Új hozzászólás Aktív témák

  • Mezey Lipót

    tag

    válasz Elemental #3740 üzenetére

    Utóbb azt a sajátosságot észleltem, hogy most ahogy a másik szobában az asztali gép végre lehunyta két szemét, a szemét, a WD immár ismét bakfittyet sem lát a Network Share-n.
    Ergo szerintem valahogy az asztali gépen keresztül láthatta meg a Fritz.NAS-t.
    Kikapcsolt asztali géppel kakukk van tehát a WD-n a hálózati megosztásnál.
    Mediaszerver módban viszont még az előbb is filmet nézem...
    Sejtem hogy mi lehet a gebasz kiváltó oka.
    Ott lehet a gond, - szerintem legalábbis - hogy jelen felállásban a WD a Fritz.NAS-t nem a router saját wifi hálózatán keresztül éri el - teszem azt egy a WD-re dugott USB-s wifi dongle használatával - és mint ahogy a notebook jó SMB-s működés mellett a saját wifijével rendesen teszi is, hanem egy saját Multimedia Wireless Acces Point használatával. Ez az Access Point vezetéken csatlakozik a Fritz!Box egyik portjára, majd wifi kommunikációt létesít a saját bridge eszközpárjával és ez az eszköz szintén Cat-al éri el a WD-t.
    Lehetséges, hogy ez az access point az access pointon mód már kissé sok a az útválasztónak és makacsul az asztali gépnek ad prioritást network share módban.
    Ez megmagyarázná, hogy a notebook viszont miért éri el könnyedén a NAS-t. Ő közvetlenöl létesít wifi kapcsolatot a Fritz!Box-al.
    A héten vettem egy n-es USB wifi dongle-t - maga a típus a verziószámtól eltekintve szerepelt a WD támogatott wifi eszközök listájában - ám a WD egyik USB porton sem észlelte. Ez egyébként egy TP-Link modell volt.
    Valamilyen gyakorlati infóról lehet tudni, hogy ténylegesen milyen aránylag könnyen beszerezhető USB-s wifi-t hajlandó elfogadni a WD és hogy milyenek a hatótávolságbeli tapasztalatok?
    Itt a két szoba között ott a nappali, két téglafal és cirka 10m távolság. Ezt kellene a dongle-nak úgy wifi-n áthidalni, hogy ne szaggasson a kép. A mostani megoldás ebból a szempontból kitűnő.
    Esetleg még valamilyen port-átirányítási trükkel is rá lehetne kényszeríteni a fricit a helyes útvonalra?
    Ebben sajnos nem vagyok mágus. :DD

    Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.

Új hozzászólás Aktív témák