Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz kárátékutyá #20300 üzenetére
Vagy CWM. Tapasztalatom szerint sokszor hasznosabb, hatékonyabb.
De van amelyik nandroid backup-ot a TWRP-vel jobb csinálni, biztosabban állít helyre, de ez nem mindenre vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
bozarjoska
őstag
válasz vampire17 #20302 üzenetére
Ezt tedd fel! Ebbe benne van a driver is.
-
vampire17
addikt
válasz bozarjoska #20303 üzenetére
Kozben mar jo lett a driver. Most mas gond van:
[/[0000058C]1040d80b 0.00 execute C:\MiFlash\gucci_global_images_V7.1.1.0.KHKMICK_20151209.0000.6_4.4_global_cce0a653c0\gucci_global_images_V7.1.1.0.KHKMICK_20151209.0000.6_4.4_global_cce0a653c0\gucci_global_images_V7.1.1.0.KHKMICK_20151209.0000.6_4.4_global\flash_all.bat
[0000058C]1040d80b 0.05
[0000058C]1040d80b 0.05 $fastboot -s 1040d80b getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8916" || echo Missmatching image and device
[0000058C]1040d80b 0.70 Missmatching image and device
[0000058C]1040d80b 0.70
[0000058C]1040d80b 0.70 $fastboot -s 1040d80b getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8916" || exit /B 1
[0000058C]1040d80b 1.34
[0000058C]CScriptReport::DoWork(425): Unspecified error(0xffffffff)
[0000058C]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[0000058C]SaveFlashResult(1478): The specified service does not exist.(0x800704db)
[0000049C]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[0000049C]GetSearchPath(1512): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00001BC8]1040d80b 0.00 execute C:\Users\dsm_service\Downloads\gucci_images_V6.3.12.0.KHKCNBL_4.4_cn_1828b326e9\gucci_images_V6.3.12.0.KHKCNBL_4\gucci_images_V6.3.12.0.KHKCNBL_4.4_cn\flash_all.bat
[00001BC8]1040d80b 0.05
[00001BC8]1040d80b 0.05 $fastboot -s 1040d80b getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8916" || echo Missmatching image and device
[00001BC8]1040d80b 0.70 Missmatching image and device
[00001BC8]1040d80b 0.70
[00001BC8]1040d80b 0.70 $fastboot -s 1040d80b getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8916" || exit /B 1
[00001BC8]1040d80b 1.34
[00001BC8]CScriptReport::DoWork(425): Unspecified error(0xffffffff)
[00001BC8]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00001BC8]SaveFlashResult(1478): The specified service does not exist.(0x800704db)
M][ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
válasz vampire17 #20302 üzenetére
Még megy hozzá sdk, de azok nagyok, sokáig tart.
Ha 1.2 GB-os partición vagy, írd át a "flash_all_except_storage.bat"-ot, vagy amit használsz. Ez dupla particióhoz készült (system+system1, modem+modem1, boot-boot1) ezek helyett csak system, modem, boot.
Nálam is volt hasonló gond, és ha jól emlékszem, heidricha kollégánál is.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz mizoli #20307 üzenetére
Most megprobalom recovery bol a legfrissebb globalt... igazabo azert akartam a fastboot os modot mert gondok vannak az erintokepernyovel meg az elso hangszoroval (neha nem erzekel ill halk, gsm hivas kozben)
es ez lett volna az utolso otlet a xiaomi szerviztol, h csinaljak egy full fastboot telepitest, mert az mindent torol.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz kárátékutyá #20295 üzenetére
Biztosan nem ROM hiba, mert jelenleg 4 Xiaomi-mon (mi3, Mi4 4G LTE, Redmi Note 4G és Mi Note LTE) fut ez a verzió és sosem indult vagy kapcsolt ki egyik sem.
-
Ájvé
veterán
válasz vampire17 #20306 üzenetére
Redmi Note 1S nincsen, Redmi 1S van, Note-ból pedig, Redmi Note,-4G, és Note Prime ami nem rég jelent meg, ez lenne az? Mondjuk ennek sincs topikja, szóval egál.
-
kárátékutyá
őstag
válasz Fejvadi #20312 üzenetére
Köszi!
Az az igazság, hogy csak az egyik kabátom zsebében csinálja, abban, minek nincsen belső zsebe, csak két hatalmas normál cipzáras, és abban oldalára tud fordulni, és akár nyomni folyamatosan az on/off gombot. Itthon "dobálom", soha semmi ilyen nem fordult elő. Most betettem egy extra vékony tokba, amiben viszont nehézkesebb kézzel is feloldani. meglátjuk...
-
Mr.C
őstag
A MIUI MM-et nem lehet flashtoollal felrakni? úgy nem partícionálja újra, csak a régiek?
sudo rm -rf /*
-
vampire17
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
válasz kárátékutyá #20314 üzenetére
Kapcsold be a véletlen tárcsázás védelmet és akkor nem fog kikapcsolni. Ez jutott még eszembe megoldásként.
-
csárli74
csendes tag
válasz kárátékutyá #20314 üzenetére
Nekem is szokta csinálni, hogy egyszer csak elveszti a hálózatot és kéri a sim pin kódját. Arra már rájöttem, hogy független a ROM-tól és biztosan nem a kikapcsológomb megnyomásától csinálja, mert igazából nem is indul újra. Megnyitva maradnak a futó app-ok és volt, hogy asztalra letéve is kérte a kódot. Az a gyanúm, hogy akkor történik, ha elveszti a hálózatot valamilyen térerő gond miatt és újra fel akar csatlakozni, de nem csinálja következetesen a pin kérést. Ősszel a Szlovén határ mellett voltunk és naponta 10x írtam be a pin-t, azt hittem megőrülök, aztán hazajöttünk és ugyanaz a rom működött hibátlanul.
-
vampire17
addikt
Mİ3/4 Marshmallow 6.0 ***6.1.6*** Alpha Chinese (BIGOTA) (635 Mb)
Mİ3/4 Marshmallow 6.0 ***6.1.6*** Alpha Chinese (OTA) (119 Mb)
Hasznalata csak sajat felelossegre, konnyen teglasithatod a telefont!!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz vampire17 #20323 üzenetére
Akinél már fent van a 6.1.4, érdemes frissíteni: megoldották a Media okozta merülést.
A changelog preview-ban látott tisztító továbbfejlesztések szintén benne vannak.
És elvileg kevésbé melegszik (legalábbis egyik indiai szerint, akinek eddig mindig 45C+ volt).Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
vampire17
addikt
válasz Tomi_Ohl #20325 üzenetére
Gondolom ha sikerul nagyabol "bug-free"-ve tenni, akkor jon a "code-cleaning" meg az optimalizalas elvilekben
Sztm ha mar nem marad ismert bug, jonni fog a beta, aztan a public developer... Meg ahol gond lehet, azok a kulso alkalmasok.. A nepszeru alkalmazasoknak mindenkepp menniuk kell rendesen. De ez mar a beta lesz...
Alfa alatt eleg, ha a rendszer magaban nem csinal hibat[ Szerkesztve ]
-
kárátékutyá
őstag
válasz csárli74 #20321 üzenetére
Köszi! Eszembe jutott nekem is hasonló, viszont az állapotánál ilyenkor újraindult a számláló, gondolom elvileg ez azt is jelenti, hogy maga a telefon újraindult. Tegnap óta tokba tettem, azóta nem jelentkezett anomália.
Fejvadi: Köszi! Be is kapcsoltam.
Ha valakinek még nincsen Mi Band-je a telefonhoz, az szerezzen egyet, nekem nagyon bejött.
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Köszönöm aki segített a nehéz időmbe.Nem nagyon akartam széttörni a telomat.Még mindig a 20151220 rr.Használható és jó.Véletlenül nem jött már ki rá frissítés?Az adott oldalon még nem találtam.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
laci laci
addikt
válasz heidricha #20330 üzenetére
mizoli: , nem néztem, de holnap pótolom. Sajna csak éjszaka sokat merül (20-30%), néha ki kapcsol és sokszor nincs kamera.,de amúgy jó.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
mizoli
addikt
válasz heidricha #20330 üzenetére
Igen, CM az alap, és működik a GPS.
Nálam nincs gond a kamerával sem, és készenlétben szinte 0 a merülés. Viszont a számológépről most vettem észre, hogy nem megy, bár lehet, hogy az alkalmazott téma miatt.laci laci
Akkor nálad valami nagyon nem jó, nem merülhet ennyit.[ Szerkesztve ]
-
petrson
senior tag
válasz laci laci #20331 üzenetére
Én nem értem. Nektek ezek a gyakran bugos romok vállalható kompromisszum? Olvasom, miket raktok fel a telefonra, de mindegyiknél van valami gebasz. Nekem inkább egy régebbi bug mentes miui hónapokig, mint ezek a gyenge főzött romok..
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
mizoli
addikt
válasz petrson #20333 üzenetére
Hm...
Rosszul gondolod. Talán előbb próbáld ki pl. a 6.0.1 RR-t, CM-et, vagy az Ivan MM AOSP-t, mielőtt véleményt alkotsz. Mindennapos használatra tökéletesen alkalmasak. Nem mondom, hogy hibamentes, mert olyan nincs, de szinte az.
Az utolsó "tökéletes" MIUI, a 34-es stabil v5 volt.[ Szerkesztve ]
-
∂яσнυη
senior tag
petrson:
A MIUI sem hibátlan. Maximum arra amire te használod. 1000%, hogy nálad is lehetne találni "hibát". Ja és nem kell mindent elhinni amit írnak. Ha a Tomi vagy a Zoli mondja, akkor szinte biztos lehetsz, hogy helyes amit mondanak(Boccs a többiektől, hogy őket emeltem ki, de szerintem ők romladoznak a legtöbbet és valószínűleg a legtöbb hozzászólás is hozzájuk köthető. Így én személy szerinte az ő szavukra adok. Persze Mr.C, s4tch és Fejvadi is színesíti a csapatot. bazarjoska )Szerinted, ha a topikgazda Úr miért szokott gyakran custom romot használni? Azért, mert mindegyik egy kicsit más érzetet nyújt. Egy idő után a Miui unalmas, nem? Eléggé fanatikus a Tomi e téren és ha éppen nem tesztel, akkor biztos vagyok benne, hogy minden pöttykén megy a mobilján és itt általában custom romról van szó.
Szóval röviden és tömören: No offense, backup és próbálj ki egy "custom"-ot. Hidd el nem fogsz csalódni, ha jól választasz. És a többiek segítenek ebben attól függően, hogy mi a fontos akkuidő,fícsörök mennyisége, sebesség stb. stb.
U.i. Bocsi nem új akart lenni...
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
válasz kárátékutyá #20327 üzenetére
Szívesen.
Nekem is bejött a MiBand, de ráuntam már. -
Ájvé
veterán
válasz ∂яσнυη #20336 üzenetére
Nem hibátlan, de még mindig a legjobb Mi3-ra. Én kapásból találok hibát a leginkább hibátlannak vélt custom romokban is, a legstabilabbnak vélt Ivan féle 4.4-ben is voltak nálam hibák és nem is kicsik. Mondhatja nekem bárki, hogy mennyire jó, ha nálam fagy, újraindul és hasonlókat művel. Tény nem próbáltam annyi mindent, mint Tomi, de nincs is rá igényem.
Nem mindenki akar próbálgatni romokat, van aki inkább csak használja a telefonját, lehetőleg hibák nélkül és bárki bármit mond, MIUI még mindig a legjobb és legstabilabb (próbáltam már 1-2 romot, mondjuk AOSP volt mindegyik, de nekem nehéz befogadni ilyen ressurection és mokee stb romokat, CM még jöhetne, de nem látom értelmét amíg nincs előre lépés a mostanihoz képest, vagyis 6.0 nincs rá, ha meg előbb lesz MIUI-ra egy jól működő, akkor már annyira az se fog izgatni).
Számomra inkább hiányérzetet kelt, ha nem MIUI van fent, hiányoznak azok a funkciók amik alapból benne vannak. Más egyébként meg örülne, ha lenne egy jó stabilan működő MIUI rom a telefonjukra, THL W100-al is mennyit szenvedtem, hogy találjak egy jó romot. de ott is a gyári volt a legjobb. -
laci laci
addikt
válasz ∂яσнυη #20336 üzenetére
Nem akartam olyat írni amiből más levonna rossz következtetést. Tudom ki itt a nérvadó, főnök és akinek(többesszámban értendő) a szava meghatározó.De állíthatóm, hogy itt a fórumban összeségében a legtöbb test point javítást én csináltam, de annyira mégsem értek a szoftverezéshez.
-
petrson
senior tag
Na, kicsit félreértettetek
Nincs baj a teszteléssel, örülök is neki, hogy vannak vállalkozó szelleműek, én csak azt nem értem, amit laci laci írt, hogy feltette a romot, ugyan kva sokat merül a semmitől, néha kikapcsol és a kamera sem jó, "de amúgy jó" ez a rom...
Szerintem ez így minden, csak nem jó[ Szerkesztve ]
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
kárátékutyá
őstag
válasz petrson #20341 üzenetére
Én éppen a MIUI miatt jöttem ide, ilyen gyönyörű ROM nincs még egy droid vonalon véleményem szerint. Viszont én nagyon örülök hogy sok itt a "kocka", mert az olyan sík bénáknak mint amilyen én is vagyok tudnak segíteni, vagy rosszabb esetben leszedni a maltert a tégláról.
Minden rendszer minden ROM-jában van hiba, van ahol több, van ahol kevesebb. De azt gondolom, a felhasználási módok mondják meg, mennyi hiba van a romban. Én vagyula féle 5.12.4-et tolom, egyetlen apró nem is bosszantó bug van benne, gyönyörűen muzsikál. Előtte 5.12.3 eu volt, annál sokkal jobb, szebb, átgondoltabb.
-
heidricha
őstag
válasz petrson #20333 üzenetére
röviden: igen
Nekem az utolsó MIUIHU szinte teljesen hibátlanul ment nem kevés ideig. Mármint olyan hiba nem volt, amit megtaláltam volna - talán egy mégis: a BT nagyon gyenge volt: ha rossz oldalon tettem zsebbe, akkor leszakadt a füles kapcsolata. (Nem, nem a füles a rossz, a céges sziPhone-t akárhova tehettem, és az AOSP-al sem csinálja ugyanezt)
Amiért mégis:
- nem vagyok oda a MIUI felületért (bár pár extra kimondottan tetszik, és használtam is), az AOSP nekem sokkal jobban bejön
- rengeteg felesleges alkalmazás van, persze letakarítottam a nagy részét, de sosem tudom, mi mit csinál pontosan. persze AOSP esetén sem mindet ismerem, de jobb az arány.
- A MIUI status sora annyira kicsi, hogy akár ne is lenne, mert sem az órát, sem az értesítéseket nem látom rendesen pl. autóban, ahol fix a nézőtávolság
- nekem ugyan Mi4 van, de 2GB-os, az AOSP kevesebbet fogyaszt valamivel. "free RAM is wasted RAM", de multitaskhoz nem mindig mindegyA MIUI egyáltalán nem rossz rendszer, de én pl. azt szoktam meg, hogy én állítom össze, nem valamilyen gyártó. Már az is zavar, amikor ilyeneket írnak ismertetőkben, hogy "az új Androidban az alkalmazásindító megint függőlegesen görgethető". De kérem, az a launcher... IOS-nél ez a rendszer elválaszthatatlan része, itt csak egy alapértelmezés, amit majd lecserélek. Ahogy a legtöbb nagy gyártó is le fog cserélni, vagyis eleve nem is lesz igaz az állítás, csak kimondottan a Google release-ekre.
-
mizoli
addikt
Szépen felpörgött a topik
Ájvé
Az Ivan féle KK AOSP-ben én semmi olyan hibát nem találtam, amikről írtál. Idézet: "nálam fagy, újraindul és hasonlókat művel" Valami egyéni probléma lehetett.
CM 6 már egy ideje kijött, itt megnézheted.A Resurrection Remix -M-v5.6.0-20151220 készenlét alatti merülésről ennyit:
A wifit sohasem kapcsolom ki, a rendszer kapcsolgatta. Nincs energiatakarékos mód bekapcsolva.
Ez most percre 5 óra. Volt már jobb is, ugyanez 7 órávalNem teljesen egyformán működnek a rendszerek. Többszörösen bejött, hogy Tominál pl. működött az a Gapps csomag ami nálam nem. Ugyanígy lehet bármi más is, valakinél jó, másnál nem. Nem jó dolog, de ez van. És persze a user error is mindig benne van a pakliban.
De szerencsére itt ez a kiváló "saját magunkat támogatjuk" fórum, ahol mindenki segít mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz vampire17 #20326 üzenetére
Ilyen állapotban már simán jöhetne a beta... Legalább többen jelentenék a bugokat (amint látom több száz embert beválasztottak).
gyurex17 ezt szépen leírtad. Pont ezt használtam fel XDA-n az Xperia ROM bevezetőjében is (sok az egyforma rom... Próbálj ki valami különlegeset ).
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
-
s4tch
veterán
No, asszem elég volt a CM13-ból, hiányzik a MIUI, úgyhogy megy fel a stabil 7.1 multi. (Itt van root.)
-
∂яσнυη
senior tag
(#20338) Ájvé: Szerintem nincs igazad. Én is szeretem a Miui-t, de a többit is. Itt akik azt mondják, hogy a Miui a legjobb az inkább azért lehet, mert nem akarnak vele foglalkozni, csak egy működőképes jó szoftvert akarnak, amiben már benne van "minden". Magyarul csak használni a készüléket "mókolás" nélkül. Na az AOSP pont erre jó, hogy csak azok a funkciók, csak azok az appok legyenek a készüléken ami szükséges. Semmi több. És ezt mind úgy, hogy az teljesen személyre szabott legyen. ÁRA: foglalkozni kell vele.
Ez a " Más egyébként meg örülne, ha lenne egy jó stabilan működő MIUI rom a telefonjukra" egy kicsit lenéző szerintem, hogy hogy lehetünk mi ilyen hü... buták, hogy azt a drágajó miuit lecseréljük. Válasz másoknak: Miért nem vett Xiaomi-t? És volt itt még valaki, aki valami káromkodásról beszélt a romcserénél. Hát azon csak röhögtem. Nem vette észre, hogy a körülötte lévő fórumozók 60-70%-a egyéb romot használ és ezzel őket is sérti?
(#20339) laci laci Nincs azzal gond, ha próbálkozol, de látod, hogy petrson kolléga egyből készpénznek vette. És inkább ezzel van a gond, hogy elkönyveli azt, hogy egyéb romok nem lehetnek jók csak Miui4ever.
(#20341) petrson
:Az tényleg vicces volt. Beletörődött.
(#20340) Mr.C: Nekem meg aztán végképp. Első droid csak próbálok itt okoskodni.
(#20342) kárátékutyá:gyönyörű "rom": Ezt főként a launcher határozza meg, amit régebben legalább részenként lehetett témázni(tudom most is lehet, de a menete ). Egy Nova+Layersnél sokkal nagyobb a szabadságod.(#20345) Tomi_Ohl: Igyekeztem, de túl nagy a nyomás. Sokan szeretik a Miui-t itt. Én is. (Mily megleppő egy Mi3 topikban. )
U.i.: A hozzászólást kellemes hangvételűnek szántam, senki se vegye támadásnak(csak a félreértések elkerülése miatt írom).
[ Szerkesztve ]
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
Májusban amikor vettem a telefont akkor rendeltem hozzá Kínából egy tempered glass üvegfóliát, na mostanra ez úgy néz ki, (annak ellenére, hogy egyszer nem ejtettem le) hogy szanaszét van csorbulva, repedve és innen-onnan kezd feljönni az üvegfólia...olcsó húsnak...
most kinéztem egy ilyet, vélemény?
[ Szerkesztve ]
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest