Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    Ha adatvédelemről van szó, legyetek tisztában azzal, hogy a mainstream szolgáltatások egyike sem megbízható.
    Se a viber, se fb akármelyik szolgáltatása sem. Mindegyikben van állítólagos end-to-end enryption (végpontok közötti titkosítás) azonban ez kamu, bármelyik állami hatóság (amerikai, brit, német, magyar stb.) ki tudja kérni az összes üzenetet, hívást, videóhívást, képüzenetet, jelszavakat, mindent. Ha lenne encryption, ezt nem tudnák megtenni.

    Azt is kell tudni, hogy itt most nem a hatóságok elől kellene bújkálni. A nagy kamu, hogy hirdetések pontosítására használják az adatokat, holott mindent logolnak. Tök mindegy, kinek adják el, eladták 3. félnek, hogy kivel, mikről és mikor beszélgettél és hogyan. Ebben simán benne lehetnek állami intézmények, pénzügyi szolgáltatók akik a tőled kiszivárogtatott adatoknak köszönhetően mindent tudnak rólad. Lásd Kína a pontrendszerével, tetszik vagy sem, ide haladunk, az infrastrukúra már megvan, már csak az ingerküszöb 1-2 utolsó foka ami hiányzik hozzá hogy itt is bevezessék.

    Jelenleg két szolgáltatás van amivel nem tudnak mit kezdeni: a Signal és a Tox

    Illetve a Signal kérdéses meddig, mivel most Elon Musk miatt túl népszerű lett, simán lehet hogy ez is áldozatul fog esni a sunyi adatlopásnak.

    A fentieket figyelembe véve, mindenki vigyázzon miket oszt meg a viber és fb platformokon, mert könnyen lehet, hogy ez a jövőben vissza fog valamilyen formában köszönni. Remélhetőleg nem, de nincs rá biztosíték...

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák