Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuksa90
őstag
Valami nagyon nem gömbölyű az utolsó heti dev frissítéssel... ötödször fut a kicsomagolás, telepítés, de valami végtalan ciklusba került a vas, mert nem akarja abbahagyni...
szerk: épp ideje, hogy abbamaradjon a heti órület... nyolcadik nekifutásra végre abbahagyta, és indul.
[ Szerkesztve ]
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
Lackki
őstag
Segítséget kérnék tőletek.
Gondoltam kicseréltetem a gyári akksit, mert nem úgy bírja már mint új korában.
Első próbálkozás egy másik helyen ajánlott [Alis] akksi volt. Beszerelés után tök jónak tűnt [kép] , aztán a töltésnél jött a meglepi. Se a gyári, se másik Xiaomi teló gyári töltője, se Blitzwolf, Tronsmart nem töltötte... Egy sima régi Samsung gyorstöltővel tudtam csak feltölteni.
Második próbálkozás most gyári akksi, alzából. [kép] Csere megtörtént, minden töltővel megy rendesen és gyorsan is, de vmi eszméletlen mód merül a teló, 20perc socialmedia app nyomkodás 1óra asztalon pihenés -30%. Az akksi 2020/05/28 dátumos.
Kell vmi kalibrálást csinálnom vagy mi az isten?
Régi 11.0.5.0 FW van rajta full gyári.Privátot hamarabb észreveszem
-
havri1
félisten
válasz kuksa90 #18351 üzenetére
Nálam rendben ment az upgrade.
Azt kellene megmérni, egy teljes feltöltés alatt mennyi áramot vesz fel az új akksi. Lehet hamis, és felét sem tudja a ráírtnak. Én Mi5-el jártam így, speedhsopban vásároltam eredetinek, és hamis volt. Kalibrálni az akksit nem kell. Egy teljes lemerítés feltöltés után a százalékot megfelelően kéne mutatnia. Az már látszik a képeken, hogy az egyik tuti nem gyári.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Lackki #18354 üzenetére
Igen, a másodikat használom én is, elég jól kiírja az adatokat. Múltkor mértem műszerrel is, nagyságrendekkel ugyanazt az értéket adta. Mondjuk kikapcsolt állapotban a hiteles (ekkor a szoftver nem fog mérni), mert a bekapcsolt készülék is vesz fel áramot töltés közben, és azt is beleszámolja - szerintem -.
A gyári akksit, amit eredetileg szedtél ki a telefonból, azt kéne összehasonlítani a mostaniakkal külsőre, az egyértelmű lenne.[ Szerkesztve ]
havri
-
-
Griff55
senior tag
Valaki tudja, hogy mikor szándékoznak a stabil miui12-t kiadni? Nekem még mindig a 11.0.5 a legfrissebb amit jelez.
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
havri1
félisten
válasz Lackki #18366 üzenetére
Én a mi5 akksi kalamajka után megfogadtam, beadom xiaomihoz ha akksit kell cserélni, nem kísérletezek többé. Vagy a nohon ajánlott akksit aliról. Bár a szétszedéstől parázok. Hőpisztolyom nincs, hajszárító elég a ragasztás lazításához? Te mivel szedted fel?
[ Szerkesztve ]
havri
-
Lackki
őstag
válasz havri1 #18367 üzenetére
ismerősöm cserélgeti nekem, telószervize volt évekig, azt ilyen szaki srác ő hőlégfúvóval csinálja. 200fok 10mp körbe-körbe és már le is cuppan. Gyári hátlap is sértetlenül lejött.
Nagykerben azt mondta 6-7k körül van a gyári, de próbáljam meg az alzát. Hát nagyon úgy néz ki nem jött bePrivátot hamarabb észreveszem
-
JoHn123
tag
Nincs gyári akksi, nem is lesz. Ellenben van sok hamisítvány. Nohon akksi: kb 6* töltés után tudja a gyári ertekeket. Az utolsó kettő EU dev rom is igazán impresszív. 7-8 óra SHOT,, vagy egy mai kevésbé aktív napon reggel 7 kor levéve a töltőről délután négykor 80%. Ja és mi 8 pro.. a zsenge 3000mAh akksival. ( Igaz friss telepítéssel, kb 3 dirty ment rá)
-
Steve1207
veterán
válasz snowman #18370 üzenetére
Egy hét használat után ZenX OS:
Maga a rendszer pörgős, első beállításoknál talán egy-két alkalmazás bezárás hiba felugorhat, de onnantól kezdve minden rendben. Teljesítményre szerintem folyamatosabb, mint a miui, pedig azon se sűrűn döcög.
Az ANX kamera jobban meríti a telefont, mint a gyári, cserébe mintha jobb képeket lőne picit nappal. Éjszaka ugyanolyan béna, úgyhogy mondhatni 1-1-ben hozza azt, amit MIUI alatt. A másodlagos kamerára váltás bug-os kicsit, elugrál néha, ahogy korábban említettem.
Jelenleg 2 nap használat és 4,5 óra SOT-nál tartok, ami így mondván nem kiemelkedő, viszont nálam elég sokat fut az Insta és kb egy átpörgetéssel lehúz 7-8%-ot is. MIUI alatt ugyanezzel a használattal 2,5-3 óra SOT-ot tudnék elérni 2 nap alatt.
Jelenleg a NoGravity kernellel vagyok, teljesítményben nem érzek se előrelépést, se visszalépést a gyárihoz képest, de az üzemidő is hasonlóan alakul, mint a rom gyári kernelével.
Összességében elégedett vagyok, ha pl csak videónézésre használnám olyan 7 óra SOT kihozható lenne pl ez alapján egy nap használattal (jó fél óra alatt 4-5%-ot esett youtube nézés közben). Mindemellett közel Pixel élményt nyújt, régebben ilyesmi jellegű romokt buheráltam össze magamtól is egy LOS-ból, különböző scriptekkel.Egyedül, ami zavar az az okostok mód, nem lehet kikapcsolni, de ez már régebben is így volt PE és hasonló rendszereken is.
[ Szerkesztve ]
.
-
Lacerta
aktív tag
Én másik store-ból vettem a csere akkut ( Authorized OriginaI Accessories Store ).
Nem gyári, de nagyon igényesen volt csomagolva ( és a csomagolás sem állította magáról hogy eredeti Xiaomi akku ).
A gyárinál egy picit szorosabban ment be, de passzol. Eddig jónak tűnik, de nyilván hosszú távon látszik majd igazán.Ha már akku csere, kicseréltem a régi Xperia Z-mben is az akkut, mert már használhatatlanul gyenge volt. Abba a Quality Repair Customer Service Store-ból rendeltem, és az a Sony akku viszont eléggé gyárinak tűnt. Vagy baromi jó utángyártás. Teljesítményre parádés, sztem jobban bírja a teló, mint új korában. Van Mi8-ashoz is akkujuk, bár egy picit drágább mint a másiknál.
-
janos666
nagyúr
válasz havri1 #18350 üzenetére
Megnézegettem alaposan, és csak az üvegfólia reped el, alatta egyben van az üveg.
A fólián túl a káváig még lóg szabadon egy kis üveg, a repedés viszont megáll pont a fólia szélén mindkét oldalon. Ma megkockáztattam, és megemeltem kicsit a fóliát a körmömmel, és látszott, hogy a fóliában van a csík.
Ilyet sem láttam még, de végül is örömteli meglepetés, csak egy új fólia kell rá.(#18375) havri1 - Alapvetően én is azt preferálnám, ha bevallottan utángyártott, nem hamisítvány, de végső soron az a lényeg, hogy működik (és ez még az eredetire is igaz, mert b@szhatod, hogy eredeti, ha gyártási selejt).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Lacerta
aktív tag
válasz havri1 #18375 üzenetére
Először is, a Xiaomi nem gyárt akkut, hanem veszi. Nem tudni, honnan, kitől, hányfélét épít be. A fólia rajta nyilván egyedi, azt csak nekik rakják fel exkluzívan. De hogy alatta mi van, azt nem tudhatod a gyárinál sem.
