagyon erős nyomásra működik. Arra gondoltam, hogy vennék új gombot hozzá, esetleg hangerőszabályzót is. Külső borítás is jól jönne, mert a hangerőgomb meg van hajolva kicsit.
Linkelni tudtok nekem ilyen alkatrészt? Gondoltam, hogy aliexpressen megrendelem majd.
Vagy felesleges vele vesződni és oldjam meg a screen lock widgettel? Tartalék telefon csak.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Baggio04
aktív tag
válasz bepken #27000 üzenetére
Sikerült, szerencsére jól emlékeztem a feloldó mintára is.
Úgy tűnik az érintésérzékelés is rendbe jött, magától nem megy semerre eddig. Következő kérdés, az alábbi kép alapján mit kell vennem hozzá (képernyőüveg vagy több dolog), linket megköszönnék, aliex-ről esetleg? Nem csináltam még ilyet, de ha olcsóból megoldható, akkor kisérletezgetnék ezzel a telóval.
Baggio
-
lizakattila
senior tag
válasz Baggio04 #27005 üzenetére
Én pár hete cseréltem komplett kijelzőt a gyerek telefonján. Innen rendeltem, kicsit lehet drágább, mint aliról, de 2 nap alatt itt volt és tökéletesen működik. A csere is megvolt kb 25 perc alatt (először csináltam ilyet, előtte megnéztem 1-2 yutube videot róla).
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Baggio04
aktív tag
-
lizakattila
senior tag
válasz Baggio04 #27007 üzenetére
Ezt választottam. Szétszedni és összerakni nem nagy dolog, kb. 10-15 csavar az egész. Az alkatrészeket meg nagyrészt egyben át lehet pakolni, nem kell szétszedni semmit.
Ami a nehézség, hogy be kell ragasztani körbe a kijelzőt. Ehhez érdemes lehet ragasztót rendelni. Bár én megoldottam az itthon talált univerzásis palmatex-szel."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Baggio04
aktív tag
válasz lizakattila #27008 üzenetére
Köszönöm!
Megrendelem és egyszer ha elkap az ihlet akkor szétszedem.
További szép napot!Baggio
-
SkyLine3000
addikt
Időnként elő szoktam venni a gyerek "levetett" A1-ét. Nemrég csináltam egy gyári visszaállítást rajta. Csak azt az egyet nem értem, hogy a play áruház miért lett félig magyar, félig angol? Nem rémlik, hogy előtte ilyen lett volna... A gyerek sem panaszkodott rá, míg használta.
-
g@bo
nagyúr
urak, megér ez a készülék 50 ezret, bontatlan dobozában?
gyanús az ügy (aksi, gari, etc)
-
mobilizmo
addikt
Ebből a készülékből amikor utoljára gyártottak, az szerintem bőven több, mint 2 éve volt. Ha valóban bontatlan, saját dobozában, akkor annak az akksinak már lőttek, ennyi idő alatt mély merülésben van. Az hogy ennyiért használtan mennyivel jobb készülékeket lehet venni, nem tudom megítélni.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Baggio04
aktív tag
Jó estét!
Bootloader nyitással problémába ütköztem, megcsináltam a fentiek szerint a hatos pontig, de mikor parancssort indítok nem dob ki semmit sem, ha rendszergazdaként ha csak simán akkor se talál eszközt.... Hozzáértők segítsetek, mit próbáljak meg mit csinálhatok rosszul? Első alkalom, (sim kártya nélkül csináltam a dolgokat, ha ez számít)....[ Szerkesztve ]
Baggio
-
mobilizmo
addikt
válasz Baggio04 #27021 üzenetére
szia,
6. Indítsd el a parancssort (Win+R majd "cmd" és OK gomb)
7. - ha ezután a parancs után látod a csatlakoztatott eszközöd akkor eddig sikerrel jártál.Itt a 7-es pont nál kimaradt maga a parancs:
fastboot devices
erre jön vissza ha látja a készüléket valami ilyesmi
123456a78901 fastboot
a szám egyedi a mobilodé azt nem szokás kiadni (ez se valós)[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
senior tag
Valaki próbálta az Android 11-es Evolution X-et ? Gondolkozom azon, hogy leváltom a crDroid 7.4-et erre, hátha ebben nincsenek random fagyások.
-
mobilizmo
addikt
válasz Baggio04 #27024 üzenetére
Ne így csináld. Telefon legyen normál bekapcsolva, dugd össze és ekkor
adb devices
elsőre valószínűleg unauthorized lesz, mert a telefonon fel kell dobnia még az engedélyezés ablakot, ha engedélyezed és újra
adb devices
akkor már authorized lesz és ekkor
adb reboot bootloder
fastboot módba rakja és mehet a nyitás meg a többiBonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Baggio04
aktív tag
Szívesen fogadom a segítséget bármikor, éjszakánként bírok ránézni a fórumra, ekkor kerülök én is gépközelbe, nem sietős a dolog, mert tartalék telóról van szó. Szóval jöhet bármikor a segítség, mert itt-ott is már hiányosak a linkek meg minden, nem mai csirke, de szeretem a telót.
ÜdvBaggio
-
mobilizmo
addikt
-
senior tag
válasz Baggio04 #27032 üzenetére
Na, először is, én felraktam azokat a drivereket, amit mobilizmo linkelt (még a Qualcomm driver-t is), utána leszedtem xda-ról a 15 seconds ADB Installer-t, azt is felraktam. Az Egyéb eszközöknél az Android-nál manuálisan telepítettem driver-t (jobb klikk driver frissítés, driver keresése a számítógépen, listából való választás, ott kell keresni egy olyat, Android eszközök, és ha jó akkor ott lesz három féle: ADB Interface, Bootloader Interface, Composite ADB Interface). Mivel nekem fastboot módban lett csatlakoztatva a gépre a telefon, ezért a Bootloader Interface-ra nyomtam. Ezt megcsináltam, újraindítottam a gépet, és jó lett. Mondjuk nálad nem tudom miért van egyszerre mindkettő ott az Android, meg az ADB Interface
-
mobilizmo
addikt
válasz Baggio04 #27041 üzenetére
Oké, így már értem. Ez így valóban nem jó.
És úgy csináltad, ahogy én írtam?
Tehát normál bekapcsolt állapotban adb devices, ha authorized (lehet, hogy 2x kell a parancsot elindítani, mire ez jó lesz, mert először még el kell indítania a daemon-t és utána a telefonon a felugró ablakban engedélyezni kell) akkor adb reboot bootloader és ha már fastboot módban van a telefon, akkor egy fastboot devices, ha ott is látható a telefon, akkor érdemes a fastboot oem unlock-al próbálkozni. Ha minden rendben van, akkor néhány másodperc alatt letöltődik és megtörténik a nyitás.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
drdr
senior tag
Tudja valaki mi a helyzet a Pixel experience 11-gyel? Az utolsó március 11-i rom elég használhatatlan állapotban volt/van még és azóta nincs újabb... Vajon csinálja még valaki? Esetleges más 11-es rom ami frissül is rendszeresen és használható is? Vagy van 10-es amire security patch-ek érkeznek még?
-
Helios
tag
Pixelexperince-ről váltottam egy hónapja LineageOS-re 17.1-re. Ez Android 10, heti buildjei vannak, benne havonta egyszer a security patch is. (Pl. ma jött ki a legújabb verzió, a 2021.04.05-i biztonsági patchekkel.)
Belakás után kb. ugyanazt tudja, mint a Pixelexperince 10 és használhatóan stabil is (kb. 2 hetente azért összeomlik és rebootol). -
drdr
senior tag
válasz mobilizmo #27048 üzenetére
Tudom, hogy kifutó, ezért nem értem mit erőlködnek 11-gyel.... Ott a stabil PE10, minek belekezdeni egy újba ami egy bug halmaz (valószínűleg soha nem lesz már tökéletes). Ráadásul ugyanaz az ember foglalkozik mindkettővel....
Amúgy meg semmi baja a telefonnak. Ha már frissítés nem érkezik rá, legalább vissza lehetne zárni a boot loadert.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest