Új hozzászólás Aktív témák

 • MikeWazowski

  veterán

  Korrekt teszt!

  A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

 • PPatrik

  aktív tag

  Nem rossz, de a személyes kedvencem akkor is az UAZ 4x4 marad, UHD-ban már egész szépen néz ki :B Kár, hogy olyan játékot nem tud senki sem csinálni. :O

 • Sanchez638

  addikt

  válasz PPatrik #2 üzenetére

  Arra a motorra a Hummer 4x4 és még valami épült. Tehát szinte egy az egyben....

  De Off Road Drive is olyasmi. SpinTire az első és az új kiadás is ilyen.

  Számom az adatlapomon.

 • 1tom

  tag

  Nem rossz játék, nekem az előző részek is bejöttek.

  Bunkók kiméljenek! Amiga rulez always!

 • Hadeska22

  aktív tag

  Ami azt illeti a szerzőtől meglehetősen eltérő véleményen vagyok. Anno hatalmas rajongója voltam a Colin Mcrae Rally szériának (Playstation 1/pc -1,2) illetve az utolsó ilyen kalandom a CM Rally 2005-tel volt. Akkor PC-n játszottam, persze aztán abbahagytam, és ezidáig nem is nyúltam jóformán semmilyen játékhoz. Ellenben nemrég beneveztem egy PS4 pro-ra mondván, ennyi idő alatt biztosan sokat fejlődött a játék iparág. Mivel hallottam, hogy a Dirt széria nem a legjobb (a vélemények az 1-2-ről szóltak), és a WRC már 7. részt promótálta (pont azelőtt jött ki pár nappal), gondoltam milyen jó muri lesz (magasabb szám == jobb), meg amúgy is - 214 zlotyiért a hülyének is megéri. Na meg támogatja a többjátékos módot, ami manapság felettébb üdvözlendő, a grafika meg elviekben pofára ejtős. Szó mi szó, erős felhozatal.

  Nos, a pofára ejtős grafika az megvolt, főképp, hogy Uncharted 4 meg Infamous után a "volán mögé" ültem és reménykedtem, hogy amit látok az csak valami rossz vicc. Szomorú, de, a grafika egy rakás kutyakakkantás, főleg, hogy a kocsik sincsenek normálisan lemodellezve, de megemlíthetném a Colin Mcrae Rally 2005-ös szintet megszégyenítő stábot, akiknek a lába' L' alakú tetris formában csorbul el, mozdulattól függően. Van akinek csak szimpla járástól, van akinek pedig a kamerahordástól. Na, megesik.

  A környezet megmunkálása sem érte el az ingerküszöböm, ugyancsak kicsit nosztalgikus élményem volt. A legjobbat igazából a végére hagytam, a játék fizikája. Én nem tudom, hogy ki mit szívott odabent, de ezek a kocsik irreális módon repkednek, forognak, mint a filmekből talán ismerős balerinák vagy egy béna Michael Bay effekt generátor. A legkisebb bucka, kő által is konkréten pörög a kocsi a levegőben. Azt, hogy milyen gyéren néz ki a kocsi alja, most inkább nem részletezem. Visszakanyarodva, számomra ez talán, ha nem a legnegatívabb pont, hisz ez mindent csinál, csak épp nem szimulálja egy rally-s kocsi esetleges viszonyulását a környezettel.

  Ellenben, ahogy Szentkuti kolléga is írta, a büntetőrendszer nincs rendesen kidolgozva. Egyik hajtűkanyarban a pályát jelző szalagot átszakítottam (lendület miatt pár méterre) és szinte azonnal egy +9.00-t kaptam.

  Szerintem a WRC 7 egy pocsék játék, főleg ennyi pénzért. Én 214 zlotyit dobtam ki szó szerint az ablakon, elviekben magyar honban minimálisan drágább. Ezután némi körültekintés után megvásároltam a Dirt Rally-t, és elmondható, hogy sokkalta jobban sikerült alkotás lett. A grafika, ha nem is (jó értelembe vett) pofára ejtős, de mindenképp szép, hozza a manapság elfogadott szintet. Az autók, a terep jól megvan munkálva, és a fizika is egészen a helyén van.Ráadásul 70 zlotyival kevesebbért jutottam hozzá, szóval úgy gondolom maximálisan megérte.

  B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

 • D.Va

  őstag

  válasz Hadeska22 #6 üzenetére

  Ahogy látom te is 110% pontosan abba a táborba tartozol aki épphogy csak kipróbálta a játékot, és azonnal lefikázza...
  Azzal sem vagy tisztában hogy a WRC 5 óta reboot volt a szériában (3. reboot) mert új fejlesztőhöz került a név. A WRC 5 elég gyenge lett, de ez volt a legelső autós játéka a csapatnak.
  Igazából a WRC 7 már kb a 10 rész, ugyanis a mostani "számozás" a 2010-es WRC reboot-tól számítják,de előtte is volt már több WRC... - ezt csak érdekességképp írtam.

  Érdekes hogy már most azoknak azoknak is tettszik a WRC 7 akik pl az 5-öt még fikázták mint állat.

  Szóval valószínűleg egyedül vagy a véleményeddel, mert a WRC 7 ha messze is van a tökéletestől, a sajtó és a játékosok részéről is egy igazán élvezetes rally játék lett... A grafikánál meg leragadsz felesleges részleteknél. Az összkép egy ilyen játéknál a lényeg hisz 200-al szálguldás közben SENKI sem a baltával faragott útszéli szurkoló kislábujjának a körme alá ragadt koszfoltot fogja nézegetni...

  A WRC sosem volt HC szimulátor és soha nem is lesz, mert a WRC promoter-nek ezzel a játékkal az a szándéka hogy minden WRC fan tudjon vele játszani. Márpedig a legtöbb WRC néző valószínűleg koca-gamer, nem pedig HC gamer félmillás zimulátor cockpittel a szoba közepén...

  Ezen kívűl (lehet nincs igazam - és kiderülni sem fog), de a nyakam tenném rá hogy nem egy komolyabb kormánnyal, és külső (autót követő) kameranézetből játszottál a WRC 7-el... Így tényleg elég rossz. Az igazi élmény WRC-nél egy jó kormánnyal, de főleg BELSŐ vagy BONNET (motorházra helyezett) kamerával jön elő. Így egészen realisztikus a vezetési élmény. Az előző WRC-kbe sok órát vertem, tehát tudom miről beszélek. Külső kamerával valamiért ez a játék, "béna".
  Az sem mindegy hogy a játékot ARCADE (gagyi) vagy PRO (szimulátor) módban játszod-e. Emelett az autók irányítását, fizikáját nagyban befolyásolja hogy hogy állítod e az autót, mert hogy azt is lehet. És gyakorlatilag azon múlik minden. Mire megtalálod egy-egy útra a tökéletes setup-ot, csak azzal sok órát el lehet tölteni. (Ez igaz a Dirt Rally-ra is...)

  Az utolsó dolog, hogy a Colin 1 és 2-t említetted. Az idő megszépíti az emlékeket. Én pont 1 hete raktam fel a Colin 3-at (ami sokkal realisztikusabb volt mint az 1+2. rész) És G27 kormánnyal 1 óra finomhangolás után is borzasztóan rossz, abszolút nem élethű volt az irányítása és a fizikája. Borzalom. A CMR 3-hoz képest a WRC 7 maga a megtestesült szimulátor meny ország. És nem túlzok, mert mondom pont a héten retróztam a CMR 3-al...

  Azt aláírom hogy a Dirt Rally jobb, de az egy egész más szellemben készült (nem véletlen kapott külön nevet is...) Plusz azt se felejtsd el hogy a Dirt-öt egy kb ötszáz fős mega studió készíti akik 20 éve rallyjátékot fejleszt. A WRC-re meg 1 éve van egy kb 50 fős gárdának... (hisz muszály évente kihozni) Ezek után nem tudom miért csodálkozol a dolgokon...

  [ Szerkesztve ]

 • Hadeska22

  aktív tag

  válasz D.Va #7 üzenetére

  Hát, ha ez jelent valamit mint programozó (vagy, ha neked úgy tetszik fejlesztő) irom azt, hogy pont nem érdekel melyik stúdióhoz került, vagy épp kik, mikor és hányan kezdtek vele foglalkozni. Ha kidobok az ablakon 15.000 magyar valutányi összeget, kérlek engedd meg, hogy elvárjam, hogy az autóm egy kisebb bucka miatt nem transzformálódik át körhintává.

  Én speciel elvárnám egy 2017-ben bemutatott játéktól, hogy adjon valamit a grafikára (igenis elvárható). Főleg, hogy a konkurencia (Dirt Rally) ugyanazon az áron tudja hozni (még ha egyes részei pont ugyanolyan gyatrák). (A nagyobb stúdió sem érdekel ebben az esetben, főleg hogy mindkét franchise-t ugyanazon az áron dobálják (igazából Dirt Rally olcsóbb, de most ez lényegtelen)).

  Az iránytásban igazad van, de ez szerintem igaz a felhasználók (konzolos) 98%-ra ugyanúgy. Dualshock kontrollerrel játszom, mert valahogy nem érzem létjogosultágát beszerezni egy általad felvázolt komplett berendezésnek. Mindenesetre remélem, hogy azért ennek ellenére "ér valamit a szavam" :)). Jobban preferálom a külső nézetet, ellenben a játék nagyobb részében belső nézetből irányitottam.
  Ám feltehetőleg igazad van és biztos sokat ad a játékélménybe, ha valaki a Te általad felvázolt módon csinálja, bár úgy gondolom ez egy rétegigény. Egy játék akkor jó, ha magához tudja vonzani a teljesen laikust aki csak a gázt ismeri egészen azokig, akik finomangolják az autót és azokat is, akik komplett (fél)profi felszereléssel játsszák azt :). (de ez szigorúan szvsz.)

  Beleöltem több órát, és szimplán amit láttam nem jött be (nem csak nekem). Se a látványvilág (még ha szerinted ezek a félmegoldások elfogadhatóak is), se játékmód alapján nem tudom ajánlani senkinek. side information -
  Amikor a Dirt Rally-t elindtottam, megmondom őszintén féltem, de az első pillanattól rá tudtam teljesen hangolódni.

  Amúgy, nem tudom miért gondolod, hogy számomra a CMR 1-2 az etalon. Pont, hogy a 2005-t emlegetem többször is, mivel az a játék adta számomra (is, több másik emberrel egyetemben) a legjobb rally experience-t.

  Mielőtt félreértesz, nem állitom, hogy nem lehet jó szórakozás valakinek, de számomra főleg ennyiért szimpla pénzkidobás volt. Mint fejlesztő mondom, hogy ezek amiket leirtam nem is szabadna, hogy benne legyenek. Jól néznénk ki, ha az app amit fejlesztek látványvilágügyileg úgy nézne ki mint az indiai , olcsóbb munkaerőkre jellemző munkák, mert "azt nézd, hogy milyen fasza dolgokat tud, ne azt, hogy néz ki". :) (szerk. Bár ugye ez a szcenárió sem igaz erre a játékra ;) )

  [ Szerkesztve ]

  B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

 • D.Va

  őstag

  válasz Hadeska22 #8 üzenetére

  Elfogadom az álláspontod, és van amiben igazad van. Neked szerintem kicsit túl nagy volt az elvárásod, és ezért csalódtál. (Legalábbis a Colin 2005 óta valami csodára vártál) Ha megnézed, ez a dolog igaz sok más sorozatra is. Csak egy példa: COD sorozat. Ha végiggondolom a COD 4 óta minimális fejlődés történt. Kicsit szebb, kicsit jobb... Ha valaki a COD 4-el játszott utoljára, (kihagyott minden részt) és most előveszi az elmúlt 3 rész bármelyikét... Óriási fejlődés nem történt... És ez igaz sok más sorozatra is... NFS-ről meg ne is beszéljünk... :P

  Ettől függetlenül most bebizonyosodott hogy igaz a "kinek a pap..." mondás...
  Nekem (és sok más játékosnak) tettszik WRC 7, attól még hogy messze nem tökéletes. Én nem bántam meg hogy pénzt adtam érte.

  Szerintem is van még hova fejlődni, és a grafika tény hogy nem álleejtős mint pl. az Uncharted 4...
  Mindenesetre ha továbbra is ennyit fejlődik a játék minden évben ahogy most, (A WRC 5 óta) akkor a WRC 10 remélhetőleg már egy tökéletes munka lesz. (bár mivel sosem lesz komoly szimulátor (mint a Richard Burns Rally) valószínűleg mindig lesz aki elégedetlen lesz a WRC-vel...

 • snecy20

  veterán

  Csapnivaló még mindig a sorozat, de tény, hogy a WRC 2-3 táján volt az igazi mélypont.
  Nálam inkább csak 4/10.

  Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

 • Csapoati

  nagyúr

  válasz snecy20 #10 üzenetére

  A WRC 3-nak volt pedig a legjobb karrier módja. Az 5 szinte mindenben rosszabb volt annál, meg a 4-nél is. 5-10 eurókért szoktam behúzni az 1-2 évvel korábbi részeket, annyit megérnek. :)

  [ Szerkesztve ]

  tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

 • snecy20

  veterán

  válasz Csapoati #11 üzenetére

  Lehet, erre már nem emlékszem mert maradandó élményt nem hagyott egyik rész sem, arra viszont igen, hogy az 5. részig állandóan szoptam vagy a nem támogatott képfelbontással - 21:9 - vagy azzal, hogy a Xonar Essence STX meg sem nyikkant a játékok alatt. Mostmár legalább ezen javítottak, viszont a szimuláció része, fizika, törésmodell megrekedt azon a sok évvel ezelőtti konzolos szinten. Persze ami még elment 15 éve a Pro Rally 2001, még V-Rally idejében, az ma már nagyon kevés.

  A sok szakaszt is parasztvakításnak érzem, mert bár sok országban megyünk, valójában csak kb. 2 pályáról beszélhetünk, illetve annak különböző módozatairól.

  Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

 • D.Va

  őstag

  válasz snecy20 #12 üzenetére

  Elég sületlenségeket hordasz össze te is... (már elnézést a stílusért, de többségében sületlenség...)

  1 - Hang

  Én WRC 5-el 3 féle hangkártyán is játszottam (épp melyik volt aktív) van alaplapi integrált, Creative SB Z, és egy külső firewire-s Focusrite profi studio hangkártyám. Egyedül a studió-s cucc-nál volt néha hogy "eltűnt" a hang, de ezt pár másik játéknál is tapsztaltam, nem csak a WRC-nél. De ezt nem is rónám fel, mert ez nem egy gamer hangkártya.

  2 Fizika

  A legnagyobb baromság: idézem a szavaidat: "viszont a szimuláció része, fizika, törésmodell megrekedt azon a sok évvel ezelőtti konzolos szinten. Persze ami még elment 15 éve a Pro Rally 2001, még V-Rally idejében, az ma már nagyon kevés"

  Itt leszögezném hogy a WRC 5 előtti játékokat ne vedd alapul mert a WRC 5 óta teljesen új csapatnál van a játék, tehát NULLÁRÓL kezdték a fejlesztést, és ez az első autós játéka a studio-nak.
  A WRC 5 egy nagyon arcade, és nagyon nehezen vezethető (de tanulható) fizikával, irányítással volt, az elején én is borzalmasnak találtam, de aztán nagyon belejöttem.

  A WRC 6 már sokkal jobb volt mint a WRC 5, 1 év alatt nagyon sokat fejlődött a fizika, és a force feedback is!!!
  Ja hogy te gamepaddal vagy bill-el bénázol? Mert azzal lehet hogy szar, akár a Dirt Rally vagy az etalon Richard Burns Rally. Normális autós játékhoz normális kormány kell. Vagy ha te arcade élményre vágysz, akkor miért akarsz élethű játékot? Szimulátor külső nézetből meg gamepaddal? WTF?

  A WRC 6-hoz képest a fizika, az irányítás, a force feedback megint sokat fejlődött. A WRC 5 höz képest meg a WRC 7 egy óriási fejlődés. Több száz órát beleöltem, szóval nem a levegőbe beszélek.

  Nem magam akarom fényezni de aki fikáz itt mindent alaptalanul össze vissza az nézze meg ezt a WRC 5-ös gameplay-emet. Ezt én toltam G27 kormánnyal. A WRC 5-öt mindenki fikázta, én mégis tudtam a hibák és kompromisszumok ellenére élvezni, és igazi ralli-s stílusban küldeni.

  [link]

  (bocs a videó minőségért, nem vagyok jútuber, szóval nem tudom hogy kell jobb minőségben feltölteni, a gépemen a videó tűéles volt, de a youtube feltöltés valamiért agyontömörítette.)
  A videóban nem a grafika meg a borzalmas hangok a lényeg, hanem hogy bemutassa, még akár a gagyibb WRC 5 sem volt olyan gáz fizikájú, irányítású mint ahogy sokan lehúzták. (néhány levágás direkt van a videóban, mert WRC 5-ben sok volt az útlevágós csíter, így a jó idő érdekében muszály volt nekem is levágni kicsit a kanyarokat)
  A WRC 7-ben meg még sokkal durvábban lehet küldeni...

  [ Szerkesztve ]

 • snecy20

  veterán

  válasz D.Va #13 üzenetére

  Attól még kalap szar az egész WRC sorozat, hogy próbálod védeni. :)
  Kb. az elmúlt 20 évben minden Rally-s játék megfordult a kezem alatt, és bátran állíthatom, hogy még ez a WRC7 sincs sehol, pedig még ez sikerült a legtűrhetőbbre az eddigiek közül. Dirt Rally-nak is van van hibája, kritikus szemmel nézve nem is egy, de megjelenése után hónapokig le sem tudtam róla akadni - ilyen probléma egyik WRC résznél sem fenyegetett. :)

  Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

 • D.Va

  őstag

  válasz snecy20 #14 üzenetére

  Hát a Codemasters ért nagyon a hangulatkeltéshez.. Sok játékuknál már a menüben azt éreztem hogy ez most nagyon jó játék lesz... :K Az atmoszféra mindig nagyon jó volt a Colin/Dirt gémekben.

 • Tomdriver

  őstag

  Nem reklámnak szánom, de iRacing beújított a rallycrossal, további pályák és autók várhatók.
  Most elég kedvezményes áron lehet kipróbálni ezt a simet.

  Kíváncsi lennék a fórumtársak véleményére a játék feelingjét, kocsik fizikáját illetően.

Új hozzászólás Aktív témák