Másodszor, amit vettem, már csomagolásban sem Xiaomi volt, és az akku feliratozása sem egyezett meg a gyárival. Viszont jó. -
Lacerta
aktív tag
válasz havri1 #18379 üzenetére
Minőség, amihez a nevét adja.
1.5 év extenzív használat után felfúvódott. Eddig ez az egyetlen telefonom, ami ilyet csinált.
Igen, tudom, gyártási szórás, véletlen hiba, 6 szigma meg minden egyéb nyalánkság.
De ezt a szintet sztem egy utángyártott akku is hozni fogja.
...meghát amúgy sem nagyon van más opció, tekintve hogy a szervizben sem gyárit tesznek bele.
Maximum arról tudunk beszélni, hogy az OEM akkuk közül, melyik a kamu, meg melyik a jó. -
havri1
félisten
válasz Lackki #18383 üzenetére
Én azért ezt így megkockáztatva, de kizárnám, hogyha leadod a Lurdyban egy akksi cserére, akkor egy hamisítottat raknának bele. Ezért ez elég meredek kijelentés szerintem
Kicsit legyen ON- is.A hétvégén nem nagyon használtam a telefont, idle állt, pár hívás és pár üzeneten kivül semmi. Az új rom (eu dev) van fent. 0,9%/h az átlag fogyasztása. Kikapcsolt kijelzővel 0,4%/h.
Azért ez nem rossz sztem...másfél éves akksival, ami kb 78-82%-os szoftver szerint.[ Szerkesztve ]
havri
-
Celtic86
csendes tag
Sziasztok! Egy másik topicban már feltettem a kérdést, de szeretnék alaposan tájékozódni a döntés előtt...
Adott egy MI8 6/128, amivel összességében meg vagyok elégedveí de... Van most lehetőség szolgáltatónál készülékcserére, és a Redmi Note 9 Pro a kiszemelt. Pro és kontra érvek érdekelnének a csere mellett/ellen.
2018-as típus a 8-as, de MI széria, a másik viszont új, a hardver bőven elegendő abban is (nem játszok rajta), a kijelző viszont nagyobb (az pozitív) és notch helyett csak egy kis kameralyuk van. A kamera fontos szempont, de nem hinném hogy rosszabb lenne (vagy igen?). Az akksi mérete és a gyorstöltés sem hátrány...
Szóval, ha van tapasztalatotok mindkét típussal megköszönném, ha segítenétek a döntésben.
Ui: konkréten ennek a két készüléknek az összahasonlítása érdekel, mert ráfizetés nélkül cserélnék, ha fogok egyáltalán.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Lackki #18383 üzenetére
Én azért nem venném egy kalap alá a hamisat az OEM-mel és az utángyártottal.
Hogy melyik szervizben kapsz eredeti akkut, az hit kérdése. Tekintve, hogy nem szeded utána szét a telefont, hogy megnézd, mit tettek bele, és nem kapod meg a régit sem, hogy összehasonlítgasd.
Ha hamisat ( és ettől még nem biztos, hogy át akartak verni a szervizben ), azt biztosan nem mondod meg, mert a hamis az ugyanúgy néz ki. Ettől hamis.
De ez kb. minden más esetben is így van. -
Celtic86
csendes tag
válasz Steve1207 #18389 üzenetére
Igazából az AMOLED az always on display miatt hiányozna, itt ugye csak értesítő led lenne. A képminőség jó IPS-en is. Az OIS a gyakorlatban derülne ki, hogy mennyivel rosszabb esetleg a kamera. Videózni ritkán szoktam, fényképezni gyakran, tehát az a fő szempont. Tesztekben összességében dicsérik. Nyilván nem egy Note 10, de az amúgy sem kéne a lekerekített kijelző miatt...
-
Lackki
őstag
Na rovidre fogva. Nincs mar a wayteqnek akksija, igy nem lehet csereltetni a Lurdyban.
Nem kene 5evig alkatreszeket fenntartaniuk?
[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
Shummo
senior tag
Ha EU DEV miui 12ről vissza szeretném menni az utolsó 11-es eu dev romra (xiaomi.eu_multi_MI8_20.3.26_v11-10.zip), akkor annak mi a menete?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest